1. pobjedi Janukoviča i gušenju/osipanju protesta
2. pobjedi opozicije i prelaskom Partije regiona u opoziciju
3. federalizaciji zemlje i dugogodišnjoj nestabilnosti
4. novim građanskim sukobima, a možda i građanskom ratu
sporazumnom raspadu Ukrajine i formiranju dvije ili više novih država
nekom drugačijem epilogu-objasniću/ne mogu da procijenim
U ovom drugom dijelu hladnog rata, Rusija za sada ima prednost s obzirom da je u Siriju izasla kao pobjednik a sve su prilike da ce i ovdje pobjediti.![]()
Sa po 3 oklopnjaka su se zalijetali sinoc pa nijesu mogli nista. Mobilnost i preglednost tenkova u gradskim borbama je ozbiljno smanjena, i kao takvi ne bi bili puno korisni. Druga je stvar da je u ovim uslovima prelako zaobici tenk, i lako ga je uociti. Ukoliko bi se tenkovi ili oklopna vozila odlucila na koriscenje mitraljeza ili topova ugradjenih veliki je problem sto bi zrtve bile nezamislive i to bi definitivno naislo na osudu.
One Ring to Rule them all...
Lakše mi je da govorim ISTINU, jer mi je svakako važnije da živim u miru sa sobom, nego li sa tobom!
E da posto toliko podrzavas Janukovica a ovima drugima napadash biografije, procitaj i njegovu, cisto da se informises malo:
http://www.britannica.com/EBchecked/...tor-Yanukovych
Drugi pasus. Inace, zlocini koje je pocinio su oruzana pljacka i nasilnicko ponasanje. Dva puta lezao u zatvoru.
Deserve's got nothing to do with it.
Ne poredjujem Regana i Ruslanu, nego samo kazem da je za Regana, prije nego li se kandidovao za guvernera Kalifornije se pricala ista ova prica-*****cic iz Holivuda, komedijas, neozbiljan i tako to. Demokrate su protiv njega vodile kampanju na tu foru. Covjek je postao jedan od najvecih predsjednika koje je USA ikad imala.
Poenta citave price-predrasude su glupost i ne treba se njima rukovoditi. Ruslana im je idealan kandidat iz vise razloga: univerzalno popularna i u zemlji i u Evropi, poznata po dobrotvornom radu, jedna od rijetkih u opoziciji (i naravno u sadasnjoj vlasti kad smo vec kod toga) bez ijedne korupcionaske mrlje u karijeri. Apsolutno prozapadno i pro-EU orijentisana. Postavish nju na mjesto predsjednika da ti radi PR, i postavis nekog heavyweight politicara-tehnokratu kao na primjer Jacienjuka da ti bude premijer i radi pravi posao-dobitna kombinacija.
BIGa-chush ne daj bozhe. Ne znam sto oces da postignes, ali ti se ovdje ubi podrzavajuci ga, od pocetka do kraja.
Zanima me ovo a sjecam se cini mi se ,covjek je dobio legitimno izbore i tada ga je kao demokratski legitimno izabranog predsjednika pozdravila i SAD i EU?
Fora je sto je zaveo licnu diktaturu posto je pobijedio. Zatvorio je glavnog lidera opozicije pod politicki motivisanim optuzbama, uveo represivne mjere i cenzuru i plus promijenio ustav tako da sebi da znatno veca ovlascenja. Plus, svinjarija oko EU koju je napravio. Plus, upotreba oruzja protiv sopstvenog naroda. Izgubio je svaki legitimitet koji je imao.
Smatram da bi zemlju pogodjenu ovakom nesrecom osoba kojoj je najvece ostvarenje to sto je pobijedila na Evroviziji lose vodila. Zemlji treba neko snazan, neko jak i siguran... A ne Ruslana. Svakog dana dok traje ova kriza zemlja propada ekonomski. Mogu lagano da se pozdrave od zapadnih investicija sada, posto su EU i SAD investitori izuzetno plasljivi i paranoidni...
Pazi, treba znati citavu situaciju. Janukovic je u zemlju uveo predsjednicki sistem-naravno, ne radi se o predsjednickom sistemu kao u USA ili Francuskoj, nego o pokricu za diktaturu. Jedan od kljucnih zahtjeva opozicije, koji ce vrlo vjerovatno biti ispunjen koliko je sjutra, je povratak na parlamentarni sistem (koji je i vazio dok Janukovic nije dosao na vlast) gdje ce premijer a ne predsjednik imati najvecu izvrsnu moc. Predsjedniku je posao PR i predstavljanje u inostranstvu.
U takvoj varijanti, od nje nemaju boljeg kandidata za to na izborima. Eto, mozda Klicka, ali priznacemo da je ova 10 puta ljepsa od Klicka.Zato i napisah-pravi posao vodi neko od iskusnih politicara sa mjesta premijera. Ukoliko opozicija izgura svoje zahtjeve do kraja i naravno pobijedi predsjednicke izbore, Ruslana ili bilo ko drugi ko im bude kandidat za predsjednika se sigurno nece baviti geopolitikom i ekonomskom situacijom kad u tu fotelju zasjedne, vec ce taj posao raditi drugi.
Naravno, ovo je sve nagadjanje i spekulisanje. Treba vidjeti kako ce ici pregovori sjutra i hoce li uopste doci do dogovora. Nije sigurno da hoce-u efikasnost EU diplomatije uopste nemam povjerenja. Sjecam se da su i u Jugoslaviju 90ih slali "trojke" ministara da resavaju krizu, pa se to zavrsilo spektakularno neuspjesno i po nas i po njih. Kako god okrenulo, ovo je pocetak kraja za Janukovica, a sta ce se i kako desavati dalje-ostaje da se vidi. EU ima istorijsku shansu da Ukrajinu, pocevsi od sjutra, definitivno privoli na stranu Zapada. Hoce li je iskoristiti-vidjecemo.
Last edited by Recordare88; 19-02-14 at 22:56.
Glupi oce, skandinavci, svajci i slicni pametni nece.
If anything goes wrong, Desmond Hume will be my constant
Pjevusim ovo ali nisam mogao da nadjem rimu i za Ruslanu.
Vidi, ne radi se o EU. Dosla voda do grla narodu. Zadnje 10ak godina Ukrajina vodi totalno pogresnu ekonomsku politiku. Zamisli nesto kao kod nas pa 200 puta gore. Sve su prodali domacim i ruskim oligarsima za 1e, pare su oprane, narod ostao bez posla. Zapad zemlje je racunao da ce priblizavanjem EU doci i strani investitori koji ce placati bolje nego domaci i ruski robovlasnici. U svakom slucaju, raspise se referendum pa se narod pita. Tj. vecina naroda, posto se nekih 40% zalaze za jos vise priblizavanje Rusiji.
Inace covjek je toliko korumpiran i bogat da je to nerealno
Ovo mu je privatna rezidencija http://en.wikipedia.org/wiki/Mezhyhirya_(residence)
![]()
Recordare, ti stvarno želiš da vodiš ozbiljnu konverzaciju ističući Ruslanu kao dobrog kandidata za predsjednika jedne države?
Razumijem ja šta ti pričaš, ali i pored takvog scenarija, ona ne može da bude vođa. Narod ne može u njoj da vidi vođu, posebno poslije ovoga.
Ja znam da juče me je stvorilo
I znam da danas je danas
i da sutra stvaram sam...
Sa jedne strane... --------------------------------Dok sa druge...
![]()
![]()
Lakše mi je da govorim ISTINU, jer mi je svakako važnije da živim u miru sa sobom, nego li sa tobom!
Ponavljam, ovo su se i demokrate u USA pitale krajem 60ih i 70ih-kako tamo neki *****cic iz Holivuda, trecerazredni glumac, moze biti predsjednik USA. Svi smo vidjeli da moze i kako moze
Pazi, ja ne kazem da bi sad Ruslana pozlatila Ukrajinu-prvo, ne mozemo znati hoce li uopste biti kandidat, dalje hoce li pobijediti, a sve i da se to desi-nikako ne mozemo unaprijed znati uspjesnost njenog hipotetickog mandata. Medjutim, ono sto pricam je da je sa stanovista PR-a i (buduce) izborne kampanje ona trenutno idealan kandidat.
Ukrajina ima strashan problem sa korupcijom-i rijetko ces naci politicara, bilo u vlasti bilo u opoziciji, kome ruke nisu bar malo blatnjave i koji nije povezan sa nekim od oligarha, mafija i slicnih stvari. Znas vec kako to ide. Zato su i ljudi kao Klicko ili Ruslana toliko i popularni-ljudi njima vjeruju jer su im ruke ciste, za razliku od Jacienjuka, Timosenkove i ostalih. Naravno, postoji i druga strana medalje-zbog istih razloga raste popularnost i ekstremno desnim/neonacistickim grupacijama.
I da, ne vidim niti jedan razlog, osim predrasude, da se automatski sumnja u nekog za nesto samo na osnovu posla kojim se taj neko/ta neka bavi. Polovina laburistickih poslanika u UK su do skoro pocinjali karijere kao cistaci cipela ili rudari, pa to ne znaci da nisu imali mozga, niti da su nepodobni za funkcije kojima su se bavili.
Last edited by Recordare88; 19-02-14 at 23:08.
There are currently 4 users browsing this thread. (0 members and 4 guests)
Bookmarks