View Poll Results: Očekujem da će situacija u Ukrajini voditi:

Voters
157. You may not vote on this poll
  • 1. pobjedi Janukoviča i gušenju/osipanju protesta

25 15.92%
  • 2. pobjedi opozicije i prelaskom Partije regiona u opoziciju

21 13.38%
  • 3. federalizaciji zemlje i dugogodišnjoj nestabilnosti

25 15.92%
  • 4. novim građanskim sukobima, a možda i građanskom ratu

46 29.30%
  • sporazumnom raspadu Ukrajine i formiranju dvije ili više novih država

24 15.29%
  • nekom drugačijem epilogu-objasniću/ne mogu da procijenim

16 10.19%
Page 20 of 273 FirstFirst ... 101617181920212223243070120 ... LastLast
Results 476 to 500 of 6817

Thread: Ukrajina - sraz dva svijeta

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

U ovom drugom dijelu hladnog rata, Rusija za sada ima prednost s obzirom da je u Siriju izasla kao pobjednik a sve su prilike da ce i ovdje pobjediti.

Thanks Thanks Given 
    204
    Thanks Thanks Received 
    200
    Thanked in
    63 Posts

Quote Originally Posted by AvAtAr_Nk View Post

a kad im je Ranja nudio da ih ''spasi'' smijali su mu se....
    hahahahhahaha

A, đe se ovoga sjeti ahahahahahahahahaahahhahahahahahahahahahahahahahah ahahah
    Ja znam da juče me je stvorilo
    I znam da danas je danas
    i da sutra stvaram sam...

Thanks Thanks Given 
    206
    Thanks Thanks Received 
    1,938
    Thanked in
    784 Posts

Quote Originally Posted by BIGa View Post
    Jedno jedino vozilo i to bez icega.Neka krene 5 a ne vise tenkova sa svih strana,pa mogu da im punu u pr*no sa molotovljevim i kamencicima i mecima i cim god oces

Sa po 3 oklopnjaka su se zalijetali sinoc pa nijesu mogli nista. Mobilnost i preglednost tenkova u gradskim borbama je ozbiljno smanjena, i kao takvi ne bi bili puno korisni. Druga je stvar da je u ovim uslovima prelako zaobici tenk, i lako ga je uociti. Ukoliko bi se tenkovi ili oklopna vozila odlucila na koriscenje mitraljeza ili topova ugradjenih veliki je problem sto bi zrtve bile nezamislive i to bi definitivno naislo na osudu.
    One Ring to Rule them all...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Rookie View Post
    U ovom drugom dijelu hladnog rata, Rusija za sada ima prednost s obzirom da je u Siriju izasla kao pobjednik a sve su prilike da ce i ovdje pobjediti.
    Kakvi vas hladni ratovi spopadaju, ljudi moji mili?
    Deserve's got nothing to do with it.

Thanks Thanks Given 
    3
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Albatros View Post
    A, đe se ovoga sjeti ahahahahahahahahaahahhahahahahahahahahahahahahahah ahahah
    ovome mi je tada bilo presmijesno, a prije kad mi pade na pamet, sve sam se sam sa sobom smijao

a ne ozbiljno, mozda jos nije kasno

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Lakše mi je da govorim ISTINU, jer mi je svakako važnije da živim u miru sa sobom, nego li sa tobom!

Thanks Thanks Given 
    14
    Thanks Thanks Received 
    55
    Thanked in
    34 Posts

Quote Originally Posted by Divlad View Post
    Svega mi sto volim i postujem.Zelio bih da samo na par sekundi budem jedan na jedan sa ovim palicarima opasnim.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Kriv je jedino sto ne dozvoli policija da radi isto sto i demonstranti njima,da bude fer,ovako samo sluze kao kipovi koji se lome
    E da posto toliko podrzavas Janukovica a ovima drugima napadash biografije, procitaj i njegovu, cisto da se informises malo:

http://www.britannica.com/EBchecked/...tor-Yanukovych

Drugi pasus. Inace, zlocini koje je pocinio su oruzana pljacka i nasilnicko ponasanje. Dva puta lezao u zatvoru.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Quote Originally Posted by Recordare88 View Post
    E, to je stvarno strashni problem. USA je inace najneozbiljnija nacija na svijetu pa ju je 8 godina predvodio ovaj:

http://www.wildestwesterns.com/wp-co...ald_reagan.jpg

a guverner jedne od najvecih drzava je bio ovaj:

http://media1.santabanta.com/full1/G...enegger-9a.jpg

Stvarno strashno neozbiljna zemlja u totalnom raspadu. Mnogo je bolje da smo im mi Meda poslali no da ih ovi predvode.
    Druze ne mozes da poredis Regana i Ruslanu, a Svarci je samo figura zarad popularnosi postavljena.

Cus Ruslana.

Ne no ona iz MANSA
    If anything goes wrong, Desmond Hume will be my constant

Thanks Thanks Given 
    14
    Thanks Thanks Received 
    55
    Thanked in
    34 Posts

E da posto toliko podrzavas Janukovica a ovima drugima napadash biografije, procitaj i njegovu, cisto da se informises malo:

http://www.britannica.com/EBchecked/...tor-Yanukovych

Drugi pasus. Inace, zlocini koje je pocinio su oruzana pljacka i nasilnicko ponasanje. Dva puta lezao u zatvoru.
    Ne daj Boze da podrzavam ja Janukovica ista je bagra kao i ovi radikali.Samo nisam da se ubijaju mladi ljudi kojima je posao to i koji zaradjuju hleb na taj nacin

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Black View Post
    Druze ne mozes da poredis Regana i Ruslanu, a Svarci je samo figura zarad popularnosi postavljena.

Cus Ruslana.

Ne no ona iz MANSA
    Ne poredjujem Regana i Ruslanu, nego samo kazem da je za Regana, prije nego li se kandidovao za guvernera Kalifornije se pricala ista ova prica-*****cic iz Holivuda, komedijas, neozbiljan i tako to. Demokrate su protiv njega vodile kampanju na tu foru. Covjek je postao jedan od najvecih predsjednika koje je USA ikad imala.

Poenta citave price-predrasude su glupost i ne treba se njima rukovoditi. Ruslana im je idealan kandidat iz vise razloga: univerzalno popularna i u zemlji i u Evropi, poznata po dobrotvornom radu, jedna od rijetkih u opoziciji (i naravno u sadasnjoj vlasti kad smo vec kod toga) bez ijedne korupcionaske mrlje u karijeri. Apsolutno prozapadno i pro-EU orijentisana. Postavish nju na mjesto predsjednika da ti radi PR, i postavis nekog heavyweight politicara-tehnokratu kao na primjer Jacienjuka da ti bude premijer i radi pravi posao-dobitna kombinacija.

BIGa-chush ne daj bozhe. Ne znam sto oces da postignes, ali ti se ovdje ubi podrzavajuci ga, od pocetka do kraja.

Thanks Thanks Given 
    14
    Thanks Thanks Received 
    55
    Thanked in
    34 Posts

Ne poredjujem Regana i Ruslanu, nego samo kazem da je za Regana, prije nego li se kandidovao za guvernera Kalifornije se pricala ista ova prica-*****cic iz Holivuda, komedijas, neozbiljan i tako to. Demokrate su protiv njega vodile kampanju na tu foru. Covjek je postao jedan od najvecih predsjednika koje je USA ikad imala.

Poenta citave price-predrasude su glupost i ne treba se njima rukovoditi. Ruslana im je idealan kandidat iz vise razloga: univerzalno popularna i u zemlji i u Evropi, poznata po dobrotvornom radu, jedna od rijetkih u opoziciji (i naravno u sadasnjoj vlasti kad smo vec kod toga) bez ijedne korupcionaske mrlje u karijeri. Apsolutno prozapadno i pro-EU orijentisana. Postavish nju na mjesto predsjednika da ti radi PR, i postavis nekog heavyweight politicara-tehnokratu kao na primjer Jacienjuka da ti bude premijer i radi pravi posao-dobitna kombinacija.

BIGa-chush ne daj bozhe. Ne znam sto oces da postignes, ali ti se ovdje ubi podrzavajuci ga, od pocetka do kraja.
    Ako je covjek dobio na izbore LEGITIMNO sto ima da se ubijaju ljudi po ulicama zato sto nije neko od opozicije dobio?Ako je bas toliko zestoko,sazvati nove izbore i kraj.

Thanks Thanks Given 
    319
    Thanks Thanks Received 
    2,199
    Thanked in
    796 Posts

Zanima me ovo a sjecam se cini mi se ,covjek je dobio legitimno izbore i tada ga je kao demokratski legitimno izabranog predsjednika pozdravila i SAD i EU?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ako je covjek dobio na izbore LEGITIMNO sto ima da se ubijaju ljudi po ulicama zato sto nije neko od opozicije dobio?Ako je bas toliko zestoko,sazvati nove izbore i kraj.
    Fora je sto je zaveo licnu diktaturu posto je pobijedio. Zatvorio je glavnog lidera opozicije pod politicki motivisanim optuzbama, uveo represivne mjere i cenzuru i plus promijenio ustav tako da sebi da znatno veca ovlascenja. Plus, svinjarija oko EU koju je napravio. Plus, upotreba oruzja protiv sopstvenog naroda. Izgubio je svaki legitimitet koji je imao.

Thanks Thanks Given 
    14
    Thanks Thanks Received 
    55
    Thanked in
    34 Posts

Quote Originally Posted by PrijekiLijek View Post
    Zanima me ovo a sjecam se cini mi se ,covjek je dobio legitimno izbore i tada ga je kao demokratski legitimno izabranog predsjednika pozdravila i SAD i EU?
    SAD I EU salis se? Dva najveca zla ovog svijeta treba nekom da daju LIKE da bi to bilo ispravno?

Thanks Thanks Given 
    319
    Thanks Thanks Received 
    2,199
    Thanked in
    796 Posts

SAD I EU salis se? Dva najveca zla ovog svijeta treba nekom da daju LIKE da bi to bilo ispravno?
    Pa zanima me je li dobio ''LIKE'' jer mislim da jeste i od njih i od Moskve.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ah, da. Pa sto nisi rekao odmah na pocetku, da se ne mucimo?

Thanks Thanks Given 
    206
    Thanks Thanks Received 
    1,938
    Thanked in
    784 Posts

Smatram da bi zemlju pogodjenu ovakom nesrecom osoba kojoj je najvece ostvarenje to sto je pobijedila na Evroviziji lose vodila. Zemlji treba neko snazan, neko jak i siguran... A ne Ruslana. Svakog dana dok traje ova kriza zemlja propada ekonomski. Mogu lagano da se pozdrave od zapadnih investicija sada, posto su EU i SAD investitori izuzetno plasljivi i paranoidni...

Thanks Thanks Given 
    319
    Thanks Thanks Received 
    2,199
    Thanked in
    796 Posts

Quote Originally Posted by Gandalf_White View Post
    Smatram da bi zemlju pogodjenu ovakom nesrecom osoba kojoj je najvece ostvarenje to sto je pobijedila na Evroviziji lose vodila. Zemlji treba neko snazan, neko jak i siguran... A ne Ruslana. Svakog dana dok traje ova kriza zemlja propada ekonomski. Mogu lagano da se pozdrave od zapadnih investicija sada, posto su EU i SAD investitori izuzetno plasljivi i paranoidni...
    A ne covek kao jaaaaaa a ne covek kao jaaa

Ljudi znaci li ovo da bilo ko okrene ledja EU i onome sto oni zacrtaju ovako ce da prodje?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Gandalf_White View Post
    Pazi, treba znati citavu situaciju. Janukovic je u zemlju uveo predsjednicki sistem-naravno, ne radi se o predsjednickom sistemu kao u USA ili Francuskoj, nego o pokricu za diktaturu. Jedan od kljucnih zahtjeva opozicije, koji ce vrlo vjerovatno biti ispunjen koliko je sjutra, je povratak na parlamentarni sistem (koji je i vazio dok Janukovic nije dosao na vlast) gdje ce premijer a ne predsjednik imati najvecu izvrsnu moc. Predsjedniku je posao PR i predstavljanje u inostranstvu.

U takvoj varijanti, od nje nemaju boljeg kandidata za to na izborima. Eto, mozda Klicka, ali priznacemo da je ova 10 puta ljepsa od Klicka. Zato i napisah-pravi posao vodi neko od iskusnih politicara sa mjesta premijera. Ukoliko opozicija izgura svoje zahtjeve do kraja i naravno pobijedi predsjednicke izbore, Ruslana ili bilo ko drugi ko im bude kandidat za predsjednika se sigurno nece baviti geopolitikom i ekonomskom situacijom kad u tu fotelju zasjedne, vec ce taj posao raditi drugi.

Naravno, ovo je sve nagadjanje i spekulisanje. Treba vidjeti kako ce ici pregovori sjutra i hoce li uopste doci do dogovora. Nije sigurno da hoce-u efikasnost EU diplomatije uopste nemam povjerenja. Sjecam se da su i u Jugoslaviju 90ih slali "trojke" ministara da resavaju krizu, pa se to zavrsilo spektakularno neuspjesno i po nas i po njih. Kako god okrenulo, ovo je pocetak kraja za Janukovica, a sta ce se i kako desavati dalje-ostaje da se vidi. EU ima istorijsku shansu da Ukrajinu, pocevsi od sjutra, definitivno privoli na stranu Zapada. Hoce li je iskoristiti-vidjecemo.
    Last edited by Recordare88; 19-02-14 at 22:56.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Glupi oce, skandinavci, svajci i slicni pametni nece.
    If anything goes wrong, Desmond Hume will be my constant

Thanks Thanks Given 
    206
    Thanks Thanks Received 
    1,938
    Thanked in
    784 Posts

Quote Originally Posted by PrijekiLijek View Post
    A ne covek kao jaaaaaa a ne covek kao jaaa

Ljudi znaci li ovo da bilo ko okrene ledja EU i onome sto oni zacrtaju ovako ce da prodje?
    Pjevusim ovo ali nisam mogao da nadjem rimu i za Ruslanu.

Vidi, ne radi se o EU. Dosla voda do grla narodu. Zadnje 10ak godina Ukrajina vodi totalno pogresnu ekonomsku politiku. Zamisli nesto kao kod nas pa 200 puta gore. Sve su prodali domacim i ruskim oligarsima za 1e, pare su oprane, narod ostao bez posla. Zapad zemlje je racunao da ce priblizavanjem EU doci i strani investitori koji ce placati bolje nego domaci i ruski robovlasnici. U svakom slucaju, raspise se referendum pa se narod pita. Tj. vecina naroda, posto se nekih 40% zalaze za jos vise priblizavanje Rusiji.

Inace covjek je toliko korumpiran i bogat da je to nerealno

Ovo mu je privatna rezidencija http://en.wikipedia.org/wiki/Mezhyhirya_(residence)

Thanks Thanks Given 
    204
    Thanks Thanks Received 
    200
    Thanked in
    63 Posts

Recordare, ti stvarno želiš da vodiš ozbiljnu konverzaciju ističući Ruslanu kao dobrog kandidata za predsjednika jedne države?

Razumijem ja šta ti pričaš, ali i pored takvog scenarija, ona ne može da bude vođa. Narod ne može u njoj da vidi vođu, posebno poslije ovoga.
    Ja znam da juče me je stvorilo
    I znam da danas je danas
    i da sutra stvaram sam...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Sa jedne strane... --------------------------------Dok sa druge...
    Lakše mi je da govorim ISTINU, jer mi je svakako važnije da živim u miru sa sobom, nego li sa tobom!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Albatros View Post
    Recordare, ti stvarno želiš da vodiš ozbiljnu konverzaciju ističući Ruslanu kao dobrog kandidata za predsjednika jedne države?
    Ponavljam, ovo su se i demokrate u USA pitale krajem 60ih i 70ih-kako tamo neki *****cic iz Holivuda, trecerazredni glumac, moze biti predsjednik USA. Svi smo vidjeli da moze i kako moze

Pazi, ja ne kazem da bi sad Ruslana pozlatila Ukrajinu-prvo, ne mozemo znati hoce li uopste biti kandidat, dalje hoce li pobijediti, a sve i da se to desi-nikako ne mozemo unaprijed znati uspjesnost njenog hipotetickog mandata. Medjutim, ono sto pricam je da je sa stanovista PR-a i (buduce) izborne kampanje ona trenutno idealan kandidat.

Ukrajina ima strashan problem sa korupcijom-i rijetko ces naci politicara, bilo u vlasti bilo u opoziciji, kome ruke nisu bar malo blatnjave i koji nije povezan sa nekim od oligarha, mafija i slicnih stvari. Znas vec kako to ide. Zato su i ljudi kao Klicko ili Ruslana toliko i popularni-ljudi njima vjeruju jer su im ruke ciste, za razliku od Jacienjuka, Timosenkove i ostalih. Naravno, postoji i druga strana medalje-zbog istih razloga raste popularnost i ekstremno desnim/neonacistickim grupacijama.

I da, ne vidim niti jedan razlog, osim predrasude, da se automatski sumnja u nekog za nesto samo na osnovu posla kojim se taj neko/ta neka bavi. Polovina laburistickih poslanika u UK su do skoro pocinjali karijere kao cistaci cipela ili rudari, pa to ne znaci da nisu imali mozga, niti da su nepodobni za funkcije kojima su se bavili.
    Last edited by Recordare88; 19-02-14 at 23:08.

Page 20 of 273 FirstFirst ... 101617181920212223243070120 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 4 users browsing this thread. (0 members and 4 guests)