Page 89 of 146 FirstFirst ... 397985868788899091929399139 ... LastLast
Results 2,201 to 2,225 of 3646

Thread: Novske Ćakule

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by MiddleClass View Post
    Nadam se da ce je dati u zakup jer sad ne lici ni na sta. Sluzi kao javni wc i deponija smeca.

Vala bas. Za skupljanje narkomana. Neka je i daju u zakup, kad ne znamo iskoristiti ono sto imamo. Ne znam sto se narod buni, kad se koristi samo ponekad za neka cuvena okupljanja kao, ma daj, sad ste se sjetili da je volite, da je svi vole onoliko koliko pricaju, ne bi licila na ono na sta sad lici.

Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Prosto nije logično da nekadašnji sabirni i egzekucioni logor u skorijoj budućnosti bude prenamijenjen u hotel, SPA ili kockarnicu. Ta ideja je morbidna.

Gotovo jednako morbidna i kao ideja da se u okrivu nekadašnjeg "Aušvica" podigne npr. "One & Only resort" ...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Nije logicno, naravno, ali nije logicno ni da bude smetliste. Ali opet ako cemo tako gledati, sta bi po tebi tu trebalo da bude? Bolje da se nesto bar desava, ne bi li nam se sezona bar malo produzila, a ne da ovo mrtvilo gledamo punih 10 mjeseci. Tuga me uhvati, grad je nekad bio zivlji, meni je za 'One & Only resort' drago sto se pravi, bar ce se nesto desavati i kod nas. Kad vec imamo ovakvu vlast koja ne koristi to sto imamo, bolje i da damo u zakup, da ne bismo postali grad duhova, kako smo krenuli, polako ali sigurno.

Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by NovljankaA View Post
    Ali opet ako cemo tako gledati, sta bi po tebi tu trebalo da bude?
    Memorijalni centar, muzej, kao i gotovo svaki drugi bivši logor na teritoriji ex-YU.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Istorija Mamule je velika prije ww2 ,fortoca kroz stoljeća.
    Dubrovački Revelin je dobio fantastične sadržaje,no ,mi volimo da se pravimo drugačiji no svijet.Doće nova sezona,opet prepirke ko će je raskrčit,ko će pokupit smet i odves ga sa Mamule.U nadi da se neće ponovo naći neki ruski turisti koji će kao prije neko ljeto naložiti most na Mamuli za roštilj,čeka se sezona 2014.
    A restoran,neki klubski prostor,i Mamulu kao kultivisano izletište,sačekaćemo još,po svemu sudeći,još dugo.
    Inače,hronologija je duga,a potezi na mah,brzi.
    http://www.radiojadran.com/index.php...as-mamule.html
    Last edited by minjo; 11-02-14 at 23:01.
    Kao i obično, nije ili-ili, nego i-i.

Thanks Thanks Given 
    136
    Thanks Thanks Received 
    746
    Thanked in
    340 Posts

Quote Originally Posted by Djoks View Post
    Memorijalni centar, muzej, kao i gotovo svaki drugi bivši logor na teritoriji ex-YU.
    A reci mi ko ce da placa taj muzej? Zaboravljas da je Crna Gora nazalost siromasna zemlja. Volio bih i ja da smo Monaco pa da mozemo da obnovimo i iz budzeta napajamo sva austrougraska utvrdjenja i druga kulturna dobra, da nam prazna sredjena stoje, ali treba gledati malo realnije.
    \\
    OFL•GIC

Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Drug Tito View Post
    A reci mi ko ce da placa taj muzej? Zaboravljas da je Crna Gora nazalost siromasna zemlja. Volio bih i ja da smo Monaco pa da mozemo da obnovimo i iz budzeta napajamo sva austrougraska utvrdjenja i druga kulturna dobra, da nam prazna sredjena stoje, ali treba gledati malo realnije.
    Bilo je o tome riječi u okviru protesta "Krik za spas ..." (kako revitalizovati i valorizovati Mamulu po Hrvatskom modelu).

~ ~ ~

Po meni je svakako bolje i da se ništa ne dira nego da se "obnavlja" onako kako su se "obnovili" i drugi (gotovo svi) zakupljeni objekti na teritoriji Opštine. Pa neka se čekaju bolja vremena. Izdržala je Mamula toliko, izdržaće još koju godinu.

A to kako mi čuvamo austrougarska dobra - to je za posebnu priču. Gledao sam proljetos reportažu o urušavanju starog kamenog puta na potezu ka Ivanovim Koritima: čudili se mještani kako se put, pod točkovima svakojakih terenskih vozila, zamisli - urušio! Loši austrougarski pod-izvođači pa put nijesu predvidjeli za džipove od po dvije i kusur tone ...

Kao kad su se prošle godine komunalci iz Kotora (čini mi se) žalili na pucanje cijevi od kanalizacije koje su, vele, "bile lošeg kvaliteta" pa nijesu izdržale ni 120 godina!

~ ~ ~

No je Mamula, srećom, ostrvo - pa se ne da. A da je neđe uz obalu - odavno bi to do sada bilo srušeno i prenamijenjeno u divan makadamski parking ...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Problem i jeste u tom budzetu, nemamo mi od cega placati i odrzavati muzeje i sl. A da se nista ne dira, taman onda da unistimo za jos koju godinu ono malo istorije sto je ostalo tamo i necemo imati vise sta da napravimo od Mamule. Tuga je sve kod nas, kako se god okrene... :chargrined:

Inace u Meljinama je trebao biti napravljen hotel, ali su se predomislili, pa ce i tu sad da naprave poslovno- stambeni objekat. :cower:
    Last edited by NovljankaA; 12-02-14 at 18:04.

<3 JEDNA JE DOMOVINA, JEDNA JE CRNA GORA <3
    Thanks Thanks Given 
    2,140
    Thanks Thanks Received 
    1,005
    Thanked in
    532 Posts

Problem i jeste u tom budzetu, nemamo mi od cega placati i odrzavati muzeje i sl. A da se nista ne dira, taman onda da unistimo za jos koju godinu ono malo istorije sto je ostalo tamo i necemo imati vise sta da napravimo od Mamule. Tuga je sve kod nas, kako se god okrene... :chargrined:

Inace u Meljinama je trebao biti napravljen hotel, ali su se predomislili, pa ce i tu sad da naprave poslovno- stambeni objekat. :cower:
    Jel ovo kod vojne bolnice trebalo da se zida ?
    So I will come back from the dead and lay claim to what I am owed. - captain Flint

Thanks Thanks Given 
    40
    Thanks Thanks Received 
    113
    Thanked in
    63 Posts

Mislim da je poslije Cetinja i Niksica, H.Novi pretrpio najvece posljedice DPS-SNP vladavine, sama cinjenica da nijesu u stanju 23 godine obezbjediti barem tehnicku vodu u sred ljetnje sezone, dovoljno pokazuje dje je Novi, a pretenduje da bude lider turizma. Put nije niko pipnuo 23 godine, sve su firme propale ili su pri izdisaju, nemamo hotele, autobusku stanicu, grad je kao grad duhova, 12km krivina nam naplacuju 3e. A ta Mamula, idete li tamo uopste? Moj je utisak da bi je prodali i ovi sto se sad zalazu protiv prodaje samo da su kojim slucajem prvi nasli investitora. 23 godine ljudi moji prodjose a dje smo? A za koga cete glasati, za DPS ili SNP?
    Sve poskupljuje samo je covjek sve jeftiniji...

Thanks Thanks Given 
    2,140
    Thanks Thanks Received 
    1,005
    Thanked in
    532 Posts

Vjerovatno je ovima iz opstine krivo sto nece dobit komad kolaca pa su zato udarili u plac oko Mamule.

Inace ja tamo godinama nisam iso.. Ono sto mi je ostalo u sjecanju jesu (da prostite na izrazu) govn* na svaki korak i smrdina od pisine, ka' da sam u kanalizaciju siso... Da ne pricamo o kolicini stakla i ostalih njesra koja se tamo taloze..
    Last edited by Shadow'91; 12-02-14 at 20:23.
    So I will come back from the dead and lay claim to what I am owed. - captain Flint

Thanks Thanks Given 
    639
    Thanks Thanks Received 
    654
    Thanked in
    408 Posts

Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Vremena su se promijenila.

Nekada smo mi (mještani) otvarali sezonu kupanja neđe s' maja. Lokalnu plažu bi prvo prečistili od ježeva i tako spremili za sezonu. Svaku veče po odlasku s' plaže - ako bi viđeli kakvo zaostalo smeće - to bi se uredno ponijelo s' plaže u kontejner. To je bio običaj - nije nas niko morao tome učiti.

A sad ... prošlo ljeto sam zaboo ruku u pijesak i nabrbao nešto ... smaknuo malo pijeska s' vrha, a ono - puna pelena! Nekome je 'ladno bilo mrsko da je bači u kantu, pa ju je zabio u pijesak ...

I što sad čistiti? Za koga?

Neki dan sam jedva izbjegao da pregazim i rasturim plastičnu kesu punu otpada koju je gospodin (sa HN registracijom) izbacio iz auta pravo na kolovoz ispred mene ... Zašto bi mi volontirali čisteći - da bi neko drugi to vječito upropaštavao?! Pogledajte osvjetljenje i klupe duž šetališta ... Svaki poneđeljak sve slomljeno, kugle bačene u more, počupano i odvaljeno ... Nije mi samo jasno kako uspiju da razvale armirane betonske nosače za klupu i čemu to?! Pogledajte samo na što liči npr. bankomat CKB-a u Zelenici. Ispljuvan, ispišan, izrigan ... smrad kao da je javni WC, a usput: đe nam je javni WC?

Na što nam liče ulice, prolazi, stepeništa ... Na što liči bivši hotel Rudnik ... I što se onda čudimo što Mamula izgleda tako kako izgleda.

Thanks Thanks Given 
    639
    Thanks Thanks Received 
    654
    Thanked in
    408 Posts

Quote Originally Posted by Djoks View Post
    Vremena su se promijenila.

Nekada smo mi (mještani) otvarali sezonu kupanja neđe s' maja. Lokalnu plažu bi prvo prečistili od ježeva i tako spremili za sezonu. Svaku veče po odlasku s' plaže - ako bi viđeli kakvo zaostalo smeće - to bi se uredno ponijelo s' plaže u kontejner. To je bio običaj - nije nas niko morao tome učiti.

A sad ... prošlo ljeto sam zaboo ruku u pijesak i nabrbao nešto ... smaknuo malo pijeska s' vrha, a ono - puna pelena! Nekome je 'ladno bilo mrsko da je bači u kantu, pa ju je zabio u pijesak ...

I što sad čistiti? Za koga?

Neki dan sam jedva izbjegao da pregazim i rasturim plastičnu kesu punu otpada koju je gospodin (sa HN registracijom) izbacio iz auta pravo na kolovoz ispred mene ... Zašto bi mi volontirali čisteći - da bi neko drugi to vječito upropaštavao?! Pogledajte osvjetljenje i klupe duž šetališta ... Svaki poneđeljak sve slomljeno, kugle bačene u more, počupano i odvaljeno ... Nije mi samo jasno kako uspiju da razvale armirane betonske nosače za klupu i čemu to?! Pogledajte samo na što liči npr. bankomat CKB-a u Zelenici. Ispljuvan, ispišan, izrigan ... smrad kao da je javni WC, a usput: đe nam je javni WC?

Na što nam liče ulice, prolazi, stepeništa ... Na što liči bivši hotel Rudnik ... I što se onda čudimo što Mamula izgleda tako kako izgleda.
    Ne kultura ne vidjena,a sve gore generacije.Nikad mi nece bit jasno zasto neko lomi klupe,kugle od rasvjete i slicno.To nemoze nikako bit normalna osoba,jer normalna osoba to ne bi uradila.S ovakvom vlascu i ovakvim debilima sto sjede u opstinu svaki dan za dz necemo nikud stic.Sve ce se prodat i jos malo cemo mi(Novljani) bit furesti odje.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Shadow'91 View Post
    Jel ovo kod vojne bolnice trebalo da se zida ?
    Nisam na ovo mislila, nego ako znas dje je bio hotel Oaza, blizu pogrebnog, preko puta Floride? Tamo je, radi se uveliko, ogradjeno je skroz.

A sto se plaza tice, ono je bruka. Pogotovo ovo ljeto, MD dok je dozvolilo zakupe i cuda, pa kad su tek sredjene, tuga. Jedna od najljepsih plaza u Meljinama- Perper je unistena upravo zbog toga, jer se gospoda nikako dogovoriti ne mogu, a lokacija vrh, kako bi se ono moglo srediti.

Thanks Thanks Given 
    2,140
    Thanks Thanks Received 
    1,005
    Thanked in
    532 Posts

Da, da.. pomjesah nesto

Pa bruka, cu poslovno-stambeni objekat.. Eeeee!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Randy Orton View Post
    Sve ce se prodat i jos malo cemo mi(Novljani) bit furesti odje.
    Novljani su furesti u Novom vise od 25 godina htjeli mi/vi to il' ne. I to u oba smisla te rijeci, i pozitivnom i negativnom.

Nego jel' se smijem ja zvati Novljaninom ako sam ovdje samo 16 godina? :P
    Last edited by beat; 13-02-14 at 15:44.
    Imagination is everything.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Zavisi koliko god imas i koji su ti preci, baba, djed, mama, tata, ajmo, da cujemo lozu! :biggrin:

Quote Originally Posted by Shadow'91 View Post
    Da, da.. pomjesah nesto

Pa bruka, cu poslovno-stambeni objekat.. Eeeee!
    Vjerovatno si pomijesao sa onim sto je Rus kupio, ono dolje sve od djecijeg odmaralista pa skroz do setalista, zajedno sa objektima dje je veterinar itd, itd.. Jedino je to blizu bolnice, da ja znam
    Last edited by NovljankaA; 13-02-14 at 16:01.

Thanks Thanks Given 
    136
    Thanks Thanks Received 
    746
    Thanked in
    340 Posts

To se zove Lazaret. Jos nije pocelo projektovanje dok ministarstvo ne da utu. Koliko sam informisan bice neki butik hotel a iza apartmani za prodaju.

Sent using Tapatalk
    \\
    OFL•GIC

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Nije tu samo Lazaret, Lazarte je samo mali dio toga, ima i Barinkton (valjda dobro napisah), zatim svi oni lokali okolo kao i sadasnji put za auta koji se nalazi uz more. Ono gdje je kafic bio je malo preuredio,a bice tako nesto, hotel, butici, apartmani za prodaju, kao i sadrzaji slicni Portu. Ono sto sam cula, nije lose zamisljeno, sta znam.

Thanks Thanks Given 
    3
    Thanks Thanks Received 
    5
    Thanked in
    4 Posts

Ni Kobila aparmtani/resort nije lose zamisljeno, pa .... ljepse vako, no da mi urnisu put kao sto su izvodjaci radova na dva stambena objekta urnisala put kroz selo moje malo. Stajao znak da ne smije vozilo nosivosti vece od 5t u selo, samo su skinuli i bachili znak ko zna dje. I onda su krenuli, bageri (oni vel'ki), mjesalice; raskrcise "nesto zelenila", izbacise kamenja na put, zemlje u more ..... I koliko god "krikali" dalje to nesto nije dolazilo....
    Ni 'presjednik' koji obicava da ljetuje amo, nije se bunio protiv gradilista poznatog niksicanina (bar mi tako rekose ljudi da je otale covik).

Mislim da sam davno rekao: osjecam se kao turista u gradu u kojem sam rasta', skolova', proveo silne sinje dane...

Cemer pritiska.
    " Damn the cargo, we'll be on our way tonight "

Thanks Thanks Given 
    136
    Thanks Thanks Received 
    746
    Thanked in
    340 Posts

Nije tu samo Lazaret, Lazarte je samo mali dio toga, ima i Barinkton (valjda dobro napisah), zatim svi oni lokali okolo kao i sadasnji put za auta koji se nalazi uz more. Ono gdje je kafic bio je malo preuredio,a bice tako nesto, hotel, butici, apartmani za prodaju, kao i sadrzaji slicni Portu. Ono sto sam cula, nije lose zamisljeno, sta znam.
    Ja sam napisao da su iza apartmani. Treba da bude i marina, samo je pitanje kolika. Prema PPCG predvidjeno je oko 50 vezova, ali tu moze broj da skoci i do 150. Sve ce zavisiti od ministarstva.

Quote Originally Posted by Njivice_Orano_Nepreorano View Post
    Ni Kobila aparmtani/resort nije lose zamisljeno, pa .... ljepse vako, no da mi urnisu put kao sto su izvodjaci radova na dva stambena objekta urnisala put kroz selo moje malo. Stajao znak da ne smije vozilo nosivosti vece od 5t u selo, samo su skinuli i bachili znak ko zna dje. I onda su krenuli, bageri (oni vel'ki), mjesalice; raskrcise "nesto zelenila", izbacise kamenja na put, zemlje u more ..... I koliko god "krikali" dalje to nesto nije dolazilo....
    Ni 'presjednik' koji obicava da ljetuje amo, nije se bunio protiv gradilista poznatog niksicanina (bar mi tako rekose ljudi da je otale covik).

Mislim da sam davno rekao: osjecam se kao turista u gradu u kojem sam rasta', skolova', proveo silne sinje dane...

Cemer pritiska.
    Bilo fino zamisljeno, jos devedesetih, pa su sad opet krenuli u izradi novog uranistickog koncepta. Zasto? Pa da se poveca kapacitet. Da li kapacitet znaci i bolju prodaju, kazu vlasnici iz Atlasa da da. Ja nesto nisam siguran. Kada krene sa realizacijom za jedno 10-20-30 godina Kobila i Rose, ulaz u zaliv ce izgubiti smek, bice napadnut sa obije strane betonom.

Interesuje me zasto ce nama toliko imaginarnih hotela i kompleksa sa 5 zvijezdica? Sto to HN ima da ponudi tim klijentelama. Izadjes iz hotela od 5 zvjezdica i odes na pljesku u Igalo? :/
    \\
    OFL•GIC

Thanks Thanks Given 
    639
    Thanks Thanks Received 
    654
    Thanked in
    408 Posts

Ocemo li ic slusat Sergeja,niko nista ne prica?

Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Drug Tito View Post
    Interesuje me zasto ce nama toliko imaginarnih hotela i kompleksa sa 5 zvijezdica? Sto to HN ima da ponudi tim klijentelama. Izadjes iz hotela od 5 zvjezdica i odes na pljesku u Igalo? :/
    Ne kontam ni ja tu logiku ... Kao ni logiku ljudi koji pokupuju milionske stanove u npr. Porto Montenegro - da bi tu možda proveli 5-10 dana u toku godine ... Isto će biti i sa Azmont-om ... Sve rasprodato i prazno ...

Ili je to, naprosto, golemo pranje para i to je to.

~ ~ ~

Nego - juče sam se frapirao kad sam nabasao na Web sajt koji oglašava stanove za duži zakup na teritoriji opštine (http://longtermrentalshercegnovimont....blogspot.com/) i tako, npr, nekakva kamena kuća na Pre$eku u Zeleniku (3.5km od mora) - mjesečno staje: 1900 EUR van sezone! Jasno je, sa strane, naglašeno da se tokom sezone cijena iznajmljivanja uvećava 4 puta! Dakle - skromnih: 7,600 EUR.

http://longtermrentalshercegnovimont...2500month.html

Zar ima idiota koji će za takvu lokaciju izdvojiti 7,600 EUR mjesečno tokom sezone?

:shock:

Poređenja radi: u istom cjenovnom rangu - može se iznajmiti kondo/apartman na Beverly Hills-u koji je luksuzno opremljen i takođe ima: 2 bazena, teniski teren, teretanu, saune isl. Link: http://www.tripadvisor.com/VacationR...ia.html#photos

~ ~ ~

Postade Pre$eka ka' Beverli Hils jbt!
    Last edited by Djoks; 14-02-14 at 13:19.

Thanks Thanks Given 
    2,140
    Thanks Thanks Received 
    1,005
    Thanked in
    532 Posts

Cjena jes' nevjerovatna al' sta ces.. moguce je da ima ljudi kojima ovaj ambijent odgovara i koji mogu sebi da dozvole da izdvoje te eurice..
    Na kraju krajeva, narod koji dolazi iz metropola (dje nemozes vidjet jedno drvo, a kamoli sto drugo vezano za prirodu) vjerovatno zeli nesto ovakvo..

edit: Randy jel ti poznato ovo http://longtermrentalshercegnovimont...pool-with.html
    Last edited by Shadow'91; 14-02-14 at 13:39.

Page 89 of 146 FirstFirst ... 397985868788899091929399139 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)