Vertical take off nije problematican kad je prazan...
kakav doktor
Vertical take off nije problematican kad je prazan...
TAKUMI
Kralj ladno snima u avionu u svoj ovoj muci..
Mrija u Zagreb:
Landing approach u Split:
Kakva frajercina od pilota!
Profi,nema sto
Svaka mu čast. Ovome je letenje pjesma. Doduše, garantujem da nije isti osjećaj putnicima aviona ako je uopšte bilo putnika. Zamisli da letiš pri slijetanju pod ovim uglom i ne znaš zašto si okrenut na takav način prema zemlji a približavaš joj se do zadnjih 5 sekundi kada ga ispravlja i slijeće na pistu. Ja da sam putnik vjerovatno bi u ovoj situaciji pomislio da idem na čepurke.
Ovo je velik avion. Problem je kod Fokkera 100 i slicnih aviona. Ovaj je 737 ER tako da je dosta sirok i ovo naginjanje se ne osjeca.
Vozio sam se Boeingom 747 400, A330, A340...kod Boeinga ne osjecas ovo, uopste, pogotovo ako si oko sredine aviona - samo vidis zemlju pa onda nebo, pa opet zemlju...
Jes da je ubio masu putnika, ali 747 je za svaku pohvalu:
Sick kombinacija!
vozio sam sam se sa AIRBUS A 380-800.
ne osjecaju se turbulencije skoro nista.linija je bila Los Angeles-Pariz.udoban i ogroman-800 putnika na dva sprata.ovi manji avioni su igracke za njega.:tranquillity:
Kakvih 800 putnika?
Ne mogu da se sjetim da je u tim nesrecama kod 747 kljucni uzrok bio mechanical failure, osim ona zbog loseg dizajna cargo door-a.. ili twa 800.
JAL, tenerife, korean 007, lockerbie, air india, filipinci, nijedan od ovih nije imao crash zbog mehanicke greske..
Dizajn cargo door-a kod Flight 811 i El Al - drzaci motora.
TWA 800 nema veze sa eksplozijom kerozina, to su gluposti. Bomb on board, i cao.
JAL i China 611 - losa popravka.
To to, objasni mi, nisam znao
Kapacitet A380 se krece izmedju 407 i 840 putnika. Kada avion ima 3 klase, moze da primi 555 putnika, ako ima samo Economy onda moze do 840.
Avion sa kojim si ti putovao je Air France A380, registracija F-HPJG, tipa A380-861, njegov kapacitet je 525 putnika i trenutno se nalazi iznad jezera Henik.
:lolblue: :lolblue: :lolblue: :lolblue: :lolblue:
She is only here to annoy herself!
hahaha,hoces li da mi kazes sa cim sam putovao?zanimljivo.cuh svasta al ovo jos ne.da nijesi i sjedio pored mene?i da ne znas i datum kad sam letio?daj Fabia pusti se zivota ti tih prica.....ovo je bio avion sa okruglo 800 putnika,cak su nas i brojali sa 4x 200 ljudi na ukrcaju.i imao je dvije klase,ne tri.(nisam putovao sa tim sa slike,ta je sa neta)
Avion sa kojim si ti putovao je Air France A380, registracija F-HPJG, tipa A380-861, njegov kapacitet je 525 putnika i trenutno se nalazi iznad jezera Henik.:lolblue::lolblue::lolblue:
Ja ne znam kako ljudi pristanu da se voze ovim avionom.
P.S. skillovan pilot!
meni nije jasno kako mu se tockovi desno nisu okinuli, tresnuo je 120 tona na tu pistu
Greska gore. Mislio sam da je 787 Dreamliner.
Ovo je 737-700.
Pa znas kako, ima iste Michelinove kao Airbus 380 pa ti vidi.
http://www.b92.net/tehnopolis/vesti....&nav_id=819413
Facebook navodno preuzima kompaniju koja proizvodi dronove na solarno napajanje.
Ode jos jedan..
http://www.dailymail.co.uk/news/arti...e-missing.html
Da, na zalost
Opet 777, treci incident, ovaj put bez prezivjelih (izgleda).
Sto je najgore, investigatori Malezije nisu vjerovali podacima Flight Radara nego su oni sami kreli u potrazi po nekim dzunglama, a avion je pao u more, ovo je njegova zadnja pozicija:
i onda bam:
Altitude 0, vertical speed 0...izgleda da nije bilo crash landinga.
Problem je sto je ovaj avion imao sudar sa Airbusom A340 dok je taksirao po pisti 2010-e, krilo se bilo sjebalo ali ne vjerujem da je do toga.
Prije bih rekao da je doslo do zaledjenja goriva, ili pitota.
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks