Ovom Golfu nije.
Tačno se vidi da nije dirana kilometraža![]()
deuscroix
Ovom Golfu nije.
Na ovu foru sam 3 puta bio zaprepastem. Ford f150 crni kod cesme u hercegovacku je znao bit parkiran kad sam ja harao gradom, zatim crni nisan titan 5.7 na parking gdje sad bazar i tojota tundra crvena jedne prilike na europetrol u blok milf-aca je neka ganjala. Toknula joj je 50keki do budve :-)
Sent from my Samsung Galaxy Duos
Tundra je strava pick up.
Imao sam priliku da vozim tundru. Osjecaj kao da vozis sleper. Udobnost kao na oblaku nekom. Prosto savrseno. I osjecaj sigurnosti nenadjebiv. Ali pije gorivo kao ja vodu. I sto je najjace rega joj je 270-300€ hahah registrovana kao teretno vozilo
Sent from my TELEFON using TETRAPAK 4
otkud ovo u taxi?
jesu li iste prednje i zadnje felge?sto mu je ovo?
Ne cini se. Mozda ima 2 zimulje na ove pa da ne placa balansiranje svako po god
Qq, ovaj mora da radi iskljucivonza popravke.
Tik,tak,tik...
pravi auto da sa njim kupiš hamburger...
Gorivo + hamburger. Za te pare si mogao pojesti biftek u Premier Hotel. I da ti ostane za taxi.
Sent from my TELEFON using TETRAPAK 4
Kakva kanturina.
Koji automobili najmanje gube na cijeni?
Njemački magazin Autobild napravio je listu vozila kod kojih kupci izgube najmanje novca za četiri godine upotrebe.
Uvecaj!
Svaki novi automobil od prvog dana gubi na vrijednosti. Ali tokom vremena cijena ne pada svim vozilima istim tempom.
Pošto je ovaj podatak vrlo važan za kupce novih vozila, njemački magazin Autobild je i ove godine na osnovu temeljne analize napravio listu modela kojima vrijednost opada najmanje.
Ispitivanje je rađeno na vozilima starim četiri godine koji su prešli tipičnu kilometražu za tu starost, a podijeljena su na 11 kategorija, od najmanjih gradskih do sportskih vozila.
Kao istinski pobjednici su izdvojeni modeli kojima je vrijednost izražena u eurima najmanje pala za ovaj period, ali je napravljena i paralelna lista gdje su izdvojeni automobili koji su najmanje izgubili na vrijednosti u procentima.
Naravno, najmanji efektivni pad vrijednosti imaju najjeftiniji automobili, pa su tako Dačijini modeli u vrhu u četiri kategorije.
Koliko inače cijene vozila padaju na njemačkom tržištu prikazaćemo kroz dvije kod nas najpopularnije klase.
Kad je riječ o kompaktnim automobilima, vrijednost u eurima najmanje pada modelu Dačija Logan MCV 1.2. Cijena novog primjerka na njemačkom tržištu je 10.810 eura, a nakon četiri godine cijena padne za 4.910 eura.
Na drugom mjestu je Kia Ceed 1.4, čija cijena padne za 7.439 eura, sa 14.590 na 7.151 euro.
Mjesto 3 drži Tojota Auris 1.33, koja kao nova košta 16.825 eura, a cijena joj padne za 8.325 eura.
U srednjoj klasi najmanje gubitke bilježi Škoda Oktavija 1.2 TSI (nova košta 18.200, gubitak 9.249 eura.
Druga je Mazda 6 2.0 Skyactiv-G (25.540 eura, 13.490 eura pad).
Treće mjesto: Tojota Avensis karavan 1.6 (25.500 eura, pad 14.051 euro).
Evo kako izgledaju obje liste.
Uvecaj!
![]()
Last edited by Randy Orton; 12-02-14 at 12:04.
DAO SAM PREDLOG ADMINU DA SE OTVORI NOVI PODFORUM VOZILA ČLANOVA
Mislim da bi naišlo na dobar odziv kod forumaša i pospiješilo popularnost i ovako popularne teme Automobilizam.
Potrebno je i definisati neka pravila pored standardnih.
Tipa, standardizovani naslovi (marka, model, i oznaka)
obavezne slike u što boljoj rezoluciji
podaci o tehničkim specifikacijama auta
eventualnim zahvatima na autu po pitanju tuninga i stylinga i sl.
klipovi i zanimljive slike su takođe dobrodošli ukoliko se ne kose za slovom zakona ili mogu biti zloupotrijebljene.
Budući da je starih dobrih okupljanja sve manje tj nimalo ovo bi bio jedan od načina virtuelnog okupljanja i "probanja" forumaša.
Svjestan da nisam izmislio toplu vodu, ideja je preuzeta sa mnogih foruma iz regiona i čini mi se može biti jako zanimljiva...
pokusalo se i nista.
malo truda ne bi škodilo, bolje nego da lajemo ođe jedni na druge ko džukci
evo ja ću bit prvi koji će to uraditi...zasad mogu postaviti linkove sa foruma gdje imam takvu temu...
time bi pokrili i sve neke druge teme kao što su iskustva članova sa pojedinim modelima, savjeti pri kupovini određenih modela, popravke i kvarove za koje svaki dan pitamo u temi PITAJTE...
ovako svi pala.udimo, krijemo se iza nickova, neko ko vozi G2 soli pamet o vožnji nekom ko vozi G7 i sl...
Karte na sunce i hajde da ga merimo![]()
Last edited by radza-madza; 19-02-14 at 09:14.
VIDEO: Kimi zamalo slupao LaFerrari
Kao što ćete vidjeti iz ovog video zapisa, moderni super(hyper)automobili su se oteli kontroli. Sa 963 KS iz V12 motora u saradnji sa KERS-om, La Ferrari je značajno snažniji od F1 bolida u zadnjih 10 godina.
Iako je svih 499 automobila već prodato, ostaje da se vidi kako će se obični (ako običnim možemo nazvati nekog ko je iskeširao preko milion €?) smrtnici nositi sa njima kada ni bivši F1 šampion, Kimi Raikkonen, ne može obuzdati najekstremniji Ferrari do sada.
![]()
Jokac, bi li moga ti vozit ovaj LaFerrari? Bi li mu moga shto?
ne brate,mozda bi ga znao upalit,i ako bi idje na taj poligon bilo kakvo drvo,bilo bi moje.....ovo je azdaha od auta.meni je i golf 7 dosta.hahaha:fat:
Pa Golf VII i ovaj Ferkan su ustvari tu negdje...
otprilike....
na pravinu se ferari i moze drzat, ali ga zato trojka GTI pegla po krivinama. mogu mislit tek sto bi mu sedmica GTI napravila.
ma prosuo bi ga gti! možda na pravinu bi ferrari bio jači ali kad bi se dovatili krivina, ono drži kao po šinama, čudo.
There are currently 3 users browsing this thread. (0 members and 3 guests)
Bookmarks