Results 1 to 25 of 145

Thread: veliki psi (Akite Dobermani,Vucijaci, Rotvajleri itc.)

Threaded View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
    Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by lepetanac View Post
    " ŠAPO DAVI PITA"

Bez imalo milosti: Objavljen snimak borbe pasa, u kojoj pit bul umire

Na snimku koji traje skoro pet minuta, dvije muške osobe puštaju u borbu pit bul terijera i šarplaninca

Uvecaj!
    Pit bul nije preživio borbu (Foto: Screenshot(YouTube))

Snimak u kojem se kolju šarplaninac i pit bul terijer, te u kojem pit bul gubi bitku i na kraju umire, objavljen je na društvenoj mreži Facebook.
    Snimak je juče objavio Sead Kurpejović, ali je video vrlo brzo počeo da se širi putem društvene grupe Facebook, uz brojne osude prikazanog.
    Kurpejović je video prvi put objavio u aprilu prošle godine, ali ga je juče ponovo postavio na početnu stranicu svog profila.
    „Gledaj kako Šapo davi pita“, prvi je komentar koji je Kurpejović objavio po postavljanju videa na Facebooku.

ja imam sarplaninca. te na konto ovog snimka bih rekao nesto u njihovu odbranu

naime oni su dobrodusna rasa privrzena vlasniku i potpuno bezopasna po djecu (dozvoljavaju da ih jasu maltretiraju itd). ali su prema strancima izuzetno nepovjerljivi i brane svog gazdu i gazdinstvo i pod cijenu zivota. zato sarplaninci vaze za jednu od rasa koje su odlicni cuvari. ukratko sarac je odbrambeno-cuvarski pas. kada je na neutralnoj ili tudjoj teritoriji ne napada bez razloga i svakako ne prvi. dok u svom dvoristvu se prag tolerancije znatno smanjuje i tu znaju biti opasni po uljeze te napadaju prvi.

ipak kako snimak pokazuje sarac je izuzetno hrabar i dobar borac energican sa visokim stepenom kaljenosti (izdrzljivosti na bol) te se protiv vuka ili drugog psa ili zvijeri bori sa prilicnim uspjehom. tako da vaze za jednu od najjacih pasmina na svijetu. zato sarplanince zajedno sa turskim Kangalima i ruskim Srednjeazijskim ovcarima i Kavkazkim ovcarima sa pravom nazivaju "Poker Boraca" ili "4 Kralja" (Four Kings) u svijetu pasa. rase tipa pitbul i Game APBT nema sanse protiv njih i zato je ovo greska sto su dozvolili da pas od 20kg se bori sa psom od 40-45kg. ko kad bi bokser iz super teske kategorije boksovao sa pero lakom. to nije fer. elem najpoznatiji sarplaninac je cuveni Barut sa Kosova kasnije od vlasnika Slavka Martinovica iz Crne Gore. legenda.. neporazen u preko 30 borbi koje su organizovali albanci kod kojih je borba pasa dio tradicije i kulture.

da zakljucim nisu rasa za svakoga. traze vlasnika koji je dominantniji od njih koji ce im biti vodja. ali nisu ni kako ih zele predstaviti krvolocni i agresivni i dave gazdu na spavanju i ostale urbane legende o sarplanincima itd itd. eto moj nerijetko spava u mojoj sobi tokom noci pa sam evo ja i dalje ziv i zdrav sta vise kad ga cujem kako hrce u hodniku znam da sam potpuno bezbjedan i da nema te sile na ovom svijetu koja bi mi mogla nauditi

standard za ovu rasu je napisao nas najcjenjeniji kinolog profesor Pavlovic doktor veterine na univerzitetu Sorbone zahvaljujuci kome je rasa i priznata od strane FCI.

Sarplaninac Barut u drustvu pokojnog Slavka Martinovica na Izlozbi pasa tj Specijalci za Sarplanince:
    Last edited by Byk-e; 01-02-14 at 15:34.
    ...ashes to ashes, dust to dust.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)