Page 167 of 402 FirstFirst ... 67117157163164165166167168169170171177217267 ... LastLast
Results 4,151 to 4,175 of 10033

Thread: Bodybuilding

Thanks Thanks Given 
    939
    Thanks Thanks Received 
    94
    Thanked in
    74 Posts

drustvo kako vam idu osnovni liftovi,radite li ih uopste koji su vam neki 1rm rekordi itd.?
    i nemoj sad da pisete neke nebulozne kilaze,a radite nepravilno(tipa na bp sam digao 150kg,a to je izgledalo tako sto si spustio teg 15cm i vratio na pinove )

Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by sparco View Post
    eo loverkloker vec iz iskustva prica ne vadi se iz teretana cio zivot pravi bb ;p
    Pominjao sam da su mi grudi slabija particija, sve ostalo je ok. I bas sam se dosta cimao oko njih i jos prije teretane, sklekovi ovaki, sklekovi onakvi...
    Pokazalo se da nema tu neke vjezbe za unutrašnji dio, odnosno meni unutrašnji gornji.. No da se buca i poveca masa

Quote Originally Posted by dontigar View Post
    drustvo kako vam idu osnovni liftovi,radite li ih uopste koji su vam neki 1rm rekordi itd.?
    i nemoj sad da pisete neke nebulozne kilaze,a radite nepravilno(tipa na bp sam digao 150kg,a to je izgledalo tako sto si spustio teg 15cm i vratio na pinove )
    Ja se nisam forsirao, mada...možda bi mogao BP nedje 90-100kg...
    mrtvo 150kg minimum...to mi je vazda bilo jako...
    cucnjeve nemam kvalifikacije ne znam, mozda 80-100 pravilni...nisam sig
    eto mene prvi...
    -->*-TRIATLON PG!-*<--

Thanks Thanks Given 
    939
    Thanks Thanks Received 
    94
    Thanked in
    74 Posts

Quote Originally Posted by Loverclocker View Post
    No da se buca i poveca masa
    to je to,slazem se!

Ja se nisam forsirao, mada...možda bi mogao BP nedje 90-100kg...
    mrtvo 150kg minimum...to mi je vazda bilo jako...
    cucnjeve nemam kvalifikacije ne znam, mozda 80-100 pravilni...nisam sig
    eto mene prvi...
    ne forsiram se ni ja realno,jednom mozda u pola godine probam da vidim dokle sam i to je to..
    ajde snimi nedje te liftove,pocni od mrtvog kad ti ono vec ide najbolje

ajmo ostali,ukljucite se malo

Thanks Thanks Given 
    374
    Thanks Thanks Received 
    22
    Thanked in
    13 Posts

ili kad mi reče lik da radi 200 na čučanj..reko bravo bravo..
    kad on misli na smith machine i još se spusti 20 centi...
    A ja kukavac što idem mudima do poda u squat rack to kao nevalja

Thanks Thanks Given 
    40
    Thanks Thanks Received 
    113
    Thanked in
    63 Posts

Mogao je neko napisati kakvi program za totalne pocetnike,koje grupe sa koliko kg,koliko serija,koliko dana I sl...
    Sve poskupljuje samo je covjek sve jeftiniji...

Thanks Thanks Given 
    374
    Thanks Thanks Received 
    22
    Thanked in
    13 Posts

Sad ću da ispišem za početnike, iako to niko neće ispoštovati..ali ebi ga

EDIT:

Trening 3 puta nedeljno fullbody..recimo Pon,Sri,Pet

Nedelja 1 bi izgledala ovako:
    Pon- A
    Sre- B
    Pet- A

Nedelja 2:
    Pon- B
    Sre- A
    Pet - B

I na repeat...

A:
    3x5 Čučanj
    3x5 Benč
    1x5 Mrtvo
    3x5-8 razboj (ako možeš preko 10, stavljaj pojas i zakači teg)

B:
    3x5 Čučanj
    3x5 Potisak iznad glave (OHP)
    5x3 Nabačaj (Power Cleans)
    3x5-8 Vratilo (ako možeš preko 10, stavljaj pojas i zakači teg)

Ako odradiš na jednoj vježbi ,recimo čučanj, svih 15 ponavljanja (3x5) sa dobrom tehnikom, ideš dovoljno duboko, bez njihanja, bez trzanja nogu, sledeći trening povećaj težinu za 5kg.

Ovo što napisah su radne serije.Prije svake radne serije odradite zagrijavanje, 3 serije zagrijavanja..počnete sa šipkom, lijepo lagano, povećavamo malo, a gledamo da se ne preforsiramo, tj ako nam je radna serija 80kg 5 puta, da nam zadnja serija zagrijavanja NE bude 70kg 10 puta..to je glupost...više o tome na http://www.higher-faster-sports.com/warmups.html

Sve u svemu ovo je program StartingStrength, koji možete da se naruči sa neta ili (ako ste mali pirat kao većina nas)skine sa torenta..Knjiga sa preko 200 strana gdje je do kraja opisana tehnika prethodno pomenutih vježbi...

Zašto je ovo dobro?
    Zato što ako se krene sa nekim splitovima i radi milion vježbi za grudi,ramena,noge,list,podlakticu,vrat,biceps,tric eps,petu,stopalo,*****palac napredovaćete brzinom puža...Ukoliko koristite steroide slobodno furajte takav pristup

Ali ako ste natural kao što smo 99% nas ovdje, onda je fullbody trening prava stvar za vas.I moooora da se trenira jako, da napredujete u težinama.Jbga, kad nemamo iglice da stimuliramo mišić..moramo da ga 'mučimo' na ovaj način
    Dokle da trenirate ovako?
    Pa dokle ne dobijete neke solidne nivoe snage, koje možete provjeriti ovdje http://www.exrx.net/Testing/WeightLi...hStandards.htm
    ili na strstd.com(ovdje ignorisati 5/3/1 jer vas to za sada ne zanima)

Kad se popnemo na intermediate, tu već možemo da batalimo SS i u zavisnosti šta hoćemo (još snage, još 'izgleda', neku kombinaciju toga) onda prelazimo na
    PHAT, 5/3/1, German Volume Training, Doggcrapp, Texas Method, MadCow itd itd...
    Last edited by Emp; 31-01-14 at 11:41.

Thanks Thanks Given 
    939
    Thanks Thanks Received 
    94
    Thanked in
    74 Posts

Quote Originally Posted by Emp View Post
    ili kad mi reče lik da radi 200 na čučanj..reko bravo bravo..
    kad on misli na smith machine i još se spusti 20 centi...
    A ja kukavac što idem mudima do poda u squat rack to kao nevalja
    hahaha!imao sam prilike da gledam takve ali stvaarno neke pajsercine ogromne(noge pritke,ali gore ogromni),nisam bas mogao u facu da im se smijem

Quote Originally Posted by Emp View Post
    Sad ću da ispišem za početnike, iako to niko neće ispoštovati..ali ebi ga
    ee o tome ja prica..glupo mi je da pisem brate,da se mucim..i neko to procita i kaze a makse dje cu ja to radit,bolje mi je ovako kako sam ja smislio ili nadje na neki glupavi forum i slicno.

Thanks Thanks Given 
    40
    Thanks Thanks Received 
    113
    Thanked in
    63 Posts

Napisi ako ti nije problem...
    Sve poskupljuje samo je covjek sve jeftiniji...

Thanks Thanks Given 
    26
    Thanks Thanks Received 
    107
    Thanked in
    62 Posts

Evo da probam ja da napišem neka svoja zapaženja...

Po meni su za početnika najvažije stvari:

1. Izbalansirati povezane grupe mišića (rame-grudi-triceps, poldaktica-biceps, donja leđa-noge-abdomen, ramena-gornja leđa). Početnici obično ne kontaju da ako dižu benč od 60 kila tricepsom tad ne uključuju ramena i grudi (jer nisu dovoljno razvijeni). Neminovno dolazi do povreda. Ista stvar sa pregibima šipkom (odoše tetive u podlaktici), čučnjem (leđa ili stomak ne rade svoj dio posla pa stradaju) i sl. Ovo se rješava Full-body treninzima u prvih pola godine, a može i kraće i duže.

2. Forma ispred težina. Vježbe izvršavati u besprekornoj formi i ostati u rasponu 8-12 ponavljanja koji garantuju balansiranje mišićnih grupa i hipertrofiju. Zaboraviti na to koliko je kg na šipki ili bućici.

3. Izbjegavati izolacije jer u početku nemaju smisla. Makar dok se ne dođe do pristojnih obima.

4. Uvjek sam za free weights. Koristiti slobodne težine ili svoju težinu prije nego mašine. Slobodne težine pomažu da se razviju stabilizatori (tetive, zglobovi...).

5. Držati se jednog programa makar 2 mjeseca. Ja nisam siguran da konstantno mjenjanje vježbi doprinosi bržem napretku. 2 mjeseca su dovoljna da apsolviraš temu, primjetiš ima li progresa i pičiš dalje i mijenjaš.

Eto, to mi pada na pamet za sada...

Thanks Thanks Given 
    939
    Thanks Thanks Received 
    94
    Thanked in
    74 Posts

dobra opazanja,dobra
    sto se tice fullbody treninga,preporucio bih to svakom pocetniku,a pod pocetnike smatram i soobe koje idu i godinu,dvije..pa i vise.ako je dobro osmisljen fb trening,nema potrebe za splitom i ostalim cudima.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Eo ja sa mojih 75 kg dizem 115 na bench press, 90 cucanj, 140 mrtvo. Ali dzabe mi je to kad sam i dalje mrsav

Sent from my GT-I8190 using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Rigodo View Post
    Evo da probam ja da napišem neka svoja zapaženja...

Po meni su za početnika najvažije stvari:

1. Izbalansirati povezane grupe mišića (rame-grudi-triceps, poldaktica-biceps, donja leđa-noge-abdomen, ramena-gornja leđa). Početnici obično ne kontaju da ako dižu benč od 60 kila tricepsom tad ne uključuju ramena i grudi (jer nisu dovoljno razvijeni). Neminovno dolazi do povreda. Ista stvar sa pregibima šipkom (odoše tetive u podlaktici), čučnjem (leđa ili stomak ne rade svoj dio posla pa stradaju) i sl. Ovo se rješava Full-body treninzima u prvih pola godine, a može i kraće i duže.

2. Forma ispred težina. Vježbe izvršavati u besprekornoj formi i ostati u rasponu 8-12 ponavljanja koji garantuju balansiranje mišićnih grupa i hipertrofiju. Zaboraviti na to koliko je kg na šipki ili bućici.

3. Izbjegavati izolacije jer u početku nemaju smisla. Makar dok se ne dođe do pristojnih obima.

4. Uvjek sam za free weights. Koristiti slobodne težine ili svoju težinu prije nego mašine. Slobodne težine pomažu da se razviju stabilizatori (tetive, zglobovi...).

5. Držati se jednog programa makar 2 mjeseca. Ja nisam siguran da konstantno mjenjanje vježbi doprinosi bržem napretku. 2 mjeseca su dovoljna da apsolviraš temu, primjetiš ima li progresa i pičiš dalje i mijenjaš.

Eto, to mi pada na pamet za sada...
    Lijepo napisano. Baš ovo pod 4 je jako važno, ja kad sam počinjao da treniram mogao sam da derem težine kao sivonja na lat mašini a ni jednom da se popnem na vratilo.

Thanks Thanks Given 
    9,752
    Thanks Thanks Received 
    6,066
    Thanked in
    2,314 Posts

Nezvanični prvak CG znači...
    #fakenews

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Cauchy View Post
    Eo ja sa mojih 75 kg dizem 115 na bench press, 90 cucanj, 140 mrtvo. Ali dzabe mi je to kad sam i dalje mrsav

Jedi. Unesi više kalorija nego što potrošiš i eto. To je zaista čista matematika. Malo i poguraj unos hrane, ponekad uzmi par zalogaja na silu, kada malo proširiš želudac, lakše ide.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

A jedem ludacki ali mi je takav metabolizam ali ne zurim, imam kad

Thanks Thanks Given 
    26
    Thanks Thanks Received 
    107
    Thanked in
    62 Posts

Moguće je da je tvoj centralni nervni sistem ultra responzivan, a metabolizam prebrz. To bi objasnilo da zašto možeš da izbaciš veliku težinu, a nemaš masu. Trening za rast mišića i za 1repmax su dva različita sporta.
    Npr vježba Ez 21's se radi sa mizernim kilažama, ali razbuca bicepse.

Thanks Thanks Given 
    939
    Thanks Thanks Received 
    94
    Thanked in
    74 Posts

zar ima jos ljudi koji koriste to?msm tu vjezbu to je toliko staro i 'preveslano' da je to strasno

ajde cauchy napisi kako se hranis ili barem gramazu makrosa sto uneses pa da vidimo je li do megagigaultra brzog metabolizma ili do tvoje ne tako dobre ishrane..a prije ce biti ovo drugo

Thanks Thanks Given 
    26
    Thanks Thanks Received 
    107
    Thanked in
    62 Posts

21's? Zašto, baš me zanima?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by dontigar View Post
    zar ima jos ljudi koji koriste to?msm tu vjezbu to je toliko staro i 'preveslano' da je to strasno

ajde cauchy napisi kako se hranis ili barem gramazu makrosa sto uneses pa da vidimo je li do megagigaultra brzog metabolizma ili do tvoje ne tako dobre ishrane..a prije ce biti ovo drugo
    Vjezba RAZNOSI biceps...Ja je radim sa bucicama, ali pretpostavljam da je i sa EZ sipkom dobra.Ne vidim zasto bi nesto sto je "staro" bilo i lose...Inace, primijetio sam da su na ovom threadu svi "moderni"...Do juce niko nije znao sto je FB trening, sto je crossfit itd itd...Sad eo svi sto rade split trening ispadose budale.

Poenta svega, manje citajte a vise trenirajte.

Thanks Thanks Given 
    2,119
    Thanks Thanks Received 
    3,785
    Thanked in
    1,597 Posts

Koje su cijene u benex?

Sent from my iPad using Tapatalk
    f6

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

A standardno.
    Ujutro ovsene pajuljice, onda 2 'mesna obroka' u toku dana. Na fax jedan sendvic jer nemam sto drugo i pred spavanje neku ribu i po saku, dvije kostunjavog voca.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

A standardno.
    Ujutro ovsene pajuljice, onda 2 'mesna obroka' u toku dana. Na fax jedan sendvic jer nemam sto drugo i pred spavanje neku ribu i po saku, dvije kostunjavog voca.

I veliš da jedeš ludački? Pa ovo nije ni blizu dovoljno.

Thanks Thanks Given 
    939
    Thanks Thanks Received 
    94
    Thanked in
    74 Posts

A standardno.

pa mili moj kako mislis da se popravis od toga??
    pa da si zena od 60kg ko zna bili se popravio
    pa ti hidrata nemas ni 100gr..pojacas to npr na 170gr,pa furas tako jedno 3nedelje,pa onda pojacas na 200gr i tako,dok vidis da pocinje da se lijepi,tj salo da dobijas,onda malo smanjis pa nastavis tako dvije nedelje..upoznas se sa svojim tijelom a ovo gore sto si naveo je uzas..

Quote Originally Posted by Divljina View Post
    Vjezba RAZNOSI biceps...Ja je radim sa bucicama, ali pretpostavljam da je i sa EZ sipkom dobra.Ne vidim zasto bi nesto sto je "staro" bilo i lose...Inace, primijetio sam da su na ovom threadu svi "moderni"...Do juce niko nije znao sto je FB trening, sto je crossfit itd itd...Sad eo svi sto rade split trening ispadose budale.

Poenta svega, manje citajte a vise trenirajte.
    izvini sto ti znaci to moderni??? ja bas ne smatram sebe za modernog kad je dizanje tegova u pitanju,cak suprotno..nikad nisam ni radio split..ustv jesam mozda prvih mjesec,dva..ustv nisam nego sam se prvo malo obrazovao pa onda krenuo sa treningom.

@rigodo
    ne kazem da vjezba ne pogadja,da je losa i tome slicno..samo da je prevazidjena! to sto ti osjetis da ti trnu ruke,da se biceps napumpao koo blesav,ne znaci da je ta vjezba megagiga.stavi na sipku 10kg i uradi 20-30ponavljanja ima da osjetis kao da ce biceps da explodira,ali to ne znaci da si dovoljno nanio stete,tj da ce izazvati rast..itd
    Last edited by dontigar; 31-01-14 at 15:39.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Cekaj cekaj, 2x meso, 100 grama ovsenih ujutro, i jos 2 obroka, plus dodaj da pijem gejner sad ti je malo?

Thanks Thanks Given 
    26
    Thanks Thanks Received 
    107
    Thanked in
    62 Posts

21s je compound vjezba za biceps, jer trazi i jaku podlakticu i ramena (u manjoj mjeri). Poenta je da pogadjas biceps iz 3 razlicita "ugla" odnosno nacina sa po 7 ponavljanja. Sedam ponavljanja je apsolutni minimum, nema govora o laganoj vjezbi. To je, po meni, nesto kao biceps superset.

Mislim, Arni i Kolman isto kazu..

Page 167 of 402 FirstFirst ... 67117157163164165166167168169170171177217267 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)