View Poll Results: Da li u NATO

Voters
437. You may not vote on this poll
  • Da

185 42.33%
  • Ne

252 57.67%
Page 42 of 199 FirstFirst ... 323839404142434445465292142 ... LastLast
Results 1,026 to 1,050 of 4975

Thread: Da li u NATO

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

@ Bar

Poenta je što svaka takva priča ima dvije varijante - jedna koja se plasira za radničku klasu Leedsa da bi se orpavdala budžetska sredstva uložena u kampanju, i druga varijanta - podaci sa terena - o ubijenima, ranjenima, potrošenoj municiji, operativnim zadacima, i tako dalje.

Na internet forumima, dabome, se najviše koriste ove prve informacije, jer su najlakše za sažvakat i objasnit. A to kako je korištena artiljerija i slično da počneš nekome da objašnjavaš zaspao bi na pola posta jer to vaskolike forumaške slojeve puno ne zanima, jer se vrednuju isključivo propagandni govori, što više floskula upotrijebiš to bolje.
    You can kill a player, but you can't kill the game

Thanks Thanks Given 
    2,332
    Thanks Thanks Received 
    2,094
    Thanked in
    946 Posts

Postoje komentari koji prosto nijesu vrijedni pažnje, špekulativni, isprepleteni poluistinama, iskarikirani i posebno oni koji odražavaju neku iskrivljenu logiku. Komentari iz ove poslednje kategorije obično dolaze od ljudi koji nemaju nikakvo iskustvo koje bi podržalo njihovo prosipanje mudrosti, bez imalo mudrosti, kojim pokušavaju biti sudije. Uvijek sam bio neko ko logikom pokušava naći odgovore na brojna pitanja ili objasniti određena dešavanja. Zbog toga mi bude žao što, često kvalitetnu, diskusiju pojedini pokušavaju pokvariti takvim komentarima. Ipak smatram da bih pridavanjem pažnje takvim komentarima samo bespotrebno trošio svoju energiju i trudim se prepoznati ih i preskočiti ih. I to mi čak uzme djelić energije koju bih mogao i trebao koristiti za mnogo konstruktivnije stvari.

Sklon sam misliti kako ljudi govore istinu, dok se ne dokaže suprotno. Čitajući El Re-ove komentare, naučio sam mnoge stvari za koje sam se često i sam kasnije uvjerio, na ovaj ili onaj način, da su tačne.

Apelujem i na njega da uštedi svoju energiju tako što se neće obazirati na razne nekonstruktivne i u logici neutemeljene komentare, i na taj način spriječi degradiranje kvaliteta ove diskusije. :-)

Sent from my Nokia 3210 using Tapatalk
    "Anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac"

Thanks Thanks Given 
    37
    Thanks Thanks Received 
    8,995
    Thanked in
    4,013 Posts

Quote Originally Posted by Shamrock View Post
    Poenta je što svaka takva priča ima dvije varijante - jedna koja se plasira za radničku klasu Leedsa da bi se orpavdala budžetska sredstva uložena u kampanju, i druga varijanta - podaci sa terena - o ubijenima, ranjenima, potrošenoj municiji, operativnim zadacima, i tako dalje.

Na internet forumima, dabome, se najviše koriste ove prve informacije, jer su najlakše za sažvakat i objasnit. A to kako je korištena artiljerija i slično da počneš nekome da objašnjavaš zaspao bi na pola posta jer to vaskolike forumaške slojeve puno ne zanima, jer se vrednuju isključivo propagandni govori, što više floskula upotrijebiš to bolje.

Ako je to poenta, onda ne bi trebalo da polemišeš sa čovjekom koji je bio u operativnom stanju i imao pristup informacijama kojih nema na wiki.
    - .- - .- - .- - .. .-. .- -- --- ... -. .--- .. -.-. .... .- .-. ..

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Quote Originally Posted by BAR View Post
    Ни ЈСО ни добровољци нису у свом саставу имали артиљериске јединице и авијацију као оклопно-механизоване јединице, већ су стандардне јединице кориштене за тако нешто, вјероватно и без њиховог знања.Дође човјек из КОС-а каже тамо и тамо су терористи и гађај.Што зна артиљерац или пилот, гађа ли цивиле или ОВК.
    Večina redovnih vojnika sem stacioniranih i odsječenih na karaulama (baš kao i svi drugi učesnici) je brzo shvatala da učestvuju u divljaštvu. Problem je bio u tome što je i tadašnja srpska omladina (identično njihovim današnjim vršnjacima) bila duboko indoktrinirana uvjerenjem da su Albanci uljezi na srpskoj zemlji (znate ono "kosovo je srce Srbije") te da je legitimno obračunati se svim sredstvima sa vjekovnim neprijateljem. Oni koji su imali svijesti da shvate da učestvuju u nečem nečasnom i zlom, zapravo i nijesu vodili rat za ideale, već samo sa željom da prežive dan, dočekaju novi i jednog dana se vrate porodici.
    Regrutovani vojnik je mnogo ograničeniji u svojim opcijama, od starješina ili profesionalnih vojnika... Dugo bi mi oduzelo da to objašnjavam.
    Dakle, znali su, o još kako su znali da od njihovih granata i metaka ginu civili, te da spaljivanje kuća, ubijanje stoke i pljačkanje domova nijesu i ne mogu biti dio nikakvog plemenitog i slavnog cilja.

Thanks Thanks Given 
    37
    Thanks Thanks Received 
    8,995
    Thanked in
    4,013 Posts

Ne Bar, El Re. Možda je to jednom izjavio, ali je sto puta izjavio da je radio u MUP-u u problematičnim vremenima. Lično mislim da je imao saznanja kojih nema na wiki. Javnost vidi samo krajnji rezultat, kako se došlo do njega ne zna veliki broj ljudi. A ako si ti lično bio svjedok stvari koje tvrdiš (ne pozivajući se na reference tipa wiki i slično) ,izvinjavam se.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Quote Originally Posted by NHM View Post
    Lično mislim da je imao saznanja kojih nema na wiki..
    Imam, na žalost, i to jako brojna.
    Neka sam podijelio sa vama (ekskluzivno rekao bih, poput teme naoružavanja MUP-a '90-ih), za neke informacije nije bilo teme konteksta/povoda gdje bih bio u prilici da vam ispričam neke zanimljive događaje javnosti nepoznate iz vremena '90-ih, a neka saznanja ću ponijeti u grob. Što zbog delikatnosti onog o čemu se radi i obaveze da čuvam službenu tajnu (koje nijesam oslobođen činjenicom da odavno više tamo ne radim), a što zbog toga što bi neka saznanja koja bih iznio (ovđe ili na nekom drugom javnom mjestu) mogla direktno ugroziti moju porodicu. Ja nemam pravo izlagati ni njih tom riziku, ali i neke ljude koji i danas tamo rade a koji bi od toga mogli imati štetu. Pritom vi sami od toga ne bi imali puno, a ja bih izgubio jako mnogo. Zato se često samocenzurišem i više nego mnogi od vas to mogu pretpostaviti.
    Ja sam forumaš kao i vi. Slušam vas kad govorite o radu banaka, preduzeća, željeznice i tu se od vas informišem, jer su moja saznanja o tome isključivo posredna. Što se tiče onog o radu bezbjednosnih službi tu sam u stanju ja ponešto vama ponuditi... I svi se družimo, a da pritom (nepopravljivu) štetu nikom ne pravimo.
    Last edited by El Re; 30-01-14 at 21:44.

Thanks Thanks Given 
    970
    Thanks Thanks Received 
    1,814
    Thanked in
    983 Posts

Ne!
    Sto se mog bar misljenja tice, koliko se god trudili pojedini da zamute vodu (jer samo u takvoj znaju plivati), ne mogu podmetnuti bajke o NATO-u.. sto se grbo rodi, vrijeme ne ispravi...
    A cinjenica je da dje god se NATO umijesao da utjeruje demokratiju, te drzave je zadesio jad! Narocito o poslednjim nekoliko decenija kad je rijec...
    Jos jednom: NE!
    - Baba, zašto za nas Zećane vele da govorimo: "Ovizi, onizi"?

- A kojizi to vele, sine??

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Ajmo malo na temu jer su digresije predaleke od naslova.

Thanks Thanks Given 
    1,039
    Thanks Thanks Received 
    4,135
    Thanked in
    2,331 Posts

Quote Originally Posted by ovizionizi View Post
    Ne!
    Sto se mog bar misljenja tice, koliko se god trudili pojedini da zamute vodu (jer samo u takvoj znaju plivati), ne mogu podmetnuti bajke o NATO-u.. sto se grbo rodi, vrijeme ne ispravi...
    A cinjenica je da dje god se NATO umijesao da utjeruje demokratiju, te drzave je zadesio jad! Narocito o poslednjim nekoliko decenija kad je rijec...
    Jos jednom: NE!
    Ок што је онда по теби алтернатива?
    Ако је неутралност занима ме како је твој став о финансирању те неутралности, војска са војним роком, огомна улагања у технику и набавку исте јер оно што смо наслиједили од Југославија је улгавном или неисправно или за музеј, оспособљавање ратних резерви.
    Ако су неки савези са Русијом, занима ме како мислиш да ће то од ЦГ направити правну државу (Русија то није), јер ће нем врата ЕУ бити затворена (+враћене визе)
    Ако је задржавање постојећег стања занима ме како гледаш на то да је у тој ситацији ЦГ небрањена од нестабилног окружења.

Молим одговор.
    Last edited by BAR; 30-01-14 at 18:53.
    Црногорце је одржало црногорско срце.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Ja ne znam kako pojedincima ne prodire u glavu da zemlje koje posegnu za etničkim čišćenjem, a izgube rat, obično učine nemogućim opstanak vlastitog naroda na teritorijama gdje su vršena etnička čišćenja. Koliko puta to treba ponoviti da bi se shvatilo.
    Srbija je na Kosovu pokušala etničko čišćenje (koje joj je pošlo za rukom u Bosni isključivo oklijevanjem i milošću NATO-a uzgred i zato jer su tenkovi hrvatsko-bosanskih snaga na Klintonovu intervenciju zaustavljeni nadomak Banja Luke), u tom etničkom čišćenju je zaustavljena i natjerana na povlačenje. Sa poraženom vojskom bježali su i Srbi od kojih je većina podržavala upotrebu oružja protiv svojih komšija Albanaca.
    Mnogo veći i po civilizaciju značajniji njemački narod platilo je još stravičniju cijenu za podršku svojoj zemlji u pokušaju da izvodi etničke inženjeringe i stvori novi Lebensraum tokom WWII.

Ispod su cifre sa brojem Njemaca koji je do 1944-45., vjekovima živio na prostorima koji su vraćeni ranijim državama ili oduzeti Njemačkoj nakon WWII
    Description PreWar German Population Protestant Roman Catholic Other
    Former eastern territories of Germany 9,575,000 6,411,000 2,862,000 302,000
    Danzig 380,000 215,000 147,000 18,000
    Poland 1,200,000 736,000 457,000 7,000
    Czechoslovakia 3,544,000 166,000 3,231,000 147,000
    Baltic States 250,000 239,000 8,000 3,000
    USSR 1,400,000 1,119,000 254,000 27,000
    Hungary 600,000 94,000 492,000 14,000
    Romania 782,000 437,000 330,000 15,000
    Yugoslavia 536,000 108,000 415,000 13,000
    Total 18,267,000 9,525,000 8,196,000 546,000

A ovo je ono što je poslije rata ostalo i opstalo na područjima van Njemačke

Poland 1,536,000 (od preko 10.000,000) žitelja Istočne Pruske i predratne Poljske
    Czechoslovakia 250,000 (od preko 3,500,000)
    Hungary 270,000 (od preko 600,000)
    Romania 400,000 (od preko 780,000)
    Baltic (Memel/Klaipėda ) 15,000 (od preko 250,000)
    Yugoslavia 82,000 (od preko 530,000)
    Total 2,553,000 (od preko 18,267,000) ili svega nešto oko 13,70%

Dakle, preko 15 miliona Njemaca izgubilo je svoje domove i sve što su imali, te raseljeno sa svojih postojbina širom Evrope. Kad se tome doda i oko 20 milona u ratu stradaliih Njemaca onda se tek naslućuju konture njemačkog stradanja i snage tog naroda da uskrsne iz takvog pepela.

A zašto je dobro da ovo upamtite i učite iz ovih primjera? Posebno je to poučno srpskim mitomanima.
    Kako NIKADA ne bi pomislili pružiti podršku suludim nacionalističkim projektima, jer vašom podrškom raznim avaturistima zapravo možete prizvati zlo i nesreću sebi i vlastitom narodu.

Kad mač podignete i tuđu krv i stradanje poželite, ne čudite se ako mač dočekate, svoju krv i stradanje doživite.
    Last edited by El Re; 30-01-14 at 19:40.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

PA: 30. januar 2014.
    Crna Gora mora biti spremna za poziv NATO-a na Samitu u Velsu

C
    rna Gora mora biti posvećena ostvarivanju svojih obaveza, kako bi bila spremna za poziv za članstvo u NATO na Samitu u Velsu, zaključak je sjednice Savjeta za odbranu i bezbjednost. Savjet je, na sjednici kojom je predsjedavao predsjednik Crne Gore Filip Vujanović, razmatrao Informaciju o ostvarivanju Strategije nacionalne bezbjednosti kroz ispunjavanje ključnih obaveza za dobijanje poziva u NATO.

Savjet je zaključio da evroatlantske integracije ostaju najvažniji državni spoljno-politički prioritet u ovoj godini.

„U susret narednom Samitu NATO u Velsu, u septembru, na kojem je moguće da bude razmatrano i pitanje proširenja Alijanse, Savjet je zaključio da Crna Gora mora biti posvećena ostvarivanju svojih obaveza, kako bi bila spremna za poziv“, kaže se u saopštenju dostavljenom Portalu Analitika.

Kako se navodi, Savjet je u tom smislu podržao dosadašnje aktivnosti Vlade i Savjeta za članstvo u NATO u sve četiri ključne reformske oblasti, sa akcentom na dalje dinamiziranje reformi u sektoru bezbjednosti i vladavine prava, kao i na planu jačanja javnog dijaloga u cilju podizanja podrške NATO integraciji.

Savjet je razmotrio i Izvještaj o učešću pripadnika Vojske Crne Gore (VCG) u međunarodnim snagama, mirovnim misijama i drugim aktivnostima inostranstvu u prošloj godini, i zaključio da je učešće u međunarodnim snagama značajno doprinijelo jačanju međunarodnog ugleda Crne Gore, unaprjeđivanju procesa evroatlantskih integracija, kao i jačanju sposobnosti VCG.

Članovi Savjeta razmotrili su i Izvještaj o učešću pripadnika VCG na vježbama u inostranstvu u prošloj godini i zaključio da je učešćem u tim vježbama podignut nivo sposobnosti Vojske i realizovani partnerski ciljevi.

Sjednici su prisustvovali članovi Savjeta - predsjednik Skupštine Ranko Krivokapić i premijer Milo Đukanović, a po pozivu i ministri pravde i unutrašnjih poslova, Duško Marković i Raško Konjević, direktor Agencije za nacionalnu bezbjednost Boro Vučinić, načelnik Generalštaba VCG Dragan Samardžić i Nacionalni koordinatora za NATO Nebojša Kaluđerović.

Thanks Thanks Given 
    1,039
    Thanks Thanks Received 
    4,135
    Thanked in
    2,331 Posts

Quote Originally Posted by Ležeći policajac View Post
    Pitanje: Koliko je nedužnih civila, Crnogoraca i koliko je vojnika, Crnogoraca na odsluženje vojnog roka (koje je tada još uvijek bilo obavezno!), dakle, koliko je naših državljana poginulo od NATO napada?

Ne treba mi kontra pitanje tipa: Koliko ih je izginulo zbog ili od Srbije jer mi sa Srbijom nijesmo u istu državu niti u kakav savez tako da ona nije opcija. Opcija je NATO ili vojna neutralnost. Dakle, poslije odgovora na moje pitanje, samo se zapitajte je li članstvo u bilo kakvu organizaciju vrijedno nečijeg života. Oni kojima niko iz porodice nije stradao, a Bogu hvala ima ih dosta, njima je teško da shvate što znači izgubljeni život za NIŠTA. Njima NATO može bit bliži nego neko pored koga su možda nekad, ili možda nisu nikad, prošli šetajući se gradom. Ne mogu bit bijesan na takve jer oni ne znaju kakav je to osjećaj. Ali od moje familije, uže i šire, ni NATO ni Kosovo ni Srbija ne mogu očekivat nikakvu podršku. Naprotiv
    Ajmo dalje: ko će to vojno da ugrozi Crnu Goru? Postoji li država na Evropskom kontinentu koja nije dobila zaštitu UN u slučajevima kad je napadnuta? Je li Bosna bila član NATO-a kad je Srbija napala? Pa su poslali UN da smiruju situaciju. Je li Kosovo bilo član NATO-a? Mada je i to drugačije bilo jer se smatralo građanski ratom pa su zato toliko dugo oklijevali. Ne znam ko ima ikakav interes, pa makar čisto etnički, da napane Crnu Goru. Jesu li Švedska, Finska, Švajcarska i Austrija nešto na gubitku što nijesu članovi NATO-a? Čak ni samome NATO-u se ne žuri da nas prime. Radi se o tome da je naša vlast, okružena ulizicama, i sama postala ulizica iz samo njima znanog razloga. Pominju se neke investicije i Arapi a ni oni sami nijesu članovi NATO-a. Osim toga znamo svi ko je imao korist od tih investicija a bilo ih je, sudeći po štampi i televiziji, dosta. Znači ovđe, u CG, se radi o čistoj propagandi samo što se ona sad ne zove propaganda nego kampanja. Drugim riječima - izmuzli smo Ruse, sad nam više ne trebaju, ajde sad da se šupkamo ovima dako što izvučemo jer nikakvoga plana ni ideju za plan nemamo kako jedan manji evropski gradić od 600 iljada stanovnika na toliko velikom i raznovrsnom prostoru, kako da mu obezbijedimo dobar standard građanima. Pojma s pojmom nemamo. Nesposobni smo da smislimo a kamo li da uradimo
    У ЦГ је погинуло 7 људи.Број погинулих наших људи на одслужењу војног рока по Србији ми није познат, мада сам увјерен да није велик, јер се тада У ЦГ масовно избјегавало и одлагало служење војног рока.
    Финска Швацарска Шведска и Аустрија имају пара да финансирају војну неутралност.Морају да буду неутрални због близине Русије, а некима је то и законска обавеза остала из 2СР.
    Иако су богати веома су на губитку јер би се на десетине милијарди еура потрошених на војску боље искористиле ако би се уложиле у здравство и школство.
    Оне земље које нису богате су у НАТО-у, примјер су Хрватска, Португал, Словенија, Мађарска, Чешка, Словачка, Бугарска а ускоро и Црна Гора и Србија.
    О политици наше владе све најгоре, да су водили паметнију политику већ би били чланица НАТО-а.

Имамо ли 450 милиона еура годишње да финансрамо ту неутралност?
    Немамо, и зато нам је потрбан НАТО.

Не разумијем људе који покушавају да зауставе будућност читаве земље због њиховог проблема.
    Уствари разумијем.Иза тих проблема се крије неки антицрногорски национализам.
    Last edited by BAR; 30-01-14 at 20:12.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    1 Post

Quote Originally Posted by BAR View Post
    Сад остаје само да се врти прича о бомбардовању, емоцијама, без икаквих конкретних аргумената, без икаквих предлога, осим једног а то је да не не улази у НАТО.
    Интересантно да си 4-5 профил који се ових дана појављује са истом причом овуда.
    Мислио сам да партијских ботова има само на порталу Вијести, ал ево вас и овдје.Радите ли на смјену или шта?
    B1 Slažem se.Vodi se diskusija u potpuno pogresnom smjeru.Raspravlja se o tome šta je NATO privatno i šta je u prošlosti bio.Po meni to postaje nebitno, i pravo pitanje hoce li Crna Gora imati koristi od ulaska.
    Dakle, evo npr ja sam od jedne strane (one koja je za ulazak) saznao da ćemo da se obezbijedimo na vojnom planu i osiguramo bezbjednosno od mogućih ataka na našu teritoriju u budućnosti od strane Srbije i Albanije.Uz to saznao sam da ćemo vjerovatno dobiti priliv investicija sa zapada i da ćemo postati zanimljiviji zapadnim turistima i investitorima.
    Sto se tice kontra usluge shvatio sam je učešće simbolično i da se o svemu (što se tiče vojnog angažovanja) mi pitamo sami. Dakle med i mlijeko.

Što se tiče druge strane, one koje je protiv ulaska i koja je priznaću, u većini slučajeva vodjena emocijama (ja sam prvi na početku bio ponešen emocijom) sam saznao šta je NATO i dobio sam podsjećanje da to ne može biti nikakva u biti organizacija koja će da sije mir, možda hoće u početku ali kad tad će od mirotvorca da se pretvori u ono šta zaista jeste: vojna alijansa kojoj je rat u krvi.Ipak, od ove strane bih volio da dobijem još argumaenata, živih argumenata zbog čega ne bi po Crnu Goru bilo korisno da pristupi? Da li su to finansije, turizam itd.

B2 Uz dužno poštovanje, ne pričaj gluposti sugradjanine moj.Ne možeš odmah na prvu loptu nekoga ko je protiv NATO-a okarakterisati kao partijskog bota, srbina, anticrnogorca itd.Jednostavno ima suprotno mišljenje od tebe i ne slaže se sa tvojim.
    Last edited by mok4; 30-01-14 at 21:55.
    Ad astra.

Thanks Thanks Given 
    1,039
    Thanks Thanks Received 
    4,135
    Thanked in
    2,331 Posts

Quote Originally Posted by mok4 View Post
    B2 Uz dužno poštovanje, ne pričaj gluposti sugradjanine moj.Ne možeš odmah na prvu loptu nekoga ko je protiv NATO-a okarakterisati kao partijskog bota, srbina, anticrnogorca itd.Jednostavno ima suprotno mišljenje od tebe i ne slaže se sa tvojim.
    Дијагноза је постављена.Ако си против НАТО-а или немаш правилне информације или су ти становишта антицрногорска.
    За ове који хоће да сазнају више спреман сам да одговорим у оквиру мојих могућности.

За ове што врте једну те исту причу и врте се око теме као киша око Крагујевца могу рећ да су само ботови, боље рећи спамери.Прво баче какву жалопојку о злочиначком НАТО пакту и кидну са теме.Онда се мало касније јаве да опет скрену причу са теме, да је мало разводне.
    До сад противници НАТО-а нису ништа конкретно рекли.
    Јављају се овдје по партијској директиви.Немој да се чудиш то је стандардна ствар у братској Србији.Креирање мишљења на интернету.А обзиром да је нашу опозицију обучавао Тадићев ДС, не чуди ме преливање одређених понашања.

Никад никога нисам оптужио да је Србин јер је то идиотизам.Толико Срба имам у породици.
    Користим термине великосрбин и антицрногорац.Антицрногорац много чешће.
    Last edited by BAR; 30-01-14 at 22:32.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    1 Post

Iskreno podjela mi je više preko glave.Kad čujem riječi kao što su anticrnogorac diže mi se kosa na glavu.Nekako mi to podstiče novo dijeljenje.Ovo pitanje treba složno da riješimo svi zajedno, poštujući jedni druge i poštujući svačije mišljenje.Svako ima pravo glasa.I sigurno da ima onih koji ne žele dobro Crnoj Gori ali ti su sami sebi najveće zlo, za mene su i oni crnogorci pa i takvi kakvi su.

Nego da ne presipam iz supljeg u prazno.Dosta je što se toga tiče.
    Ad astra.

Thanks Thanks Given 
    1,039
    Thanks Thanks Received 
    4,135
    Thanked in
    2,331 Posts

Quote Originally Posted by Shamrock View Post
    Druže ti kao neko ko se samo-deklarisao kao desničar i ima u avataru "skinheads" sa sve martinkama - si najmanje pozvan da bilo kome udaraš pečate "anti-Crnogorac", bot, a kamo li da nekome postavljaš dijagnoze.

A ja kao neko ko je postovao 2009 godine, 2 godine prije nego što si se ti uopšte registrovao, mogu samo da se grohotom nasmijem to što pokušavaš bilo koga da diskredituješ kao spamera.

P.S. što se termina tiče mnogo bi ti pametnije bilo da koristiš termine "jesi u pravu" i "nisi u pravu", to ostalo je za hrabre internet jurišnike.

Искрено нисам у првој линији мислио на тебе али видим да си се препознао.Омладинац ДФ-а?

Иначе то што свијет посматрам са десне стране, без иаквих себичних разлога ми даје јасну преспективу ко су пријатељи а ко непријатељи моје Државе и моје Нације.Некад просто зажалим што се Црна Гора ширила на Затарје и примила гомилу људи који не знају шта значи Црна Гора.

Није битно кад си се регистровао.Можда за прошле локалне изборе?

Не требају ми препоруке.Ја ћу користити термине које ја сматрам да треба да користим.
    Last edited by BAR; 30-01-14 at 23:13.

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

Sve mi ovo lici na pitanje da li se ujediniti tj ostati u KAP ili prici UBS-u...

Strasno oko cega se polemise..

Hvala Lepo

Thanks Thanks Given 
    1,039
    Thanks Thanks Received 
    4,135
    Thanked in
    2,331 Posts

Quote Originally Posted by Maja View Post
    Sve mi ovo lici na pitanje da li se ujediniti tj ostati u KAP ili prici UBS-u...

Strasno oko cega se polemise..

Hvala Lepo
    Али тај УБС је злочиначка каматашка организација.А наш КАП је тако посебан јединствен, али га је уништила свјетска завјера.НИКАД У ЗЛОЧИНАЧКИ УБС!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by RoNN|3 View Post
    Čini mi se da imamo veoma različite ideje o tome što je "pristojan čovjek". Ovim drugim hoćeš reći da je svaka odluka zemalja NATO ispravna i opravdana? Jer da se nešto moglo uraditi što je skladnije sa slobodom, demokratijom, mirom itd, to bi značilo da postoji bolji model. Jesam li te dobro razumio? Mislim da bi zanimivo bilo naći pisanja simpatizera Hitlera, Staljina i drugih branilaca raznih "vrijednosti" i uporediti sa tvojim. Metafora mi je odnekud poznata.

Ne znam kako si zaključio da to ne znam.
    To je bio moj maksimum. Ako nijesi zadovoljan (ocigledno je da nijesi), dalja diskusija bi znacila gubljenje vremena.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    5
    Thanked in
    3 Posts

Quote Originally Posted by El Re View Post
    Ne, nego ću da polazim od tvojih suludih i samo tebi razumljivih pretpostavki.
    • Vojni autoriteti su u cijelosti predvidjeli okrutni pristup koji će Milošević zauzeti, kao i užasnu efikasnost sa kojom će ga sprovesti.
    • Mi smo činili po naredbama političkoga vođstva. Kampanja nije osmišljena kao sredstvo za blokadu etničkoga čišćenja. Nije osmišljena kao rat protiv srpskih snaga na Kosovu u bilo kom smislu. Tu namjeru nikada nijesmo imali. To nije bila ideja.

~ Vesli Klark

No mnim da ako tebi ovo nije bilo jasno do sada, neće ni od sada.

Kad započneš nasilje i isto kontinuirano uvećavaš (ignorišući sve apele da se urazumiš i prekineš) jedino što možeš očekivati i što će u nekom trenutku uslijediti jeste odgovor silom.
    A ovo ću si spomenuti kada ponovo budem naišao na video zapis rušenja zgrada WTC ili budem pročitao o novom napadu na neku američku ambasadu ili vojnu bazu.
    ★

Thanks Thanks Given 
    895
    Thanks Thanks Received 
    1,317
    Thanked in
    694 Posts

Obzirom da smo praktično već NATO zemlja zaista mi je teško da razumijem da se i jedno slovo koje ne zvuči kao tropar svetom paktu doživljava kao glupiranje i izdaja ili oboje?
    Ja zaista žalim duboko sve one kojima je život osmišljen na način što brane Crnu Goru od izdajnika i unutrašnjih neprijatelja. Ta njihova uloga koju su sami sebi dodijelili im očigledno onemogućava makar i ćaskanje u normalnom tonu sa bilo kim ko ne misli kao oni.

Thanks Thanks Given 
    115
    Thanks Thanks Received 
    4,634
    Thanked in
    2,734 Posts

Ja ne znam kako pojedincima ne prodire u glavu da zemlje koje posegnu za etničkim čišćenjem, a izgube rat, obično učine nemogućim opstanak vlastitog naroda na teritorijama gdje su vršena etnička čišćenja. Koliko puta to treba ponoviti da bi se shvatilo.
    Srbija je na Kosovu pokušala etničko čišćenje (koje joj je pošlo za rukom u Bosni isključivo oklijevanjem i milošću NATO-a uzgred i zato jer su tenkovi hrvatsko-bosanskih snaga na Klintonovu intervenciju zaustavljeni nadomak Banja Luke), u tom etničkom čišćenju je zaustavljena i natjerana na povlačenje. Sa poraženom vojskom bježali su i Srbi od kojih je većina podržavala upotrebu oružja protiv svojih komšija Albanaca.
    Mnogo veći i po civilizaciju značajniji njemački narod platilo je još stravičniju cijenu za podršku svojoj zemlji u pokušaju da izvodi etničke inženjeringe i stvori novi Lebensraum tokom WWII.

Ispod su cifre sa brojem Njemaca koji je do 1944-45., vjekovima živio na prostorima koji su vraćeni ranijim državama ili oduzeti Njemačkoj nakon WWII
    Description PreWar German Population Protestant Roman Catholic Other
    Former eastern territories of Germany 9,575,000 6,411,000 2,862,000 302,000
    Danzig 380,000 215,000 147,000 18,000
    Poland 1,200,000 736,000 457,000 7,000
    Czechoslovakia 3,544,000 166,000 3,231,000 147,000
    Baltic States 250,000 239,000 8,000 3,000
    USSR 1,400,000 1,119,000 254,000 27,000
    Hungary 600,000 94,000 492,000 14,000
    Romania 782,000 437,000 330,000 15,000
    Yugoslavia 536,000 108,000 415,000 13,000
    Total 18,267,000 9,525,000 8,196,000 546,000

A ovo je ono što je poslije rata ostalo i opstalo na područjima van Njemačke

Poland 1,536,000 (od preko 10.000,000) žitelja Istočne Pruske i predratne Poljske
    Czechoslovakia 250,000 (od preko 3,500,000)
    Hungary 270,000 (od preko 600,000)
    Romania 400,000 (od preko 780,000)
    Baltic (Memel/Klaipėda ) 15,000 (od preko 250,000)
    Yugoslavia 82,000 (od preko 530,000)
    Total 2,553,000 (od preko 18,267,000) ili svega nešto oko 13,70%

Dakle, preko 15 miliona Njemaca izgubilo je svoje domove i sve što su imali, te raseljeno sa svojih postojbina širom Evrope. Kad se tome doda i oko 20 milona u ratu stradaliih Njemaca onda se tek naslućuju konture njemačkog stradanja i snage tog naroda da uskrsne iz takvog pepela.

A zašto je dobro da ovo upamtite i učite iz ovih primjera? Posebno je to poučno srpskim mitomanima.
    Kako NIKADA ne bi pomislili pružiti podršku suludim nacionalističkim projektima, jer vašom podrškom raznim avaturistima zapravo možete prizvati zlo i nesreću sebi i vlastitom narodu.

Kad mač podignete i tuđu krv i stradanje poželite, ne čudite se ako mač dočekate, svoju krv i stradanje doživite.
    Po tebi bi trebalo da se broj Njemaca u samoj Njemačkoj povećao za 15 miliona pošto su oni isti napustili teritorije gdje su vekoma živjeli.
    Broj Srba se povećao u Srbiji i Crnoj Gori poslije 1999, ali broj Njemaca nije poslije 1944. Nešto tu ne štima.
    -> Forma za naručivanje online stvari <-

Bugi Vugi tapši Raduj se!

Thanks Thanks Given 
    37
    Thanks Thanks Received 
    8,995
    Thanked in
    4,013 Posts

Teško se mogao povećat za 15 miliona raseljenih, kad je 20 miliona poginulo.

Ne ciljajući ni na koga posebno, postoji određeni broj likova čiji datum registracije jeste nekoliko godina, ali su aktivni, uglavnom, oko kojekakvih izbora. Malo stariji datum registracije ne znači ništa.

Ja lično nisam ni za nato ni za eu, ali niti me ko pita, niti ima nekog boljeg izbora. Ako je svim glasačima vlasti i opozicije i dalje važeća priča kako biraju manje zlo (mada, glasače opozicije i nisam čujao da govore da biraju manje zlo, biće da su ubijeđeni da biraju dobro), onda nema razloga da se i priča sa nato tako ne doživljava.

Uostalom, više su žrtava prouzrokovale velike svjetske religije, nego svi ratovi. U stvari, većina ratova je i vođena pod okriljem religije. I to ne mislim samo na spc. Naravno, to ne smeta narodu da podržavaju sve što crkva uradi i kaže ili, ako nešto crkva dobro zasere, da samo stidljivo prokomentarišu nešto tipa: pa dobro, možda nisu morali baš tako to da kažu...

Thanks Thanks Given 
    1,039
    Thanks Thanks Received 
    4,135
    Thanked in
    2,331 Posts

http://www.in4s.net/index.php/knezev...iti-crnu-goru/

Додао бих: ослободићемо Црну Гору од Црне Горе!

Thanks Thanks Given 
    37
    Thanks Thanks Received 
    8,995
    Thanked in
    4,013 Posts

Toliko o priči da nisu protiv ulaska u nato, nego su samo za to da se narod izjasni na referendumu.

Page 42 of 199 FirstFirst ... 323839404142434445465292142 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)