Page 170 of 722 FirstFirst ... 70120160166167168169170171172173174180220270670 ... LastLast
Results 4,226 to 4,250 of 18035

Thread: Turizam - što se to dešava!?

Thanks Thanks Given 
    230
    Thanks Thanks Received 
    73
    Thanked in
    57 Posts

Tzv "problem" nije vrijedan rasprave. Crna Gora jest oznacena kao SRB2 i to se pise na svakoj greencard polici. Ako to netkome ne svidja onda je slobodan (na) kupovat nacionalnu policu osiguranja na granicnom prijelazu.
    Stvarno ne shvatam u cemu je problem (osim ranjenog ponosa Crnogoraca).

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

Quote Originally Posted by A+A View Post
    Tzv "problem" nije vrijedan rasprave. Crna Gora jest oznacena kao SRB2 i to se pise na svakoj greencard polici. Ako to netkome ne svidja onda je slobodan (na) kupovat nacionalnu policu osiguranja na granicnom prijelazu.
    .
    Ruskoj?
    Stvarno ne shvatam u cemu je problem (osim ranjenog ponosa Crnogoraca)
    Naravno da ne shvatate problem jer ne razumijete da je problem za sve sa zapada, a ne za vas sa istoka. I veze nema sa "ranjenim" CG ponosom, vec sa odnosom CG granicne policije prema ZK zapadnih drzava. Uostalom to SRB2 bas veze sa CG? Ili je to ujedno Republika Srpska i..?

Hvala Lepo
    p.s. Sad vidjeh scan ZK sto ste postavili.. Da, da... kapiram zasto to Vama nije problem. Znaci neko je zaduzen iz Vlade CG registrovao CG pod SRB2? Sjajno. Ministarstvo saobracaja je pod SDP-om? hahahahaa A ja se cudila CG policajcu sto je zapeo da treba da pise SRB2 pa SRB2 hahahahaaaaaaaaaa Policajac a ni Ministarstvo Saobracaja, pa ni MIP nije obavijesteno da je medjunarodna oznaka za Crnu Goru MNE i to osiguranje ne bi trebalo da vazi za CG.. Ali ocigledno vise postuju Ruske nametnute oznake( ili sprdacina sa CG od nekog ko ne priznaje CG a placen je od Drzave CG da zavrsi ugovor sa Ruskim institucijama), no propis Cg drzave.
    Ministarstvo saobracaja i Ministarstvo inostranih poslova CG sve sa granicnom policijom izgleda da vjeruju da zive i rade u Drzavi koja se zove Srbija2 I jos ove sa zapada da ubijede da je tako.
    8 godina od sticanja nezavisnosti i nisu sposobni da regulisu sa svijetom nista. Pa da imaju obraza zaista bi se rumenjeli.. No, ko sisa obraz u CG .. Malo ko.. i to mozda oni u "tranzitu".
    Vidim da Vi sa zapadnim drzavama - jok.. E cudo jedno..
    Last edited by Maja; 29-01-14 at 16:53.

Thanks Thanks Given 
    230
    Thanks Thanks Received 
    73
    Thanked in
    57 Posts

Quote Originally Posted by Maja View Post
    Ruskoj?
    Ne samo.Na austrijskoj takodjer, a i na njemackoj i td
    http://www.astorga.de/services/gruene-karte-janitos.pdf
    Naravno da ne shvatate problem jer ne razumijete da je problem za sve sa zapada, a ne za vas sa istoka. I veze nema sa "ranjenim" CG ponosom, vec sa odnosom CG granicne policije prema ZK zapadnih drzava. Uostalom to SRB2 bas veze sa CG? Ili je to ujedno Republika Srpska i..?
    Naravno da ste vi "sa Zapada" potpuno drugaciji od svih ostalih "s Istoka". Ali eto, dolazio sam u CG autima s A i sa SLO tablicama i nisam nikad nemao nikakav problem jet sam svaki put trazio od rent-a-car-s da me izdaju zeleni kartin za Montenegro, to jest SRB2, sto znaci SRB+CG+dijelovi Kosova pod kontrolom Vlade Srbije (stvarno ne znam na sto se misli u ovom slucaju )

Hvala Lepo
    p.s. Sad vidjeh scan ZK sto ste postavili.. Da, da... kapiram zasto to Vama nije problem. Znaci neko je zaduzen iz Vlade CG registrovao CG pod SRB2? Sjajno. Ministarstvo saobracaja je pod SDP-om? hahahahaa A ja se cudila CG policajcu sto je zapeo da treba da pise SRB2 pa SRB2 hahahahaaaaaaaaaa Policajac a ni Ministarstvo Saobracaja, pa ni MIP nije obavijesteno da je medjunarodna oznaka za Crnu Goru MNE i to osiguranje ne bi trebalo da vazi za CG.. Ali ocigledno vise postuju Ruske nametnute oznake( ili sprdacina sa CG od nekog ko ne priznaje CG a placen je od Drzave CG da zavrsi ugovor sa Ruskim institucijama), no propis Cg drzave.
    Vidim da Vi sa zapadnim drzavama - jok.. E cudo jedno..
    Mislim da problem je u tome da se CG prikljucila sporazumu samo u veljaci 2012. Siguran sam da napreduje u tom smjeru, samo tipicno crnogorski, tj POLAKO http://www.nbocg.me/cg/index.php/onama/89
    Last edited by A+A; 29-01-14 at 17:21.

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

Ne samo.Na austrijskoj takodjer, a i na njemackoj i td
    http://www.astorga.de/services/gruene-karte-janitos.pdf
    Gdje Vam je tu oznaka SRB2? Nemojte molim vas..Odrasle smo osobe.
    p.s. evo moji javljaju i.e. "vriste" da SRB2 ne postoji na formularu i da ti koji mi traze ZK sa SRB2 oznakom nisu pri sebi. hahahaaaaaaaaaaaaaa

Hvala Lepo
    Last edited by Maja; 29-01-14 at 17:31.

Thanks Thanks Given 
    230
    Thanks Thanks Received 
    73
    Thanked in
    57 Posts

Gdje Vam je tu oznaka SRB2? Nemojte molim vas..Odrasle smo osobe.
    p.s. evo moji javljaju i.e. "vriste" da SRB2 ne postoji na formularu i da ti koji mi traze na Cg granici nisu pri sebi. hahahaaaaaaaaaaaaaa

Hvala Lepo
    Versicherungsschutz auf der Grundlage einer für Serbien ausgegebenen Grünen Karte gilt für die Republik von Montenegro sowie für diejenigen Gebiete Serbiens, die unter der Kontrolle der Regierung der Republik von Serbien stehen.

Steht geschrieben als P. (4), muss man unten auf der Karte suchen. :lolblue: Klausula je upisana u karton kao p.4 u donjem dijelu, samo potrazi malo.

Evo ti i upozorenja na sajtu njemacke agentske tvrtke za osiguranje auta.
    Last edited by A+A; 29-01-14 at 17:44.

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

Sprdajte se Vi, ali meni CG granicni policajac trazi oznaku SRB2, da je ZK EU/CH nevazeci bez toga, i da svi moramo platiti osiguranje na granici. Nadam se da ste shvatili o cemu pisem?
    Naravno da ima oznaka za SRB-iju u ZK, ali to CG ne priznaje. Traze "kockicu" sa ukucanom skracenicom SRB2 - koja ne postoji i za Ruse bi trebalo da bude nevazece osiguranje jer nije medjunarodna oznaka za MNE.
    http://www.nbocg.me/cg/index.php/onama
    Znaci ovi su placeni od Drzave da zavrsavaju te poslove i to od 2007.? 7 godina tjorak?
    hehehehehehe

Hvala Lepo

Thanks Thanks Given 
    230
    Thanks Thanks Received 
    73
    Thanked in
    57 Posts

Majo, raduj se. Evo ti najaktualnijeg obrazaca Zelenog Kartona s "MNE"!!! Vazi od prethodne godine. Ima tam i cuvene SRB2 oznake, ako netko od policajaca bude pitao (samo se SRB2 u tom slucaju odnosi na neke regije u Kosovu)
    http://www.directline.de/download/GK_2013.pdf
    Mislim da Versicherungsfirmen jos imaju odredjenu kolicinu starih formulara koji se jos rabe, ali cini mi se da kad GC-panduri budu dobili onu informaciju o postojanju MNE-formulara, onda ce ponovno trazit od nesretnika sa "starim" kartonima da kupuju onu privremenu kartu za lokalno crnogorsko osiguranje ...
    Crna Gora, nema sta.
    Last edited by A+A; 29-01-14 at 17:55.

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

Hvala, o tome ce moji u HQ zaduzeni za to.. To im je posa', pa nek rade placeni su. Ne vazi ovo od prije 5 dana, jer Crnogorci misle da se svijet oko njih vrti pa i formulari, a to vase rusko sa nepostojecom i nepriznatom oznakom SRB2 za CG policajce, MIP i Min. Saobracaja vazi - validno bre?!
    Vrijedi teksta u Vijestima kao obavestenje za gasterbajtere, poslovne ljude i tranzitne turiste da se ne krste za nedostajucu oznaku SRB2 u obrascima. Da se vidi kako se apacki odnose prema gostima u CG.
    Mi bas sve sjedimo pored osiguravajucih kuca cekajuci obrasce po zapadu sa SRB2 na ZK.

p.s. Ne cudim se mojima sto "vriste" da nema zahtijevane oznake SRB2 koji mi je trazila CG granicna policija, kad znam da nekoliko hiljada ZK podizu... Greote, samo ih CG zabavi o jadu.

Hvala Lepo
    Last edited by Maja; 29-01-14 at 18:00.

Thanks Thanks Given 
    230
    Thanks Thanks Received 
    73
    Thanked in
    57 Posts

Hvala, o tome ce moji u HQ zaduzeni za to.. To im je posa', pa nek rade placeni su. Ne vazi ovo od prije 5 dana, jer Crnogorci misle da se svijet oko njih vrti pa i formulari, a to vase rusko sa nepostojecom i nepriznatom oznakom SRB2 za CG policajce, MIP i Min. Saobracaja vazi - validno bre?!
    Vrijedi teksta u Vijestima kao obavestenje za gasterbajtere, poslovne ljude i tranzitne turiste da se ne krste za nedostajucu oznaku SRB2 u obrascima. Da se vidi kako se apacki odnose prema gostima u CG.
    Mi bas sve sjedimo pored osiguravajucih kuca cekajuci obrasce po zapadu sa SRB2 na ZK.

Hvala Lepo
    Potpuno si u pravu. Sigurno cu kontrolirat da moj novi karton obavezno ima "MNE" i takodjer cu unaprijedit sve ostale Ruse!!!
    Dobro je da si odlucila otvorit ovu temu, hvala ti!

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

Potpuno si u pravu. Sigurno cu kontrolirat da moj novi karton obavezno ima "MNE" i takodjer cu unaprijedit sve ostale Ruse!!!
    Dobro je da si odlucila otvorit ovu temu, hvala ti!
    Ma, ja uvijek o konkretnom, i direktno, u korist i upozorenje nama obicnim gradjanima.. Za ove sto su na budzetu preko partije ne brinem jer njih nije ni briga. Njih ne maltretiraju, ne smiju, tresu im se uckuri za gatje - sto bi rekao respektabilni g. Milovan.

Hvala Lepo

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

Evo mi prijatelji stranci kazu da su nedavno imali isti slucaj na CG granici, s tim sto im je policajac uzeo pasose i rekao - prvo da plate pa ce tek onda dobiti pasose nazad...Jos su izasli kazu nekoliko sati ranije iz CG da bi uzeli kolegu sa aerodroma.. Zalud sem taj "CG nacin" - "Dobicete pasose nazad tek kad platite osiguranje". I njima trazili oznaku SRB2 na ZK.
    Preporucih da se obrate svom Ambasadoru u CG da ih ne maltretiraju bzvze.. Njihovo je da plate ono sto CG institucije nisu regulisale za 7 godina, pa sad su "ulov" svi koji ne znaju da je CG centar svijeta i mimo svijeta.
    Ljudi moji ...Blam.. raslo na grane ili...

Hvala Lepo
    Last edited by Maja; 29-01-14 at 20:14.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Procitah ovo sad,Majo je li ovo moguce?da nas vode kao SRB2.Imam par drugova na carini bas cu da pitam.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Kakv Srb2 i koliko stare zelene karte ili formulare imate???. Na mojoj fino pise MNE i prosle nedjelje sam i ulazio i izlazio iz Crne Gore bez ikakvih problema. Istina niko nije ni pitao za zelenu kartu, a auto je stranih registracija.

Thanks Thanks Given 
    26
    Thanks Thanks Received 
    312
    Thanked in
    216 Posts

Quote Originally Posted by Hari Krisna View Post
    Kakv Srb2 i koliko stare zelene karte ili formulare imate???. Na mojoj fino pise MNE i prosle nedjelje sam i ulazio i izlazio iz Crne Gore bez ikakvih problema. Istina niko nije ni pitao za zelenu kartu, a auto je stranih registracija.
    sta se moze kad si na budzetu pa te ne smiju dirati.
    Crna Gora, gnjezdo sokolova,
    ko te kleo – jaki Bog ga smeo,
    Tko zlobio – crn mu obraz bio

Thanks Thanks Given 
    230
    Thanks Thanks Received 
    73
    Thanked in
    57 Posts

Quote Originally Posted by jokac View Post
    Procitah ovo sad,Majo je li ovo moguce?da nas vode kao SRB2.Imam par drugova na carini bas cu da pitam.
    Nasao sam u autu tri stare ZK. Ona ruska od svibnja prethodne godinej ima samo SRB2, ona austrijanska od kolovoza ima samo SRB, a ona koju sam kupio u prosincu vec ima i MNE i SRB2.
    Sve do prosle godine Crna Gora se u ZK definirala kao SRB ili SRB2 s obaveznim preciziranjem da se onosi i na "Republiku Montenegro".

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

HOTEL "PARK" U BIJELOJ BIĆE OPET NA TENDERU

Datum kreiranja utorak, 28 Januar 2014 10:37

Prema Predlogu odluke o planu privatizacije za 2014. godinu kojeg je utvrdio Savjet za privatizaciju i kapitalne projekte i uputio ga Vladi na usvajanje, biće, pored ostalog, raspisan i tender za hotel "Park" sa pripadajućim zemljištem u Bijeloj.
    Do sada su propala dva tendera, suviše produženih rokova, za izdavanje u dugoročni zakup hotela "Park" u Bijeloj. Prvi je raspisan krajem oktobra 2009. godine, a drugi tender je važio do kraja 2010. godine.
    Učesnicima tog javnog poziva bio je ponuđen zakup hotela "Park" sa pripadajućim zemljištem i plažom na 30 godina, uz mogućnost produženja. Učešće je bilo omogućeno ponuđačima koji imaju najmanje pet godina iskustva u oblasti turizma, godišnji poslovni prihod od 3 miliona eura u posljednjoj poslovnoj godini, kao i da su u prethodne tri godine ostvarili profit.
    Hotel "Park", na obali u Bijeloj, površine je 730 m2, sa prizemljem i tri sprata. Dvorište je površine oko 4.780 m2. Hotel posjeduje i pomoćne objekte površine 115 m2 i plažu od 522 m2.
    Ova imovina upisana je u list nepokretnosti kao svojina države Crne Gore, a posljednjih godina koristi je Regionalni centar za obuku ronilaca i podvodno deminiranje.
    Turski milijarder i jedan od vodećih brodovlasnika azerbejdžanskog porjekla Mubariz Mansimov, odnosno njegova kompanija Palmali group, sredinom ljeta 2013. godine zainteresovali su se za kupovinu "Parka". Prema pisanju podgoričkih medija Mansimov je i zvanično zahtjev dostavio premijeru Milu Đukanoviću.
    No, ovo staro hotelsko zdanje koje je nekada poslovalo u sastavu HTP Boka, zamalo nije poslužilo za potkusurivanje dugova crnogorskog avio-prevoznika. Agencija za kontrolu letjenja Srbije i Crne Gore (SMATSA) bila je početkom godine voljna da narasle dugove Montenegro erlajnsa riješi prebijanjem sa Vladom Crne Gore, tako što bi se toj Agenciji ustupio hotel Park sa zemljišnim kompleksom.
    Ukupne obaveze Montenegro erlajnsa prema Agenciji tada su iznosile 7,5 miliona eura, dok je procjenjena vrijednost hotela bila 7,2 miliona eura.
    Inače, prema predloženom Planu privatizacije u ovoj godini na području hercegnovske opštine biće nastavljena valorizacija turističkih lokaliteta, ostrva Lastavica sa tvrđavom Mamula i lokaliteta u Njivicama. Očekuje se i zaključivanje ugovora sa zakupcima. Planom privatizacije obuhvaćen je i već raspisani tender za Jadransko brodogradilište u Bijeloj, a u narednim danima i tender za Institut "Dr Simo Milošević".

Tenderska komisija za privatizaciju objaviće sjutra javni poziv za učešće na tenderu za prodaju 56,48 odsto državnog kapitala Instituta „Dr Simo Milošević" u Igalu.

Iz Tenderske komisije saopšteno je da će javnim pozivom biti definisana minimalna kupoprodajna cijena za ponuđene akcije od 10 miliona eura.
    - Potencijalni kupac investicionim programom mora predvidjeti minimalna ulaganja u medicinsku opremu od pet miliona eura i rekonstrukciju i adaptaciju Instituta od najmanje 20 miliona eura, saopšteno je iz Tenderske komisije.
    Uslovima tendera biće definisani određeni kvalifikacioni uslovi. Oni podrazumijevaju obavezu potencijalnog kupca da u vlasništvu ima najmanje jedan rehabilitacioni centar ili hotel, odnosno hotelski kompleks ili pismo namjere, odnosno sklopljen ugovor o upravljanju sa renomiranom kompanijom koja ima ekspertizu i upravlja minimum jednim centrom za fizikalnu medicinu, rehabilitaciju i reumatologiju.
    Uslovima je predviđeno da ponuđač, direktno ili indirektno, preko zavisnog preduzeća u kojem ima minimum 51 odsto vlasništva i upravljačku kontrolu, mora posjedovati najmanje jedan medicinski rehabilitacioni centar, koji pruža usluge fizikalne medicine, rehabilitacije i reumatologije.
    Ukoliko ponuđač posjeduje hotel, odnosno hotelski kompleks, on mora biti kapaciteta od najmanje 200 soba, sa pet međunarodnih zvjezdica i sa zdravstvenim, wellness, spa & relax sadržajima.
    Kvalifikacionim uslovima predviđena je obaveza potencijalnog kupca da je u posljednje tri poslovne godine ostvario ukupan prihod od najmanje 100 miliona EUR.
    Država je tri puta do sada bezuspješno nudila na prodaju svoje akcije u Institutu, a posljednji tender je poništen, jer ponude koje su dostavile MK grupa, biznismena Miodraga Kostića i francuski Vichy nijesu odgovarale kriterijumima.
    Institut Igalo najveća je i najpoznatija institucija za multidisciplinarno banjsko liječenje na Mediteranu. Kompanija je vlasnik i ekskluzivne Vile Galeb, koja je sagrađena 1979. godine isključivo za potrebe tadašnjeg predsjednika SFRJ, Josipa Broza Tita.

Last edited by minjo; 01-02-14 at 11:27.
    Kao i obično, nije ili-ili, nego i-i.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

PRISTIGLE DVIJE PONUDE ZA ZAKUP OSTRVA LASTAVICA I TVRĐAVE MAMULA

Datum kreiranja petak, 31 Januar 2014 17:14

Font:

Na međunarodni javni poziv za davanje u dugoročni zakup lokaliteta ostrva Lastavica sa tvrđavom Mamula, ponude su dostavili švajcarski Orascom Development Holding i Vos Investment Group iz Holandije, saopšteno je iz Ministarstva održivog razvoja i turizma.
    Vos Investment Group ponudio je period zakupa od 60 godina, investiciju u visini od 25 do 30 miliona eura, godišnju zakupninu od 32,5 hiljada eura, kao i deset hiljada eura za zakup morske obale.
    "Podnosliac ponude je u pismu u kojem je definisao ponudu obavijestio Tendersku komisiju da nije bio u mogućnosti da kompletira ponudu", rekli su iz Ministarstva.
    U ponudi koju je dostavio Orascom Development Holding AG ponuđen je period zakupa od 49 godina, 1,5 eura po metru kvadratnom za zakup zemljišta, i 0,9 eura za zakup akvatorijuma, što je 50 odsto više od minimalno traženog iznosa.
    "Investicioni projekat je vrijedan 15 miliona eura, kojim se otvara do 200 radnih mjesta, a data je i projekcija za ostvarivanje ukupnih direktnih prihoda za prvih deset godina u visini od 7,5 miliona eura", kazali su iz Ministarstva.
    Na sjednici je imenovan i Radni tim sa zadatkom da ispita formalnu ispravnost ponuda, nakon čega će Tenderska komisija utvrditi rang listu i izabrati najboljeg ponuđača, u skladu sa pravilima datim u Instrukcijama za ponuđače.
    Tender za dugoročni zakup ostrva Lastavica sa tvrđavom Mamula raspisan je 6. decembra, radi pretvaranja lokaliteta u ekskluzivni turistički kompleks otvorenog tipa, nivoa standarda četiri plus ili pet zvjezdica, sa pratećim sadržajima za rekreacione aktivnosti i odmor, dobro uklopljenim u ambijent, koji ne ugrožavaju kulturno-istorijski karakter i prirodno okruženje lokacije.
    Tender je bio namijenjen investitorima zainteresovanim za dugoročni zakup ostrva Lastavica sa tvrđavom Mamula na period od 31 godinu, s mogućnošću produženja do 90 godina, uključujući izgradnju i upravljanje tim turističkim kompleksom.

Last edited by minjo; 01-02-14 at 11:34.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Gvozdenović: 40 miliona eura ulaganja u Porto Montenegro ove godine

Komentari (0) A A A

Ministar održivog razvoja i turizma Branimir Gvozdenović kazao je da će se u ovoj godini investirati 40 miliona eura u Porto Montenegro, što su planirana ulaganja i za 2015. godinu.
    FOTO: Radio Jadran

On je najavio da će biti otvorena nova radna mjesta, te da zajednički treba raditi na jačanju kako ljetnje, tako i zimske turističke sezone.
    "Veoma je važno da Crna Gora bude jedinstvena turistička destinacija, zato treba napraviti novu zimsku ponudu u ski centrima, tako i u Boki, uz razvoj sektora nekretnina. Tome će doprinijeti i nova zakonska rješenja, koja treba da podstaknu nove investicije“, istakao je Gvozdenović.
    Kada je riječ o drugim projektima u Tivtu, ministar je kazao je za Plavi horizont kazao da je investitor Katar diar dobio dozvolu za pripremne radove i da se očekuju izmjene državne studije lokacije.
    Za Sveti Marko, Gvozdenović nema informaciju o početku realizacije projekta, ali su ipak najave „Metropola“ da će sa projektom krenuti ove godine, prenosi Radio Jadran.
    Ministarstvo održivog razvoja i turizma podržava projekte „mizks juz rizorte“, kondo i hibridne hotele, kakvi „niču“ i na tivatskoj obali.
    U prošloj godini izdate su dozvole za izgradnju 24 hotela sa više od 1.000 ležajeva, od kojih je pola sa četiri i pet zvjezdica koji su oslobođeni plaćanja komunalija.
    Svake godine prosjek naplate komunalija je oko 70 miliona eura.
    Iako ohrabren progresom u Porto Montenegru , Gvozdenović je to što naučnici ne plaćaju boravišnu taksu opravdao time da u periodu izvan sezone opterećenja za turiste treba da su manja.
    "Ova godina će biti važna za kompaniju Adriatic Marinas jer će u julu biti otvoren hotel "Regent Porto Montenegro“, što će predstavljati konačan korak u transformaciji Tivta iz industrijskog u turistički grad“, kazao je izvršni direktor Porto Montenegra Oliver Korlet.
    U ovom naučnom naselju oko 50 odsto svih izgrađenih objekata je namijenjeno turizmu, a sa marinom procenat dostiže i 75 odsto.
    Korlet je istakao da uspjeh njegove kompanije ne zavisi od prodaje nekretnina već od broja jahti, kao i da će se budućim pogonom za remont jahti u Bijeloj stvoriti mogućnost za cjelogodišnju djelatnost.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

http://azmont.com/onama.html
    Livecam iz kumbora
    Last edited by minjo; 01-02-14 at 18:45.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

https://portalanalitika.me/ekonomija...stikog-prihoda

Podatak da je u našoj zemlji prethodne godine, od više od devet miliona noćenja, u Kolašinu i Žabljaku u prva tri mjeseca realizovano tek 25.000, ukazuje da i dovoljne količine snijega tokom zime minimalno doprinose ukupnom turizmu naše zemlje... Ski centri moraju da osmisle sadržaje tokom ljeta i njima nadomjeste gubitke „suve“ zime. U svim kvalitetnim projektima, Vlada i NTO treba da im budu partneri, jer je sazrela svijest multiplikativnih efekata turizma na ekonomiju zemlje i na njen imidž u svijetu, kaže Saša Radović.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

ZA HOTEL "ŽAGER" U BIJELOJ PROŠAO ELABORAT O PROCJENI UTICAJA NA ŽIVOTNU SREDINU

Datum kreiranja ponedjeljak, 03 Februar 2014 15:28

Font:

Kompanija "Politropus alternative" iz Tivta trebalo bi za mjesec da počne s gradnjom hotela sa pet zvjezdica i 70 soba u Bijeloj, na lokaciji Žager.
    Procedura oko dobijanja dozvola se privodi kraju, a Sekretarijat za komunalno-stambene poslove i zaštitu životne sredine Herceg Novog dao je saglasnost na Elaborat o procjeni uticaja na životnu sredinu uređenog kupališta u zahvatu Urbanističkog projekta „Žager-hotelski kompleks" vlasniku tivatske Politropus Alternative, Romanu Denkoviču.
    Ovo preduzeće je u avgustu prošle godine, zatražilo od Ministarstva orživog razvoja i turizma izdavanje građevinske dozvole za izgradnju hotela sa pet zvjezdica i preko 70 soba najvišeg standarda.
    Predviđeno je da se u prvoj fazi radi obalno područje kao i prve dvije etaže u zoni Morskog dobra, prije turističke sezone, a na jesen bi bili nastavljeni radovi. Izgradnja hotela i pratećih sardžaja na lokaciji Žager u Bijeloj će, kako očekuju u lokalnoj samoupravi trajati najviše dvije godine.
    Na javnoj raspravi koja je održana 27. jula 2012. godine saopšteno je da urbanistički projekat obuhvata prostor od oko 1,72ha, od čega preko 8300 m2 na kopnu i približno isto toliko u moru.
    Centralni objekat koji se predviđa ovim planom jeste hotel visoke kategorije sa 60 smještajnih jedinica i 120 ležaja. U okviru hotela su planirani i brojni prateći sadržaji, a duž priobalne saobraćajnice komercijalni dio hotela sa buticima, prodavnicama i drugim prostorima.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Skidanje skele sa Regenta u Porto Montonegru

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

http://www.vijesti.me/sport/prve-tri...-clanak-178645

Crna Gora će pokušati da organizuje prve tri etape čuvene biciklističke trke "Điro d'Italja" 2016. godine, navodi se u informaciji usvojenoj danas na sjednici Vlade Crne Gore.
    Rok za pripremu aplikacije je 1. mart ove godine, a na Vladi je usvojena Informacija o mogućnosti podnošenja kandidature za održavanje te sportske manifestacije.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Tek se iz daljine vidi koliki je hotel Regent.Kazino se gradi posebno iza hotela.

Potpisan ugovor o postrojenju za otpadne vode za Kotor i Tivat, GVOZDENOVIĆ: Čista voda za 72 hiljade ljudi
    14. februar 2014.

D
    irektori kotorskog i tivatskog Vodovoda i kanalizacije Dragan Roganović i Čedo Lukić potpisali su danas ugovor o zajedničkom postrojenju za prečišćavanje otpadnih voda za Kotor i Tivat sa njemačkom kompanijom „Vaser tehnik“.
    Ugovor vrijedan 10,3 miliona eura u ime njemačke kompanije potpisala je menadžerka „Vaser tehnik“ Ksenija Simunović.

Konsultant na projektu je kompanija Lahmajer iz Manhajma, a investitori su opštine Kotor i Tivat, dok su kreditna sredstva su obezbijeđena od njemačke razvojne KfW banke. Rok izvođenja radova je dvije godine, a probni rad postrojenja očekuje se tokom 2016. godine.
    Potpisivanju u Opštini Tivat su prisustvovali ministar održivog razvoja i turizmaBranimir Gvozdenović, ambasador Njemačke Pius Fišer, predsjednici opština Kotor, Herceg Novi i Tivat, Marija Ćatović, Dejan Mandić i Dragan Kanakaraš kao i izvršni direktor „Vodakom“, Boris Vuković, regionalni menadžer kompanije WTE Vaser tehnik za jugoistočnu Evropu Manfred Rauh i direktor izgradnje postrojenjaGinter Faust.
    Ministar Gvozdenović rekao je tom prilikom da će postrojenje opsluživati 72 hiljade stanovnika Boke, a da cilj je dobijanje potpuno čistog Bokokotorskog zaliva.<
    >- Projekat treba da obezbijedi da imamo čistu i kvalitetnu vodu u Bokokotorskom zalivu. To je jako važna stvar za kvalitet života na ovim prostorima i jako važna stvar za ukupne razvojne potencijale ovog kraja - rekao je Gvozdenović.
    On je istakao da KFW banka finansira projekat preko razvojnih kredita i da je planirana izgradnja ukupno 271 kilometar vodovodne i kanalizacione mreže.
    - Do sada je izgrađeno 102 kilometra, a u toku je izgradnja 65 kilometra vodovodne i kanalizacione mreže u Tivtu. Do sada je završeno investicija u vrijednosti od 35 miliona eura, 37 miliona su u toku izvođenja“, rekao je Gvozdenović.
    Predsjednik opštine Tivat Dragan Kankaraš kazao je da je izgradnja postrojenja na lokaciji Klačina u Đuraševićima od izuzetnog je značaja za opštinu Tivat.
    Kankaraš je istakao da je kompanija Luštica Development već izrazila interesovanje da iz sistema otkupljuje tehničku vodu za kompleks Luštica Bej što govori da će sistem biti isplativ.
    - Obzirom da će postrojenje biti na teritoriji tivatske opštine u periodu od godinu dana nam predstoji nam da riješimo imovinsko pravne odnose i da sa završetkom revizije glavnog projekta dobijemo i građevinsku dozvolu i time stvorimo mogućnost da se do kraja 2016. godine završi ovaj projekat - kazao jeKankaraš.
    <
    Last edited by minjo; 14-02-14 at 20:49.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

PV: 14. februar 2014.
    RANG LISTA
    Crna Gora u turizmu na 33. mjestu u Evropi

Najveće interesovanje za provod, plaže ii baštinu

Crna Gora je na 33. poziciji od 39 država Evrope, kada je riječ o privlačnosti njenog turističkog brenda i rangirana je ispod Albanije (31) i iznad Srbije (34) i BiH (37), pokazao je ovogodišnji izvještaj Blum konsaltinga, čije je sjedište u Madridu.
    Analizirana je pozicija 187 država, a od država regiona najbolje je plasirana Hrvatska, koja je na 11. mjestu.

Na čelu liste našle su se Španija, Njemačka, Francuska, Velika Britanija i Italija. Najpopularnije online pretrage u oblasti turizma za Crnu Goru su bile "noćni život", "plaža" i "istorijska baština".
    Što se tiče biznisa, Crna Gora se nalazi na 36. mjestu od 40 rangiranih država, između Srbije (27) i Albanije (34). Zainteresovani su pretraživali "nivo korupcije", "troškove života"...

---------------------------------------------------------------------------

Ako je ovo istina - ovo je stvarno sramota...Za čitavu zemlju, a najviše za one koji treba da promovišu njene turističke resurse...
    BTW, ne znam ko je računao broj evropskih država, no (da izvine) u Evropi ima 42 države, a ne 39.
    Last edited by El Re; 14-02-14 at 22:01.

Page 170 of 722 FirstFirst ... 70120160166167168169170171172173174180220270670 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 4 users browsing this thread. (0 members and 4 guests)