Ja ću da atakujem, đe mi je onaj program...![]()
#fakenews
^
ne bih se slozio za 10gr,ali dbr,tvoje misljenje.
i kako izracuna 70gr?![]()
Pozdrav ljudi. Interesuje me vase strucno misljenjeImam 22god. Visok 180cm,tezak svega 69-70 kg
Dakle mrsav
Odlucio sam da za naredno ljeto izgledam pristojno,da nabacim malo mase,misica
. Mozete li mi ukratko objasnit sto da radim,malo o ishrani, koju teretanu u PG preporucujete,za svotu oko 20 eur,... Napomena: nikad u teretanu krocio nisam. Samo kuci malo sklekovi,trbusnjaci i to
![]()
Teretanu moras sam naci.. neka koja ti je najbliza a da je ok.
Ishrana: kreni sa 4 obroka
Dobro bi bilo da kupis Whey protein pa da mozes ujutru da mixas sa mlijekom/vodom i ovsenim.
Obrok 1: 5 jaja (2 cijela, 3 bjelanca), ovsene ~100g sa proteinom.. (pola doze)
Obrok 2: Meso(Riba,piletina,cjuretina) + Krompir/Riza + Salata + Maslinovo (iz staklene ambalaze)
Obrok 3: Isto kao Obrok 2
Obrok 4: 5 jaja (2 cijela, 3 bjelanca) i 100g bezmasnog sira
U toku dana ubaci ako mozes ljesnike, bademe, orahe, itd..
To bi ti bilo ok za pocetak..
Trening: sobzirom da nisi isao do sad u teretanu idi sa 3x full body.. tipa: Chuchanj, Bench, Mrtvo (ili hiperextenzija u pocetku), Rameni potisak, Biceps pregib sa EZ shipkom i potisak sa chela za triceps.
Izmedju dodji jos 2 dana.. tipa Utorak i Subota, odradi Listove, Trbushne, Podlakticu, Trapez, Vrat.. i lagan si.. za prvih 4-5 nedelja.
Ne opterecuj se mnogo sta ces da radis u teretani, samo neka bude pravilna forma.. i opterecuj se sa time kako ces da radis.
Na youtubeu imas mnogo clipova kako se koja vjezba radi tako da dosta toga mozes odatle pokupit i sa manjim kilazama 'uvjestit' kroz par treninga.
Samo se nadam da nisi jedan od onih koji sjede na kafu svaki dan i kad prodje neki momak sto trenira 5-6-7 god, sa kvalitetno srezanom masom pored tebe i drustva..
da kazes "vidji ga, uzeo kreatin pred ljeto"..![]()
Last edited by NoReason; 28-01-14 at 21:19.
Жива истина, 29 центиметара кол'ко се сјећам је имала :Д@kaljestro cuo sam da ti je pletenica otpala od hemije
Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe.
Mislim da ce prijava za triatlon biti 10€. Treba vam i biciklo. Jos sajt da bude gotov pa ce biti sve informacije na jednom mjestu.
Originally Posted by Nk-001
go go igi, ako treba da te spremimo za sigurnu pobjedu i ne bojis se igle javljaj
Risk , is what makes life worth living
Never a failure, always a lesson!
Zar postoje vjezbe za vrat?
Ako mislis kilazu da nabacis neophodno je da jedes 4 velika obroka. Ja sam za 4 mjeseca nabacio 5kg ali misica ne sala jer pravilno radim. Bez ikakvih suplemenata, hemije i preporucio bih ti da se ne navikavas na to. Znaci samo bucaj hranu 4,5 puta na dan i ne brigaj.
Dzabe ti i najbolja teretana ovoga svijeta ako radis nepravilno, znaci kljucno je pravilno radit, jesti kako je vec navedeno i rezultati moraju doc..
Postoje dvije velike ekipe u Milanu - Inter i Inter Primavera. Giuseppe Peppino Prisco.
ako o glutaminu pricate njemu nikad ne znas kolko je kome potrebno da osjeti efekte glutamina, nekad to znati izbiti i na preko 50 grama kao kod mene kad sam u full kilazi za rad
pi sisice)))))))))
ja radim na x masini vrat okacim pojas od kimona kroz sipke i natakarim sve sto ima i radim stojeci
ja se okrećem za Sparcom kad god prođe, lijevo, desno tamo amo...mogu vi reć dobro sam vrat napucao
-->*-TRIATLON PG!-*<--
@noreasone
preporucivati nekome ko tek krece u teretanu,ko nije nikad kroci,ko ima 70kila,da radi vjezbe za vrat je besmisleno(da se lijepo izrazim)
@sparco
naravno da nece biti ista doza glut ili bilo cega nekom od 90kg(bf 15-20%) i nekome ko ima 100kg(bf 10%),ali kako god 10gr je malooo.
10 grama je tuga zista ;p
Last edited by NoReason; 29-01-14 at 00:44.
^
ada znam..ovo 10% sam mislio na tebelayful:
Ja otkako sam vidio kakve noge ima Roj Džons Džunior (bogotacimajka), i ja sam prestao da ih radim. Evo ga iz 2008 kada je bio "svinja debela":
![]()
@NoReason
Brate hvala ti,bas mi je trebao ovako neki savjetNisam od tih kafedzija, sto potcjenjuju trud trugih
![]()
Hahhaahha ♥
__________________________________________________ __
Ajmo LIKE, bježi mi 10 komada samo, nagovaraj sestru, tetku, komsinicu..like like like hahah![]()
>>>>http://tinyurl.com/ozk934u
-->*-TRIATLON PG!-*<--
pa da..to je isto ono kao kad vidim momka od 60-70kg koji je kao pritka,poceo u teretanu prije pola godine ili manje..i obavezno se rade 2-3vjezbe za podlaktice po 4serije i tako to..a to sto je cijeli kao pritka nmvz,bitno je da se rade vjezbe za podlakticu..hahaha,uvijek se presmijem kad to vidim
ili kad stave na onu 'spravu' za bocne trbusnjake ili za sta vec..sto stanes na nju pa se okreces,ee pa na tu spravu kad stave po +60kg,ahahah komedija![]()
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks