- Sa svakime se može lijepo živjet AKO SE HOĆE, a KONCEPT "ko će se kome prilagođavat" - E TO JE BORBA, TO SU INTERESI... stotine čuda i hiljade jada.
Jes, čuo sam i ti svakom gostu koji ti dođe u kuću prepišeš njen dio...
#fakenews
- Sa svakime se može lijepo živjet AKO SE HOĆE, a KONCEPT "ko će se kome prilagođavat" - E TO JE BORBA, TO SU INTERESI... stotine čuda i hiljade jada.
Zelim vam samo jedno, a to su dvije stvari: "rad, red i disciplinu".
Vise mi postujemo njihovo nego oni nase, a jos im se kriva
Crna Gora, gnjezdo sokolova,
ko te kleo – jaki Bog ga smeo,
Tko zlobio – crn mu obraz bio
Odbijam da povjerujem da je komentar bez trunke mržnje (prvenstveno usmjeren ka zatvaranju pitanja jedne marginalizovane grupe u cg. društvu, u želji brisanja još jednog oblika podjela), u stanju izazvati enormnu lavinu uvreda, neistina i nakaradnih konstatacija na račun autora. Zaista sam tužan i razočaran načinom na koji me pojedinci ovdje shvataju, interpretiraju i reaguju. Dvoumio sam se da li zaista ima svrhe i smisla reagovati.
Šta reći?!
Poziv je uručen sa svrhom mijenjanja stava o mom gradu, i jednom od najljepših cg. gradova prebogate istorijske i kulturne baštine, a u tvojim esejima prečesto u konteksta najvećeg rugla Crne Gore i polazišta za sljedeći holokaust.Kao rezultat toga imamo situaciju da došljaci, tj., ljudi poput tebe bez pardona ironično i nevaspitano pozivaju starosjedioce na Festival mimoze u Herceg Novom... Dakle ti mene, iz pozicije domaćina, pozivaš da budem gost negdje u mojoj vlastitoj zemlji?!...
Ne sporim da je grad imao turbulentno razdolje, fazu dekadencije i gubljenja identiteta, no stvari se mijenjaju, i dalje su žive i nanovo se bude mediteranske odlike, s tim u vezi je i linkovan tekst iz Vijesti koji na slikovit način ukazuje da HN ipak nije Foča na moru. Ne vidim razlog zašto bi kod zdravorazumske osobe takva pozivnica bila smatrana uvredljivim činom i aktom usmjerenim protiv nacionalnog osjećanja i pripadnosti. I da, piše se Herceg-Novi, moj starosjedioče.
Situacija je specifična i apsolutno neuporediva sa imigrantskom politikom EU, prije sveg zbog statusa CG u tim nesretnim vremenima. Tehnički, ta marginalizovana grupa je bila debelo prisutna u trenutku osamostaljenja i međunarodnog priznanja CG; plus, što se radi o narodima koji imaju više zajedničkog, no što iz razdvaja. No, za razne šinavatre i braću Rusu zakoni ne važe. Ah, opet ja i moja logika.Da bi shvatio koliko je tvoje očekivanje da ti ljudi dobijiu državljanstvo izopačeno pokušaj da zamisliš kako bi izgledalo da neke ex-YU izbjeglice u Njemačkoj, Danskoj ili nekoj drugoj zemlji prijete da će bilo koju od tih zemalja koja im je pružila utočište, tužiti Strazburu ako im pod HITNO ne bude dato državljanstvo iste. Ne, to tamo nije zamislivo. Jer te države drže do sebe, pa su oni bez državljanstva manji od makova zrna i trude se državljanstvo zaslužiti. Ali pošto sam ti davno uzeo mjeru i znam tvoje potencijale - ne očekujem da si ti to u stanju da shvatiš
Lijep pozdrav, svako dobro i Gospod ti pomogao.
.
Last edited by starwalker; 21-01-14 at 00:34.
The more things change, the more they stay the same.
Свака избјеглица или дошљак из Босне, Хрватске и Србије, само кроз процес асимилације има право да добије држављанство.
Саме избјеглице можемо сврстати у неколико колона, и према њима се тако односити.Највише водити рачуна да ревизионисти тековина референдума (Држава, Застава, Химна) у њима не нађу додатно гласачко тијело:
1.Избјеглице из Албаније, из Враке, воле ову државу и нацију осјећају је као своју.Треба им дати држављанство одмах.
2.Избјеглице из Хрватске, Срби, јако вриједан и поштен народ, искусили пропали пројекат Велике Србије на својој кожи, скоро сви су овјде поново створили добре животе, и мислим да већина њих интимно поштује ову државу.Треба им дати држављанство у врло блиској будућности.
3.Избјеглице са КИМ, углавном Црногорци по пореклу, радикални великосрби, антицрногорци.Залажу се за унитарну Велику Србију.Мислим да су и најбројнији међу избјеглицама.Водити рачуна шта раде и како раде, едукацијом утицати на њих.Прерано да би има се дало држављанство тј. право гласа.Можда за неких 10-15 година кад дође до смањења подјела у ЦГ.
4.Досељеници у Новом.Спријечити сваки даљи продор Босне тј. Републике Српске на овом подручију.Не давати држављанство.Ипак водити рачуна о сестри Херцеговини и браћи Херцеговцима.
5.Наше снајке из Србије.Многе су веће ЦГ патриоте од ових домаћих...Ако роде 2-3 ђеце дати им држављанство и прије него што то по закону заслуже.
6.Роми. Њих 5-6 хиљада.Ако кренем у дубље објашњавање зашто су они терет ризикујем да ме модератори масакрирају, само ћу рећи да их што прије треба вратити у њихову земљу.
Морам рећи да ми се јако свиђа овај наш закон о држављанству.
Last edited by BAR; 21-01-14 at 06:16.
Црногорце је одржало црногорско срце.
Starwalker, recimo da sam gledao jednu ljetnju live emisiju jedne tv Republike Srpske koja je rađena u tvoj grad - malo je reći da sam se zgrozio pristupom kako voditelja kako gostiju, a tek izborom istih.. tuga jedna. Ovo je primjer kako se ponaša debela (makar trenutno) većina tih "boraca" za državljanstvo. Malo je reći da mi kao starosjediocu takvo ponašanje smeta. Kad odem u nečiju kuću - poštujem pravila iste.
Jedan dotični forumaš me prozvao zbog ovakog mog viđenja stvari nacionalistom. A recimo imao sam dodira i imam krvne veze sa dosta ljudi iz okruženja, tako da imam opširnije viđenje pojedinih dešavanja. Da se daje državljanstvo osobi koja omalovažava državu koja joj je spasila život dok je ista bježala od zla nacionalizma koje sad sad svim srcem prigrljava?? Kakav vic.
Papa Franjo dolazi u Sarajevo u junu
21. januar 2014.
Papa Franjo će doputovati u službenu posjetu Bosni i Hercegovini 21. juna ove godine, javlja Federalna televizija (FTV).Predsjedništvo BiH uputilo je službeni poziv papi, a dolazak poglavara Rimokatoličke crkve planiran je za 21. jun ove godine, navodi FTV.Papa će, prema navodima televizije doći u jednodnevnu posjetu Sarajevu, odakle će, povodom stote godišnjice početka Prvog svjetskog rata, poslati poruku mira.
U muslimansku zemlju može, ali je zato kod pravoslavnih talibana persona non grata.
In vino veritas
Bosna se ne racuna kao muslimanska drzava.
Ako ti tako kažeš![]()
In vino veritas
Hvala LepoVoda sa izvorišta u Podgorici nije za piće
Srna | 21. 01. 2014. - 22:09h | Komentara: 0
Voda sa izvorišta Mareza u Podgorici nije za piće i potrošači koji se napajaju sa ovog mesta, pre upotrebe, treba da je prokuvaju, saopšteno je iz preduzeća "Vodovod i kanalizacija".
U saopštenju se navodi da su obilne padavine na području Podgorice izazvale povećanje nivoa vode na izvorištu Mareza. Usled takvih vremenskih prilika, "Vodovod i kanalizacija" u svojoj laboratoriji kontroliše ispravnost vode za piće na mreži i svim izvorištima iz sata u sat.
Ističu da su u uzorcima vode na mernim mestima sa vodoizvorišta Mareza blago povećane vrednosti "mutnoće".
"Zbog najavljenih padavina i narednih dana, preporuka Instituta za javno zdravlje je da građani koji se snabdevaju sa ovog vodoizvorišta ne koriste vodu za piće bez prethodnog prokuvavanja", apelovali su iz ovog preduzeća.
Sa vodoizvorišta Mareza snabdevaju se potrošači naselja Mareza, Tološi, Blok pet i šest, deo grada preko Morače, centar Grada, deo ispod Gorice, Malo Brdo, Stara Varoš, Zabjelo, Pobrežje, Zelenika, Dahna, Dajbabe, deo Zete, te Gornja i Donja Gorica.
Stanje na ostalim vodoizvorištima na području grada je stabilno i voda za piće je upotrebljiva.
http://www.blic.rs/Vesti/Drustvo/436...i-nije-za-pice
http://www.vijesti.me/vijesti/vandal...-clanak-173065
:cry:„Prema riječima očevidaca, u pitanju su neke mlađe osobe koje su u sred dana, upaljačem spalile centralne djelove gotovo svih palmi. Riječ je o vrsti tzv. hamerovcu koja ima svojevrsne dlake po deblu, koje su vandali palili i sad imamo situaciju da novi listovi i grane koje izbijaju su žuti i vrlo se lako mođe destiti da te palme uginu“
Niksic je kulturniji bar za toliko. No, koje smo srece, ovi Cikotici ce i to svaliti na dosljake.
Samo oni koji se usude uvelike podbaciti, mogu uspjeti u velikoj mjeri.
U CG poreski organi Boga mole da slicni ne dodju u CG...Arabtek Holding iz UAE otvara regionalno sedište u Beogradu!
Otvaranje regionalnog sedišta u Beogradu stvara bazu iz koje ćemo koristiti mogućnosti da ostvarimo još jedan cilj u našoj strategiji rasta, rekao je Hasan Abdulah Ismaik
Foto: arabtecconstruction.com
Prethodna stranicaSledeća stranica
DUBAI - Građevinska firma Arabtek Holding iz Dubaija, u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, objavila je danas nameru da otvori regionalno sedište u Srbiji, radi širenja poslovanja na Balkan.
Regionalno sedište bi bilo u Beogradu, i "služilo bi kao odskočna daska" za širenje poslovanja te firme na druge zemlje Balkanskog poluostrva.
Arabtek je naveo da su razgovori sa partnerima o projektima na Balkanu već u poodmakloj fazi.
"Vidimo veliki potencijal za Arabtek u regionu Balkana", izjavio je glavni rukovodilac kompanije Hasan Abdulah Ismaik i dodao:
"Otvaranje regionalnog sedišta u Beogradu stvara bazu iz koje ćemo koristiti mogućnosti da ostvarimo još jedan cilj u našoj strategiji rasta".
Po Ismaikovim rečima, "trgovinske veze Ujedinjenih Arapskih Emirata sa regionom Balkana, naročito sa Srbijom, poslednjih godina postojano jačaju".
"Veoma smo zadovoljni što širimo nacionalne veze na novi ekonomski sektor", izjavio je šef Arabteka.
Ta firma koja gradi ogranak francuskog muzeja Luvr u Abu Dabiju, najveća je tamošnja građevinska kompanija. Njeni tekući projekti se procenjuju na 8,1 milijardu dolara.
Ovde možete pogledati i ostale projekte firme Arbatek Holding.
Arabtek je novembra 2013. godine objavio rast neto-profita od 212 odsto u odnosu na novembar 2012, a prihoda za 39 odsto.Ne znaju kako bi udbaski uknjizili podatke.
I onda ce g. Rodni da prica ko je pozicioniran po znanju i struci, a ko po politickoj protekciji...Auh..
Hvala Lepo
http://m.vijesti.me/vijesti/biznisme...-clanak-173267
a onda odgovor i demanti
http://www.vijesti.me/vijesti/tlm-ni...-clanak-173327
kako se prosuo radulovic sto bi ovo kukala mu majka![]()
Samo ti...
U mome srcu si...
Jedna jedina, nepobjediva -
Zvezdo ljubavi!
nema, medijska crna rupa
Stida se nema... ovo je strasno...U BUDVI
Luketići suspenduju ugovor sa Opštinom Budva - Dok je ovako, neće biti muzeja
Uvecaj!
Stevan Luketić pored skulpture koje u Budvi više nema (Foto: Privatna arhiva)
Dr Stefan Luketić, sin poznatog crnogorskog likovnog stvaraoca Stevana Luketića, saopštio je juče da je porodica odlučila da zamrzne Ugovor o osnivanju Muzeja–galerije Stevana Luketića u Budvi, koji je potpisan 22. novembra prošle godine na svečanosti povodom Dana oslobođenja Budve.
Razlog je to što se, kako stoji u njegovom pismu “Vijestima”, policija krajnje nemarno odnijela prema pljački kuće Luketića na Svetom Stefanu, koja se desila u noći između 16. i 17. januara, što je samo posljednja u nizu krađa vrijednih skulptura koje je izvajao njegov otac. U posljednjoj pljački, prema informacijama “Vijesti”, ukradene su tri vrijedne skulpture. Pljačka se desila dok je Luketićeva supruga Eleonora bila u inostranstvu.
“Kuća Stevana Luketića, u kojoj se nalazi njegov atelje na Svetom Stefanu, bila je obijana prije manje od deset godina i dosta njegovih radova iz posljednje faze koje je on upravo tamo stvarao su pokradeni. Počinioci ni ovdje, kao ni nigdje drugdje nisu nikada odgovarali. Tokom noći sa 16. na 17. januar 2014. godine, ponovo je obijena kuca Stevana Luketića na Svetom Stefanu gdje se nalazio njegov atelje u kojeme je radio i stvarao do pred samu smrt. Policija je bila pozvana odmah, i nije se udostojila izaći na mjesto zločina oko 36 sati. Kada su se najzad pojavili, nisu izvršili nikakva vještačenja, nisu uzimali otiske prstiju, nisu čak niti zapečatili objekat, ostavili su ga potpuno otvorenim i otišli”, rekao je sin vajara, napominjući da su sav nakit i svi elektronski uređaji “ostali potpuno netaknuti”.
Pitajući kakve bi tek mogućnosti proizašle iz situacije kada bi skulpture bile u državnim prostorima, on je podsjetio da su u Crnoj Gori već nestala mnoga djela Stevana Luketića koja su bila vlasništvo društvenih preduzeća, kao npr. hotela “Avala” i da je velika skupltura ispred bivše kafane “Sunce”, a sadašnje kafane “Sole Mio” na glavnom šetalistu u Budvi, veličine oko pet metara od nerđajućeg čelika, uništena uz znanje policije.
“U konkretno posljednjem slučaju sva umiješana lica su poznata i nikada niko bez obzira na mnoge sudske postupke nije odgovarao, niti je skulptura ikada vraćena, odnosno rekonstruisana... Zato nijedna izložba više neće biti održana u Crnoj Gori, niti će ijedno djelo koje je u privatnoj zbirci ikada više dospjeti u ijedan muzej na teritoriji Crne Gore ukoliko institucije sistema ne riješe slučaj skulpture ispred kafane 'Sole Mio' i ukoliko se za ovu posljednju provalnu krađu ne pronađu počinioci i ne vrate se pokradene skulpture, kad već o nalogodavcima ne može biti govora”, kategoričan je Stefan Luketić, ukazujući da je sistematsko uništavanje opusa Stevana Luketića počelo izbijanjem ratova u Jugoslaviji, naročito u Hrvatskoj i BiH.
Potpisnici ugovora o osnivanju muzeja-galerije su Eleonora Luketić, Lazar Rađenović, predsjednik Opštine Budva, Pavle Pejović, direktor Narodnog muzeja i predsjednik Inicijativnog odbora i Biljana Brajović-Pajković, direktorica JU “Muzeji i galerije Budve”. Stevan Luketić je međunarodno priznati vajar čija su djela izlagana u ogromnom broju najvećih svjetskih metropola.
Sistemu je prioritet da štiti pljačkaše i švercere
Stefan Luketić smatra da ovakvo ponašanje policije podstrekava krivična djela:
“Tokom posljednje serije ratova, kao i poslije njih, pojavio se određeni sloj ljudi koji je slavu i ugled stekao upravo na sličnim aktivnostima, obijanjem kuća u ratnim zonama, švercom, preprodajom ukradenih dobara, od bijele tehnike pa nadalje, a kasnije pljačkom društvene i državne imovine, privatizacijom i slično. Institucijama sistema je glavni prioritet da štite upravo tu novonastalu klasu ljudi i njihove interese”.
Kao sin priznatog autora i vlasnik umjetničke kolekcije, on je rekao da je svjestan da bi se odsustvom opusa Stevana Luketića iz kulturnog života Crne Gore nanijela šteta i Crnoj Gori i Stevanu Luketiću:
“Biće mi svakako žao ako do toga dođe, no dalji razvoj događaja zavisi jedino od države Crne Gore u cjelosti, odnosno njenih institucija sistema, jer ona je sada na potezu”.
Bio je sjajan covjek i umjetnik.. Da li ga je CG bila uopste vrijedna..
Da je ostavio gradu Zagrebu ovo se nikad ne bi desilo.. ali po seoskim zonama hrvatske, Budvi i CG pa...
http://www.nacional.hr/clanak/13007/...tura-od-otpada
Hvala Lepo
Last edited by Maja; 22-01-14 at 21:51.
Ubiju čovjeka, ne nađu se dokazi jer policija ne radi svoj posao, pa sud ima klimav slučaj. Pretpostavljam da je i ovdje situacija takva. To što sud(ije) nema(ju) stav i svijest o tome šta treba da je sveto u državi... nisu programirani za to.
Ospice se dobijaju samo kada se pitovi daju na borbe i postave slike na net, pa se pokupe virtuelno kolektivno da osude zločin i traže kaznu za počinioce.
Za Ljude i Kulturu... nemo et nihil... biće jednog dana otkrića svih počinioca, samo, onda, kada to bude odgovaralo pozicijama da se to otkrije.
Na kraju krajeva šta očekivati od po rođenju prljavih i gladnih.
Dotakao me ovakav odnos prema njemu kao osobi i njegovim djelima, jer je ostavio divne uspomene, savjete, rijeci, kritike...Nevjerovatno dobar Covjek sa mjerom. Toliko je doprinio CG kulturi, a nije morao nista.. Dok su se drugi, mnogi i zavidni prema njemu, u CG trudili da CG kulturu uniste, pojedu, otmu.. Mozda za nauk drugima da ipak razmisle kome sta ostavljaju.. Zao mi je zaista...Osjecaj impotentnosti bas..
Hvala Lepo
Last edited by Maja; 22-01-14 at 22:23.
Uskoro: Milutin Soc ubija azdaju!![]()
Eto tako jos jedan u nizu nebitnih protesta a podjoh da ispratim ne mogu doma da ostanem nesto mi ne da.Sve se nesto nadam i tumaram od protesta do protesta a uvijek ista sacica ljudi.
http://www.cdm.me/drustvo/crna-gora/...jeni-u-cutanju
http://www.blic.rs/Vesti/Ekonomija/4...rali-na-struji
A ko ce odje da ostane bez posla sto nas kradu? Je li realno da mi poslije ~80e, a i to je mnogo, dodje raucn za decembar 200 eura? Na prazne stanove dje nema nikog 100 eura ljudima dolazi i preko..
rm -rf /
The more things change, the more they stay the same.
Dobro se kotiramo, mislim da smo realno ocijenjeni.
Nego, otkad si poceo da vjerujes izvorima koji imaju masonske simbole kao logo?![]()
http://www.dnevno.rs/vesti/srbija/10...uci-kurcu.html
Potpuno nebitno zamarati se da citate, samo ova fora nikako (i to sa pravom) da odumre![]()
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks