Baka vidi ima li ona rupica na CDromu u koju ubacujes iglu i cd se otvori, meni je uspjevalo na mom laptopu![]()
Postoji li mogucnost preko chroma da npr sa sajta youtube provjerim koje sam sve pjesme slusao tj da prikaze url? Npr u zadnjih 2 mjeseca, znaci ne na history no ako ima mogucnost filtera jednog sajta pa sto je sve posjeceno?
Sent from my GT-I9000 using Tapatalk 2
Vazi probacu, ne vidjeh to search
Sent from my GT-I9000 using Tapatalk 2
Jedno pitanjce: imam netbook acer aspire one 725 i primijetio sam da mi malo sjeckaju filmovi online.Može li to biti do karakteristika računara ili treba nešto da podesim. Instalirao sam novi flash player,očistio clenerom računar i opet isto.Svaki savjet je dobrodošao.
Moze biti do racunara, ako je npr. video visoke rezolucije, a da je jedna ili vise komponenti tvog Acera "slaba". Moze biti i do sajta na kojem gledas filmove (opterecenje i sl.), ili do tvoje internet veze (brzina, kvalitet, paralelno ti je ukljucen neki program koji izlazi na internet i "vuce"...).
Posto imas netbook, moguce je da tvoj procesor nema dovoljno snage, obicno u netbook-ove idu slabiji, namijenjeni prvenstveno za ustedu baterije. Mozes da provjeris u Power options kako su podesene opcije za procesor, ili da izaberes High performance. Ovo ti nece mnogo pomoci, da se razumijemo, ali ako budes imao srece, moze smanjiti ucestalost tih "sjeckanja", pod uslovom da ti je sistem prethodno radio na podesavanjima predvidjenim za ustedu baterije.
Sta se desava kad pustis Youtube video na 720 ili 1080p (ili takav video sa hard diska)? Ako to pusta bez problema, onda nije do konfiguracije.
Predpostavljam da imas 1/2 gb ram memorije, a procesori u tim racunarima su veoma 'slabi', namjenjeni su za prakticno surfovanje.. Medjutim ja sam rijesio problem ubacajuci 4gb rama, i stavio sam win7 ultimate x86 (32 bit-a), jer netbook-ovi obicno imaju win7 starter.. Podesis cpu u power options na high performance, apdejtujes novu javu i flash player, i ne bi smjelo da koci, ja bez problema gledam, cak i kad se prikacim na tv..
Da napomenem, ako ubacis 4gb, u my computer ce ti bit prikazano 3,10gb(makar je meni tako) ali nemoj to da te brine
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
946.eq
Ко у ЦГ ради спашавање фајлова са оштећеног хард диск-а?
Црногорце је одржало црногорско срце.
Mislim da nema mjesta dje nisam nosio ljetos hard disk. Bio je fizicki ostecen i svi su mi rekli da to ne moze da se odradi. Jugodata mi je vratila sve podatke. Svaka preporuka za njih.
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2
--------------------------
Do Not Disturb.
--------------------------
Preporuka-dajte mi preporucite neke bezhichne slusalice uz tv... Tv je Samsung UE39F5500... Moze i sa Alija pa cu sacekati...
--------------->
<---------------
Odavde dovde...
Eksterni disk WD MyBook 3TB star ni dva mjeseca mi je iz cista mira riknuo.. Garanciju ni ne pominjite jer je kuciste otvarano da se proba da disk nece radit u druga kucista, jer je bilo dosta podataka na njega.. Tako da nista od toga. Kad se bilo koji drugi disk nakaci na MyBook kuciste nista se ne dogadja, kao ni disk iz MyBook-a kad se stavi u neko drugo kuciste. Podaci sa diska nisu precerano bitni, vise mi je do ta tri terabajta.Dje to ponijet da neko vidi?
vidi li ga racunar u disk management-u? ima li ga instaliranog u device manageru?
Who let the dogs out
Ne vidi u disk managementu. U device manager se pojavi kad se zakaci ona elektronika (sata -> usb) sa diskom ili bez. Cudi me da ni ostale diskove tako ne prepoznaje, nista. Mirise na krepalu plocu tog kucista. Ali onda bi valjda taj WD disk trebao da se pojavi u nekom drugom kucistu?
Crkao ti je kontroler, ili kako se zove taj PCB. Disk bi trebao da ti radi kad ga povezes direktno na PC (pretpostavljam to je WD green).
To jos nisam probao jer imam samo laptop i neka dva kucista za ext koja moguce da ne podrzavaju tolike diskove? Takav slucaj bi me najvise obradovao![]()
Isti se slucaj meni desio prije jedno dvije godine, povezao sam ga direktno na pc i evo ga jos radi. Samo da ti kazem, ako ga stavis direktno u PC vjerovatno ces ga morati formatirati.
Evo spec. mog netbooka
ipset: AMD® A68M Fusion™ Controller Hub (Hudson-M3L)
Procesor: AMD Dual Core C-60 (1.00 - 1.33GHz Turbo Core, 1 MB L2 Cache)
Memorija: 2GB DDR3 1066MHz
Hard DD: 320 GB (5400 rpm)
Ekran: 11.6" WSVGA LED CineCrystal 1366 x 768
Grafika: Integrisana - AMD® Radeon™ HD 6290
Microsoft® Windows® 7 Starter 32bit
što treba da uradim da izbjegnem sjeckanje na online fimovima. Optički internet, cleener očisti registri bazu i opet.sjeckanje nije prestrašno ali slika kao da malo zastane.
Imam desktop sljedecih specifikacija:
Intel (r) Celeron CPU 2GHZ, 256mb RAM, GeForce FX5200 128MB.
Kao sto vidite kompjuter je slab, a i star. Medjutim, jacina mi nije uopste vazna iz razloga sto se koristi iskljucvo za stampanje i rad u wordu (kopirnica je u pitanju). Medjutim u poslednje vrijeme je bas usporio, tesko otvara cak i prozor worda. Formatirao sam ga, ali je i dalje sve isto.
Interesuje me, mogu li uzet 1gb rama da pojacam i moze li to ostetit maticnu? Iz razloga sto je maticna starija, pa mozda ne podrzava ovu jacinu rama.
Zaboravih, na njega su prikacena dva stampaca, ne znam da li je to bitno, ali da navedem.
ako maticna ima dva slota za ram a vjerovatno ima uzmi 2 x 512MB ddr2 rama. mada meni se tu cini da je graficka u pitanju. ali dobro.
...ashes to ashes, dust to dust.
Sta sam ja sve gazio na fx 5200 u to vrijeme, ehh..
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
946.eq
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks