Koji otpad drzi djelove za mercedes? Treba mi stop svijetlo (ono sto dodje u gepeku) za e klasu w211?
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2
Ima li ko broj auto otpada...tacnije mi treba za peugeota...moze nk ili pg
Sent from my Nexus 4
Koji otpad drzi djelove za mercedes? Treba mi stop svijetlo (ono sto dodje u gepeku) za e klasu w211?
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2
Ima li neko da ide put Kuca redovno,da prolazi pored otpada Ivanovic? Moze na PM , da ga pitam nesto.
---Chelsea Fc---
Ako ti treba sto od djelova, podjes u masline i narucis.. Dio sa meduna ti je tu za 20min-pola sata..![]()
kojeg lakirerea preporucujete da je dobar a da nije skup(pisem iz razloga jer cijelo auto ne vrijedi vise no 1500e , pa da nije cijena za dvoje vrata 500e)
" If you love something let it go, if it comes back to you it's yours. If it doesn't, it never was."
Srecko u malo brdo,nije skup a fino radi
da pitam poznavaoce sto otprilike moze bit razlog za ova 2 problema...
bmw e30 88' m40b18... prvo paljenje auto radi ok, cim se malo zagrije i kad se stane s njim obrtaji variraju, znaci na ler gas obrtaji se spuste do 500-600 skoro da se ugasi auto pa ih digne do 1100... posle 10-15 sekundi vrati se u normalu i radi na 900 obrtaja...
drugi problem, vjerovatno je vezan sa pumpom od goriva...
ponekad se tako jako cuje u toku voznje ali funkcionise sve normalno... sto mi se desilo 2-3 puta do sad je da auto odjednom u toku voznje izgubi gas, auto na ler radi normalno na 900 obrtaja ali cim mu se da gas gusi se jedva dodje do 1500 obrtaja isto kao da nema goriva... problem rijesim tako sto ugasim auto, upalim ga odma posle toga i sve je normalno...
ima li ko kakav savjet?
provjeri protokomjer , pokusaj da ga ocistis ili mozda da ga raskacis da vidis kakvo je onda stanje
i prvi i drugi problem mogu da ti budu vezani sa protokomjerom. Provjeri i kablove , da ti neki nedje ne probija (u mrkli mrak otvori haubu neka ti ga neko isturira a ti gledaj ima li disko light-a)
" If you love something let it go, if it comes back to you it's yours. If it doesn't, it never was."
proba sam, ugasio se auto...ali sam ga skida dok je varira s obrtajima, probacu da ga skinem kad se smiri na 900 mada mislim da to nije do protokomjera...
Raskaci senzor temperature pa probaj
skida sam danas poklopac pumpe dok je auto radio i vidio da pisa benzin na crijeva... a vrlo je moguce da je i pumpa pri kraju cim zuji...
jel ti potopna ili ona vanjska ?
ps. opet moje pitanje za lakirera , dajte josh koju preporuku![]()
potopna ja mislim brate...
eo ja cu ti rec za lakirera, cuo sam za nekog lika iz tuza da radi dobro i jeftino pa se raspitaj malo vjerovatno ce ljudi znat o kome se radi...
ako ti je potopna pumpa onda provjeri i ovo crijevo na slici sto je uvijeno (crijevo za odvod goriva iz pumpe , a na dosta kola sam gledao da je u jako losem stanju pa kad pukne, curi gorivo i sistem nema dovoljan pritisak)
http://static.kupindoslike.com/Fiat-..._O_2621589.jpg
ps. znam za dvojicu u tuze sto rade perfektno ali uglavnom rade bolja kola pa su im i cijene bolje
al mozda podjem do Djura Vuljaja da vidim koliko bi me kostalo ovo
Ima li neko da radi podizače stakala osim onoga momka iz sefa? Godišnje mi 2-3 puta crknu, vrijeme je da se mijenja majstor
http://i405.photobucket.com/albums/p...2/DSC00127.jpg
ovako to izgleda na e30... na bmw fan club serbia mi kazu da je moguce da se ovo zeleno crijevo pojelo od benzina pa da i tu pravi problem... moguce je, nisam pumpu vadio da ne s***** stvari jos vise...
kod mene ova crijeva pustaju benzin...
http://i303.photobucket.com/albums/n...h/IMG_1787.jpg
vjerovatno ce se morat zamijenit... ali ok
mislim da sam bas za toga vuljaja cuo da radi dobro i da nije neka preskupa cijena lakiranja
pa vrlo moguce je da ti je to zbog toga (a ono crijevo sto sam ja gore stavio ima istu ulogu kao i ovo zeleno samo sto je drugi tip plovka pa jer razlika u debljini i duzini)
podji kupi metar ovog cirijeva ~2e (ja sam kupovao u Bolex kad mi je trebalo al vjerovatno toga ima svudje)
i zamijeni komplet ta crijeva da ne razmisljas a i onako ti prosipa benzin uprazno
usput izvadis i ocistis sitku od pumpe i onda ces odmah vidjet razliku ako je do svega toga![]()
Da nema ko 185/60 ili 175/65 R14 gume (2 komada) bilo kakve ljetnje ili zimske nebitno samo da imaju makar 2-3 mm šare (može i više) da nisu ćelave i da ne vire žice iz njih.
na vozilu nedostaje jedna tablica , a vozac mora preko granice za desetak dana, kakva je procedura za dobijanje tablice i moze li to brze da se zavrsi?
Last edited by boboR; 20-01-14 at 14:07. Reason: netacana rijec
Imam seat ibizu 2000. godište i prije neki dan je počeo sam da se pali radio (tj cio bord kompjuter ) i majstor je uspio da napravi da se pali kad ubacim ključ tako da je riješio to za sad, ali mi je reka' da moram cijeli bord da zamijenim.. pa me interesuje zna li ko ima li iđe to da se nađe za ovo auto?
Are you suggesting coconuts migrate?
treba vise info za ibizu koji motor i sl. ako imas kataloske brojeve cijelog borda bolje da proverimo koji bi oznakom odgovarao....
Ima li ko u CG da mi uradi kopiju ključa sa kodom? Ne znam koji je kod, tako da bi sam, majstor trebao nekako da očita kod sa ovog mog ključa. Opel Astra G 2002 godište.
Ako ne u CG đe ima najbliže i koliko košta otprilike?
P.S. šta može biti problem što mi pogrešno očitava spoljnu temperaturu za oko 20-40 stepeni veću?
Gdje li se nalazi senzor spoljne temperature? Da nije iza maske naprijed? Tu vidim ide neko kablo. Pomislio sam da je zaprljan kontakt.
Poslato sa Huawei pomocu Tapatalk
Last edited by radja; 20-01-14 at 18:36.
There are currently 5 users browsing this thread. (0 members and 5 guests)
Bookmarks