View Poll Results: Da li biste primili čip ?

Voters
106. You may not vote on this poll
  • Da

16 15.09%
  • Ne

90 84.91%
Page 6 of 8 FirstFirst ... 2345678 LastLast
Results 126 to 150 of 185

Thread: Čipovi za ljude

Thanks Thanks Given 
    95
    Thanks Thanks Received 
    118
    Thanked in
    83 Posts

Samo da kažu biće 20% popusta u Deltu i eto ti 99% CG čipovano...
    If you turn a man into a fish, you will catch him for a day

Thanks Thanks Given 
    7
    Thanks Thanks Received 
    44
    Thanked in
    23 Posts

Ova tema nikad ne prestaje da me oduševljava.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Quote Originally Posted by MadGod View Post
    Ova tema nikad ne prestaje da me oduševljava.
    mene ovih sedmoro sto je stavilo potvrdan odgovor ... nemam rijeci kako da ih nazovem
    Die When You Can Do No More Damage!!!

SUPERJOINT RITUAL

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Grozim se na samu pomisao da me cipuju.
    U danasnje vrime kad je ljudima dozvoljeno sve i svasta u pogledu ljudskih prava (vjencanje sa kucnim ljubimcem, dozvola da se bude bespolan kao licnost....) i kad su mnogim organizacijama puna usta borbe za isto, nekome uopce pada na pamet da cipuje ljudski rod i samim tim prekrsi osnovno pravo-pravo na privatnost.
    Ajde da "pregrmim" ideju da su me zigosali ko stoku, ali da neko uvik zna di sam i sta radim to mi je vec zesci horor.
    Kao i svaki covik, nesto nisam bas odusevljena smrcu, ali u ovom slucaju se zaista potajno nadam da ce ona stici prije nego cipovanje bude "obavezno".
    "Ostavite mi to mastanje, ono mi dodje kao melem, ono mi moze obezbediti vecnost u vama i sa vama."

Thanks Thanks Given 
    1,472
    Thanks Thanks Received 
    5,850
    Thanked in
    2,759 Posts

Preko šarenice oka do lakšeg prihvatanja čipa

Slika šarenice oka u meksičkim ličnim kartama

Meksiko će biti prva zemlja koja će od ponedjeljka unijeti sliku šarenice oka (irisa) u ličnu kartu,
    a to je sistem za koji vlada kaže da će biti jedan od najsigurnijih u svijetu.
    "Zakonski, tehnički i finansijski uslovi su se stekli kako bi 24. januara započeo proces isporuke ovih ličnih dokumenata",
    izjavio je za štampu Felipe Zamora, voditelj sudskih poslova u meksičkom ministarstvu unutršnjih poslova.
    Prema njegovim riječima, lični dokument u koji se unosi slika šarenice oka, a zadržavaju otisci prstiju, fotografija i potpis,
    imat će pouzdanost od 99%.
    Ova mjera će se primjenivati postepeno, a počet će sa 28 miliona maloljetnika i trebalo bi da traje dvije godine,
    a koštat će 20 miliona eura.
    Izdavanje novih ličnih karata punoljetnim osobama predviđa se od 2013. godine.
    Šarenica oka može identifikovati osobu kao što to mogu otisci prstiju.
    Novi sistem je započeo uprkos upozorenjima Nacionalne komisije za ljudska prava.
    Ovaj državni organ je istaknuo da postoji rizik da prikupljanje podataka dovede u opasnost pojedinačna prava.
    (Izvor: FENA)

Pogled u kameru umjesto identifikacionog broja
    Šarenica oka - najnoviji sistem provjere na aerodromima, u bankama, trgovinama i zatvorima

U nekim samoposluživanjima u Americi već su postavljeni pokusni sustavi na kojima klijent, koji se prethodno registrirao kod banke, može kupljenu robu jednostavno platiti pogledom u videokameru
    Kad je posljednjih dana prošle godine amsterdamski aerodrom Schiphol uveo eksperimentalno skeniranje šarenice oka za identifikaciju putnika, mnogi su se branitelji ljudskih prava i sloboda liberalne Europe pobunili protiv te tehnologije, tvrdeći da je to samo još jedan korak prema društvu kontrole nalik onome iz Orwellova romana “1984.” Međutim, eksperimentalni je program tijekom prva dva tjedna ove godine skupio više od tisuću dragovoljnih sudionika, a administracija Schiphola do kraja godine očekuje više od 10 tisuća članova u programu prepoznavanja šarenice. Štoviše, sve više aerodroma, ali i banki i drugih ustanova, razmišlja o identifikaciji šarenicom kao o rješenju za sigurnosne probleme poput krivotvorenja isprava, uštedu vremena i veću sigurnost. Primjerice, ovih dana identifikaciju putem šarenice uvodi londonski Heathrow, a neke kompanije poput British Airwaysa i Virgina eksperimentirali su s tehnologijom još prošle godine.
    Identifikacija putem šarenice zasniva se na jednostavnoj tehnologiji: digitalna kamera snima putniku oko s udaljenosti od jednog metra, uspoređuje ga s podacima o izgledu šarenice onog za koga se putnik izdaje, i ako se rezultati poklapaju, odobrava ukrcavanje u avion ili ulazak u zemlju. Kompjutor uspoređuje 266 različitih osobina šarenice.
    detaljnije na:
    http://www.nacional.hr/clanak/10126/...ma-i-zatvorima
    The more things change, the more they stay the same.

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    90 Posts

Last edited by Rakun; 22-01-11 at 19:41.
    "Ja i dalje čekam da mi dokažeš da je Sunce kancerogeno.", Bugi

Thanks Thanks Given 
    1,472
    Thanks Thanks Received 
    5,850
    Thanked in
    2,759 Posts

Nismo odavno

Transfer misli uz pomoć čipa

Naučnici sa Univerziteta južne Kalifornije uspeli su da proizvedu veštački memorijski sistem koji omogućava transfer misli, pamćenja i naučenog ponašanja iz jednog mozga u drugi.

“Džoni Mnemonik” izgleda postaje stvarnost? Od tog sci-fi trilera, pa do danas, ostvarene su neke stvari o kojima je nauka sa kraja prošlog milenijuma samo maštala. Na primer, danas majmun čiji je mozak povezan sa mehaničkom rukom, može da pokreće tu ruku kao da je njegova. Teški invalidi mogu da pokreću invalidska kolica svojim moždanim talasima. No, naučnici odavno pokušavaju da nađu i način da se u ljudski mozak usadi i memorija. To bi moglo da pomogne ljudima koji su posle udesa izgubili pamćenje, ili obolelima od alchajmerove bolesti.
    Naučnici sa univerziteta Južna Kalifornija koje predvodi profesor Teodor Berger, u saradnji sa timom univerziteta „Vejk forest“, objavili su senzacionalnu studiju u „Žurnalu za neuroinženjering“. Mikročip ugrađen u mozak pacova može da preuzme ulogu hipokampusa – moždanog sektora zaduženog za dugoročno pamćenje – da kodira šablon moždanih talasa sećanja i šalje te talase kroz mozak.

Berger je sa svojim timom naučio pacove da pritisnu jednu od dve poluge da bi dobili gutljaj vode. Zatim su u mozak pacova ugradili mikročip čiji su kablovi bili povezani sa hipokampusom. Čip je snimio šablon električnih talasa dva segmenta hipokampusa, CA1 i CA3 koji zajedno rade u procesu učenja. Zatim su onesposobili segment C1 i zamenili ga čipom koji je mogao da proizvede odgovarajuće električne talase. Pacovi sa takvim čipom i blokiranim segmentom C1 su i dalje imali sećanja. A kod pacova kojima je ugrađen čip, a nije blokiran segment C1, trajanje sećanja se produžilo. Sledeći korak će biti isti takav eksperiment sa majmunima, a zatim...

Priredio: Saša Bojić
    Dojče Vele

http://www.dw-world.de/dw/article/0,,15176215,00.html

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

Thanks Thanks Given 
    1,472
    Thanks Thanks Received 
    5,850
    Thanked in
    2,759 Posts

Crnogorska Pobjeda, kao i neki srbijanski i hrvatski mediji prije četiri dana, pozivajući se na jedan italijanski portal, prenijeli su sljedeću vijest:

Čipovanje novorođenih beba u Evropi počinje od maja 2014.?!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ja sam za čipovanje, i treba ljude prvo na to navić, mada je njima sve svejedno, tako da neće biti problem.

Otet par ljudi u cg, da se ostali uplaše, imamo već one pika kartice sa popustom, predstavit to kao olakšanje, odobrit popuste, praćenje zdravstvenog stanja, itd...

Onda sve to povezat za bazama sa interneta, facebook detekcija lika, google profil, mailovi, i znaš o svakom đe se nalazi u bilo kom trenutku, šta radi, šta misli, šta je ikad radio...
    Pa ako neće da sluša, kazat mu da ćeš da objaviš dio njegovih poruka prema ljubavnici, ili kompromitujuće slike, tako nešto... To bi super bilo... Samo da nam ne isključe pink i farmu.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Nedaj bože da čipuju Usain Bolt-a,uh kako bi šiba uz Kokote !!!
    Mjesto za Vasu reklamu !

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

starwalker čuo si, može lock!

Thanks Thanks Given 
    1,472
    Thanks Thanks Received 
    5,850
    Thanked in
    2,759 Posts

Koja priča

Thanks Thanks Given 
    1,472
    Thanks Thanks Received 
    5,850
    Thanked in
    2,759 Posts

Iako još nema službene potvrde o čipovanju beba ove godine, o toj temi se priča na javnoj TV kod susjeda.

________

Na HRT-u potvrdili da čipovanje beba počinje na leto ove godine!? – VIDEO
    16. april 2014. 23:06 ·

Hrvatska naučnica, Ivana Gregoric na HRT-u potvrdila da je čipovanje novorođenčadi najavljeno za leto ove godine!

Pre nekog vremena italijanski i francuski mediji objavili su informaciju, koju smo i mi preneli, kako će čipovanje novorođenčadi u Evropi početi u maju 2014. godine. Ta vest prestravila je mnoge ljude, a kasnije se pojavila priča kako te informacije nisu istinite. S obzirom na sistematsku kampanju čipovanja stanovništva u SAD-u, ali i u Evropi, ne bi smeli tako olako zaključiti da su te informacije baš netačne, jer čipovanje mora početi kad-tad s obzirom na to da je teren za žigosanje ljudskih bića uveliko pripremljen, o čemu ste mogli pročitati OVDE. S obzirom na to da niti jedan mainstrem medij informaciju o čipovanju dece ove godine nije preneo, svi su uveliko zbunjeni jer informacije kao da se skrivaju, kao da ih nema. Sve je bilo skriveno do trenutka kada je na Hrvatskoj radioteleviziji u emisiji ‘Društvena mreža: znanstveni četvrtak‘ učestvovala mlada hrvatska naučnica mr. sc. Ivana Gregoric, doktorant filozofije na Filozofskom fakultetu, Sveučilišta u Zagrebu, koja radi na originalnom projektu pod nazivom kiborgoetika. Iako je tematika o kojoj je ona razgovarala na HRT-u bila veoma zanimljiva, ona je smeštena na sam kraj emisije tako da mnogi nisu primetili šta je sve ova mlada naučnica izgovorila. Razgovaralo se o kiborzima i ljudima, te o tome dokle seže etika u tom problemu, stvaranja kiborga od čoveka, odnosno u kom trenutku čovek prestaje biti čovek i postaje kiborg, što sa čipovima, što sa medicinskim implatantima. Ova naučnica učestvovala je na velikom broju konvencija širom sveta na temu ‘kiborgovanja’ ljudi gde je držala i određena predavanja, tako da je Gregoric jedan od relevantnijih izvora za ovu tematiku.
    Upravo zbog toga šokira njena rečenica pred sam kraj ove „naučne“ emisije, u kojoj Gregoric govori kako je čipovanje novorođenčadi zaista najavljeno za leto OVE, 2014. godine. U nastavku je rekla kako će se čipovi ugrađivati kako deca ne bi nestajala, te kako RFID čipovi imaju svoje prednosti, ali i mane, ako se u to, naravno, uključi etika. Iako je ova naučnica potvrdila čipovanje novorođenčadi, zanimljivo je kako dotična novinarka HRT-a, dr.sc Jasna Burić, koja je vodila razgovor, uopšte nije postavila nikakvo potpitanje, niti ju je najava čipovanja iznenadila. Kao da je čipovanje dece na dan rođenja sasvim normalna stvar koju već svi znaju i o kojoj ne treba mnogo razglabati. Emisija je završena u ugodnom i nasmejanom tonu, iako su izrečene strašne stvari. Čipovanje dece zaista počinje u leto ove godine, a roditelji i javnost o tome ne znaju apsolutno ništa. Jedino što vam u ovom trenutku možemo savetovati je to da u porodilištu zaista pazite šta potpisujete, jer s obzirom na tajnost ovog projekta, a opet normalnost o kojoj se priča čak i na javnoj televiziji u Hrvatskoj, sve se pribojavamo da čipovanje već nije naveliko počelo. Emisiju u kojoj je ovo izrečeno možete gledati OVDE, emisija od 10. aprila a razgovor s ovom mladom naučnicom počinje na 55:17 minuta, dakle nekoliko minuta pre kraja emisije, iako je ova tema najzanimljiviji deo te emisije.

Izvor(i): VestiNet.rs/HRT.hr

Thanks Thanks Given 
    115
    Thanks Thanks Received 
    4,611
    Thanked in
    2,719 Posts

Mislim da kao i za krštenje tako i za čipovanje treba ostaviti dijete da sazri pa mu dati mogućnost da sam bira.
    Meni iskreno u CG čip ne treba nizašta osim možda sada ljeti za pokazivanje Beograđankama na plažu jer oni to nemaju.

Ah da jesmo u u EU :-P

Poslato sa ultra-moderne pisaće mašine Galaxy S4 x2
    -> Forma za naručivanje online stvari <-

Bugi Vugi tapši Raduj se!

Thanks Thanks Given 
    41
    Thanks Thanks Received 
    692
    Thanked in
    217 Posts

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ovi političari da se čipuju, jedino nas to moze spasiti... :biggrin::biggrin:

Thanks Thanks Given 
    1,472
    Thanks Thanks Received 
    5,850
    Thanked in
    2,759 Posts

Čip-implantati za sve Austrijance

BEČ - Markus Franc (Marcus Franz), lekar po profesiji i generalni sekretar stranke Tim Štronah (Team Stronach) izjavio je da sve Austrijance treba čipovati!
    Bivši direktor bečke bolnice Hartman (Hartmann) kaže da je posle pasa došao red na ljude. On je na internet sajtu "orteronline.at“ napisao da svi građani treba da dobiju elektronske zdravstvene kartone, koji bi se u formi čipa implantirali u pacijente i na kojima bi bili svi podaci neophodni medicinskom osoblju.
    Franc smatra da bi čipovi drastično smanjili administrativne procedure.
    "Čip ne može da se, kao zdravstveni karton i knjižica, zaboravi kod kuće ili izgubi, a nemoguće ga je i ukrasti. Zloupotreba je isključena i svaki čovek bi uvek, bilo gde da ode, imao kod sebe najvažnije medicinske podatke“, napisao je Franc na forumu.
    On takođe naglašava da bi se na čipu nalazili samo podaci koje pacijent želi da sačuva, a bili bi vidljivi samo tokom doktorskog pregleda ili neke druge medicinske intervencije.
    Izvor

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Skroz sam protiv cipovanja. Trenutno zivimo u vremenu u kome ljudi slabo mogu da sacuvaju svoju privatnost jer su informacije o svemu i svacemu dostupne na svakom cosku, jos samo fali da imam cip pa da mogu da me kontrolisu kako zele. Bas vjerujem da mi obicni ljudi necemo imati nikakve koristi od toga, koristi ce samo imati oni koji zele kontrolu nad svijetom. Kad kazem oni, mislim na svjetske mocnike. Gledala sam film "Digitalni andjeo" i sve da nista od toga nije tacno skroz sam se zgrozila. Ono sto me najvise pogodilo je to da ljudi koji ne budu htjeli da imaju cip nece moci da dobiju zdravstvene usluge, nece biti ni primljeni u bolnice. Sve da je to apsolutna laz, zamislite sta bi stvarno bilo da se to desi? Druga stvar, mi sigurno necemo znati sta sve moze taj cip da nam ucini, koje podatke da sakupi i kome sve da dostavi informacije o nama. Sve veca posvecenost online komunikaciji, drustvenim mrezama, internetu dovodi do toga da sve vise zanemarujemo prave vrijednosti i da zatupljujemo i da smo kao opijeni necim, pa mogu mislit sta ce tek da se desi sa cipovanjem. Skroz gubimo dodir sa realnosti...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

Quote Originally Posted by Pahuljica_ View Post
    Sve veca posvecenost online komunikaciji, drustvenim mrezama, internetu dovodi do toga da sve vise zanemarujemo prave vrijednosti i da zatupljujemo i da smo kao opijeni necim, pa mogu mislit sta ce tek da se desi sa cipovanjem. Skroz gubimo dodir sa realnosti...
    Neću pitati sa čime opijeni

Prave vrijednosti? - mislim da vrijednost, one vrline koje čovjek posjeduje se teško mogu zanemariti ma u kom modelu komunikacije bio.

''online'' komunikacija je prvenstveno udobna i pruža veliki spektar izbora. To što na neki način pruža rđavcima veći opseg djelovanja, ona sama ne utiče na njihovu rđavost i psihozu, kao takvi su definitivno i u 'realnim' modelima komunikacije.

Pogotovo u dekadentnim sredinama kakva je i CG govoriti o nekoj privatnosti je jedan apsurd. Gotovo nevjerovatno jeste koliko ljudi se bave drugima, do kojih sve to granica ide i do kojih zaključaka pa i djelovanja.

Koliko je normalno da se čovjek osjeti ugroženim kada dođe u situaciji da spozna da je predmet nečije analize, ogovaranja pa i uticaja.
    Fortifikacijom ličnosti se samo vrši transfer nečije patologije, počneš da sudjeluješ u tim nevjerovatnim predstavama.

Jedna od najvećih usluga što može čovjek sebi uraditi jeste da ide svojim putem, a da rđavce pušti da rđaju. To je njihova priroda, karakter i apsurdno je išta popravljati tu, pa makar i svoj povrijeđeni ego ili osjećaj ugroženosti, šta li sve ne ... kada izađu sa konstatacijama koje govore o tebi, tebi čak lično. Wow.

Kad se sve to podigne na veću razinu, otprilike ista priča i istog inteziteta. Čipovanje ako se zloupotrijebi u tom pravcu može samo da humanizuje metodu. Kad već sistem ugroziš sa svojom idejom, sigurno neće devastirati cijelu tvoju okolinu da bi tebe kontrolisali - kolateralna šteta će biti u mnogome smanjena.

Svakako treba uvesti čipove. Radi onih koji ne ugrožavaju sistem.

Što da se brinemo da će postati to nacionalni problem. Prosjek nam je IQ-86, oni rijetki koji su iznad nek se naviknu i onako su izrodi, nenormalni. Ideja nam baš i nisu svojstvene. Tako da će to bit svojstveno trošenje resursa.

A insitucije nam nisu kontaminirane već...hahahahaha

Mogu zamisliti domaće šalteruše koje se trude da skeniraju tvoje podatke i da naprave određeni update informacija.

Ima li toga majčinog sina ili šćeri koji to mogu da zamisle?!
    Last edited by gaul; 01-08-14 at 11:40.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Stvarno sam pobornik tehnologije, ali neke granice privatnosti bi trebale postojati koje mislim da se cipovanjem gube (sto je mnogo, mnogo je). Jezim se kontrole u bilo kojem smislu, nisam tip covjeka koja voli da bude kontrolisana na taj nacin. To sto kod nas ne postoji privatnost, sto komsinice stoje na prozorima i gledaju ko je kad izasao iz kuce i ko je kad usao u kucu je smijesno naspram onoga sta ce se desiti kada budemo morali da se cipujemo. Posto vec kazes da online komunikacija pruza prave vrijednosti kao i svaka druga komunikacija, reci mi koja je to vrijednost da u koji god kafic dodjem, sve vise ljudi ne pricaju sa drugima nego sa svojim telefonima? Dje god da podjes prvo pitanje nije "Kako si, sta radis" nego "Koja ti je sifra za wi-fi". Samo cekam dan kada cemo moci da komuniciramo mislima sa drugima pa nam nece trebati ni internet ni necija blizina. I da, drago mi je sto putem online komunikacije mogu da komuniciram sa ljudima koji su iz drugih zemalja, drago mi je sto postoje skajp, vajber, vacap, ali mislim da se sve to polako otima kontroli, a tek ce se oteti uvodjenjem cipova. Mene samo zanima, sta su po tebi prednosti cipovanja?

Thanks Thanks Given 
    115
    Thanks Thanks Received 
    4,611
    Thanked in
    2,719 Posts

Pahuljice pročitaj nekoliko knjiga od Isaka Asimova na temu Zadužbina (ili Firma/Fondacija).. iše čovjek o druptvu na planetama daleko ispred našeg vremena te daje nekoliko tipova društva. Obavezno ko voli tehnologiju i SCIFI
    -> Forma za naručivanje online stvari <-

Bugi Vugi tapši Raduj se!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Bugi View Post
    Pahuljice pročitaj nekoliko knjiga od Isaka Asimova na temu Zadužbina (ili Firma/Fondacija).. iše čovjek o druptvu na planetama daleko ispred našeg vremena te daje nekoliko tipova društva. Obavezno ko voli tehnologiju i SCIFI
    Ne volim bas Sci Fi ali cu procitati makar jednu. Hvala na preporuci.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

Quote Originally Posted by Pahuljica_ View Post
    Stvarno sam pobornik tehnologije, ali neke granice privatnosti bi trebale postojati koje mislim da se cipovanjem gube (sto je mnogo, mnogo je). Jezim se kontrole u bilo kojem smislu, nisam tip covjeka koja voli da bude kontrolisana na taj nacin. To sto kod nas ne postoji privatnost, sto komsinice stoje na prozorima i gledaju ko je kad izasao iz kuce i ko je kad usao u kucu je smijesno naspram onoga sta ce se desiti kada budemo morali da se cipujemo. Posto vec kazes da online komunikacija pruza prave vrijednosti kao i svaka druga komunikacija, reci mi koja je to vrijednost da u koji god kafic dodjem, sve vise ljudi ne pricaju sa drugima nego sa svojim telefonima? Dje god da podjes prvo pitanje nije "Kako si, sta radis" nego "Koja ti je sifra za wi-fi". Samo cekam dan kada cemo moci da komuniciramo mislima sa drugima pa nam nece trebati ni internet ni necija blizina. I da, drago mi je sto putem online komunikacije mogu da komuniciram sa ljudima koji su iz drugih zemalja, drago mi je sto postoje skajp, vajber, vacap, ali mislim da se sve to polako otima kontroli, a tek ce se oteti uvodjenjem cipova. Mene samo zanima, sta su po tebi prednosti cipovanja?
    Što se tiče prednosti, ima ih mnogo - makar samo one da u određenim situacijama nekome podaci dobijeni sa tog čipa spasu život.

Sa druge strane, ne vidim neku mogućnost da će ipak preko toga čipa biti moguća kontrola ljudi, mislim na njihove misli , volji i slično.

Takođe treba da malo vjerujemo u ljude i svu tu amriju naučnika koji produciraju sve te novotarije, da ipak u samoj biti iza svega toga stoji i dobra namjera.

Ne tako davno, a i sada ponegdje, ljudi su imali veoma veliki otpor prema vakcinama. Imaju neku sličnu notu da se pothranjuju unutar tjela, pa ipak ako sada sa neke distance pogledamo mnogo života su upravo te vakcine spasili.

Sa druge strane, ne vidim da škode kučićima

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Melodično, a i prirodno nadovezivo...

Bolji od sebe.

Page 6 of 8 FirstFirst ... 2345678 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)