Da vam malo iz prve ruke kažem kako stvari stoje, pošto sam tu i putujem svako malo neđe.
WizzAir iz BG je najjeftinija varijanta definitivno za Stockholm.
JAT/AirSerbia je bolja varijanta jedino kad imaju promo ponude.
Carry-on kofer (onaj koji se može unijet u avion, 10kg) WizzAir naplaćuje na svaki let oko 15€.
Manji ranac (isto 10kg) je besplatan. Tako da moš ranac od 10kg i ovaj carry-on unijet u avion i to je 20kg za 15€.
Veliki, check-in kofer košta 30€ u jednom pravcu i u njega je dozvoljeno 32kg.
Sve piše prejasno na sajt WizzAira.
WizzAir leti na Skavstu, dok AirSerbia leti na Arlandu.
Skavsta je malo dalja (1h), Arlanda 30-40min.
Cijena autobusa od oba aerodroma do grada je ista/slična.
Flygbussarna vas čeka na svaki let od aerodroma do grada, tako da ne možete ostat na aerodrome.
Swebus morate unaprijed dobro pogledat kad kreću jer vas neće čekat ako avion bude kasnio. Swebus je i dosta skuplji.
U zadnjih godinu ipo koliko sam ođe, još nisam našao JAT i Montenegro Airlines povratnu iz PG do Stockholma da je jeftinija od 350/400€ bila, sem sad za novu godinu do Beograda, ali mi datumi nisu odgovarali i akcija je malo trajala.
Preko ljeta Norwegian i SAS lete iz Dubrovnika i tu se može fina karta ubost. Norwegian check-in kofer naplaćuje 10/15€.
Letio sam sa svima ovima i definitivno najjeftinija varijanta je WizzAir preko BG-a.
Nekih puta, u zavisnosti od tajminga, JAT/AirSerbia može koštat isto/približno kao i WizzAir, pa onda oni budu bolja varijanta, ali je to baš rijetko.
Last edited by ThaHool; 10-01-14 at 19:21.
Globetrotting
Dje mogu da pratim kad nude jeftine karte za Berlin,dva puta godisnje putujem tamo,nikad do sad nisam to pratio mada uvijek putujem iz Beograda,prvo PG BG pa Berlin.Karte mi drugi kupuje pa nisam zato to pratio,sad me bas interesuje to i HEEEELLLLPPPPP :-)
Oce li mi ko objasniti sa ryanair sto se nosi od prtljaga ? ( kada se ne doplacuje nista)
f6
Mislim da ryan air sada dozvoljava dva besplatna prtljaga. Onaj standardni 55x40x20 i jedan mali kao neka torbica tipa 20x20 tako nesto. Ali treba provjeriti.
Dozvoljavaju ovo dodatno od skoro. A ovo sto pominjes to je sve rucni? To unosim u avion sa sobom?
Sent from my iPad using Tapatalk
f6
Jeste od skoro im je pored standardnog rucnog prtljaga dozvoljena jos jedna manja torba, obije se unose u kabinu.
Kreč, kolica i mešalica.
Tek sam se aktivirao na forumu sa ciljem da saznam kako je najbolje otputovati do Brisela sa Ryan airom? Da li da platim agenciji da mi sve odradi ili da sam uradim rezervaciju i platim preko interneta? Cuo sam da ima dosta problema i gresaka prilikom pravljenja rezervacije. Ima li neko od vas da je pogrijesio pa da mi kaze na sta da obratim paznju?
Evo da potvrdim , sve je bilo kako treba 15 dana je auto bilo na parkingu hotela 'Versazi' 200m prije kruznog toka kod aerodroma. Platili 20evra , i jos kako auto nije htjelo da upali, momci iz hotela su gurali s nama i na kraju je covjek otisao za kablove po komsiluku i upalismo na kraj... Bas pozitivno iskustvo. :encouragement:
Kreč, kolica i mešalica.
mora da je Black Horse akumulator u pitanju![]()
(nečitko)
TU SEI TUTTA
LA MIA VITA
AC MILAN
Znate li koliko bi bila otprilike karta Rim-Pg za nedje 4,5 februar?
Po sajtu je 156 eura. Ta akcija vazi za povratna putovanja, pa ne vjerujem da je primjenljiva za putovanja u jednom smjeru (sto bi se i reklo po cijeni koju je prikazao).
Sent from my 9790
4.februar:
- 142e, Air Serbia (preko Beograda)
- 147e, Montenegro Airlines (direktni let)
5.februar zaboravi, jer nema ništa po ovim cijenama
ja iz ovog svega sto procitah shvatih da nekom odgovara ovaj sajt nekom onaj...ja sma planirao sa porodicom da bar jednom godisnje opalim na neku finu destinaciju...a i dalje nznm sa kog mi je sajta i kako najjeftinije i najsigurnije da kupujem karte i sredim sve sto je potrebno...:P
Na skyscaner pogledas kakve su mogucnosti, konekcije ..itd pa kad nadjes ono sto ti najvise odgovara vidis koja je kompanija i odes na njihov sajt i kupis kartu direktno.
Ima li iko da je upućen u kakve jeftinije letove za Los Angeles (ili San Diego) iz Podgorice, Dubrovnika, Beograda ili Stockholma?![]()
Kraj jula, početak avgusta bi odgovaralo. Period od 2-3 nedelje.
Globetrotting
Imaš npr Norwegian-om direktan let iz Stokholma (Arlanda), za 786e, za period 28.jul - 11.avgust.
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks