Page 356 of 826 FirstFirst ... 256306346352353354355356357358359360366406456 ... LastLast
Results 8,876 to 8,900 of 20633

Thread: Saobracajne Kazne

Thanks Thanks Given 
    578
    Thanks Thanks Received 
    775
    Thanked in
    389 Posts

Quote Originally Posted by El Re View Post
    Pošto vidim da ti nije prijatno i da te to "upisivanje" uznemirilo, evo ćeš od bivšeg radnika Službe dobit informaciju o čemu se sa radi i to sa 99,9% vjerovatnoćom.
    Svaki policajac (pozornik ili saobraćajac) čini patrolu od 2-5 ljudi. Najiskusniji ili najbolji policajac iz te grupe dobija od k-dira(ili vođe smjene) zaduženje da tog dana bude vođa patrole i odgovara za njen rad. Prilikom preuzimanja smjene i odlaska u (pješačku ili auto) patrolu Vođa patrole dobija formular koji se zove Patrolni list. U tom patrolnom listu on je dužan upisati šta je tokom smjene radio, šta je zanimljivo uočio, na šta k-diru i kolegi koji ga u smjeni nasljeđuje skreće pažnju i ukratko sve okolnosti koje su obilježile njegov dan. Taj Patrolni list (popunjen) će na kraju smjene predati Vođi smjene koji je u CB-u.
    E sad, postoji dio formulara (obično na poleđini) u kom Vođa patrole (policajac) upisuje sva, od strane te patrole tog dana kontrolisana (legitimisana) lica i vozila.
    Ukoliko ne napiše u patrolnom listu da je patrola legitimisala konkretne osobe (a za to nije postojao opravdan razlog, recimo pratnja ili obezbjeđenje kakvog transporta),..onda,..hmm - to neće govoriti lijepo o toj ekipi policajaca, a posebno ne o vođi patrole. Drugim riječima, k-dir ih može pozvati na odgovornost zBog nerada, jer su po nepisanom pravilu obavezni u toku 8-časovne smjene legitimisati barem nekoliko lica prolaznika i otprilike nešto oko 10-tak vozila. To je neki minimum. Ukoliko toga u patrolnom listu nema ta patrola se ili rastura i pravi drugačija kombinacija ljudstva, ili se ista nađe brzo u fokusu i pod povećanom pažnjom starješine koji odgovara za njen rad. A to za policajca nije dobro...
    Zašto ti je upisao podatke u notes? Postoje 2 moguća razloga. Većina policajaca to smatra praktičnijim jer kasnije (na kraju smjene) Patrolni list se na miru i mnogo urednije popuni. Posebno je nezgodno upisivati podatke direktno u Patrolni list ako napolju lije kiša. Na šta bi taj Patrolni list kroz par minuta ličio? Vođa patrola je dužan da ga preda urednog, a ne ko da ga je pokupio s ulice.
    Postoji i druga mogućnost. Upisom u notes policajac je tvoje podatke upisao za duži period. Ovo može biti iz razloga što će mu, kada te sljedeći put vidi, biti lakše da se odmah sjeti o kome se radi i ima tvoje podatke, a pritom neće morati da te opet zaustavlja. No, postoji i mogućnost da će tvoje podatke (upisane u notes) koristiti kako bi te i nekih narednih puta (kroz mjesec-dva) upisao u Patrolni list na listi građana koje je tog dana legitimisao iako to ponovo nije više činio. Pošto njegov k-dir ne može da provjeri jesi li ti bio uistinu legitimisan ili ne (već samo može provjeriti da li građanin sa tim podacima postoji u bazi podataka) vođi patrole je to dovoljno da prikaže kako je radio i (zajedno s kolegom) bio "vrijedan" na poslu tog dana. Razumiješ?

Dakle, sem ukoliko na toj ruti ne voziš nešto protivzakonito i ne skrivaš se od Policije, ovo što ti je policajac uzeo podatke zaboravi, jer njegov motiv da to učini najvjerovatnije nema veze s tobom. U notesu svakog policajca obično ima sigurno još najmanje 150 imena i ličnih podataka o raznim ljudima Ti podaci se najčešće (što ne mora biti u ovom slučaju) koriste kao jedan od načina kako se u našem društvu simulanata policajci dovijaju najlakše i najbezbolnije simulirati vlastiti rad.

Ako imaš još nekih dilema u vezi sa radom Policije - pokušaću da pomognem...
    Hvala puno, El Re, iscrpno i koncizno, kao i uvijek. Sad je sve jasno.
    You must spread some...
    In vino veritas

Thanks Thanks Given 
    3
    Thanks Thanks Received 
    5
    Thanked in
    4 Posts

@Johny Bravp, @El Re :
    ako upises broj licne karte, umjesto adrese - to je i te kako validan podatak. Ako ima veze sa bazom u bazi ce po broju lk naci adresu. Mislim, modernizovala se policija, sami su propisali kako izgleda dokument i sad je neko nasao da upisuje u notes podatak u adresi jer ga nema na dokumentu.
    Zasto policajac koji je u postupku legitimisanja lica, ne kaze da je u toku proces liegitimisanja ? Da obrazlozi zasto trazi dokumenta na uvid. Ja jos uvijek iz auta ne razlikujem saobracajnu, interventnu i pjesacku patrolu. Kako ja da znam da me neko kamuflirani nije zaustavio i hoce da mi ukrade moje podatke za nesto sto ja pojma nemam ?
    Usput, da li interventna (oni vito kombiji) imaju pravo da zaustavljaju kao saobracajna policija, a da nema nekog neobicnog dogadjaja (tipa, oruzana pljacka pa se legitimise svako ko prolazi kroz kvart, ili prolazak specijalnog tovara ?)
    " Damn the cargo, we'll be on our way tonight "

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Kako neko rece taman cete vi poceti da im pisete kazne i hapsite ih...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Pošto vidim da ti nije prijatno i da te to "upisivanje" uznemirilo, evo ćeš od bivšeg radnika Službe dobit informaciju o čemu se sa radi i to sa 99,9% vjerovatnoćom.
    Svaki policajac (pozornik ili saobraćajac) čini patrolu od 2-5 ljudi. Najiskusniji ili najbolji policajac iz te grupe dobija od k-dira(ili vođe smjene) zaduženje da tog dana bude vođa patrole i odgovara za njen rad. Prilikom preuzimanja smjene i odlaska u (pješačku ili auto) patrolu Vođa patrole dobija formular koji se zove Patrolni list. U tom patrolnom listu on je dužan upisati šta je tokom smjene radio, šta je zanimljivo uočio, na šta k-diru i kolegi koji ga u smjeni nasljeđuje skreće pažnju i ukratko sve okolnosti koje su obilježile njegov dan. Taj Patrolni list (popunjen) će na kraju smjene predati Vođi smjene koji je u CB-u.
    E sad, postoji dio formulara (obično na poleđini) u kom Vođa patrole (policajac) upisuje sva, od strane te patrole tog dana kontrolisana (legitimisana) lica i vozila.
    Ukoliko ne napiše u patrolnom listu da je patrola legitimisala konkretne osobe (a za to nije postojao opravdan razlog, recimo pratnja ili obezbjeđenje kakvog transporta),..onda,..hmm - to neće govoriti lijepo o toj ekipi policajaca, a posebno ne o vođi patrole. Drugim riječima, k-dir ih može pozvati na odgovornost zBog nerada, jer su po nepisanom pravilu obavezni u toku 8-časovne smjene legitimisati barem nekoliko lica prolaznika i otprilike nešto oko 10-tak vozila. To je neki minimum. Ukoliko toga u patrolnom listu nema ta patrola se ili rastura i pravi drugačija kombinacija ljudstva, ili se ista nađe brzo u fokusu i pod povećanom pažnjom starješine koji odgovara za njen rad. A to za policajca nije dobro...
    Zašto ti je upisao podatke u notes? Postoje 2 moguća razloga. Većina policajaca to smatra praktičnijim jer kasnije (na kraju smjene) Patrolni list se na miru i mnogo urednije popuni. Posebno je nezgodno upisivati podatke direktno u Patrolni list ako napolju lije kiša. Na šta bi taj Patrolni list kroz par minuta ličio? Vođa patrola je dužan da ga preda urednog, a ne ko da ga je pokupio s ulice.
    Postoji i druga mogućnost. Upisom u notes policajac je tvoje podatke upisao za duži period. Ovo može biti iz razloga što će mu, kada te sljedeći put vidi, biti lakše da se odmah sjeti o kome se radi i ima tvoje podatke, a pritom neće morati da te opet zaustavlja. No, postoji i mogućnost da će tvoje podatke (upisane u notes) koristiti kako bi te i nekih narednih puta (kroz mjesec-dva) upisao u Patrolni list na listi građana koje je tog dana legitimisao iako to ponovo nije više činio. Pošto njegov k-dir ne može da provjeri jesi li ti bio uistinu legitimisan ili ne (već samo može provjeriti da li građanin sa tim podacima postoji u bazi podataka) vođi patrole je to dovoljno da prikaže kako je radio i (zajedno s kolegom) bio "vrijedan" na poslu tog dana. Razumiješ?

Dakle, sem ukoliko na toj ruti ne voziš nešto protivzakonito i ne skrivaš se od Policije, ovo što ti je policajac uzeo podatke zaboravi, jer njegov motiv da to učini najvjerovatnije nema veze s tobom. U notesu svakog policajca obično ima sigurno još najmanje 150 imena i ličnih podataka o raznim ljudima Ti podaci se najčešće (što ne mora biti u ovom slučaju) koriste kao jedan od načina kako se u našem društvu simulanata policajci dovijaju najlakše i najbezbolnije simulirati vlastiti rad.

Ako imaš još nekih dilema u vezi sa radom Policije - pokušaću da pomognem...

Ako se ovim vode sluzbenici policije, onda vidimo koliko nam je policija ozbiljna. Znaci, da me zaustavi opet za tri dana (a dnevno zaustave po nekolike stotine ljud i vidi mi podatke, (prepozna me medju njih nekoliko stotina a nije me zaustavio i nije jos pogledao u notes?) i kaze "Aaa tebe sam legitimisao vec, slobodan si". Sledeci put kad me vidi sa 100m, pogledace u listic, notes, prepoznace mi i signalizirace mi da nastavim?
    Izvini, ali mi ovo izgleda presmijesno. Ne omalovazavam tebe, nije licno, ali ako je ovo 'politika' policije... kako ih uzeti za ozbiljno.
    Last edited by Dusan.; 18-01-14 at 16:48.

Thanks Thanks Given 
    9,694
    Thanks Thanks Received 
    6,017
    Thanked in
    2,295 Posts

Šta je tu čudno...? Da su ozbiljni ne bi ni zaustavljali i maltretirali narod samo radi legitimisanja... Ako se desilo nešto pa traže krivca, ili ako je tu sa namjerom da kontroliše jesi li pod uticajem alkohola, notes i to što te zapamtio ti neće pomoći...
    #fakenews

Thanks Thanks Given 
    3,190
    Thanks Thanks Received 
    3,230
    Thanked in
    1,565 Posts

da smo država u kojoj policija radi svoj posao po Ustavu i u kojoj se narkodileri nalaze u zatvoru a ne pod zaštitom policije ovo bi naravno imalo smisla, ovako je tragikomično...
    She is only here to annoy herself!

Thanks Thanks Given 
    1,129
    Thanks Thanks Received 
    579
    Thanked in
    338 Posts

Quote Originally Posted by Dusan. View Post
    Ako se ovim vode sluzbenici policije, onda vidimo koliko nam je policija ozbiljna. Znaci, da me zaustavi opet za tri dana (a dnevno zaustave po nekolike stotine ljud i vidi mi podatke, (prepozna me medju njih nekoliko stotina a nije me zaustavio i nije jos pogledao u notes?) i kaze "Aaa tebe sam legitimisao vec, slobodan si". Sledeci put kad me vidi sa 100m, pogledace u listic, notes, prepoznace mi i signalizirace mi da nastavim?
    Izvini, ali mi ovo izgleda presmijesno. Ne omalovazavam tebe, nije licno, ali ako je ovo 'politika' policije... kako ih uzeti za ozbiljno.
    Prije 10-15 god je to bilo moguce, sad je vec ogroman broj auta po ulici tako da se stanje promijenilo

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Quote Originally Posted by Njivice_Orano_Nepreorano View Post
    @Johny Bravp, @El Re :
    ako upises broj licne karte, umjesto adrese - to je i te kako validan podatak. Ako ima veze sa bazom u bazi ce po broju lk naci adresu. Mislim, modernizovala se policija, sami su propisali kako izgleda dokument i sad je neko nasao da upisuje u notes podatak u adresi jer ga nema na dokumentu.
    Podaci o legitimisanim licima i vozilima, a koji su upisani u patrolni list se po završetku smjene ne provjeravaju. OSIM ukoliko ako se za to nijesu naknadno pojavili neki razlozi, pa bi podaci iz Patrolnog lista mogli biti od značaja. Takvih razloga može biti raznoraznih, da sad ne navodim primjere. Uglavnom, Patrolni list je vrsta izvještaja i predstavlja službeni dokument. Kao takav se posebno čuva i pristup njemu mogu imati samo ovlašćena i pozvana lica, u tačno utvrđenoj proceduri.

Zasto policajac koji je u postupku legitimisanja lica, ne kaze da je u toku proces liegitimisanja ?
    Očigledne stvari se ne objašnjavaju.

Da obrazlozi zasto trazi dokumenta na uvid.
    Policijski službenik (policajac ili inspektor) nije dužan obrazlagati zašto traži da izvršite neku radnju koju je od vas zatražio,a na koju po Zakonu ima pravo. Na to ga ni Zakon ne obavezuje, a praksa da vam Policija objašnjava zašto vrši određene istražne radnje ne postoji niđe u Svijetu. Naprotiv, dobar policijski službenik je onaj koji ne otkriva potencijalnom licu u prekršaju motive za svoje službene radnje.
    Naravno, policijski službenik je u svojim policijskim ovlaštenjima ograničen izrazito preciznim stavovima Zakona o Policiji i Kodeksom policijske etike. Dakle, može od građanina zatražiti samo ono što mu Zakon dopušta. No, treba reći da su ta ovlašćenja jako široka. Jedno od ovlašćenja je pravo legitimisanja ili utvrđivanja identiteta. Ono je bukvalno neograničeno. Policajac vas može zaustavljati i legitimisati nezavisno od mjesta, vremena ili broja prethodno izvršenih legitimisanja. Ukoliko građanin smatra da je policajac zloupotrijebio svoja ovlaštenja te da su povrijeđena njegova prava, ima mogućnost podnijeti prijavu Policiji. Naravno, njegova je obaveza i da u kasnijem postupku dokaže svoje tvrdnje.
    Zloupotrebe ovlašćenja sporadično se dešavaju (manje kod uniformisanog, a više kod sastava u civilu) no, nijesu više tako česta pojava. Ne makar u mjeri u kojoj je to tokom 90-ih ili vremena SFRJ bio slučaj.

Ja jos uvijek iz auta ne razlikujem saobracajnu, interventnu i pjesacku patrolu. Kako ja da znam da me neko kamuflirani nije zaustavio i hoce da mi ukrade moje podatke za nesto sto ja pojma nemam ?
    Da li je neko obukao tuđu uniformu i predstavlja se ko policajac (mislim da je za 20 god. u CG bilo svega 3-4 takva slučaja) ili je to zaista policajac - ne možeš znati. Tu vještinu (da prepoznaju lažnog policajca) nemaju ni građani uređenih država po Svijetu. Policajac je obavezan na uniformi nositi značku sa brojem i istu učiniti vidnom/čitljivom građaninu nad kojim sprovodi neku službenu radnju. Posebno ukoliko to zahtijeva građanin. Dužan je pokazati i legitimaciju ukoliko i to građanin zatraži, bez obzira što možda na sebi ima uniformu. Nakon toga građanin je u obavezi dopustiti policajcu da obavi planirane službene radnje i postupati po njegovim naređenjima. Terminologija koju koristim je iz Zakona.
    Što se tiče uniformi, svi policijski rodovi imaju određenih razlika u izgledu uniforme. Većina građana (posebno oni mlađi) znaju tačno kojem rodu policije pripadaju koji službenici. Interventne jedinice nijesu zaseban rod iako imaju posebne uniforme, već posebni vodovi u okviru odjeljenja javnog reda i mira. Njihov zadatak je (ko što im ime kaže) pružanje asistencije redovnim patrolama i sprečavanje narušavanja JRM u većem obimu.

Usput, da li interventna (oni vito kombiji) imaju pravo da zaustavljaju kao saobracajna policija, a da nema nekog neobicnog dogadjaja (tipa, oruzana pljacka pa se legitimise svako ko prolazi kroz kvart, ili prolazak specijalnog tovara ?)
    Svi policajci (bez razlike, dakle od pozornika JRM/interventne, preko saobraćajca, zatim policajca na obezbjeđenju ličnosti i objekata, pa do specijalca i policajca Granične Policije) imaju pravo zaustaviti vas i preduzeti čitav niz radnji koje im Zakon dopušta. U tom smislu Zakon ih ne razlikuje. Činjenica je da vam pozornik JRM ili specijalac neće napisati kaznu za saobraćajni prekršaj, već će na lice mjesta pozvati saobraćajce. No, to nije zato što mu je to Zakonom zabranjeno, već zato što se formulari za saobraćajne prekršaje (iz više razloga) nalaze isključivo kod patrola Saobraćajne Policije. To je najviše stoga što u Policiji važi tradicionalno uvjerenje da saobraćajci (prirodom posla) među kolegama najbolje poznaju Zakon o bezbj. saobraćaja (ZoBS), te da će oni prijavu koja ide Tužiocu za prekršaje sačiniti onako kako Zakon nalaže.
    Last edited by El Re; 18-01-14 at 18:27.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Mnogi neće povjerovati u ovo što ću reći, no Policija se na svaki način trudi da građane, kad god to nije neophodno, relaksira svake neprijatnosti i osjećanja ograničavanja slobode. Po meni, u želji da se Policija prikaže kao uistinu servis građana, odavno se otišlo u drugu krajnost.
    Znam da mnogi ljudi ne vole Policiju (onog ko se Policiji raduje mislim da bi ga valjalo odvesti kod doktora za mentalno zdravlje) no ne mislim da je sreća za ovu državu ukoliko je svakom (ili uskom krugu ljudi) dopušteno da radi što mu je volja, a Policija zarobljena,puna omalovaženih i osiromašenih pripadnika čija je najveća briga dok su na zadatku da li će članovi njihovih porodica tog dana imati šta da jedu... Policija danas proživljava svoje najteže dane u kojima policijskim rukovodiocima lete vozila u vazduh. Ako se nešto BRZO ne promijeni pitanje je dana kada će od tih istih bombi stradati ne samo vozila, već i naši policajci. Ako se to desi, političari (koji su Policiju doveli do ovog stanja) i sami će brzo postati mete.
    Ipak, i u takvim uslovima, tvrdim, najmanje 50% policijskih službenika časno radi svoj posao.
    Naravno, i u Policiji (kao i svakom državnom organu ili određenom zanimanju) ima trulih jabuka i ljudi koji su sramota za profesiju.

Inače,stariji forumaši sa PDF-a đe češće krstarim znaju da u Policiji ne radim već evo će 10 godina. No, većina mojih prijatelja i dalje su časni ljudi iz Policije. Zahvaljući njima u toku sam sa svim što se u Policiji dešava, a pritom nije kakva službena tajna.
    Kao što rekoh - ne očekujem bilo čije razumijevanje... Ovđe se institucije države omalovažavaju i odriče im se pravo da rade, dok se pritom slave pojedinci i njihova drskost i samovolja. A upravo usljed takvog izopačenog stanja mi nijesmo u stanju stvoriti uređeno društvo i krenuti naprijed...Davno sam digao ruke od nade da će se to brzo promijeniti...
    Last edited by El Re; 18-01-14 at 19:26.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    5
    Thanked in
    3 Posts

"vođenje krivičnoga postupka, sprječavanje širenja zaraze, bezbjednost Crne Gore i ratno i vanredno stanje"

Niđe se ne spominje ispunjanje kvota.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Quote Originally Posted by ^^0LIvEr_QuEeN^^ View Post
    Prije 10-15 god je to bilo moguce, sad je vec ogroman broj auta po ulici tako da se stanje promijenilo
    Ajde da se i na ovo kratko osvrnem.
    Većina policajaca (bili oni pozornici ili saobraćajci) obično imaju raspored na jednom rejonu duže vrijeme. To "duže vrijeme" nekad znači i po nekoliko godina. Policijski rejoni su različiti veličinom prostora koji obuhvataju, i kao kriterijum za njihovo osnivanje određuje se broj stanovnika na tom području. Recimo čitava Zeta je nekad (a vjerujem i još uvijek) bila podijeljena u 2 rejona, dok se recimo na području centra grada i dijela grada preko Morače nalaze 6 ili 7 rejona. Ukratko jedan rejon pokriva prostor na kom živi ili radi 10000 stanovnika.

Svaki policajac je dužan na svom rejonu biti što bolje upoznat sa informacijama ko tu živi, radi i čim se bavi. Policajci se uče (a znam da je tome nekad posvećivana posebna pažnja) da ne samo ovladaju podacima o građanima koji tu žive i/ili rade, već da se što bolje upoznaju sa njihovim životnim prilikama i navikama. Sve naravno u funkciji što bolje bezbjednosti svih građana s tog područja.
    Znam da se sad neki od vas osmjehuju i odmah im se bude asocijacije na špijune, vlasti koja ih progoni i vreba i sl... Ipak, velika većina građana ne samo da je potpuno beznačajna da bi se neko njima bavio, već im je itekako u ličnom interesu što bolje informisan rejonski policajac.

I da se vratim na komentar... Ne potcjenjujte policajce. Velika većina policajaca na određenom rejonu vrlo brzo (čak i ponajprije) primijeti šta vi vozite i "pohvata" čime se zaista bavite. Ako nijeste posebno sumnjivi i ne pravite prekršaje, jednom nakon što vas upišu u notes znaće vas razlikovati i neće biti neophodno da vas svakih mjesec-dva iznova zaustavljaju.
    Last edited by El Re; 18-01-14 at 21:02.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Quote Originally Posted by RoNN|3 View Post
    "vođenje krivičnoga postupka, sprječavanje širenja zaraze, bezbjednost Crne Gore i ratno i vanredno stanje"

Niđe se ne spominje ispunjanje kvota.
    Niđe u Zakonu ne piše ni da policajac mora rejonom ići uspravno i na nogama (umjesto recimo četvoronoške ili na rukama), kao ni bezbroj drugih stvari kojima razdvajamo normalno od nenormalnog, no to su stvari koje se podrazumijevaju.
    Kao i u svakom drugom poslu, ako ne znate što treba činiti i propisi vam nijesu najjasniji - pitajte svog šefa.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

xaaxxaxa kako me slatko nasmija ahahahaha
    Cinjenica je da je dosta da im das 5e i da idu u kafanu da se napiju i kad ostanu bez para da o5 nekog mrca odzepare,o postenju i radu nase milicije je SMIJESNO pricat,nisu oni tu da bi nama bilo lakse,vec da iskljucivo pune budzet
    Dje su ti vrsni milicajci kad se kradu gume u sred bijela dana?
    Dje su kad se obiju kola u sred centra?
    Zasto ta vrsna policija nece da posalje patrolu za takve stvari vec ti na telefon kaze da nema leba od toga?ej bre nece ni uvidjaj da ucine,ni izjave da uzmu
    Nemoj me zasmijavat o radu(neradu) nase policije.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Quote Originally Posted by Nino_pg View Post
    Treba da razlikujes saobracajnu policiju i javni red i mir...Tebe je zaustavio policajac iz javnog reda i mira, obicno za smjenu moraju ispunit neku kvotu koliko auta moraju da zaustave
    I saobraćajci kao policajci koji obično (ne i obavezno!) svoju dužnost vrše u auto patroli dužni su na kraju smjene popuniti identičan patrolni list kao i njihovi kolege pozornici. Njima za pretpostavljene nije dovoljan dokaz o radu broj kontrolisanih lica i vozila, već im se gleda i broj podnesenih prijava za saobraćajne prekršaje, odnosno broj naloga za plaćanje mandatnih kazni.
    Tek i oko toga da ne ostane kakvih dilema...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    5
    Thanked in
    3 Posts

Niđe u Zakonu ne piše ni da policajac mora rejonom ići uspravno i na nogama (umjesto recimo četvoronoške ili na rukama), kao ni bezbroj drugih stvari kojima razdvajamo normalno od nenormalnog, no to su stvari koje se podrazumijevaju.
    Meni nije normalno da me zaustavlja neko protiv moje volje, ni kriva ni dužna. Ne piše dosta toga, ali piše da situacije koje sam naveo predstavljaju obim u kojemu Ustav dopušta zakonima ograničavanje jemčenoga prava kretanja i to samo u mjeri koja je neobhodna itd itd.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Dje je policija kad neko kroz grad projuri 150 na sat?

Samo zaustavljaju neku sirotinju.Policija je bas providna u tome sto radi da stvarno prevazilazi granice dobrog ukusa.Policija treba da zaustavlja one ucesnike u saobracaju koji krse propise.Na zapadu te nikad nece iz cista mira zaustaviti ako ne napravis neki prekrsaj.
    Last edited by Footballer; 18-01-14 at 20:26.

Thanks Thanks Given 
    27
    Thanks Thanks Received 
    44
    Thanked in
    19 Posts

Jedini covjek ovdje koji vam daje tacne I provjerene podatke I vi napadate njega hahah. Oprostite ali jedini koji su ovdje smijesani ste vi koji ga napadate. Covjek ne radi u policiji vec 10god. Ej 10god. Sta ste njega napali za rad/nerad policije. Idite sa Konjevicem pa se raspravljajte a ne sa forumasem koji zeli da vam pojasni neke stvari kako funkcionise policija.

Послато са LT22i уз помоћ Тапатока
    17 Al-Isra, 37:
    Ne hodi po zemlji nadmeno, jer zemlju ne možeš probiti ni brda u visinu dostići.

Thanks Thanks Given 
    115
    Thanks Thanks Received 
    4,512
    Thanked in
    2,654 Posts

I da se vratim na komentar... Ne potcjenjujte policajce. Velika većina policajaca na određenom rejonu vrlo brzo (čak i ponajprije) primijeti šta vi vozite i "pohvata" čime se zaista bavite. Ako nijeste posebno sumnjivi i ne pravite prekršaje, jednom nakon što vas upišu u notes znaće vas razlikovati i neće biti neophodno da vas svakih mjesec-dva iznova zaustavljaju.
    Istina, mene policija nije zaustavila sa MOJIM autom evo 18 mjeseci.

Prije 3 godine sam vozio 11 mjeseci bez tablica, i tada sam znao biti zaustavljen čak i po dva puta dnevno na relaciji BR-PG-NK-PG-BR.
    Znači da zaista pamte tablice i auta (jasno mi je da su mi tada auto zaustavljalivez tablica sumnjivo i najvjerovatnije su mi ih skinuli itd)

Poslato sa ultra-moderne pisaće mašine Galaxy S4 x2
    -> Forma za naručivanje online stvari <-

Bugi Vugi tapši Raduj se!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Archi, ne napadamo ga mi, barem ne ja, ili koliko sam preletio po tekstu, vec manje vise kazemo kako jeste. I sam si reko da ne radi deset godina tamo, znaci deset godina! Stanje se mijenja za 10 mjeseci, a ne deset godina. A njemu hvala sto se potrudio da objasni sta je i kako je, nije bio duzan uopste.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Archi, ne napadamo ga mi, barem ne ja, ili koliko sam preletio po tekstu, vec manje vise kazemo kako jeste. I sam si reko da ne radi deset godina tamo, znaci deset godina! Stanje se mijenja za 10 mjeseci, a ne deset godina. A njemu hvala sto se potrudio da objasni sta je i kako je, nije bio duzan uopste.
    Na žalost, način rada Policije, njena oprema i uslovi rada, u posljednjih 10 godina izmijenili su se u procentu koji je niži od 2%.
    Gotovo svakodnevno sam u kontaktu sa bivšim kolegama (s vremena na vrijeme i njihov gost na radnim mjestima) i s žaljenjem primjećujem da se gotovo ništa nije promijenilo. Svi formulari i procedure su iste ili s tek simboličnim razlikama, sistemi veza su s kraja '90-ih (kada je Policija dobijala ogromne donacije od SAD i EU, mahom iskorištene za rješavanje stambenih pitanja starijih zaposlenih i rukovodećeg osoblja), radne prostorije (izuzev šaltera upravnih poslova) sa namještajem mahom iz '80-ih i prve polovine '90-ih... Sve što se u međuvremenu promijenilo jeste što su u svim jedinicama zamijenjene uniforme onima novog dizajna, kupljen je određeni broj patrolnih i sprovodničkih vozila (uglavnom marke Mercedes), kupljen je i određen broj pištolja marke Glok, upristojene su pritvorske jedinice i izgrađen objekat Azila za strance, te kupljeno nešto novih računara i..uglavnom - to je to.
    Kad bi se sad, poslije 10 godina, odlučio vratiti na bivše radno mjesto (gdje sam bio starješina) čekao bi me isti sto, ista stolica i ista heftalica...
    S velikim žaljenjem o tome govorim jer je Policija nešto nalik porodici (čak i kad vas pojedini njeni članovi ponašanjem ljute), a porodici, je li, do kraja života želite samo najbolje.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

El Re,ti pricas o nebitnim stvarima.Policija je sirok pojam.

Problem je sto saobracajna policija zaustavlja vozace sa slabijim automobilima koji prakticno mile dok voze.A bahate kriminalce sa dzipovima koji jure kroz grad ne zaustavlja. To svi vide,narod se ne moze prevariti. Ko meni ne vjeruje neka obrati paznju dok policija u gradu zaustavlja vozila. Vidjet ce da vrsi selekcija na nova i stara vozila pri cemu zaustavljaju samo stara vozila.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    5
    Thanked in
    3 Posts

To se zove regresivno oporezivanje.

Thanks Thanks Given 
    2,103
    Thanks Thanks Received 
    3,758
    Thanked in
    1,582 Posts

A moj el re dje si ti krenuo da se raspravljas...

Sent from my iPad using Tapatalk
    f6

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Quote Originally Posted by Footballer View Post
    El Re,ti pricas o nebitnim stvarima.Policija je sirok pojam..
    Planiraš me podučiti što je Policija?.. .. Inače, moj prethodni komentar je konkretan odgovor na tvrdnju da su se način i uslovi rada Policije bitno promijenili u 10 godina. Nijesu,..na žalost.

Quote Originally Posted by Footballer View Post
    Problem je sto saobracajna policija zaustavlja vozace sa slabijim automobilima koji prakticno mile dok voze.A bahate kriminalce sa dzipovima koji jure kroz grad ne zaustavlja. To svi vide,narod se ne moze prevariti. Ko meni ne vjeruje neka obrati paznju dok policija u gradu zaustavlja vozila. Vidjet ce da vrsi selekcija na nova i stara vozila pri cemu zaustavljaju samo stara vozila.
    Previše generalizuješ i previše je populističkih komentara u tvojim postovima.
    Već sam (u ranijim postovima) rekao da u Policiji ima i onih koji su bruka za profesiju (baš kao što takvih ih ima i u svakoj djelatnosti), ali i da Policija (zahvaljući mnogim časnim ljudima), i u ovim nemogućim uslovima (bez podrške društva i potpuno osiromašena) uspijeva obavljati svoj posao.
    Problem sa mnogim neriješenim krivičnim djelima leži u činjenici da se tokom istraga primicalo pojedincima (mahom iz podzemlja) koji su pod određenom zaštitom pojedinaca u vlasti. Tada bi se istrage ometale (obično skidanjem inspektora sa slučaja i dodjeljivanja predmeta u rad drugom, koji bi "poruku" brzo shvatio i/ili bi počinjao od 0). Veliki broj krivičnih djela, na žalost, neće moći biti rasvijetljen dok god na vlasti bude postojeći krug ljudi.

I da se vratim na saobraćajne kazne (koje su tema), tvrdim vam da bi bili iznenađeni koliko je policajaca (a obično su to oni sa 10-tak godina radnog staža) koji nikakvog pardona nema zaustaviti bilo koje i bilo čije vozilo. E sad, što je popularna predrasuda o policajcima koji samo globe sirotinju,..šta da se radi... Možda razloge za to treba tražiti u činjenici da je sirotinje u CG ubjedljivo najviše, pa se stiče utisak da samo ona plaća prekršaje...
    Ja sam čak spreman tvrditi da je velikom broju ljudi lošijeg imovnog stanja (i to često ne samo jednom) bio oprošten saobraćajni prekršaj. Najčešće se to čini prema zrelijim i starijim ljudima. Prihvatam da to "gledanje kroz prste" najmanje dožive oni mlađi za upravljačem, a koji su se u prekršaju našli zbog vlastitog divljanja po cesti. Kazniti takve i tjerati ih da se zamisle da li je divljanje isplativo, mislim da je prije svega u interesu kažnjenih. Na taj način se podiže njihova svijest o obavezi da čuvaju vlastiti i živote drugih.

Thanks Thanks Given 
    1,183
    Thanks Thanks Received 
    251
    Thanked in
    124 Posts

Izasao sad na pauzu i prolazim pored(iza) trgovinske skole onamo kod streljaskog i vidim policajce da su se tamo ustekali, ne prodje deset sekundi prolazi pezo 307 karavan crni bez tablica kroz crveno i oni ga naravno zaustavljaju. Vozac otvara vrata nesto prozbori ovom policajcu nasmijase se obojica i uz pozdrav ovaj sa pezoom produzi. Eto tako se to radi kod nas.

Page 356 of 826 FirstFirst ... 256306346352353354355356357358359360366406456 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 6 users browsing this thread. (0 members and 6 guests)