Page 568 of 666 FirstFirst ... 68468518558564565566567568569570571572578618 ... LastLast
Results 14,176 to 14,200 of 16635

Thread: Iz raznih novina II

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    204
    Thanked in
    153 Posts

Quote Originally Posted by Maja View Post
    Znam ja da Vas ne brine i ne interesuje sto ja i meni slicni vole drugaciju kuhinju od bliskoistocne.. no se uplasih, sta bi ste tek ogorcenije pisali da Vas zaista brine..
    A ovo drugo sto tvrdite.. sta da kazem sem - Vi sve znate bolje o svima nego iko o sebi sto moze za zivota saznati.

Hvala Lepo
    Majo, pusti hranu. Covjek te pita da ga ozenis(tako je napisao), ti nista.
    Kad bi danas protiv ovog Mila, stao Milo iz 90-ih, ta dva bi Mila vodila rat do satiranja.

Thanks Thanks Given 
    970
    Thanks Thanks Received 
    1,814
    Thanked in
    983 Posts

Quote Originally Posted by niksicanin 24 View Post
    niksicacine, pobrkao si forumase.. a i svakako bi to bila malo prezilava zivina za mene, haha
    - Baba, zašto za nas Zećane vele da govorimo: "Ovizi, onizi"?

- A kojizi to vele, sine??

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

Ja nisam maticar, pa pomislih da nije neka greska..

Hvala Lepo

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    204
    Thanked in
    153 Posts

Majo,ne vjerujem da na sjeveru ima ukupno vise od tri restorana.A i ako se nadje,sigurno se ne jede srnetina.Popularnije je mijesano meso i cevapi.

Mada opet kazem,osim Podgorice i primorja ovamo restorana nema.

PS: Ozeni me.
    Ja jesam hard core navijac Partizana, i kao takvom mi razum nije jaca strana. Ali, ovo tesko da sam previdio. Covjek fino pita.
    Kad bi danas protiv ovog Mila, stao Milo iz 90-ih, ta dva bi Mila vodila rat do satiranja.

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

Ja sam navijac Clippers-a, pa shvatih da je gospodin pogrijesio jer valjda misli da sam maticar po profesiji.. A da kumujem - malo prebrzo za broj postova.

Hvala Lepo

Thanks Thanks Given 
    970
    Thanks Thanks Received 
    1,814
    Thanked in
    983 Posts

Ja jesam hard core navijac Partizana, i kao takvom mi razum nije jaca strana. Ali, ovo tesko da sam previdio. Covjek fino pita.
    Citirao si joj post u kom se ona obraca meni i prokomentarisao ga rijecima: "covjek te pita da ga ozenis.."
    Ja samo hocu da rascistim da nemam nista sa tim (pu, pu), vec ju je to pitao ovaj new member forumas
    Ne podmeci!

p.s. Mi volimooo, mi bodrimoooo..
    - Baba, zašto za nas Zećane vele da govorimo: "Ovizi, onizi"?

- A kojizi to vele, sine??

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Niksicanine,rekao si mi da stanem u red sto znaci da ti imas necasne namjere prema Omalenoj. A to "Ozeni me" upuceno njoj sa moje strane znaci da mi se dopadaju "Njojzinji" postovi.

I prestani vise lagat ovaj napaceni narod! Nemas to pravo! :mrgreen:

Thanks Thanks Given 
    3
    Thanks Thanks Received 
    33
    Thanked in
    22 Posts

Ja vidim da se bas lijepo zabavljate

Sent from voices in my head
    You are born. And you die. And if you are very lucky in between you get to ride motorcycles.

Thanks Thanks Given 
    26
    Thanks Thanks Received 
    312
    Thanked in
    216 Posts

Bogom dano za hotele: Amfilohije u Buljarici ucrtao vile i zgrade

Činjenicu da se najviše novca u Budvi zarađuje ne od turizma, već od građevinskog biznisa, po svoj prilici je dobro prepoznala i Mitropolija crnogorsko-primorska, ucrtavajući brojne turističke i stambene objekte na svojoj zemlji u Buljaričkom polju.
    Naime, Mitropolija može da bude više nego zadovoljna kako je urbanistički valorizovala svojih 51 hiljadu kvadrata zemlje u Buljarici, jer se novim planskim dokumentom izašlo u susret željama crkve da na svojim parcelama, osim turističkih vila, ucrta i poslovno-stambene objekte, javnu garažu, sportske i rekreativne terene, park, kao i hotel.
    Opština je i ovoga puta bila više nego dobar partner crkvi, kao što je to i bila prethodnih pola decenije, pa je i ovoga puta Mitropoliji ispunila želju, ucrtavajući ono što im je u tom trenutku interes.
    Planeri u Buljarici, koja je spomenik prirode i prirodni rezervat, nijesu predvidjeli izgradnju kula i solitera, kako je to u Budvi slučajBuljarica, jedna od najljepših i rijetkih građevinski netaknutih uvala, napokon, poslije šest godina, od kada je započela izrada, dobila je svoj Detaljni urbanistički plan “Buljarica I“, koji se našao na javnoj raspravi.
    Plan, koji je morao da doživi i korekciju, nakon što ga je prije tri mjeseca na doradu vratilo Ministarstvo održivog razvoja, sada je konačno dobio saglasnost, i trenutno se, do kraja mjeseca, planski dokument nalazi na javnoj raspravi i svim građanima je omogućeno da imaju uvid.
    Uvecaj!
    Amfilohije (Foto: Vesko Belojević)Planeri u Buljarici, koja je spomenik prirode i prirodni rezervat, nijesu predvidjeli izgradnju kula i solitera, kako je to u Budvi slučaj, već je maksimalana spratnost pri obali, izuzev dva predviđena hotela, prizemlje i jedna etaža, dok je za hotelske kapacitete dozvoljeno šest etaža.
    Inače, Mitropolija crnogorsko-primorska, jedan je od najvećih zemljoposjedika u Budvi, jer se računa da u svome vlasništvu ima govoto milion kvadrata atraktivnih zemljišnih parcela, u Buljarici, kao dobro manastira Gradište, ima uknjiženo desetak parcela, raštrkanih, što na samoj pjeni od mora, što iznad magistrale, ukupne površine 51.572 kvadrata.
    Crkva je dozvolila i da se na dijelu njene parcele od 1100 kvadrata na samoj pjeni od mora, dozvoli gradnja hotelaVizija crkve, što se očigledno vidi u preostalim djelovima budvanske opštine, ponovila se i u Buljarici, pa je tako na svojoj zemlji, osim turističkih kapaciteta, ucrtala i poslovno-stambene zgrade.
    Na mjestu nekadašnjeg kamp naselja, nedaleko od plaže, na parceli od 4.051 kvadrata, crkva je ucrtala turističke vile, što je jedino i bilo moguće, jer je kompletan pojas uz plažu, do njene polovine, koliko je ovaj plan obuvatio, tretiran kao turistička zona.
    Crkva je dozvolila i da se na dijelu njene parcele od 1100 kvadrata na samoj pjeni od mora, dozvoli gradnja hotela. Naime, crkvena parcela nalazi se u susjedstvu zemljišnog kompleksa od 11 hiljada kvadrata, na kojem je planom dozvoljena gradnja hotelskog kompleksa, koji zahvata i crkvenu zemlju.
    Crkva nije tražila ucrtavanje objekata kada je riječ o kompleksu manastira Gradište iznad magistrale, već joj se samo izašlo u susret kada je riječ o uređenju i proširenju grobljaNa dvjema parcelama, od 1.800 i 3.790 kvadrata, u samom naselju, gdje se nalaze manastirski konaci, predviđena je gradnja zgrada od 888 i 2400 kvadrata bruto građevinske površine. Imajući u vidu da ova zona nije tretirana kao turistička, to su objekti mješovite namjene, odnosno mogu biti stambeni i poslovni. Dozvoljeno je maksimalno tri etaže.
    Nedaleko od ovih parcela, takođe ispod Jadranske magistrale, crkva ima i još dvije atraktivne lokacije - od 7.500 kvadrata, na kojoj je ucrtana takođe zgrada mješovite namjene, i od 4.700 kvadrata bruto građevinske površine sa predviđene tri etaže.
    Crkva nije tražila ucrtavanje objekata kada je riječ o kompleksu manastira Gradište iznad magistrale, već joj se samo izašlo u susret kada je riječ o uređenju i proširenju groblja.
    “Vijesti” su ranije pisale da je MPC u okviru dobra crkve Sveta Petka, na zaobilaznici, gdje je već izgrađen hotel „Podostrog“ u njenom vlansištvu te dvije stambene zgrade, čiji su stanovi uglavnom rasprodati, ucrtala i još tri stambene zgrade sa sedam i pet etaža, te manji hotel.
    Javna Garaža i sportski tereni na crkvenoj zemlji
    Ono što je za svaku pohvalu, je to što je Mitropolija na dvjema svojim parcelama od 6.005 i 2.887 kvadrata ucrtala velike javne garaže.
    Planom je predviđeno, što je crkva aminovala, da se izgradi podzemna garaža, koja će biti malo izdignuta, a da se na njenom krovu napravi velika zelena površina, sa sportsko- rekreativnim sadržajima, teranima za tenis i ostale sportove.
    Značajan dio parcele biće i zelena površina, čime se crkva odrekla svojih gotovo deset hiljada kvadrata zarad opšteg interesa stanovništva Buljarice.
    Zakonom odavno zaštićena
    “Buljarica je davne 1968. zaštićena kao predio posebnih prirodnih odlika. Već 2006. godine Buljarica dobija status Emerald staništa Bernske konvencije kao jedinstvena, djevičanska i biodiverzitetom bogata uvala na obali Jadrana, da bi godinu kansije proglašena za područje od međunarodnog značaja za boravak ptica prvenstveno kao gnjezdilište, zimovalište i odmaralište na proljećnoj seobi ptica koje preko Jadrana dolaze iz Afrike.
    Inače, Buljarica zadovoljava tri od devet kriterijuma Ramsarske konvencije kao jedinstvena, rijetka i reprezentativna močvara na istočnoj obali Jadrana, stanište brojnih ugroženih vrsta vodozemaca, gmizavaca i ptica, te ključno mjesto u migraciji ptica. Uz Ulcinjsku solanu na jugoistoku, Buljarica predstavlja jedan od najprovjetrenijih lokaliteta u Crnoj Gori. U neposrednom zaleđu plaže se nalazi gust tršćak koji se nastavlja na poplavne livade i šumu. Ova šuma predstavlja jednu od posljednjih, očuvanih i stoljetnih mediteranskih šuma hrasta i jasena”, saopštila je nedavno lokalna NVO “Društvo za zaštitu ekologije” koja se bori za zaštitu Buljarice.

bice im to od djedova ostalo

Crna Gora, gnjezdo sokolova,
    ko te kleo – jaki Bog ga smeo,
    Tko zlobio – crn mu obraz bio

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Dokle ce se ovoj sotoni dozvoljavat da radi sto oce?! Znamo zasto nijesmo ludi, da se ne naljute biraci veliki pravoslavci koji su isli osvestanje onoga sramotnoga hrama sto lici na diskoteku..

Ima li u ovoj drzavi intelektualaca, radnika, bilo koga da kaze dosta, da iznese misljenje? Popovi koji trebaju da zive skromni zivot grade vile i dvorove (na opljackanoj zemlji od opljackanih para). Dje to ima?
    If anything goes wrong, Desmond Hume will be my constant

Thanks Thanks Given 
    233
    Thanks Thanks Received 
    166
    Thanked in
    119 Posts

Nešto ne vidim da se ovoliko nervirate zbog raznih tajkuna, kumova, prihatelja što nagrdiše većinu gradova njihovom gradnjom i uzurpiranjem zemljišta...
    Dozvoljavaju mu isti ti koji daju i kumovima, prijateljima da rade šta hoće i gdje hoće po cg...

Sent from my HTC One RED

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by MontSAT View Post
    Nešto ne vidim da se ovoliko nervirate zbog raznih tajkuna, kumova, prihatelja što nagrdiše većinu gradova njihovom gradnjom i uzurpiranjem zemljišta...
    Dozvoljavaju mu isti ti koji daju i kumovima, prijateljima da rade šta hoće i gdje hoće po cg...

Sent from my HTC One RED
    Kako da se nerviraju kad je te tajkunske privatizacije osmišljavao SDP,tačnije Vujica Lazovic.A oni glasaju SDP.

Sad ih vata frka pošto će Milo da ih lepetne.Pa su smetnuli s uma. Vataju se za neki patriotizam i Crnu Goru,samo im je to ostalo.Ovaj pominje Buljaricu i taj hotel a SDP je takva nepočinstva uradio u Morskom Dobru da se nikad nećemo oporaviti.Da ne govorimo o uvali Trsteno koju su ukrale PATRIOTE.Samo su tu uzeli 20 miliona minimum.

Thanks Thanks Given 
    625
    Thanks Thanks Received 
    2,093
    Thanked in
    779 Posts

Majo,ne vjerujem da na sjeveru ima ukupno vise od tri restorana.A i ako se nadje,sigurno se ne jede srnetina.Popularnije je mijesano meso i cevapi.

Mada opet kazem,osim Podgorice i primorja ovamo restorana nema.

PS: Ozeni me.
    Srnetine imas u restoranima na sjeveru. Jeo sam je u etno selu Vukovic, i u nekoliko kampova na Scepan Polju.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Quote Originally Posted by Black View Post
    Dokle ce se ovoj sotoni dozvoljavat da radi sto oce?! Znamo zasto nijesmo ludi, da se ne naljute biraci veliki pravoslavci koji su isli osvestanje onoga sramotnoga hrama sto lici na diskoteku..

Ima li u ovoj drzavi intelektualaca, radnika, bilo koga da kaze dosta, da iznese misljenje? Popovi koji trebaju da zive skromni zivot grade vile i dvorove (na opljackanoj zemlji od opljackanih para). Dje to ima?
    Bojim se - ovo je tek početak.. Ovako DPS treba da "namiri" apetite Amfilohija i SPC, kako bi isti pronašli poželjnu udavaču za DPS (koja bi zamijenila SDP) i tako im pomogli da politički prežive ova za njih vrlo nesigurna vremena.
    Ovo u Budvi i Buljarici, parcele u Podgorici oko novog hrama, donacija Mugoše od 200000 eura za uređenje prostora oko podgoričkog hrama, ucrtavanje i dozvola za novi veliki hram u Danilovgradu, dotacije za završetak velelepnog hrama u Baru i još puno toga što je Amfilohiju ovih dana učinjeno ili će tek biti biti učinjeno, tek su samo avans koji DPS mora platiti (iz naših džepova) kako bi uglavio posao sa Amfilohijem.
    Last edited by El Re; 19-01-14 at 12:13.

Thanks Thanks Given 
    4,322
    Thanks Thanks Received 
    8,342
    Thanked in
    3,180 Posts

http://www.blic.rs/Vesti/Drustvo/435...icu-talentovan

Evo kakva smo stoka, iz kakvih kuca ova djeca izlaze, drustveni talog klasicni.

Sent from my GT-I9190 using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

http://www.cdm.me/drustvo/crna-gora/...-za-krst-casni

“Oduševljena sam što sam pobijedila i jedva sam čekala da učestvujem u ovome i da dođem ovdje. Kasnila sam, zaspala sam, ali sam stigla na vrijeme. Ova pobjeda mi znači sve. Neki momci su govorili da pustimo djevojke, neki su govorili da muškarci treba da osvoje. Ali ja sam ušla za još jednom djevojkom, kad sam vidjela da je ona ušla ja sam rekla neće ona- ja ću.
    I naredne godine ću učestvovati”, rekla je Bigović.

U nadmetanju za Časni krst učestvovalo je oko 70 mladića, kao i dvije djevojke, koji su po kišovitom vremenu zaplivali u hladnoj vodi Morače, koju je prethodno osveštao mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije sa sveštenstvom.

Pobjednici su pripali zlatnik sa likom Petra Drugog Petrovića Njegoša i 300 eura.

Mitropolit Amfilohije blagoslovio je učesnike tradicionalnog plivanja i čestitao Bigovićevoj na pobedi.
    ... vjerski bas - pravoslavni duh i tako to... posebno sto je zemaljski vrednija nagrada u PG nego u Budvi - izbori su bitniji u glavnom gradu pa..
    ..cudi me da g. niksicanin nije pobijedio, on je veliki vjernik u odnosu na ostale - na forumu

pa i ovo...

Uvecaj!

Sa plivanja u Podgorici (Foto: Luka Zeković)

Dio momaka koji su se takmičili zamjerili su Amfilohiju, jer smatraju da trka nije bila fer. Naime, grupa njih je bila na desnoj strani popularnih sastavaka rijeka, dok je mitropolit bio na lijevoj strani, gdje su bile i dvije djevojke. Među njima je bila i pobjednica.
    Čitalac reporter "Vijesti" koji je snimao događaj sa mosta iznad skalina, dostavio je snimak, gdje se vidi da, nakon što je mitropolit bacio krst, dio momaka nije ni pokušao da zapliva, vidjevši da trka nije ravnopravna. Da li su u pravu, procijenite i sami iz ovog snimka:

Video: Čitalac reporter

http://www.vijesti.me/vijesti/budvan...-clanak-172625
    tststs... "posteno" ko i lazni CG "moral"..
    Juce je bio neki tekst u vijestima o smecu i fekalijama koje taloze gradjani centra Podgorice ispod svojih kuca... Crkva i njeni vjernici tu nisu reagovali..

Inspekcije ćute dok cure fekalije i gomila se smeće

Ogromna deponija zatrpala lijevu obalu Morače, u rijeku sprovedene čak i kanalizacione cijevi
    Ogromna deponija zatrpala je lijevu obalu Morače u samom centru Podgorice, a na tom mjestu i kanalizacija iz kuća u Staroj varoši otiče direktno u rijeku.

http://www.kodex.me/vijesti/drustvo/...omila-se-smece
    Hvala Lepo
    p.s. da li je SPC platila porez i pdv pri isplati nagrada? kako zavode te troskove? pod marketing ili?
    Last edited by Maja; 19-01-14 at 14:54.

Thanks Thanks Given 
    26
    Thanks Thanks Received 
    312
    Thanked in
    216 Posts

Kako su trgovali Milošević i Tuđman

Industrijski proizvodi u zamenu za struju

Prvo je Tuđman pitao Vanju Špiljka kako je zdravlje Slobodana Miloševića, sa kojim se ovaj sastajao zbog raznih poslova, pre svega oko isporuke industrijske opreme hrvatskih firmi Srbiji, u zamenu za električnu energiju.

Špiljak je rekao Tuđmanu:
    ”Imam, ja verujem, jednu fenomenalnu ideju, došlo je do kraja, pitam te za tvoj politički stav i saglasnost i tvoje mišljenje, a ako mi kažeš da ne ide, neću dalje da se petljam, mada mislim da bi ideja bila odlična. To je posao koji smo radili godinu i po dana i sad smo došli do kraja. Naime, radi se o jednoj isporuci u Srbiji, kontra iz Srbije k nama, a to je – tamo postoje velike termoelektrane Obrenovac, Kolubara, Đerdap i sve drugo i to je sve rađeno s opremom koja je naša, hrvatska, iz “Končara”, pre svega “Končar”. I drugo, postoji tamo, isto je rađeno kod nas, a to su dizel lokomotive koje su rađene kod nas u “Končaru”, po američkoj licenci pre dvadesetak godina. One su u kritičnoj fazi, njima fali rezervnih delova. To je nešto što postoji i mi bismo mogli izvesti oko 200 miliona dolara u naredne tri godine. Oni ne mogu platiti, para nemaju”.

Špiljak kaže da se radi o izvozu ”teškom” 200 do 250 miliona dolara. Direktor ”Končara” Darinko Bago i Špiljak već su posetili Obrenovac, Kolubaru.

"Prisiliti Beograd da skine Prevlaku"

”Sve smo završili. Đerdap i njihov ŽTP, i njima treba puno naše opreme jer ne mogu da pokrenu lokomotive, stoje, a mogu vrlo brzo, kad bi to dobili. “Končar” bi imao zaposlenost u tri smene, tri šihte bi radio”, kaže Špiljak.

Tuđman odgovara da bi trebalo prisiliti i Beograd ”da skine Prevlaku”. ”To i zbog Crnogoraca, još uvek postavljaju to da je to teritorijalno pitanje, bezbednosno pitanje itd. Ako to skinemo, to su poslovi...”, zaključuje Franja Tuđman.

”Ako bi mi ti dao saglasnost, ja bi za jedno dvadesetak dana skočio do Beograda, tražio Miloševića da me primi, ja njega znam dok sam bio potpredsednik, direktor INA, a on direktor “Tehnogasa”, i mi smo lepo trgovali. Moliću da me primi i tražiću od njega to. Njima je veoma, veoma teško, samo ipak sam morao početi od nas, a prvo pitam tebe za saglasnost”, kazao je Špiljak.

Tuđman je odgovorio da je upravo u toku uspostavljanje konzularnih odnosa Hrvatske i Srbije, i dao je zeleno svetlo da se krene u poslove sa Srbijom.

Nekoliko sedmica kasnije Vanja Špiljak je izvestio Tuđmana da Slobodan Milošević pristaje na dogovor oko Prevlake. Ali, brzo nakon toga zdravstveno se stanje Franja Tuđmana naglo pogoršalo.

Thanks Thanks Given 
    8,813
    Thanks Thanks Received 
    3,921
    Thanked in
    2,343 Posts

@Maja,ja mislim da nikshicanin ne zna da pliva !
    ...

Thanks Thanks Given 
    2,100
    Thanks Thanks Received 
    3,745
    Thanked in
    1,575 Posts

Oce li trazit iz snp i tea gorjanac da se ponisti ovo izronjavanje krsta?

Sent from my iPad using Tapatalk
    f6

Thanks Thanks Given 
    230
    Thanks Thanks Received 
    73
    Thanked in
    57 Posts

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    204
    Thanked in
    153 Posts

Majo, nisam bio tamo Nisam se spremio

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

Majo, nisam bio tamo Nisam se spremio
    Znali ste da je namjesteno pa...
    Pametno.

Hvala Lepo

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Evo 25000 Srba s Kosova, iz Hrvatske i Bosne traži da im se pod HITNO da državljanstvo i ukoliko im se ne izađe u susret prijete Strazburom... Nevjerovatno... tužiti zemlji koja im je pružila utočište... Izgleda da im je želja od Crne Gore napraviti veliki Herceg Novi...
    Sad je na potezu DrPS... Red bi bilo i ovo da Amfilohiju "odrade"... Mogli bi valjat ti birači...

---------------------------------------------------------------------------

B92: 19. januar 2014.
    Raseljeni traže državljanstvo CG

Izvor: Tanjug

Podgorica -- Savez udruženja raseljenih u Crnoj Gori zatražio da se toj populaciji dodijeli crnogorsko državljanstvo, navodeći da će podnijeti tužbu sudu u Strazburu.

Predsjednik Saveza Milenko Jovanović kazao je da je Upravnu odbor te organizacije ocijenio da je dosadašnja primjena vladine Strategije za rješavanje statusa raseljenih lica u Crnoj Gori propala i štetna po tu populaciju.
    "Od političkih subjekata koji participiraju u crnogorskom parlamentu tražimo konsenzus u vezi sa inicijativom poslanika Demokratskog fronta Slavena Radunovića da se raseljenima, bez ikakvog uslovljavanja, dodijeli crnogorsko državljanstvo, jer im je to pravo garantovano zakonom, naveo je Jovanović. "

On je, u izjavi medijima, ukazao da zahtjev da se raseljenicima sa Kosova i Metohije, Bosne i Hercegovine i Hrvatske dodijeli crnogorsko državljanstvo podržava i Socijalistička narodna partija, dodajući da ne vidi razlog da se podrška ne dobije i od drugih političkih partija u Skupštini Crne Gore.

"Ne tražimo ništa drugo do poštovanja elementarnih medjunarodnih i opšteprihvaćenih standarda i propisa kada je u pitanju definicija zakonitog boravka i prebivališta, što je osnova za sticanje državljanstva Crne Gore prijemom", kazao je Jovanović.

On je izrazio očekivanje da će i Evropska unija, kroz pregovore u poglavlju 23, izvršiti pritisak na Vladu Crne Gore, kako bi dugogodišnja nepravda prema raseljenicima bila okončana.

"Biće nam žao ako institucije sistema nastave s diskriminacijom prema raseljeničkoj populaciji, kojoj je kroz propalu vladinu Strategiju namenjen, a mnogima i dodeljen status stranaca, jer će ih, u tom slučaju, na poštovanje osnovnih ljudskih prava natjerati Medjunarodni sud za ljudska prvava u Strazburu, za koji smo već pripremili tužbu protiv države Crne Gore", rekao je Jovanović.
    Last edited by El Re; 19-01-14 at 17:25.

Thanks Thanks Given 
    578
    Thanks Thanks Received 
    775
    Thanked in
    389 Posts

Iz pera Andreja Nikolaidisa: AB (kontra)revolucija u režiji jedne partije

http://balkans.aljazeera.net/vijesti...-jedne-partije
    In vino veritas

Thanks Thanks Given 
    26
    Thanks Thanks Received 
    312
    Thanked in
    216 Posts

Quote Originally Posted by El Re View Post
    Evo 25000 Srba s Kosova, iz Hrvatske i Bosne traži da im se pod HITNO da državljanstvo i ukoliko im se ne izađe u susret prijete Strazburom... Nevjerovatno... tužiti zemlji koja im je pružila utočište... Izgleda da im je želja od Crne Gore napraviti veliki Herceg Novi...
    Sad je na potezu DrPS... Red bi bilo i ovo da Amfilohiju "odrade"... Mogli bi valjat ti birači...

---------------------------------------------------------------------------

B92: 19. januar 2014.
    Raseljeni traže državljanstvo CG

Izvor: Tanjug

Podgorica -- Savez udruženja raseljenih u Crnoj Gori zatražio da se toj populaciji dodijeli crnogorsko državljanstvo, navodeći da će podnijeti tužbu sudu u Strazburu.

Predsjednik Saveza Milenko Jovanović kazao je da je Upravnu odbor te organizacije ocijenio da je dosadašnja primjena vladine Strategije za rješavanje statusa raseljenih lica u Crnoj Gori propala i štetna po tu populaciju.
    "Od političkih subjekata koji participiraju u crnogorskom parlamentu tražimo konsenzus u vezi sa inicijativom poslanika Demokratskog fronta Slavena Radunovića da se raseljenima, bez ikakvog uslovljavanja, dodijeli crnogorsko državljanstvo, jer im je to pravo garantovano zakonom, naveo je Jovanović. "

On je, u izjavi medijima, ukazao da zahtjev da se raseljenicima sa Kosova i Metohije, Bosne i Hercegovine i Hrvatske dodijeli crnogorsko državljanstvo podržava i Socijalistička narodna partija, dodajući da ne vidi razlog da se podrška ne dobije i od drugih političkih partija u Skupštini Crne Gore.

"Ne tražimo ništa drugo do poštovanja elementarnih medjunarodnih i opšteprihvaćenih standarda i propisa kada je u pitanju definicija zakonitog boravka i prebivališta, što je osnova za sticanje državljanstva Crne Gore prijemom", kazao je Jovanović.

On je izrazio očekivanje da će i Evropska unija, kroz pregovore u poglavlju 23, izvršiti pritisak na Vladu Crne Gore, kako bi dugogodišnja nepravda prema raseljenicima bila okončana.

"Biće nam žao ako institucije sistema nastave s diskriminacijom prema raseljeničkoj populaciji, kojoj je kroz propalu vladinu Strategiju namenjen, a mnogima i dodeljen status stranaca, jer će ih, u tom slučaju, na poštovanje osnovnih ljudskih prava natjerati Medjunarodni sud za ljudska prvava u Strazburu, za koji smo već pripremili tužbu protiv države Crne Gore", rekao je Jovanović.
    taman im sve treba dati, a ja mozda i najbolje znam kako je u HN. koliko ih je doslo i ako srbuju. najgore sto ne postuju CG ni truncice

Page 568 of 666 FirstFirst ... 68468518558564565566567568569570571572578618 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)