Kako ide porudzba sa sportdirecta? Koliko se placa shipping i preuzimanje robe? Da ne tragam sad po cijelom topicu...
Sent from my GT-I9505 using Tapatalk 2
Dobro ti nije stigla drvena cepanica. Koji su to smradovi kineski. Sad se prepirem sa jednim na aliexpres nije mi stiglo nesto preko 2mj I na dispute trazim full refound koji je garantovan ako ne stigne posiljka za 2mj a nemam ni tracking number I on uvijek edituje dispute kao da nisam trazio refound. Tako da sam sad stavio full refound I ono digao na visi nivo tako da bi trebalo da dobijem pare nazad. Vec sam tako jednom odradio I dobio pare nazad. A I sto ti stigne to je smece kvalitet tako da sam skroz odustao od aliexpresa a bio sam silver vip clan (preko 1000$ porudzbi za 3mj cini mi se). Prevaranti kineski.
Послато са LT22i уз помоћ Тапатока
17 Al-Isra, 37:
Ne hodi po zemlji nadmeno, jer zemlju ne možeš probiti ni brda u visinu dostići.
Kako ide porudzba sa sportdirecta? Koliko se placa shipping i preuzimanje robe? Da ne tragam sad po cijelom topicu...
Sent from my GT-I9505 using Tapatalk 2
15 funti je shipping bilo za 1 duks, ili za 10 dukseva. Tako da se ne isplati jednu krpicu uzimat..
Registruj se na sajt, stavi u korpu što kaniš uzeti i dobiješ tačnu cijenu, šiping bi trebao biti od 15-25€, ako je vrijednost robe do 150€.
P.S.
Obavezno pogledaj komentare za artikal koji kupuješ, ako vidiš da ima nekih primjedbi na veličinu, bježi od toga, jer je to škart. Imao sam farmerice koje nijesu ni ka 3/4, a moj su broj, duks kome su ramena do ušiju, a rukavi kratki.
GEPARD`S_RUN
A pri preuzimanju, koliko se placa?
Gorostas, ovdje prodavac daje tracking posle tog vremena kao dokaz da je poslao, u ovom slucaju kao sto vidis lazni...
edit: prodavac a ne kupac, greska u pisanju
Last edited by siux; 18-01-14 at 19:44.
Dok god taj tracking nije i urucen, to se presudjuje u korist kupca.
Ja sam imao slucaj, otvorio PP case, kupovao sam sa tinydeal-a, nije mi nikad to stiglo, odgovarali su kasno, a na escalate kad sam isao, stavili su tracking broj neke MNE adrese u Tivat, a meni rekli da nemam broj jer je mala vrijednost paketa... pisao sam paypal-u i objasnio da su dali lazni broj, i presudjeno je u moju korist.
Dal je presudjeno zbog mog mail-a sto sam im poslao ili zbog toga sto je na paypal bila bosanska adresa a na tinydeal MNE, ko zna
Njak Njak Njak
Kako nikako?!? Mene nije imao ko da nauci i da kaze pa cu ti prenijeti svoje iskustvo.
Kad te budu zvali, a pretpostavljam da jesu, fino im kazes da ti se ne primicu paketu i da ces sve sam da zavrsis! Odes u Danilovgrad u ono skladiste i sam zavrsis sta treba. Poneses kopiju licne i gotovo! nemoj da te deru ako vec ne moraju.
Slicno se i meni desilo. Bio sam i na forum, postavljao pitanja jer su pokusali da prevare i ebay i mene...u principu dok god nemaju dokaz da je to tebi uruceno na pravu adresu i dok reagujes na vrijeme-imas novac nazad. Primijetio sam ima prodavaca koji jednostavno ne salju stvari, pa dje prodje prodje. od prosle godine otvaranje case-a ne utice na prodavcev rejting, tako da im ni to vise ne smeta
inace juce mi je stigao paket poslat u oktobru, iz kine.
Meni se ovo 3 puta desilo. I sva 3 puta sam primijetio istu stvar. Prodavac ima na hiljade feedback-a i skoro ni malo negativnog. Medjutim, od na primjer 1500 feedback-a, 1450 je od prosle godine, i nesto jako malo od ove. Takodje, imaju jako malo stvari u shopu ili posle nedelju dana sa na primjer 400 artikala padnu na 10..
Ima li ko shipito? USA
f6
Sto se FedExa tice, nisam imao prilike da podignem paket u danilovgrad jer sam jednom koristio njihovu uslugu i platio 30e. Ispravite me ako grijesim, ako stigne paket na carinu i ceka da bude preuzet (od strane FedExa ili nekog treceg lica) zasto ne bih mogao da ga podignem??? Vrijednost paketa je manja od 150e, nisam pravno lice i sadrzaj paketa ne ide u prodaju, tako da nema ni carine ni PDVa... Ovih 30e kosta usluga FedExa da podigne paket umjesto mene. Tako je meni receceno!!! Isto tako su mi rekli da mogu da dodjem sa svojim spediterom da mi podigne robu i da njemu platim tu uslugu. Prema zakonu, paket koji mi je stigao ne podlijeze spediciji tako da mi spediter nije ni trebao. Sve u svemu vrlo konfuzno moje objasnjenje isto kao i nacin na koji oni uzimaju pare. Prvo pominju spediciju, pa kad im objasnim sta je spedicija, onda smisle nesto drugo. Obmanjuju i uzimaju pare, nema tu rupe u zakonu...
Dakle,
Kada vas pozovu iz FedExa, samo im recite da ne diraju paket!!!
Odete u DG sa kopijom licne i eventualno ovjerenu izjavu u opstini da paket ne ide u dalju distribuciju (prodaju).
Nema pravnog osnova da carina zadrzi paket i da me primora da koristim usluge treceg lica, FedExa.
Sledeci put cu sigurno ovako da uradim.
Last edited by milos88s; 20-01-14 at 01:49.
Treba mi mala pomoc ako moze. Treba da porucim medicinski aparat koji kosta skoro $900 iz USA. Salju valjda DHL-om, mozda i FedExom. Inace sam iz Beograda, ali nema sanse da to porucim da stigne u Srbiju jer ce da me oderu od carine i PDV, a vrlo moguce da ni ne puste da udje aparat u zemlju bez "atesta", sto je posebna budalastina.
S obzirom da imam kucu u CG, mislio sam da porucim da stigne kod komsije. Da li neko ima ideju kako bi prosla porudzbina za CG, odnosno koliko bih morao da platim dazbina i kakva je mogucnost da sve prodje bez nekih vecih problema, posto ne bih ni komsiji da nabijam posao da ide na aerodrom ili gde vec, platicu sta treba da se plati da mu donesu na vrata.
Ako neko ima info, bio bih veoma zahvalan!
koliki je taj aparat
Njak Njak Njak
Teško da će preko DHL i Fedexa proć bez PDV i carine. Oni tamo pažljivo čitaju deklaracije.
There are currently 4 users browsing this thread. (1 members and 3 guests)
Bookmarks