Meni uopste nije jasno kako dijete moze da bude srecno u skoli.
The more things change, the more they stay the same.
Meni uopste nije jasno kako dijete moze da bude srecno u skoli.
Stvarno greota dokle smo stigli.. To koliko su djeca srecna u skoli me ne tangira puno, ali rezultati testiranja iz matematike i prirodnih nauka koji su doprinijeli sveukupnom jako losem plasmanu nase drzavice.. stvarno sramota. Jbt, nekad je SFRJ bila rasadnik mozgova u maltene svim oblastima, a sad..
Ooooo, Josipe Broze, vraatiii seeeeeee!!!!
- Baba, zašto za nas Zećane vele da govorimo: "Ovizi, onizi"?
- A kojizi to vele, sine??
http://www.vijesti.me/vijesti/darko-...-clanak-172173
"ROBIN HUD"
Darko Ivanović: Imam dokaze o policijskom “rasvjetljavanju” napada na novinareUvecaj!
Policija fingira rasvjetljavanje nasilja: Ivanović (Foto: Luka Zeković)
Urednik emisije "Robin Hud" Darko Ivanović, najavio je da će u večerašnjoj emisiji objaviti svjedočenje muškarca, koji će ispričati kako mu je policija iznudila priznanje da je nedavno obio automobil tog novinara.
Ivanović je juče na Tviteru napisao: "Sjutra u 21 ekskluzivno svjedočenje aktera policijskih namještaljki prilikom napada na novinare! Šta je preče - “efikasnost” UP ili pravda?”. Emisija Robin Hud emituje se na Prvom programu Televizije Crne Gore.
“Vijesti” su kontaktirale Ivanovića, koji je objasnio da će u emisiji objaviti ekskluzivno svjedočenje mladića, koji tvrdi da mu je policija namjestila izvršenje krivičnog djela kada su u pitanju napadi na novinare i njihovu imovinu.
“Da sve bude još tragičnije, on je istu izjavu dao i tužilastvu koje danima ništa ne preduzima. I njima i Upravi policije poslao sam upit da se izjasne. Mislim da je ovo svjedočenje od ključne važnosti za rasvjetljavanje određenih sprega u čitavom bezbjednosnom lancu. Toliko za sada, gledajte emisiju”, kazao je Ivanović.
In vino veritas
DB Srbije stoji iza ubistva srpske djece u Peći 1998. godine?
17. januar 2014.
Share
Bivši načelnik DB nudi dokaze da je za smrt šestorice mladića u kafiću „Panda“ odgovoran Legija, dok bivši komandant JSO tvrdi da je sve uradio po nalogu DB, sa Markovićem na čelu.
Nadležnim organima ponuđeni su dokazi da su za smrt šestorice srpskih mladića u kafiću „Panda“ u Peći 1998. odgovorni pojedinci iz tadašnje službe Državne bezbjednosti, saznaje Kurir.
Izvor blizak Vladi Srbije tvrdi da je Radomir Marković, bivši načelnik DB, ponudio nadležnima konkretne dokaze da je napad na kafić „Panda“ 14. decembra 1998. izveden u organizaciji Milorada Ulemeka Legije! Marković, navodno, ima dokaze da je grupu koja je izvela tu akciju, za koju se godinama verovalo da je delo albanskih ekstremista, organizovao bivši komandant JSO.
Cilj ovog zločina bio je, prema rečima izvora lista , da se u očima međunarodne javnosti OVK prikaže kao teroristička organizacija i opravdaju akcije srpskih snaga na području Kosova.
- Međutim, s druge strane, Ulemek je spreman da posvjedoči o direktnoj odgovornosti Radomira Markovića za taj zločin. Ulemek je otkrio da je nalog za organizovanje ljudi iz bezbjednosnih struktura za ubistvo u Peći stigao iz samog vrha službe DB, na čijem čelu je u to vreme bio Rade Marković. Oni sad okrivljuju jedan drugog, još ne znamo kakve dokaze poseduju, ali činjenica je da je za taj zločin odgovorna država, to jest DB - kaže izvor lista.
- Ovo jeste problem za Srbiju, godinama se taj zločin pripisivao albanskim ekstremistima i ne samo to. Taj zločin, ubijanje srpske djece, smatrao se povodom da srpske snage krenu u akciju na Kosovu. Ako se ti dokaze ispostave kao relevantni, ovo je veliki šamar - kako da objasnite roditeljima te djece da su im sinovi žrtvovani da bi se opravdala akcija DB. S druge strane, mi kao zemlja moramo da raščistimo sa sjenkama iz prošlosti i riješimo sve zločine, ma koliko da nam se ne sviđa ishod – dodaje izvor.
Vicepremijer Aleksandar Vučić rekao je nedavno da nas zbog onoga što se dogodilo u kafiću „Panda“ sve može zaboljeti glava i da još treba videti da li se mogu naći valjani dokazi koji bi ukazivali na zločince.
- Moram da demantujem da su u ubistvu srpskih dečaka u kafiću „Panda“ u Peći učestvovali MI6 ili SAS. To nanosi štetu našoj zemlji, mi s njima imamo odlične odnose, a oni s tim nemaju veze. Tu ima čudnih stvari i veoma je teško da o tome danas govorim. Kada budemo imali više detalja, mi ćemo o njima obavijestiti javnost - rekao je Vučić nedavno.
Ubice obučene u crno
Podsjetimo, još uvek nepoznati počinioci 14. decembra 1998. ubili su u kafiću u Peći šestoricu mladića - Ivana Obradovića (15), Vukotu Gvozdenovića (18),Svetislava Ristića (17), Zorana Stanojevića (17), Dragana Trifovića (17) i Ivana Radevića (25). Nikola Rajović, njihov drug, koji se u trenutku masakra zatekao u kafiću, priča:
- Čuo sam strahovit tresak vrata, a zatim i pucnjavu. Moji drugovi su padali kao snoplje jedan za drugim. Na vratima su stajala dvojica terorista obučena u crno s kapama na glavi i nemilosrdno pucali po nama. Prvi metak je pogodio Ivana, koji je pao na mene - ispričao je jednom prilikom Rajović.
Državni organi su tada preko medija okrivili albanske ekstremiste za zločin, a istraga o ubistvu nikad nije sprovedena.
Majka ubijenog dječaka traži odgovore
Slavica Obradović, majka Ivana Obradovića, najmlađeg među ubijenima, pita kako oni, njihovi roditelji, da zaborave taj dan.
- Ima li i naša država prava na to? Ostalo nam je samo to da tražimo da se ne zaborave dečaci i mladići koji nisu znali šta znači mržnja - rekla je Obradović,koja svih ovih godina traži odgovor na pitanje ko je naredio ubistvo.
In vino veritas
http://m.cdm.me/iphone/prikazvijesti...t=1000&rkat=-1
Zatvorise i cuveni Valentino. i to ka da nisu znali sta se tamo radi evo 15 godina no ajd...
mora da se gazda zamjerio nekom iz vlasti koji je ujedno i musterija bio...
Samo ti...
U mome srcu si...
Jedna jedina, nepobjediva -
Zvezdo ljubavi!
Pravi i jedini vlasnik splendida je bivsi kgb-ovac koji je u jednom trenutku raspada sssr uzeo toliko novca i zlata da kad je na zahtjev partije vratio pola- ostalo mu je dovoljno da, kao jednu od djelatnosti, moze da otvori hotel sa 5 zvjezdica.
Radulovic je tu da radi sto radi i da laze kad treba.
Sent from my iPad using Tapatalk
f6
http://www.pobjeda.me/2014/01/17/ist...ad-tv-vijesti/
Ja prosto ne mogu da vjerujem da je kicerajski Pink najjgledanija televizija u CG..I onda se cudimo sto smo ovakvi kakvi smo...
http://www.vijesti.me/vijesti/raselj...-clanak-172375
cijena lažnog priznanja - 5 eura i 1 hamburger
Priroda je lijepa, al' zajebano društvo.
Evo sta kaze jedan cijenjeni profesor o Nikoli Pekovicu kojeg su mnogi ovdje pljuvali i nazivali svakojako...
http://www.kosarka24.com/vesti/mlade...se-na-pekovica
"Poštovanje vam je, ukoliko želite da postanete veliki igrač najvažnije. Kada sam bio u Partizanu, pojavio se mlad igrač Nikola Peković. Iako je možda i ranije mogao da ima veću minutažu on je vredno radio i čekao šansu. Imao je veliko poštovanje prema saigračima i ljudima koji su radili sa njim. Sećam se jednog treninga, kada je pre istezanja trkom otišao na drugi kraj hale i poneo sa sobom tri strunjače. Kratko sam se zapitao zašto nosi tri, međutim brzo sam shvatio. Imao je poštovanje prema starijim saigračima, a to su u ovom slučaju bili Drobnjak i Kosta Perović.
Takođe, u teretani mu ništa nije trebalo pričati. Na kraju svakog treninga bi tegove vratio na mesto odakle ih je uzeo, što nije bila karakteristika svih igrača. Najlošiji igrači prvi izlaze iz teretane, zapamtite to dobro. Takođe, Pekmen nikada nije uputio ružnu reč sudijama. Bezbroj puta su mu svirani sumnjivi faulovi, ali se on brzo vraćao u odbranu."
kakve veze ima Pekovic kao sportista i Pekovic kao slavljenik cetnistva?
niko njemu nije sporio da je veliki sportista ali mu se spori njegova ideologija.
mozemo sada da nabrajamo sportiste iz Srbije koji su vise postigli od njega i nista manje boliji sportisti pa nisu tetovirali Obilica, dizali tri prsta kad stignu i sl.
ako si vec uspjesan sportista, ponasaj se skladno tome i moras gledati kako da ne uvrijedis ostale vjere, nacije i sl.
a ne mozete kritikovati Simunica a slaviti Pekovica, sportisti i u opsteno u sportu treba osuditi sve sto vrijedja druge. a nepoznavanje istorije ne rehabilituje nikoga pa ni naseg kapitena.
Crna Gora, gnjezdo sokolova,
ko te kleo – jaki Bog ga smeo,
Tko zlobio – crn mu obraz bio
Jos samo objasni kakve veze ima cetnistvo sa 3 prsta.
Ova 3 prsta su kod nas Srba poceli da se koriste prije 20 i nesto godina, znaci 4 decenije posle cetnika.
Nisi samo ti, ovdje se cetnici vrlo cesto izjednacavaju sa mojim narodom, u cilju vrijedjanja mog naroda. Naravno, kad mi neko kaze da sam ******, svakako se necu uvrijediti. Neko drugi hoce, ali bas svi forumasi sa druge strane kad hoce(ili misle da hoce) da uvrijede nas Srbe, obavezno nas nazovu cetnicima i obavezno generalizuju.
Naravno, cenzor ne reaguje na to, iako je promptno reagovao kad sam Hrvate izjednacio sa ustasama.
Kad bi danas protiv ovog Mila, stao Milo iz 90-ih, ta dva bi Mila vodila rat do satiranja.
Farma je i ranije bila na ovom programu pa je Pink dosta zaostajao u odnosu na konkurenciju, X factor mi se čini kao najprihvatljivi odgovor na pitanje " zašto je tv pink ovoliko ispred konkurencije"?
Zanimljiv je pad TV Vijesti, izgleda da odabir turskih serija nije na nivou i da Sulejman vuče dosta gledalaca.Prva ima katastrofalan odabir serija i filmova ( koje reprizira svako malo ), ne piše im se dobro ako ovako nastave.Mada ove transformacije Ezela i Šeherzade u nove likove u koje će svaka domaćica da se kune, možda donese nešto dobro njima.Gledaocima ništa dobro, to je sigurno.
"Što bi, ne bi" - Felix Brych, 05.03.2019.
Sporilo mu se ovdje sve pa i to kakav je covjek i kakav je sportista.Nazivan je govedom, seljacinom itd.Velika vecina bi mu dozivotno zabranila da igra za reprezentaciju Crne Gore.Sreca pa se takvi nista ne pitaju.
Samo zbog toga sto nije potkupljiv kao ostali i sto umjesto dva prsta doda jos onaj jedan prst.O tome se ustvari radi.A ne o velicanju ustastva i slicno.Porediti njega i simunica je samo prikrivanje pravog razloga i govoriti o tome u istom kontekstu je glupo.
Simunic je znao i bio svjestan sta sa onim postize i sta sve ono znaci.I to bi opet ponovio da moze siguran sam.
A Pekovic nije svjestan i siguran sam da nije znao sta ona tri prsta ustvari znace(da je to ustvari pozdrav ******).JOna slika je stara 2,3 godine i vise mi lici na neku salu nego poziv da se brani domovina ili sl.Siguran sam da mu je skrenuta paznja sto se toga tice i da je poceo da cita istorijske knjige i da se malo obrazuje.
Last edited by mok4; 18-01-14 at 12:35.
ja sam rekao sta mu sporim, a stvarno nesto nisam procitao da su ga nazivali govedom, seljacinom i sl. to oko reprezentacije ja sam protiv toga, neka igra covjek i dok se god bori za grb kako treba neka je tu.
a ja jedino zamjeram da i jedan sportista mjesa politiku u sport i uvijek cu biti protiv toga.
i jos bi nesto dodao oko toga koji je pozdrav kod srba a i crnogoraca. niti je tri prsta, niti dva niti bilo sto slicno.
pozdrav je DOBAR DAN
Last edited by Hari Krisna; 18-01-14 at 22:02.
Crna Gora, gnjezdo sokolova,
ko te kleo – jaki Bog ga smeo,
Tko zlobio – crn mu obraz bio
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)
Bookmarks