Page 355 of 826 FirstFirst ... 255305345351352353354355356357358359365405455 ... LastLast
Results 8,851 to 8,875 of 20634

Thread: Saobracajne Kazne

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    432
    Thanked in
    211 Posts

Quote Originally Posted by qwert View Post
    gledaju li drotovi zimske gume imaju li se po ovom finom vremenu? jesu nekom kontrolisali?
    Meni na ŽB 02.01. uveče pitali samo jel oprema tu, nisu zagledali, mada sam bio spreman za svaku vrstu provjere

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ima li idje da se skine neki pravilnik saobracajne policije, da pise crno na bijelo sta smiju sta ne smiju. Jer mnogo idu na kartu zakonske nepismenosti gradjana.

Thanks Thanks Given 
    115
    Thanks Thanks Received 
    4,532
    Thanked in
    2,666 Posts

Quote Originally Posted by qwert View Post
    gledaju li drotovi zimske gume imaju li se po ovom finom vremenu? jesu nekom kontrolisali?
    Nama sinoć na ulaz u NK, pitali imamo li, potvrdili i pustili nas, bez ikakve dalje priče.

Poslato sa ultra-moderne pisaće mašine Galaxy S4 x2
    -> Forma za naručivanje online stvari <-

Bugi Vugi tapši Raduj se!

Thanks Thanks Given 
    3
    Thanks Thanks Received 
    5
    Thanked in
    4 Posts

Je li radio ko tehnicki poslije nove godine, ne u HN. Ovdje se cakula da su drasticno poostrili preglede.
    " Damn the cargo, we'll be on our way tonight "

Thanks Thanks Given 
    41
    Thanks Thanks Received 
    692
    Thanked in
    217 Posts

Quote Originally Posted by Njivice_Orano_Nepreorano View Post
    Je li radio ko tehnicki poslije nove godine, ne u HN. Ovdje se cakula da su drasticno poostrili preglede.
    Pricah ja da ce da se poostri posle Nove al se kolege sprdale odakle meni sve te "dezinformacije"...

Drug prije 2-3 dana nije mogao da registruje BMW E60 2008 god jer mu nije radio suvozacev podizac stakala... Sad ceka da stigne podizac da bi registrovao auto....

Sent from my GT-I9500 using Tapatalk 2

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

To za podizace je bilo i prije.

Thanks Thanks Given 
    41
    Thanks Thanks Received 
    692
    Thanked in
    217 Posts

Quote Originally Posted by Fabia_Elegance! View Post
    To prije nije bilo jer kod toga istog smo vodili zastavu 128 kojoj su vrata od udusa zaglavljena i nisu mogla da se otvore nikako sem da se rezu i bez ikakvih problema se registrovala 2-3 godine. A sad su im uveli kamere i za svaku mogucu sitnicu te vracaju i nece da registruju auto.

Sent from my GT-I9500 using Tapatalk 2

Thanks Thanks Given 
    42
    Thanks Thanks Received 
    18
    Thanked in
    12 Posts

Quote Originally Posted by SashaB View Post
    Ima li idje da se skine neki pravilnik saobracajne policije, da pise crno na bijelo sta smiju sta ne smiju. Jer mnogo idu na kartu zakonske nepismenosti gradjana.
    http://www.sluzbenilist.me/PravniAkt...5CFC795B609%7D

Thanks Thanks Given 
    54
    Thanks Thanks Received 
    321
    Thanked in
    81 Posts

Quote Originally Posted by Fabia_Elegance! View Post

mene su prije 4 godine vratili dok sam jos golfa cetvorku vozio
    the World's leading dance event
    Sensation

Thanks Thanks Given 
    2,815
    Thanks Thanks Received 
    3,098
    Thanked in
    1,528 Posts

Mene evo dva dana zaredom zaustavljaju u gradu. Prvi put izmedju Frke i kruznog, a drugi put motorista tacno ispred Dan-a. Nije bilo problema. Samo pitali imam li sve, imam, hvala prijatno
    Cisto da znate da su u zadnje stalno tu.

Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

tu su oni svaku vece

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by montenegrina View Post
    Mene evo dva dana zaredom zaustavljaju u gradu. Prvi put izmedju Frke i kruznog, a drugi put motorista tacno ispred Dan-a. Nije bilo problema. Samo pitali imam li sve, imam, hvala prijatno
    Cisto da znate da su u zadnje stalno tu.
    kako te odje zaustave da provjere jel sve u redu itd. iskontrolisu te i to 2 dana zaredom ...a u inostranstvu te ne zaustavljaju sem ako neki prekrsaj ne napravis ili imaju dojavu...to je samo znak da policije ima previse i da bi trebalo dosta njih da se otpusti,pocev od onog dijela koji je zaposlen uoci izbora, da se vrate na sjever i da se bave nekim zanatom tipa drvosjeca,farmer itd...to je mnogo korisnije za drzavu
    Viktorija Badza! um zu sehen,dich nacktauf dem Nordpol !

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by BLASTER View Post
    to je samo znak da policije ima previse
    Nema ih previše, nego se bave pogrešnim stvarima...

Thanks Thanks Given 
    1,183
    Thanks Thanks Received 
    251
    Thanked in
    124 Posts

Quote Originally Posted by BLASTER View Post
    kako te odje zaustave da provjere jel sve u redu itd. iskontrolisu te i to 2 dana zaredom ...a u inostranstvu te ne zaustavljaju sem ako neki prekrsaj ne napravis ili imaju dojavu...to je samo znak da policije ima previse i da bi trebalo dosta njih da se otpusti,pocev od onog dijela koji je zaposlen uoci izbora, da se vrate na sjever i da se bave nekim zanatom tipa drvosjeca,farmer itd...to je mnogo korisnije za drzavu
    Ili da npr sjašu malo sa naroda koji je za volan a preorijentišu zaposlene da hvataju ove lopingere zimskih pneumatika i vozila uopšte.

Thanks Thanks Given 
    41
    Thanks Thanks Received 
    692
    Thanked in
    217 Posts

Dal proći ili ne pitanje je sad?

Thanks Thanks Given 
    41
    Thanks Thanks Received 
    692
    Thanked in
    217 Posts

Ispred Ministarstva finansija na Bulevar Stanka Dragojevića imate patrolu. Zaustavlja me prije 10-ak minuta otvaram staklo viđe pojas i veli u redu je. Ništa provjera guma, ništa lanci samo pojas gledaju.

P.S. Čuh da na tehnički ne puštaju ako je šara na gume ispod 4mm? Ima li ko da je bio skoro a da pouzdano zna jel tačna ova informacija?

Thanks Thanks Given 
    3,018
    Thanks Thanks Received 
    4,374
    Thanked in
    2,263 Posts

To avetaju, okle će znat tamo u MUP da je šara 4mm. Oni prilože slike na kojima se vide zimske gume i to je to.

Thanks Thanks Given 
    578
    Thanks Thanks Received 
    775
    Thanked in
    389 Posts

Jedno pitanje, za vas koji imate iskustva sa saobraćajnom policijom...

Prije par minuta me zaustavio saobraćajac u Kralja Nikole (preko puta srednje ekonomske), tražio dokumenta i pitao me za tačnu adresu i zapisao je u neki svoj notes. Zanima me šta ovo podvučeno znači? Sad me je strah da može zloupotrijebiti i nalijepiti mi naknadno neku kaznu ni krivom, ni dužnom. Je li moguće to uopšte? Ajde, neka me neko demantuje, da se ne traumiram džabe

Inače sam bio vezan, zimske gume, 10 ispod ograničenja sam išao zbog kiše - znači, sve po propisu. E da, išao sam majčinim kolima (imao sam pri sebi njenu saobraćajnu).
    In vino veritas

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

ako je napisao u notes,vrlo lako moze naknadno da ti prikaci kaznu(ne bi im bilo prvi put)

Thanks Thanks Given 
    82
    Thanks Thanks Received 
    89
    Thanked in
    72 Posts

Najvjerovatnije ništa, mene su sto puta tako zapisivali. Vjerovatno zbog neke njihove evidencije, koliko su auta zaustavili i slično. Možda je nekad mogao da ti napiše kaznu tako, a sada ne.

*masija*

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by johnny bravo View Post

Prije par minuta me zaustavio saobraćajac u Kralja Nikole (preko puta srednje ekonomske), tražio dokumenta i pitao me za tačnu adresu i zapisao je u neki svoj notes. Zanima me šta ovo podvučeno znači? Sad me je strah da može zloupotrijebiti i nalijepiti mi naknadno neku kaznu ni krivom, ni dužnom. Je li moguće to uopšte? Ajde, neka me neko demantuje, da se ne traumiram džabe

Inače sam bio vezan, zimske gume, 10 ispod ograničenja sam išao zbog kiše - znači, sve po propisu. E da, išao sam majčinim kolima (imao sam pri sebi njenu saobraćajnu).
    Treba da razlikujes saobracajnu policiju i javni red i mir...Tebe je zaustavio policajac iz javnog reda i mira, obicno za smjenu moraju ispunit neku kvotu koliko auta moraju da zaustave i kad to urade idu nedje u kafanu...Uglavnom je tako. I ne mogu te oni sami kaznit, vec bi morali pozvat saobracajnu patrolu na lice mjesta.

Thanks Thanks Given 
    578
    Thanks Thanks Received 
    775
    Thanked in
    389 Posts

Ok, hvala svima na odgovorima.
    Zaustavljali su me dosta puta da provjere dokumenta, prvi put mi se desilo ovo sa zapisivanjem u notes sinoć. Ali, nevjerovatno, kisnu na pljusku na sred ulice (na otvorenom su bili) i redom zaustavljaju
    In vino veritas

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Poslace ti nesto za kais ili svijetla...kad mu bude dosadno i kad ne bude pazara.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Samo citam ove komentare gore i nevjerujem sto narod prica.. Opusti se drug, to moraju odradit iako si "cist", tj moraju ispunit kvotu zaustavljanja u smjenu i taj notes pravdaju komandiru nakon zavrsene iste

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Pošto vidim da ti nije prijatno i da te to "upisivanje" uznemirilo, evo ćeš od bivšeg radnika Službe dobit informaciju o čemu se sa radi i to sa 99,9% vjerovatnoćom.
    Svaki policajac (pozornik ili saobraćajac) čini patrolu od 2-5 ljudi. Najiskusniji ili najbolji policajac iz te grupe dobija od k-dira(ili vođe smjene) zaduženje da tog dana bude vođa patrole i odgovara za njen rad. Prilikom preuzimanja smjene i odlaska u (pješačku ili auto) patrolu Vođa patrole dobija formular koji se zove Patrolni list. U tom patrolnom listu on je dužan upisati šta je tokom smjene radio, šta je zanimljivo uočio, na šta k-diru i kolegi koji ga u smjeni nasljeđuje skreće pažnju i ukratko sve okolnosti koje su obilježile njegov dan. Taj Patrolni list (popunjen) će na kraju smjene predati Vođi smjene koji je u CB-u.
    E sad, postoji dio formulara (obično na poleđini) u kom Vođa patrole (policajac) upisuje sva, od strane te patrole tog dana kontrolisana (legitimisana) lica i vozila.
    Ukoliko ne napiše u patrolnom listu da je patrola legitimisala konkretne osobe (a za to nije postojao opravdan razlog, recimo pratnja ili obezbjeđenje kakvog transporta),..onda,..hmm - to neće govoriti lijepo o toj ekipi policajaca, a posebno ne o vođi patrole. Drugim riječima, k-dir ih može pozvati na odgovornost zBog nerada, jer su po nepisanom pravilu obavezni u toku 8-časovne smjene legitimisati barem nekoliko lica prolaznika i otprilike nešto oko 10-tak vozila. To je neki minimum. Ukoliko toga u patrolnom listu nema ta patrola se ili rastura i pravi drugačija kombinacija ljudstva, ili se ista nađe brzo u fokusu i pod povećanom pažnjom starješine koji odgovara za njen rad. A to za policajca nije dobro...
    Zašto ti je upisao podatke u notes? Postoje 2 moguća razloga. Većina policajaca to smatra praktičnijim jer kasnije (na kraju smjene) Patrolni list se na miru i mnogo urednije popuni. Posebno je nezgodno upisivati podatke direktno u Patrolni list ako napolju lije kiša. Na šta bi taj Patrolni list kroz par minuta ličio? Vođa patrola je dužan da ga preda urednog, a ne ko da ga je pokupio s ulice.
    Postoji i druga mogućnost. Upisom u notes policajac je tvoje podatke upisao za duži period. Ovo može biti iz razloga što će mu, kada te sljedeći put vidi, biti lakše da se odmah sjeti o kome se radi i ima tvoje podatke, a pritom neće morati da te opet zaustavlja. No, postoji i mogućnost da će tvoje podatke (upisane u notes) koristiti kako bi te i nekih narednih puta (kroz mjesec-dva) upisao u Patrolni list na listi građana koje je tog dana legitimisao iako to ponovo nije više činio. Pošto njegov k-dir ne može da provjeri jesi li ti bio uistinu legitimisan ili ne (već samo može provjeriti da li građanin sa tim podacima postoji u bazi podataka) vođi patrole je to dovoljno da prikaže kako je radio i (zajedno s kolegom) bio "vrijedan" na poslu tog dana. Razumiješ?

Dakle, sem ukoliko na toj ruti ne voziš nešto protivzakonito i ne skrivaš se od Policije, ovo što ti je policajac uzeo podatke zaboravi, jer njegov motiv da to učini najvjerovatnije nema veze s tobom. U notesu svakog policajca obično ima sigurno još najmanje 150 imena i ličnih podataka o raznim ljudima Ti podaci se najčešće (što ne mora biti u ovom slučaju) koriste kao jedan od načina kako se u našem društvu simulanata policajci dovijaju najlakše i najbezbolnije simulirati vlastiti rad.

Ako imaš još nekih dilema u vezi sa radom Policije - pokušaću da pomognem...
    Last edited by El Re; 18-01-14 at 13:08.

Page 355 of 826 FirstFirst ... 255305345351352353354355356357358359365405455 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 3 users browsing this thread. (0 members and 3 guests)