Page 106 of 144 FirstFirst ... 65696102103104105106107108109110116 ... LastLast
Results 2,626 to 2,650 of 3586

Thread: CINEPLEXX program (www.cineplexx.me)

Thanks Thanks Given 
    625
    Thanks Thanks Received 
    2,093
    Thanked in
    779 Posts

Quote Originally Posted by Ra's_Al_Ghul View Post
    Onda čitaj knjigu
    Niti me zanima ta knjiga niti taj film, pricao sam o filmovima generalno...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Hobbit je djecja fantastika, dok je LOTR epska..Razgranicite..
    If anything goes wrong, Desmond Hume will be my constant

Thanks Thanks Given 
    1,458
    Thanks Thanks Received 
    1,186
    Thanked in
    583 Posts

Quote Originally Posted by Roy Fokker View Post
    Dijalog Bilba i Smauga je ključni momenat knjige.
    @nimfa: Warcraft?! Warcraft nije ni za djecu, ono je za bebe.
    Po cemu je za bebe?
    No evo pocinje 2015te snimanje pa cemo vidjeti kako ce i to izgledati.
    A prica warcrafta je vise nego dobra

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk 2
    Sate sate sate

Thanks Thanks Given 
    2,369
    Thanks Thanks Received 
    494
    Thanked in
    313 Posts

Dijalog Bilba i Smauga je ključni momenat knjige.
    @nimfa: Warcraft?! Warcraft nije ni za djecu, ono je za bebe.
    Samo zbog tog dijela mi se gleda ponovo.

Thanks Thanks Given 
    14
    Thanks Thanks Received 
    165
    Thanked in
    113 Posts

Quote Originally Posted by nimfa View Post
    Po cemu je za bebe?
    No evo pocinje 2015te snimanje pa cemo vidjeti kako ce i to izgledati.
    A prica warcrafta je vise nego dobra
    Po čemu? Pa jedino ko je juče rođen se ne smije na tu standardnu fantasy priču, milion puta prežvakanu prije toga i potpuno površnu.
    To je dovoljno za video igru, jer su to samo prazne ljušture koje treba da nasele igrači, ali tu nema ništa posebno zanimljivo u smislu radnje, likova i događaja.
    ...dip your hands in the water,
    the same deep water as me...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Generička fantazija koja je pozajmljivala djelove priče na sve strane skockana za ljude kojima odgovara da tako konzumiraju mitologiju - za kompom.

Od Sigfrida do Tolkina - nema đe Blizard nije probao da pozajmi ponešto. Rijetko su đe uspjeli, da budem iskren.

Potpuno se slažem sa Royem.

Hobit je inače puno infantilniji od LOTR-a tako da za mene Džekson radi fin posao, dodao je određenu količinu ozbiljnosti i tenzije u svakom slučaju (naročito sa djelovima o Gandalfu koji su svi vjerni priči ali su smišljeni dosta nakon što je gro knjige napisan). Mjestimično dosta bježi od originalne priče ali bih se usudio da kažem da je kao film bolji od LOTR-a, bar zasad.

Jedino što me pomalo smara je to što je napravio od Azoga prominentnu figuru, ali se da zanemarit' jer ima ulogu.
    "And if they didn't believe me, they believe me now."

Thanks Thanks Given 
    1,458
    Thanks Thanks Received 
    1,186
    Thanked in
    583 Posts

Po čemu? Pa jedino ko je juče rođen se ne smije na tu standardnu fantasy priču, milion puta prežvakanu prije toga i potpuno površnu.
    To je dovoljno za video igru, jer su to samo prazne ljušture koje treba da nasele igrači, ali tu nema ništa posebno zanimljivo u smislu radnje, likova i događaja.
    A cujes ti njemu pricu, pa prezvakano je sve i svaka moguca tema po hiljadu puta pa se opet prave filmovi na tim istim temama.
    Mozda je tebi smijesna prica, i sledeci put se ogranici i napisi "Po mom , vrlo skromnom misljenju" , ali ne mozes da pricas tako umjesto ljudi.
    Ja sam warcraft pricu, pogotovo war3 frozen throne, dozivio mnogo jace od LOTR.

Sate sate sate

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Bas dobar je "The Wolf of Wall street",hvala
    Last edited by zerox; 02-01-14 at 22:07.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Hobit ima jako dobru pricu,mozda bolju od LOTR.Ali su neki efekti lose odradjeni...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Čika Džo View Post
    Generička fantazija koja je pozajmljivala djelove priče na sve strane skockana za ljude kojima odgovara da tako konzumiraju mitologiju - za kompom.

Od Sigfrida do Tolkina - nema đe Blizard nije probao da pozajmi ponešto. Rijetko su đe uspjeli, da budem iskren.

Potpuno se slažem sa Royem.

Hobit je inače puno infantilniji od LOTR-a tako da za mene Džekson radi fin posao, dodao je određenu količinu ozbiljnosti i tenzije u svakom slučaju (naročito sa djelovima o Gandalfu koji su svi vjerni priči ali su smišljeni dosta nakon što je gro knjige napisan). Mjestimično dosta bježi od originalne priče ali bih se usudio da kažem da je kao film bolji od LOTR-a, bar zasad.

Jedino što me pomalo smara je to što je napravio od Azoga prominentnu figuru, ali se da zanemarit' jer ima ulogu.
    Kao samoproklamovani ekspert za Tolkinov legendarijum (ipak sam mu svako djelo procitao xy puta) aminovao bih ovo, uz jedan izuzetak - nenormalna je scena dje se Sauron razotkrije Gandalfu, jer Sauron jos nije bio dovoljno jak da se prikaze bilo kome od "mudrih". Iz dodataka LOTR-u (odakle vecinom i Dzekson crpi informacije za produbljivanje price Hobita) znamo da Gandalf jeste shvatio da se Sauron vratio u Dol Guldur, vidio umiruceg Traina (prije nego je uopste krenula radnja Hobita) od njega uzeo kljuc i mapu. Potom je iznio svoja zapazanja Bijelom Savjetu koji se tada pokrenuo (napominje se da je Saruman tada poceo da razmislja o prstenu za sebe) na celu sa Sarumanom i krenuo na Dol Guldur, ali da se Sauron tada povukao u Mordor.
    U momentu kad se Sauron razotkrije, niko iz Srednje zemlje sam (pa ni Gandalf, jer su mu ogranicene moci kad je poslat) ne bi mogao da stoji pred njim.

Sto se ostalog tice, film je odlican. Dzekson svakako nadogradjuje pricu na osnovu ostalih Tolkinovih "izvora", jer je Hobit sam po sebi prilicno infantilan i bio bi malo zanimljiv LOTR publici. Samo je mogao skalat malo sa Legolasom.

Sto se Blizardovih kreacija tice - bio si i preblag

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Lucianeddu View Post
    Kao samoproklamovani ekspert za Tolkinov legendarijum (ipak sam mu svako djelo procitao xy puta) aminovao bih ovo, uz jedan izuzetak - nenormalna je scena dje se Sauron razotkrije Gandalfu, jer Sauron jos nije bio dovoljno jak da se prikaze bilo kome od "mudrih". Iz dodataka LOTR-u (odakle vecinom i Dzekson crpi informacije za produbljivanje price Hobita) znamo da Gandalf jeste shvatio da se Sauron vratio u Dol Guldur, vidio umiruceg Traina (prije nego je uopste krenula radnja Hobita) od njega uzeo kljuc i mapu. Potom je iznio svoja zapazanja Bijelom Savjetu koji se tada pokrenuo (napominje se da je Saruman tada poceo da razmislja o prstenu za sebe) na celu sa Sarumanom i krenuo na Dol Guldur, ali da se Sauron tada povukao u Mordor.
    U momentu kad se Sauron razotkrije, niko iz Srednje zemlje sam (pa ni Gandalf, jer su mu ogranicene moci kad je poslat) ne bi mogao da stoji pred njim.
    To su sad sve tehnikalije zanimljive ljudima koji su pasionirani čitaoci, a ne ljudima koji bi da odgledaju film jer su gledali LOTR. Bih dodao nešto - Bijeli Savjet je svejedno odlagao rabotu sa Dol Guldurom, prevashodno vođen Sarumanovim mislima iako je Gandalf prije cijelog posla sa patuljcima izrazio svoje brige ali zar nije (UKOLIKO se dobro sjećam) Gandalf na'vatao Traina neđe po onome što je nesrećni prevodilac stare edicije Hobita nazvao 'Divljilend'? Možda se loše sjećam, ipak sam davno serijski proždirao te knjige.
    Moglo bi se sad trlavrlat' i o tome ko je ko i odakle Gandalf i Sauron u Berane jedne sumnjive zime godine 2006.-e na slavu kod jednog Roganovića, ali bolje to da izbjegnemo.

Sto se ostalog tice, film je odlican. Dzekson svakako nadogradjuje pricu na osnovu ostalih Tolkinovih "izvora", jer je Hobit sam po sebi prilicno infantilan i bio bi malo zanimljiv LOTR publici. Samo je mogao skalat malo sa Legolasom.
    Da nema Legolasa, vjerovatno ne bi bilo najbolje ribe u filmu, tako da sam ja okej sa njim.
    "And if they didn't believe me, they believe me now."

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Čika Džo View Post
    To su sad sve tehnikalije zanimljive ljudima koji su pasionirani čitaoci, a ne ljudima koji bi da odgledaju film jer su gledali LOTR. Bih dodao nešto - Bijeli Savjet je svejedno odlagao rabotu sa Dol Guldurom, prevashodno vođen Sarumanovim mislima iako je Gandalf prije cijelog posla sa patuljcima izrazio svoje brige ali zar nije (UKOLIKO se dobro sjećam) Gandalf na'vatao Traina neđe po onome što je nesrećni prevodilac stare edicije Hobita nazvao 'Divljilend'? Možda se loše sjećam, ipak sam davno serijski proždirao te knjige.
    Moglo bi se sad trlavrlat' i o tome ko je ko i odakle Gandalf i Sauron u Berane jedne sumnjive zime godine 2006.-e na slavu kod jednog Roganovića, ali bolje to da izbjegnemo.

Da nema Legolasa, vjerovatno ne bi bilo najbolje ribe u filmu, tako da sam ja okej sa njim.
    Nope Nasao ga je u tamnicama Dol Guldura, na samrti "kad je malo sto bilo ostalo od njega". Train je imao jedan od prstenova patuljaka ako se sjecas i to ga je odvelo u volsebnikove kandze

Nemam nista protiv Legolasovog pojavljivanja per se, ali daleko je on od cudomudovista kakvim ga Dzekson predstavlja u LOTR-u i Hobitu. Sa ribom smo svi u potpunosti ok

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

A nije neka riba vala.

Legolas jeste mudoviste u knjigu vazda ima dobar konto ubijenih, prelazak planine, prolazak kroz vrata mrtvih etc etc..

Thanks Thanks Given 
    1,458
    Thanks Thanks Received 
    1,186
    Thanked in
    583 Posts

Sto se Blizardovih kreacija tice - bio si i preblag

Posto si samoproklamovani ekspert za Tolkina, mozes li mi objasniti koje su u sustini moci prstena I Saurona s njim?

Thanks Thanks Given 
    242
    Thanks Thanks Received 
    1,813
    Thanked in
    913 Posts

Generalno kamo srece da je umjesto Hobita Dzekson imao mogucnost da ekranizuje Simaliriona makar kao seriju.Ali nazalost tvrdoglavost Tolkinovih naslednika cini to nemogucim
    I have a plan so cunning you could pin a tail on it and call it a weasel.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Posto si samoproklamovani ekspert za Tolkina, mozes li mi objasniti koje su u sustini moci prstena I Saurona s njim?
    Jedan kontrolise 3 prstena visokorodnih vilovnjaka, 7 za kraljeve patuljaka i 9 kraljeve ljudi.

"Three Rings for the Elven-kings under the sky,
    Seven for the Dwarf-lords in their halls of stone,
    Nine for Mortal Men doomed to die,
    One for the Dark Lord on his dark throne
    In the Land of Mordor where the Shadows lie.
    One Ring to rule them all,
    One Ring to find them,
    One Ring to bring them all and in the darkness bind them
    In the Land of Mordor where the Shadows lie."

Prsten ce nekog kao Froda ucinjeti nevidljivim za sve osim za Saurona i Nazgule. Njegovo Oko vidi kroz sve. O samoj moci Saurona sa prstenom nema bez ugrubo, uglavnom dosta toga Cini nosioca besmrtnim, ali mu "jede" dusu..

Jedino nad Tom Bombadilom prsten nije imao moc nikakvu.

Quote Originally Posted by goldfinger View Post
    Generalno kamo srece da je umjesto Hobita Dzekson imao mogucnost da ekranizuje Simaliriona makar kao seriju.Ali nazalost tvrdoglavost Tolkinovih naslednika cini to nemogucim
    Silmarilion nazalost nikad nije zavrsen kako treba, a i pitanje kakav bi to film bio..Kao kniga je remek djelo, po meni dostojno Nobela.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Prsten moci sadrzi vecinu prvobitno urodjene sile Sauronove (posto je on Maia, od iste sorte kao i Gandalf ili Balrozi u nastanku) i cini koncentrisanu snagu sveg zla koje je ostalo na svijetu posle pada Morgotovog (prvi mracni gospodar, vidjeti Silmarilion). Sauron je po moci postao najjaci sluga Morgotov i ovaj je ulio dobar dio svoje moci u njega. Tako da Prsten Moci osim sto kontrolise nize prstenove i njihove vlasnike, ima (iskljucivo u vlasnistvu neke jake volje - takvi bi bili npr. Gandalf, Saruman, Galadrijela, Elrond ili Aragorn) i vlast nad ostalim zlom (ciji su hardcore predstavnici Zmajevi, Balrozi - zapravo jedini za kojeg se "zna" da je nadzivio prva doba je onaj iz Morije koga ubija Gandalf). To zlo bi ucinjelo da i sami vlasnik prstena postane nalik Sauronu, stoga su svi Mudri (izuzev Sarumana) iskulirali i samu pomisao da mogu upravljati njime. Ako zelis neku fizicku demonstraciju moci Prstena - u rukama pravog vlasnika moze i upravljati vremenskim prilikama.

Sa druge strane, Sauron je prilicno mocan i bez prstena (dok je isti citav negdje) - ne dovoljno mocan da pregazi sve, ali i dalje najmocniji lik.

Da pojasnim jos i moci prstena u rukama slabijeg nosioca - Prsten daje svima moc u skladu sa jacinom njihove prirode i volje. Zato frodo sa prstenom na ruci ne moze komandovati Nazgulima, ali jedan Elrond bi svakako mogao
    Last edited by Lucianeddu; 08-01-14 at 20:46.

Thanks Thanks Given 
    1,458
    Thanks Thanks Received 
    1,186
    Thanked in
    583 Posts

Одлично објашњење међутим ја који сам само гледао филм сам видио само да Фродаш постаје невидљив и да Саурон у оном рату са прстеном на руци може да распали мало већу групу војника одједном и то је то.
    И чињеница да су му окинули шаку онако лако ми говори да је масу рањив иако има MY PRECIOUS на руци.
    Е сад поента моје приче је да је тај извикани прстен толико у фокусу a његова моћ ниђе приказана нити објашњена. То је по мени највећа мана LOTR

Sate sate sate

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Pazi, prsten mu nije isjekao bilo ko. Prvo se Sauron borio sa kraljem vilenjaka (Gil Galadom) pa nakon sto je njega ubio sa kraljem ljudi (Elendilom) pa nakon toga sa Elendilovim sinom, Izildurom, koji mu je isjekao prst. Da ti ih poredim sa likovima iz samog LOTR-a: Elrond i 2 Aragorna. To traje "od jutra pa ljetni dan do podne" a ne pola minuta kao u uvodnom dijelu filma

Nego takve stvari se tesko mogu ispricati a da se radnja filma ne ubije...A Dzekson je racunao na to da je vecina publike na zapadu upoznata sa Tolkinovim djelom, za razliku od naseg podrucja gdje je film utabao stazu...

Thanks Thanks Given 
    1,458
    Thanks Thanks Received 
    1,186
    Thanked in
    583 Posts

Коректно, ал ипак бих волио да сам видио величанственост прстена у рукама Саурона, поготово у том рату, е то би добро било виђети на платну.
    Слажеш ли се ипак да филм није у потпуности дочарао моћ прстена?
    Која књига то обрађује, овај рат тј битку ову што си описао?

Sate sate sate

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Dodatak knjizi Silmarilion koji se zove "O prstenovima moci i trecem dobu". Mada informacije su rasprsene po cijelom Tolkinovom legendarijumu, morao bi procitat sve da steknes uvid u stvari Ili makar Silmarilion, Gospodar prstenova i dodatke tim djelima. Slazem se da film nije docarao moc prstena u adekvatnoj mjeri. Ali na mene je to uticalo da uzmem sve od Tolkina i procitam :mrgreen:

evo ti da istrazujes ako te interesuje: http://lotr.wikia.com/wiki/Battle_of_Dagorlad

Last edited by Lucianeddu; 08-01-14 at 23:30.

Thanks Thanks Given 
    1,458
    Thanks Thanks Received 
    1,186
    Thanked in
    583 Posts

Ја не знам што не направе филмове на рачун тих ствари, оманут не може никако. Овај Hobit је лично мени најмање интересантан.
    Узећу да погледам LOTR опет, да се подсјетим

Едит:Тај Silmalirion страшно добро звучи

Last edited by nimfa; 09-01-14 at 00:13.
    Sate sate sate

Thanks Thanks Given 
    61
    Thanks Thanks Received 
    4
    Thanked in
    4 Posts

Ima li dje da se kupi The Silmarillion Hobbit i sve knjige vezane za Middle earth odje u Podgoricu trazio sam po nekim knjizarama ali nista .

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Silmarilion je po meni bolja i interesantnija knjiga od svih LOTR knjiga i Hobbita. Genijalna je. I nju ne bi trebali raditi kao film, nego kao neku visokobudžetnu mini-seriju, jer je žalost išta propuštiti.
    DICIOTTO

Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Узећу да погледам LOTR опет, да се подсјетим
    Ja sam bas sinoc zavrsio.

Page 106 of 144 FirstFirst ... 65696102103104105106107108109110116 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 3 users browsing this thread. (0 members and 3 guests)