Page 557 of 666 FirstFirst ... 57457507547553554555556557558559560561567607657 ... LastLast
Results 13,901 to 13,925 of 16635

Thread: Iz raznih novina II

Thanks Thanks Given 
    26
    Thanks Thanks Received 
    312
    Thanked in
    216 Posts

samo problem kod dekriminalizacije uvrede je sto se stvori ambijent da novinari mogu da pisu sve o bilo kome pa poslije nekog vremena iznosenja lazi a i istine izgubi se ta linija medju njima.
    vise se ne mozes u ni jednu informaciju povjerovati, nestaje istrazivacko novinarstvo i ostaje nam tabloidno. problem je nasih novinara sto nisu nezavisni sto ne mogu napisati sta hoce ili nece da napisu nesto sto nije provjereno. cak i ako se neko usudi da ne napise neprovjerenu informaciju ili provjerenu koja je netacna uvijek se nadje neko ko ce plasirati tu informaciju i potpisati se ispod nje jer nece odgovarati za nju.
    ako i odgovara kazne su mizerne i toj novini se vise isplati i platiti kaznu zarad tiraza.
    ja sam za to da se odgovara za rijec (napisanu) rijec.
    Crna Gora, gnjezdo sokolova,
    ko te kleo – jaki Bog ga smeo,
    Tko zlobio – crn mu obraz bio

Thanks Thanks Given 
    970
    Thanks Thanks Received 
    1,814
    Thanked in
    983 Posts

Quote Originally Posted by lepetanac View Post
    bili bio zadovoljan sa 500 e i malim clankom da si dobio presudu u neki cosak??
    sve se da izracunat i dje je volje (sredstava) tu je i nacina. Sto je obicniji, skromniji covjek, to ce manji problem biti oduziti mu se. Mislis da bi bilo kojeg radnika sto jedva prezivljava danas boljela ona rabota sto ga je neko prozvao u novine, kad je posle to demantovano, pa mu jos i placeno 500 eura (racunaj njegove skoro dvije plate)? A onaj koji ima mnogo vise od toga ima mogucnost da izracuna koliko se ta uvreda i kleveta odrazila na njegovo poslovanje, pa se, zavisno od tipa posla, lagano moze doci do mnooogo vece sume od 500 eura. Za sve to postoje nacini i to se radi.
    Last edited by ovizionizi; 05-01-14 at 14:19.
    - Baba, zašto za nas Zećane vele da govorimo: "Ovizi, onizi"?

- A kojizi to vele, sine??

Thanks Thanks Given 
    970
    Thanks Thanks Received 
    1,814
    Thanked in
    983 Posts

Quote Originally Posted by night_silence View Post
    Ministar pravde je ukinuo kaznu za klevetu jer im očigledno više odgovara da se o korupciji i zloupotrebi službenog položaja razgovara na nivou čaršije nego da to budu ljudi u crnim mantilima kao u dobra stara vremena
    Nije mi jasno o cemu pricas, jer korupcija i zloupotreba sluzbenog polozaja ostaju tamo dje su i bili, a kleveta i uvreda su nesto drugo. Bas zato i treba nase strucnjake za pravdu i pravo rasteretit malo uoci predstojece goleme borbe protiv korupcije i org. kriminala, pa se sa tog aspekta taj potez dekriminalizacije klevete moze smatrati vrlo korisnim, jer i ovako ne mogu stizat od silnih slucajeva koje rasvijetlise
    - Baba, zašto za nas Zećane vele da govorimo: "Ovizi, onizi"?

- A kojizi to vele, sine??

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Gluposti. Ovom covjeku je preslo u naviku da pravi sprdnju od sebe, a izgleda da nema ni savjetnika koji bi mu na to skrenuo paznju. Sramota je da jedan ministar, pa jos doktor prirodnih nauka, ne zna vrijednosti brojeva i odnose velicina koji se u osnovnoj skoli uce.
    10 000 milijardi je 10 biliona eura, sto je, otprilike, jednako kao kad bi uzeli devizne rezerve Kine, pomnozili ih sa dva, pa na dobijeni iznos dodali rezerve USA, Japana, EU i Rusije. I poveliki kusur bi ostao...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Zar si zaboravio da su nekad plate bile bilioni... a njemu se samo pobrka dinar i (j)evro

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Nijesam, ne. Dvadeset ovih, i Kinezi osvojise Evropu.

http://www.slobodanjovanovic.org/wp-...i.jpg?lang=lat

Neki Kinez mu je vjerovatno na engleskom rekao da planiraju da uloze 10 mlrd., pa je mozda pogresno razumio zbog razlike u imenovanju brojeva, ali to mu nikako ne moze biti opravdanje. Ako nista drugo, kao prirodnjak morao je da zapise broj na papir i da se pocese po glavi, a kao ministar mora konsultovati savjetnika za ekonomiju.
    Nego, ovo je Nikolicev kadar...

Thanks Thanks Given 
    1,039
    Thanks Thanks Received 
    4,135
    Thanked in
    2,331 Posts

10.000 милијарди еура????????????????????????????????????

То је БДП Кине за двије и по године....јел ово са њуза!?
    Црногорце је одржало црногорско срце.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    204
    Thanked in
    153 Posts

Ja sam procitao 100 milijardi. Ma, ako bude i 10, bice slavlja. Vjerujem da ce biti izbora u Srbiji, Kineze boli briga, malo besplatne reklame, ovi tabanaju stazu pred izbore i svi srecni. A narod ko...
    Kad bi danas protiv ovog Mila, stao Milo iz 90-ih, ta dva bi Mila vodila rat do satiranja.

Thanks Thanks Given 
    32
    Thanks Thanks Received 
    81
    Thanked in
    44 Posts

Dobro ljudi nemojte tako, mislio je covjek 10.000 milijardi u narednih 10.000 godina.

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

Preporucujem veceras program HRT1 u 20:50... Sta ce se dogoditi sa Perkovicem i Mustacem kad se otvori Pandorina kutija...Najavise na TV dnevniku HRT1...
    Sumnjam da ce preskociti podatke o UDBA CG...

Hvala Lepo

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    204
    Thanked in
    153 Posts

Quote Originally Posted by Maja View Post
    Preporucujem veceras program HRT1 u 20:50... Sta ce se dogoditi sa Perkovicem i Mustacem kad se otvori Pandorina kutija...Najavise na TV dnevniku HRT1...
    Sumnjam da ce preskociti podatke o UDBA CG...

Hvala Lepo
    Anto Nobilo je sjajan advokat, bivsi tuzilac, i ne sumnjam da ce naci nacina da dokaze ko su izvrsioci. Nalogodavce ce naci o kukovo ljeto.
    Kad bi danas protiv ovog Mila, stao Milo iz 90-ih, ta dva bi Mila vodila rat do satiranja.

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

Quote Originally Posted by niksicanin 24 View Post
    Anto Nobilo je sjajan advokat, bivsi tuzilac, i ne sumnjam da ce naci nacina da dokaze ko su izvrsioci. Nalogodavce ce naci o kukovo ljeto.
    Kad bi znali unaprijed ne bi ni vodili proces... a ne bi ni citali, ni gledali, ni slusali... a ni g. Nobilo ne bi trebao biti placen za to sto radi. U stvari trebali su angazovati crnogorce da im pojasne po koju... Crnogorci sve znaju, ali taje.
    Ja cu ipak ispratiti emisiju, jer oni imaju sve podatke, ma koliko moji Crnogorci znali sve bolje od svih.
    O utiscima nakon emisije i dokum. priloga.

Hvala Lepo

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    204
    Thanked in
    153 Posts

Kad bi znali unaprijed ne bi ni vodili proces... a ne bi ni citali, ni gledali, ni slusali... a ni g. Nobilo ne bi trebao biti placen za to sto radi. U stvari trebali su angazovati crnogorce da im pojasne po koju... Crnogorci sve znaju, ali taje.
    Ja cu ipak ispratiti emisiju, jer oni imaju sve podatke, ma koliko moji Crnogorci znali sve bolje od svih.
    O utiscima nakon emisije i dokum. priloga.

Hvala Lepo
    Sto se zestis Samo sam rekao da je Nobilo sjajn advokat, i da ce iskoristiti svaku mogucnost da izvuce svog klijenta. A, da nece izostaviti ko su bili izvrsioci. Svak ko je u Niksicu izlazio krajem 80-ih zna ko su bili izvrsioci. Kao sto ce nalogodavce naci o kukovo ljeto. Valjda si toliko ostroumna da znas da je udba bila sve samo ne organizacija koja je tek tako pravila faulove na sopstvenu stetu.

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

Veze nemam o radu UDBA-e... Ali zato znam da Njemci nece, kao sto nisu, preci preko ovog slucaja pa ni sa pokusajima setnje od strane ex UDBA-sa ovako ili onako..
    No, bice zanimljivo pratiti...
    Inace kad sam ljuta, ja kazem da sam ljuta, ali sad nemam razloga sem sto me nekad iziritira zatupljenost CG drustva, i njihova misao da su izolovani kao Albanija pod Enverom.. Nije bas tako...

Hvala lepo
    p.s. Pocinje... opa i iz BG konekcija...
    Auuu prvi udarac iz slobodnog prostora - CG UDBa... ijao..
    Last edited by Maja; 06-01-14 at 19:57.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    204
    Thanked in
    153 Posts

Veze nemam o radu UDBA-e... Ali zato znam da Njemci nece, kao sto nisu, preci preko ovog slucaja pa ni sa pokusajima setnje od strane ex UDBA-sa ovako ili onako..
    No, bice zanimljivo pratiti...
    Inace kad sam ljuta, ja kazem da sam ljuta, ali sad nemam razloga sem sto me nekad iziritira zatupljenost CG drustva, i njihova misao da su izolovani kao Albanija pod Enverom.. Nije bas tako...

Hvala lepo
    Ne znam, nekako konstantno imas pogresnu predstavu o meni(sto me jako buni, obicno ti jako ide od ruke da stvarima das pravo ime, ili osobama svejedno), pa i o ovom slucaju. Ne znam koji je motiv Nemaca da se ovako zainteresuju za ubistvo Djurekovica. Ja sam samo napisao da je Nobilo sjajan advokat, i da su u ubistvo umijesani ljudi bliski cg-udbi, tj. da je svako u gradu Niksicu znao tih godina ko su bili egzekutori, te da sumnjam da Nobilo to nece dokazati. A da ce naci nalogodavce, bio bih veoma iznenadjen da se to desi.

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

Ne znam, nekako konstantno imas pogresnu predstavu o meni(sto me jako buni, obicno ti jako ide od ruke da stvarima das pravo ime, ili osobama svejedno), pa i o ovom slucaju.
    Nemojte da se "izrazavam"...
    .....
    Opa koji podaci i to sve otvoreno... Kod nas na TV gosti ne smiju zucnuti ni na pitanje "pada li kisa?", a tamo...
    Sad iz BG ukljucenje - Bozidar Spasic...

Hvala lepo
    Last edited by Maja; 06-01-14 at 20:22.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Dobro je da se taj dio otkrije i da se rijese mnoge bajke. Stane Dolanc poslao na evropsku dzadu svoju vojsku kokosara, sitnih tucarosa i malo jacih razbojnika, a kad se sve sabere taj zalosni Djurekovic nije ukrao ni blizu koliko se naplastali ti regrutovani. Samo da poslije ne nastane pokolj sto se neopravdano uzima slava Branu, Arkanu, Bokanu...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    204
    Thanked in
    153 Posts

Quote Originally Posted by Hari Krisna View Post
    Dobro je da se taj dio otkrije i da se rijese mnoge bajke. Stane Dolanc poslao na evropsku dzadu svoju vojsku kokosara, sitnih tucarosa i malo jacih razbojnika, a kad se sve sabere taj zalosni Djurekovic nije ukrao ni blizu koliko se naplastali ti regrutovani. Samo da poslije ne nastane pokolj sto se neopravdano uzima slava Branu, Arkanu, Bokanu...
    On je, u stvari, otkrio epohalne kradje tadasnjeg rukovodstva, odnosno sina Mike Spiljka, mislim na Vanju Spiljka. I naravno da je pobjegao, uvijek se moze izazvati saobracajka, a posto je bio direktor INE, tesko da su mu mogli pripisati ludilo. Mnogo sam skloniji da vjerujem da je motiv njegovog ubistva otkrivanje kradje, nego sto se povezao sa emigracijom.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

I ja mislim da to zive veze nema sa emigracijom ali im je bila grdna frka da ga sto prije ucutkuju

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

Ono sto je point, jesu objasnjenja na koji nacin se funkcionisalo, koje su osobe donosile naredbu za likvidaciju bilo koga ko bi im bio procijenjen ovako-onako protiv njihovog sistema. Od Milke Planinc pa nanize... I onda pomisao na ono sto je rekao g. Vucic a kasnije dodao i g. Dacic, da je "drzava" ubila ove i one.. To je sve ista skola i koncepcija "presuda" je tu jasna...
    Da su od 85. znali da moraju da se spreme za raspad YU, na koji nacin su degradirali licnosti, izmisljali intervjue, da su pratili sve u inostranstvu itd...Zanimljivo..

Hvala Lepo

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

http://www.dnevno.hr/vijesti/hrvatsk...vicarskoj.html

Sin Mike Špiljka balkanski kralj nafte s vilom na jezeru u Švicarskoj

Švicarska tvrtka Vanjke Špiljka samo na ugovorima s Vladom SAD-a, isporuci nafte za Kosovo, od 2007. do 2011., uprihodila je preko 41 milijun dolara * Švicarsko predstavništvo Ine poslovalo je na istoj adresi u Zürichu na kojoj je sada sjedište Špiljkovog Mitana * Špiljak je prvi otkrio porezni raj, njegov zagrebački Mitan bio je podružnica Mitan Internationala s Britanskih Djevičanskih Otoka. Nema biznisa do naftnog biznisa! Naravno, na ovim prostorima ulazak u taj krug bogataša podrazumijeva da ste sin ili član obitelji političkog moćnika (u pravilu iz komunističke ere) ili dio gospodarsko-obavještajne elite etablirane od tih vremena. Dokazuje to i slučaj Vanjke Špiljak, sina komunističkog moćnika, pokojnog Mike Špiljka. U hrvatskim se medijima dosad o njemu pisalo u raznim kontroverznim kontekstima ali nikad nije objavljeno kako je on jedan od najbogatijih Hrvata u Švicarskoj. "Moj otac nije naručio ubojstvo Stjepana Đurekovića", glasio je naslov u Jutarnjem u svibnju 2008. Name, Špiljak je tada svjedočio na Visokom zemaljskom sudu u Münchenu na suđenju za ubojstvo njegova nekadašnjeg kolege iz Ine Stjepana Đurekovića 1983. u Njemačkoj. U sudskom spisu, naime, postojao je iskaz “Udbina” likvidatora Vinka Sindičića koji je ustvrdio da je upravo Mika Špiljak naložio Đurekovićevu likvidaciju kako bi zaštitio i sina i sebe. Prema njegovim tvrdnjama, Đureković je mogao progovoriti o pronevjerama u Ini za koje je, među ostalim, bio odgovoran i Vanja Špiljak. Na Sindičićev iskaz nadovezuje se i nekadašnji ministar unutarnjih poslova SRH Pavle Gaži koji je govorio o tome kako je stopirana njegova istraga u Ini početkom 80-ih te kako je imao podatke da je sirova nafta u to vrijeme kupovana po višim cijenama, a da je razlika išla kao provizija na tajne inozemne račune pojedinaca koji su u tome sudjelovali, dakle i sina Mike Špiljka.

....i ostalo oko profita... na linku..
    Ovo zbog onih koji "pate" za ex YU.. Kako su "skidali" smetnje, i tako to... Al zato ste vi bili pod ekonomskom blokadom, krizom, bombama...

Dalje...

http://blog.dnevnik.hr/peratovic/200...u-spiljak.html

Ne preskociti bisere od komentara

Hvala Lepo
    Last edited by Maja; 06-01-14 at 21:24.

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

Sad vidjeh video snimak sa paljenja badnjaka ispred hrama u PG... Pjevaju o Kosovu o Srbadiji itd... vatromet, e....

Hvala lepo

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Evo Risto i Miraš zamijenili uloge. Dok je vlast bila uz CPC, Risto je kleo, a Miraš blagosiljao. Sada kad se situacija mijenja - Miraš kune, a Risto se prodobrio, miri braću. Mutljavine farisejske, samo sebi pravite mjesto. Ugledajte se na papu i saljite istinske poruke mira i ljubavi. Makar da zvuce tako, a Bog ce znati... I taj Vatikan..
    Ma šta da stvorim, i ma kako voleo ono što stvorim – ubrzo moram da postanem protivnikom tome..

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    2 Posts

- “Apostolsko pismo, programski spis pape Franje izazvao je burne reakcije na stranicama njemačke štampe. Jer kada vjerski poglavar slobodno tržište naziva tiranijom, onda u konzervativnim krugovima prestaje svaka šala i teološka rasprava.“

http://www.dw.de/kakav-je-to-komunis...anu/a-17282640
    Zelim vam samo jedno, a to su dvije stvari: "rad, red i disciplinu".

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Sad vidjeh video snimak sa paljenja badnjaka ispred hrama u PG... Pjevaju o Kosovu o Srbadiji itd... vatromet, e....

Hvala lepo
    Pa šta te tu čudi ?

Takvo jr DPSNP stado...
    ... to ja znam jer je mene brat u Italiju !

Page 557 of 666 FirstFirst ... 57457507547553554555556557558559560561567607657 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)