Page 556 of 666 FirstFirst ... 56456506546552553554555556557558559560566606656 ... LastLast
Results 13,876 to 13,900 of 16635

Thread: Iz raznih novina II

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    2 Posts

Izuzetno zanimljiva potvrda svega onoga što svi đuture odlično znamo....
    http://www.blic.rs/Vesti/Svet/431822...oge-iznenaditi
    Zelim vam samo jedno, a to su dvije stvari: "rad, red i disciplinu".

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

Quote Originally Posted by Xerxes View Post
    Izuzetno zanimljiva potvrda svega onoga što svi đuture odlično znamo....
    http://www.blic.rs/Vesti/Svet/431822...oge-iznenaditi
    Da, znamo koliko je narod uopsteno "obrazovan", podlozan marketinskim manipulacijama I eto rezultat je upravo takav. Da pitaju iste koliko je Usa licno nepotrebno izgubila svoje mladosti u 2. Svetskom ratu smirujuci ludake po svijetu, a po Evropi pogotovo...garant bi "znali"... no, marsovci su medju nama, a ja nesto ne podnosim one koji manipulantski sire losu pricu o USA. Ni djuture...
    Hvala Lepo

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    2 Posts

Zapadni demokratski blok i Sovjetski Savez podjednako su slavili pobjedu u drugom svjetskom ratu.

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

Quote Originally Posted by Xerxes View Post

Zapadni demokratski blok i Sovjetski Savez podjednako su slavili pobjedu u drugom svjetskom ratu.
    Jeste jer je USA smirila ludake po evropi I sire..licno im je bilo nepotrebno da se zrtvuju kad su evropske drzave zamutile sve.. o Staljinovoj pobjedi bez Usa nemojmo..deca ce se smijati ovdje..
    Hvala Lepo

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    2 Posts

- Isuviše opširna tema da bi se u ovaj kasni sat mogao založiti za nju... a i teško je baratati sa PRAVIM činjenicama izvan sveprihvaćenog i ustaljenog mišljenja. A vrlo je jednostavna računica kada se stavi na papir, čak niti jedan argument izvan brojki nije ni potreban.

A za djecu i njihov osmijeh, uvijek ću staviti jedan veliki crveni nos i zasmijavati ih dok god budem snage imao... LAKU NOĆ

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

UP o napadu na novinarku Dana: Razbojnik Nikčevićevoj pokušao da otme tašnu
    http://www.cdm.me/drustvo/hronika/ni...novinarka-dana

svi ste o ovome čuli ali mene kopka jedan komentar posjetioca... da li je komentar na mjestu? zar ovo već nije alarmantno?
    U ovoj žalosnoj državi samo se prebijaju novinari iz onih medija koji krtički pišu ili govore o ovoj vlasti.Zanimljivo da niko ne prebi nijednog novinara recimo iz Pobjede ili Dnevnih novina ili RTCG,a koji su sve državni mediji i režimski mediji,samo se prebijaju oni novinari iz onih medija koji pišu o sprezi kriminala i ove vlasti,korupciji i drugim nečasnim stvarima,a što ovu vlast i mafiju koja je povezana sa njima mnogo smeta i mnogo ih boli.

Thanks Thanks Given 
    26
    Thanks Thanks Received 
    312
    Thanked in
    216 Posts

mozda grijesim dusu ali ja nesto sumnjam da bi ova vlast u ovom momentu naredila prebijanje novinarke dana a jos traje istraga oko bombe u vijesti. a vec kad pominjemo prebijanje novinara , sem ove sada iz dana, i one iz vjesti dje je uhapsen |Buskovic pa se zna ko je to uradio ima li jos koji novinar da je isprebijan a da se ne zna ko je to uradio?
    Crna Gora, gnjezdo sokolova,
    ko te kleo – jaki Bog ga smeo,
    Tko zlobio – crn mu obraz bio

Thanks Thanks Given 
    26
    Thanks Thanks Received 
    312
    Thanked in
    216 Posts

Quote Originally Posted by Pirun View Post
    UP o napadu na novinarku Dana: Razbojnik Nikčevićevoj pokušao da otme tašnu
    http://www.cdm.me/drustvo/hronika/ni...novinarka-dana

svi ste o ovome čuli ali mene kopka jedan komentar posjetioca... da li je komentar na mjestu? zar ovo već nije alarmantno?

Ovo nije napad na njeno 'pero' kako kazete,niti na njeno zanimanje, nego napada na lice sa ciljem oduzimanja licne imovine,odnosno kradja tj razbojnistvo. ne brkajte babe i zabe. Zanima me samo da li bi gospoda iz opozicije ili nebitno koje opredijeljenosti, osudili napad da je napadnuta neka nezavisna zena odnoso zena iz druge profesije

i ovo je jedan od komenara tamo napisanih, moju koleginicu je slican razbojnik opljackao. isto je bio maskiran, samo sto ju je prebio pistoljem tako da preko pola godine nije iz kuce izlazila jer joj je lice bilo deformisano. nikad nije pronadjen naravno.
    nesto se ne mogu sjetiti da je bilo napisano na portalima i sl a posebno da su osudjivali i pozicija i opozicija.
    sada ne znam o cemu gospodja pise, ne citam te novine ali ja iskreno sumnjam da je ovo napad bio zbog njenog pera kako napisa ovaj.
    Last edited by lepetanac; 04-01-14 at 02:17.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

E, ali koji jadnici su naši "nezavisni mediji". Mislim, PINK-ov "minut-dva" mi je smijesan zaista, ali Vijesti...pa ljudi!!! Sinoć prenose ovu vijest i kažu "...više povreda u predjelu glave, nanesene tupim predmetom, najvjerovatnije - PENDREKOM.." To mi već nije bilo za smijanje. Tolika nezasita želja da se spinuje kontra-vlasti, gazi preko svih moralnih i ljudskih granica... Ma skoro sam blizu da povjerujem da one petarde sami sebi bacaju...
    Ma šta da stvorim, i ma kako voleo ono što stvorim – ubrzo moram da postanem protivnikom tome..

Thanks Thanks Given 
    26
    Thanks Thanks Received 
    312
    Thanked in
    216 Posts

to je najveci problem u nasoj drzavi , jer ne postoji nezavisni mediji. ili su zavisni od vlasti ili od opozicije.
    ne vidim niti jednog medija koji ce vijest prenjeti nepristrasno. ovi tkz nezavisni kao Vijesti sto su ili Pink toliko spinuju da sada i kad napisu nesto sto je mozda istina ne moze im se vjerovati jer su toliko puta izrekli laz ili prenapumpali da uvijek postoji sumnja u te tekstove i to velika.
    sto se tice petardi, taman takvim pisanjem covjek nekad pomisli da to sami sebi rade da bi se citali.
    ocigledno nisu procitali Ezopovu pricu o pastiru koji se stalno salio.
    PASTIR KOJI JE ZBIJAO ŠALEGoneći ovce na pašu podalje od sela, neki je pastir kratio vreme dozivajući seljake u pomoć, tvrdio je kako vukovi napadaju ovce. Preplaši ih tako dva tri puta pa dotrčaše, a potom u smehu odoše, no naposletku se vuk uistinu pojavi. Pa, premda stadu nije bilo uzmaka, a on sam dozivao u pomoć, seljaci se, pomislivši da se pastir po običaju šali, nisu na to mnogo obazirali, i tako mu se desi da je izgubio sve ovce.Tako prolaze lažljivci jer im se ne veruje ni onda kada govore istinu.

Thanks Thanks Given 
    59
    Thanks Thanks Received 
    141
    Thanked in
    107 Posts

Razbijanje glave starijoj ženi nije političko pitanje već potreba da se policija ( policija kao organizovana grupacija ljudi koji svoju egzistenciju ostvaruju radeći na zaštiti lica i imovine ) obračuna sa degenericima koji to rade iz ko zna koje pobude što u krajnjem nije ni bitno ...
    deuscroix

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    204
    Thanked in
    153 Posts

A jes, Lidija bas ima love, dopisnica Dana iz Niksica. Ne sprdajte se.
    Kad bi danas protiv ovog Mila, stao Milo iz 90-ih, ta dva bi Mila vodila rat do satiranja.

Thanks Thanks Given 
    59
    Thanks Thanks Received 
    141
    Thanked in
    107 Posts

Quote Originally Posted by niksicanin 24 View Post
    A jes, Lidija bas ima love, dopisnica Dana iz Niksica. Ne sprdajte se.
    Nemam ništa protiv da se u MUP organizuje jedan sektor koji će raditi na rasvetljavanju politički motivisanih napada ali da ovaj sjučaj treba da rasvijetli neko drugi zbilja nema veze sa realnošću ...
    deuscroix

Thanks Thanks Given 
    2,333
    Thanks Thanks Received 
    5,877
    Thanked in
    2,048 Posts

Quote Originally Posted by lepetanac View Post
    mozda grijesim dusu ali ja nesto sumnjam da bi ova vlast u ovom momentu naredila prebijanje novinarke dana a jos traje istraga oko bombe u vijesti. a vec kad pominjemo prebijanje novinara , sem ove sada iz dana, i one iz vjesti dje je uhapsen |Buskovic pa se zna ko je to uradio ima li jos koji novinar da je isprebijan a da se ne zna ko je to uradio?
    Pitanje je ko je vlast, je li to monolitna grupacija ili ima raznih frakcija, nekom odgovara ovo nekom ono.

Ja lično se ovim putem izvinjavam policiji CG i ANB-u jer sam mislio da su sposobniji.
    Izgleda da su godine zapošljavanja malog od brata, ljubavnica i njihovih muževa, strininih komšija i sl. učinile svoje pa su sposobni ljudi čušnuti u ćošak ili su poćerani.

Thanks Thanks Given 
    59
    Thanks Thanks Received 
    141
    Thanked in
    107 Posts

Quote Originally Posted by remark View Post
    Pitanje je ko je vlast, je li to monolitna grupacija ili ima raznih frakcija, nekom odgovara ovo nekom ono
    Sve to stoji ali to ženi kojoj je razbijena glava ( a ni ukupnoj javnosti ) nije nikakva satisfakcija ako se onaj koji je to učinio ne stavi u prdekanu na neko vrijeme a sva je prilika da će se do kraja ove godine stvorit dovoljno dobar zakonski okvir za ( ako ne rasvetljavanje učinjenog ) ublažavanje ovakvih podlih napada ...
    deuscroix

Thanks Thanks Given 
    26
    Thanks Thanks Received 
    312
    Thanked in
    216 Posts

ne znam dje da stavim pa reko ovdje
    nadam se da gledate zivu istinu sa Jovom Kapicicem sada

Thanks Thanks Given 
    688
    Thanks Thanks Received 
    709
    Thanked in
    464 Posts

Prije neki dan ubiše onu staricu u Nikšić, niđe osude za takav čin ( MANS, DPS, SNP, NEZAVISNI NOVINARI i ostali bakrači ).Prilog od jednog minuta je bio samo reda radi.
    Zašto je ova novinarka vrijednija od one grdne babe?
    Last edited by Markys; 04-01-14 at 17:52.
    "Što bi, ne bi" - Felix Brych, 05.03.2019.

Thanks Thanks Given 
    1,039
    Thanks Thanks Received 
    4,135
    Thanked in
    2,331 Posts

Ја Вијестима не вјерујем од оне шараде и представе са оним полицајцем из ХН.Новини КОС-а Мрак-у, нисам вјеровао никад.
    Али сматрам да је власт ЦГ, на челу са премијером, одговорна за сваки напад на новинаре све док ти напади не буду истражени а извршиоци и налогодавци буду прописно кажњени или ако су ван домашаја ЦГ институција да барем њихова имена буду позната јавности.
    Црногорце је одржало црногорско срце.

Thanks Thanks Given 
    970
    Thanks Thanks Received 
    1,814
    Thanked in
    983 Posts

mozda grijesim dusu ali ja nesto sumnjam da bi ova vlast u ovom momentu naredila prebijanje novinarke dana a jos traje istraga oko bombe u vijesti.
    Ne vjerujem ni ja u to, ali previdjas glavnu stvar, da se ovakvim ucestalim divljanjem i izivljavanjem po novinarima te dvije kuce stvorila atmosfera tj ambijent u kojem se svakoj budali moze dizat kuurac na te novinare, jer je ubijedjen unaprijed da ga niko nece traziti i progoniti.
    - Baba, zašto za nas Zećane vele da govorimo: "Ovizi, onizi"?

- A kojizi to vele, sine??

Thanks Thanks Given 
    26
    Thanks Thanks Received 
    312
    Thanked in
    216 Posts

a ko ce da zastiti nas od novinara, posto je doslo vrijeme da novinar moze svasta da napise a da ne odgovara za to. ono kao sloboda govora i sl.
    evo primjer,
    kod mog rodjaka koji je bio na neku funkciju (nije politicka) dosao je novinar Dana da ga pita oko nekih ugovora jer je Dan imao informacije da su se neke pare pronevjerile, da se pokralo nisu postovali ugovori i sl.
    i naravno moj rodjak mu je predocio svu dokumentaciju , sve papire i sve sto se radilo napismeno. novinar koji je izgleda bio posten je samo rekao , odje nema mjesta za mene, nece nista objavljivati jer nema sta da se objavi.
    i sta se desava, poslije par dana izlazi tekst, potpisan od strane drugog novinara Dana sa svim izmisljotinama. i sta covjeku ostaje, da demantuje da vrsi prepisku po novinama itd.
    i sve da ga stave na 5 strana sa svim demantima i papirima, bar njih 90 % ce reci da su novine u pravu jer su to novine i one znaju a onih 10 % ce reci a mozda i nisu ali samo mozda.

Thanks Thanks Given 
    970
    Thanks Thanks Received 
    1,814
    Thanked in
    983 Posts

koliko sam shvatio, gradjanska parnica ostaje opcija za uvredu casti, a to je bolje nego da je krivicno djelo.. bolje mu pare uzet, no u zatvor ga slat. Bar ja mislim da je tako reformisano to oko uvrede i klevete..
    Ali svakako nista ne opravdava ovo kreiranje jedne opste ludnice u kojoj ladno ne bi bilo pretjerano novinarima dat i beneficirani radni staz.
    - Baba, zašto za nas Zećane vele da govorimo: "Ovizi, onizi"?

- A kojizi to vele, sine??

Thanks Thanks Given 
    26
    Thanks Thanks Received 
    312
    Thanked in
    216 Posts

mozda bi u Americi i uzeo dobre pare ali kod nas presuda od 500 eura ne znaci nista, obraz ti je ocrnjen i ne mogu ga ni jedne pare oprati. i da se dokaze da je ovaj pisao neistine koju satisfakciju ima u tome kad je to vec izreceno i ostace da je uradio nesto sto nije.
    ja ne opravdavam ovo ni malo, da me ne shvatis pogresno. ovo jeste postalo katastrofalno medijsko nebo zvano Crna Gora.
    i pojedinim novinarima bi taman trebalo dati benificirani radni staz, ali onim postenim neiskvarenim kao sto je bio ovaj sa pocetka price.
    ali sta raditi sa ovim takozvanim novinarima koji pisu neistine samo da bi prodavale novinu i imale svoj clanak za koji ce dobiti euro ili dva.
    kako bi ti reagovao da ti neko obraz okine po citavoj crnoj gori i to lazno, a jos su prije toga bili kod tebe i dao si im svu dokumentaciju koja pobija njihove navode.
    bili bio zadovoljan sa 500 e i malim clankom da si dobio presudu u neki cosak??

Thanks Thanks Given 
    688
    Thanks Thanks Received 
    709
    Thanked in
    464 Posts

mozda bi u Americi i uzeo dobre pare ali kod nas presuda od 500 eura ne znaci nista, obraz ti je ocrnjen i ne mogu ga ni jedne pare oprati. i da se dokaze da je ovaj pisao neistine koju satisfakciju ima u tome kad je to vec izreceno i ostace da je uradio nesto sto nije.
    ja ne opravdavam ovo ni malo, da me ne shvatis pogresno. ovo jeste postalo katastrofalno medijsko nebo zvano Crna Gora.
    i pojedinim novinarima bi taman trebalo dati benificirani radni staz, ali onim postenim neiskvarenim kao sto je bio ovaj sa pocetka price.
    ali sta raditi sa ovim takozvanim novinarima koji pisu neistine samo da bi prodavale novinu i imale svoj clanak za koji ce dobiti euro ili dva.
    kako bi ti reagovao da ti neko obraz okine po citavoj crnoj gori i to lazno, a jos su prije toga bili kod tebe i dao si im svu dokumentaciju koja pobija njihove navode.
    + dobio presudu od sudstva kojeg blate na sve strane.Opet ne na osnovu dokaza.
    "Što bi, ne bi" - Felix Brych, 05.03.2019.

Thanks Thanks Given 
    59
    Thanks Thanks Received 
    141
    Thanked in
    107 Posts

Ministar pravde je ukinuo kaznu za klevetu jer im očigledno više odgovara da se o korupciji i zloupotrebi službenog položaja razgovara na nivou čaršije nego da to budu ljudi u crnim mantilima kao u dobra stara vremena a čak pomenuti gospodin kao ministar pravde savjetuje policijskog funkcionera u Baru da više brine o svojoj bezbijednosti nego o poslu kojim se bavi ...
    deuscroix

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Dje si ti čuo? Ako nisi iskrivio izjavu, Marković nije pri sebi...?! Mislim na ovaj dio oko preporuke načelniku iz Bara.

Inače, dekriminalizacija uvrede i klevete je iradjena pod pritiskom EU, koja je vjerovatno procijenila da je za nas bolje da se malo izgazimo po dostojanstvu, ponosu, ugledu i časti, nego da se sudi novinarima za prenosenje informacija koje ponekad i stvarno dovedu do neceg zanimljivog. Jednostavno - treba stvoriti atmosferu da svako o svakom sve smije reći, da se ljudi naviknu, pogotovo oni na odgovornim mjestima, da to trpe i da uvijek moraju biti spremni da daju odgovore. Sa druge strane, to medijima daje slobodu koju mogu zloupotrebiti, ali se opet tako pravi jedan filter koji će narod brzo prepoznati, u smislu - ko pise da bi informisao, istrazivao, analizirao, a ko da bi prodao sjutrasnji broj.

Sadasnje stanje, tj. posezanje za parničnim tužbama, da bi se posredno postigla kazna za novinara koji bi inače odgovarao za klevetu, nije dobro, jer ne može pružiti adekvatnu satisfakciku oklevetanom (iznosi se uskladjuju sa praksom Evropskog suda za ljudska prava i jako su mali, s obzirom koliko mi odje cijenimo ocrnjen obraz), a ne predstavlja niti treba da predstavlja nikakvu kaznu klevetniku, niti opomenu ostalima. Zato, po meni - kleveta i uvreda nazad u KZ, a naknade steta neka ostanu to sto treba da budu - naknade steta.
    Last edited by Here To Help; 05-01-14 at 10:06.
    Ma šta da stvorim, i ma kako voleo ono što stvorim – ubrzo moram da postanem protivnikom tome..

Page 556 of 666 FirstFirst ... 56456506546552553554555556557558559560566606656 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)