Page 9 of 92 FirstFirst ... 56789101112131959 ... LastLast
Results 201 to 225 of 2285

Thread: Suplementacija/Ishrana

Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Mislim da ima nesto..nisam istraživao...
    Inače Baka za mjerenje pulsa ti ne treba sat...imaš i app za mobilne, a mozes i sam stavit ruku pa izmjerit lagano...što te zanima puls? Čuvaš srce?

Što se tiče kalorija imaš i to kao aplikacije, i na internet...mada to zavisi od fizičke forme, starosti, pola i načina na koji radiš vježbu
    -->*-TRIATLON PG!-*<--

Thanks Thanks Given 
    2,119
    Thanks Thanks Received 
    3,785
    Thanked in
    1,597 Posts

app za mobilni da mjeri pritisak? ovo jos ne cuh.
    f6

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Moram i ja kukavac cuvat srce, unisti mi ga ova kladionica i zene

Thanks Thanks Given 
    939
    Thanks Thanks Received 
    94
    Thanked in
    74 Posts

@loverclocker
    Intermittent Fasting glupost samo takva.o kakvim ogromnim skokovima gh pricas?daj ne vjerujte svemu sto procitate,Boze..

Thanks Thanks Given 
    939
    Thanks Thanks Received 
    94
    Thanked in
    74 Posts

Quote Originally Posted by acs View Post
    app za mobilni da mjeri pritisak? ovo jos ne cuh.
    ni ja..ali je on rekao da mjeri otkucaje,ne pritisa
    mada ne znam sto ce to kome..ako te bas zanima u nekom datom trenutku stavis prst,izbrojis koliko otkucaja u 10sekundi ima, pomnozis sa 6 i eto ga

Thanks Thanks Given 
    26
    Thanks Thanks Received 
    107
    Thanked in
    62 Posts

Pa treba ti HR (heart rate) monitor ako cesto mijenjas tempo. Sa 130 na 190 ti ode u par sekundi ako sprintas i ako imas 100+ kg, a ti ne zelis da budes u 190 duze od sekund-dva. Milorad Cavic je pricao kako mu je godinama trening bio na prosjeku 180 i kako to ni malo nije zdravo. Ostriji cardio bez monitorisanja HR nije pametno raditi. Kako da na cardio koji radis 45min svaki cas mjeris puls?

Dalje, ako stalno pratis svoju HR statistiku (prosjecan HR, max, min, vrijeme i sl..) ti tacno vidis da li si u zamoru ili stices kondiciju. E za to ima aplikacija (recimo Polar ima odlicnu na svom sajtu).

Thanks Thanks Given 
    431
    Thanks Thanks Received 
    175
    Thanked in
    121 Posts

http://shop.sports-tracker.com/products.html
    Imas ovaj strap on, koji salje informacije na telefon....

A @Rigodo Nemoguce mi je je da bude stalno tako visok na 180, jer vremenom kako stices kondiciju trebalo bi da opada....

Thanks Thanks Given 
    26
    Thanks Thanks Received 
    107
    Thanked in
    62 Posts

Zavisi kakav ti je trening i za sta treniras. Evo olimpijskog sampiona (jer je DOBIO Felpsa!!!!! ) kako prica o tome na 12:23:

Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by dontigar View Post
    @loverclocker
    Intermittent Fasting glupost samo takva.o kakvim ogromnim skokovima gh pricas?daj ne vjerujte svemu sto procitate,Boze..
    Nije glupost...Skokove nisam provjeravao, al kasnije vidjeh da nisu neki skokovi toliko značajni da ima neke razlike za nabacivanje mase.
    Al za cut-ovanje je odlicna stvar, i lakse je jesti tako nego cijeli dan 6 obroka poludjet
    -->*-TRIATLON PG!-*<--

Thanks Thanks Given 
    939
    Thanks Thanks Received 
    94
    Thanked in
    74 Posts

@lover
    pa naravno da nisu znacajni,sto si mislio
    iskreno nisam probao,ali niti imam potrebe da probam..da gladujem i cuda radim zbog cega?zna se kako se radi defka kako masa,to je to..
    6obroka nije nikakav problem,samo je potrebna dobra organizacija i mozda mjesec dana da udjes u fazon kako sto,lagano.
    ja sam imao dana po 7obroka plus pwm,pa mi nije predstavljalo nikakav problem..

@rigodo
    a zasto bi svaki cas mijenjao tempo?ustv naravno hiit treninzi,to sam i sam radio,ali to su znaci intervali(odredjeno vrijeme ostanes u odredjenim procentima hrm-a,ali to vrijeme nije 2-5sec nego minimum 30sec.) i ides odokativno,tih 30sec das sve od sebe i sprintas,a sad te spravice,nepotrebne brate...ti radis peti sprint,odvaja se dusa od tijela i ti ces da gledas na sat da vidis koliki su ti otkucaji,daj bre ii jos ovo,neko ko ima 100+kg sigurno nece raditi sprintove i ici u u zonu od 170+ pulsa,msm moze on,ali koliko mu je to pametno,hmm.
    ta prica cavis je radio to,je totalno nebulozna..cavic je cavic.ne mislim sad kao on je neki genetski frik,nego ima oko sebe neke profesionalne trenere,doktore,'ljekove' itd,tako da nikad ne uzimaj za primjer nekog prof.sportistu

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    1 Post

plus cavic ne ode posle treninga u calimero i pljasti 10 piva pa hambvurger pa sarajku pa spava do 3
    Risk , is what makes life worth living

Never a failure, always a lesson!

Thanks Thanks Given 
    26
    Thanks Thanks Received 
    107
    Thanked in
    62 Posts

Kad npr. ja trčim (tj. džogiram tj. guzeljam) meni puls leluja od 140-170, a ne primijetim da sam se umorio. Čim ubrzam ide na 180+, jer ja nisam bos lovio gnuove kad sam bio mali. Provjerio sam svoj puls na 2 različita HRM i "svojeručno" i zaista imam problem sa oscilacijama i visokim HR. Zato, HRM preporučujem svakom ko je kao ja.

Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by dontigar View Post
    @lover
    pa naravno da nisu znacajni,sto si mislio
    iskreno nisam probao,ali niti imam potrebe da probam..da gladujem i cuda radim zbog cega?zna se kako se radi defka kako masa,to je to..
    6obroka nije nikakav problem,samo je potrebna dobra organizacija i mozda mjesec dana da udjes u fazon kako sto,lagano.
    ja sam imao dana po 7obroka plus pwm,pa mi nije predstavljalo nikakav problem..

@rigodo
    a zasto bi svaki cas mijenjao tempo?ustv naravno hiit treninzi,to sam i sam radio,ali to su znaci intervali(odredjeno vrijeme ostanes u odredjenim procentima hrm-a,ali to vrijeme nije 2-5sec nego minimum 30sec.) i ides odokativno,tih 30sec das sve od sebe i sprintas,a sad te spravice,nepotrebne brate...ti radis peti sprint,odvaja se dusa od tijela i ti ces da gledas na sat da vidis koliki su ti otkucaji,daj bre ii jos ovo,neko ko ima 100+kg sigurno nece raditi sprintove i ici u u zonu od 170+ pulsa,msm moze on,ali koliko mu je to pametno,hmm.
    ta prica cavis je radio to,je totalno nebulozna..cavic je cavic.ne mislim sad kao on je neki genetski frik,nego ima oko sebe neke profesionalne trenere,doktore,'ljekove' itd,tako da nikad ne uzimaj za primjer nekog prof.sportistu
    Ma cuj, muka je ko ima fakultet i posao pa jos to...ko ce spremat hranu sve unaprijed, nosat se sa kanticama, itd itd Al daleko od toga da cu ja to tako radit, samo je cijela fora da nije bas toliko bitno masu obroka imati...bez ko oće neke takmičarske maksimume da nabija

Quote Originally Posted by Rigodo View Post
    Kad npr. ja trčim (tj. džogiram tj. guzeljam) meni puls leluja od 140-170, a ne primijetim da sam se umorio. Čim ubrzam ide na 180+, jer ja nisam bos lovio gnuove kad sam bio mali. Provjerio sam svoj puls na 2 različita HRM i "svojeručno" i zaista imam problem sa oscilacijama i visokim HR. Zato, HRM preporučujem svakom ko je kao ja.
    Brate ako ces za skidanje sala/masti, valjda treba na oko 60% max HR da radis kardio, posle treninga i ujutro na gladan stomak, a možeš i HIIT...E sad ako nije to cilj, valjda ces naucit sebi neki tempo koji ti odgovara da radis, i držat se njega...Sve zavisi sta ti je cilj, al eto prvi put vidim da je nekom bas neophodno da prati otkucaje, valjda ide po nekom osjećaju
    -->*-TRIATLON PG!-*<--

Thanks Thanks Given 
    939
    Thanks Thanks Received 
    94
    Thanked in
    74 Posts

Quote Originally Posted by Loverclocker View Post
    Brate ako ces za skidanje sala/masti, valjda treba na oko 60% max HR da radis kardio, posle treninga i ujutro na gladan stomak, a možeš i HIIT...E sad ako nije to cilj, valjda ces naucit sebi neki tempo koji ti odgovara da radis, i držat se njega...Sve zavisi sta ti je cilj, al eto prvi put vidim da je nekom bas neophodno da prati otkucaje, valjda ide po nekom osjećaju
    pa skidanje sala/masti se vrsi pomocu hrane,ne kardia.
    a kardio je dobar za vaskularni sistem,odlican!
    i tokom definicije 2x nedeljno hiit,nista ti vise ne treba,naravno u posebnim danima,ne poslije treninga.

Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Koliko znam, kad se kardio radi na gladan stomak, tj kad je dosta ispražnjen glikogen iz jetre i misica,
    Kao posle treninga ili ujutro nakon cijele noći,
    ako se radi negdje u tom opsegu 60% max heartrate-a, organizam ce koristiti masti za energiju u tim uslovima.

Sigurno si gledao filmove Ronija, Jay-a, i ne rade kardio radi vaskularnosti, i bas ga svi rade u to vrijeme...

A naravno da kalorijski deficit je obaveza
    -->*-TRIATLON PG!-*<--

Thanks Thanks Given 
    939
    Thanks Thanks Received 
    94
    Thanked in
    74 Posts

da,da..sve to lijepo zvuci u TEORIJI,ali praksa moze biti drugacija
    tu se spominju neke stvari tipa da li tijelo stv moze da izgori toliko masti koliko bi u teoriji trebalo itd..tu se otvara masu pitanja.
    filmovi,klipovi...kad si vec njih spomenuo,cisto da znas,oni,bas oni rade taj kardio iz svih drugih razloga(u koje spada kardiovask.),ne zbog definicije
    oni rade definiciju pomocu nekih drugih 'stvarcica'
    ne kazem da ce kardio skoditi skidanju kilaze,ali kardio je samo jedan mali dodatak.sa kojim ne treba precerivati jer odose tesko steceni misici
    btw hvala na tituli omiljenog bb mudrovana

Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

tako su mi se ortaci cuttovali, ne topis se na oci al pomaze. Znam da im testosteron pomaze da gore masti i za masu drugih stvari, al
    isto trose malo vise energije prije takmicenja
    Naravno, ni u cemu ne valja precerivati...mada i ti katabolicki procesi nisu tako izrazeni kao sto pricaju, odma posle treninga, cim spustis teg
    da uneses secera, proteina...il da ti se skida masa tako lako...Mada to zavisi i od osobe do osobe i situacije...al dobro

Nema na cemu ;p

Evo za kraj jedan interesantan read, o ugljenim hidratima, insulinu i pomami koja se dize oko njih
    http://thegymlifestyle.com/science-n...carbohydrates/

Tekst zasnovan na 9 studija...
    -->*-TRIATLON PG!-*<--

Thanks Thanks Given 
    639
    Thanks Thanks Received 
    654
    Thanked in
    408 Posts

Kakva iskustva imate s Gejnerima?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Gainer bih ti preporucio samo u slucaju neke ekstremne potrebe za masom, tipa da si nekih 10+ kg ispod optimalne tezine, i to jedino u slucaju da zelis sto brze rezultate.Ako bi ga i uzimao, obavezno obrati paznju na odnos proteina i UH.Ja ne bih uzeo nijedan koji je preko 1:3 odnosa.To sve u slucaju da uzimas njega kao "glavni" suplement, tj da ga pijes 2+ puta dnevno.Ovako, uz ostalu suplementaciju, moze da ti posluzi jednom dnevno kao "zamjena" obroka.

Btw, ima li iko iskustva sa Sci-Muscle suplementima?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    1 Post

najjaci gejner ti je deka plus depo fiske dva put nedjeljno u misic 8 nedjelja i da vidis

Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

i za gejner gledaj jeli cisti secer, il makar neki kao slozeniji hidrati...jer imas za 16e cini mi se 4-5kg gejner u Ultimate nutrition prodavnicu, naravno, na mjericu 160g obicnog secera

i poslusaj ovo sto ti Sparco kaze
    -->*-TRIATLON PG!-*<--

Thanks Thanks Given 
    639
    Thanks Thanks Received 
    654
    Thanked in
    408 Posts

Ne bi ni uzo neki koji nije dobar.A metan and all kind of steroids nikad nebi uzo.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    1 Post

ma kakvi metan, samo intramuskularne stuff

Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Kako me iznervira cura sto radi u Ultimate Nutrition prodavnicu...Dodjoh malo da pogledam sta ima i u pricu...Reko ne znam da li da unosim isti broj kalorija na dane kad treniram i kad pauziram...
    Kad uvati žena kako kalorije nisu bitne, kako treba samo proteini da se jedu, kako ugljeni hidrati ne trebaju nista, tj treba samo malo njih, bla bla bla bla....Nidje veze sa mojom pricom...
    Pa pominje keto dijetu kako je tako najbolje, kako ne moze to svako da izdrži, ao hahha presmijesno
    -->*-TRIATLON PG!-*<--

Thanks Thanks Given 
    79
    Thanks Thanks Received 
    6
    Thanked in
    5 Posts

Пушти ти њу, среће ти... Па кад ми кажу само протеине да кркам, како је мрки, а масти и ух, ништа а?
    Ок, да видим како ћеш тренинге да радиш без тога )
    Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe.

Page 9 of 92 FirstFirst ... 56789101112131959 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)