Odlican izbor! Ja sam kupio set Kelbijevih knjiga preko Amazona (u Kindle formatu) i nisam zazalio. Ako ti bas treba papirna forma, onda vidi ovaj link: http://www.fotoizbor.net/sekcija/knj.../strana-1.html
da nema ko da mi proda ovu knjigu, treba mi za poklon, za utorak vece?! http://www.superknjizara.hr/?page=kn...d_knjiga=22024
Odlican izbor! Ja sam kupio set Kelbijevih knjiga preko Amazona (u Kindle formatu) i nisam zazalio. Ako ti bas treba papirna forma, onda vidi ovaj link: http://www.fotoizbor.net/sekcija/knj.../strana-1.html
nemam kad da cekam posiljku. da niste vidjeli nedje po knjizarama u PG?
Ukapirao sam, nego nista te ne kosta da zovnes ujutro i pitas (imas mob na sajtu), mozda ti se posreci da mu u utorak stize roba. Ja sam vec porucivao kod njega pa znam da moze brzo - kada se potrefi vrijeme isporuke.
U PG knjizarama odavno nisam vidio krstene "tehnicke" knjige - morao bi stvarno da budes srecne ruke.
http://petapixel.com/2013/12/09/new-...everal-models/
http://nikonrumors.com/2013/12/08/th...tibility.aspx/
Na dan kad sam htio da instaliram ovaj novi FW, crkao mi je čitač kartica, (ne)sreća. Moj poslijednji pozdrav Nikonu (zajedno sa Canonom), u slijedeću godinu ulazim sa dugo priželjkivanim Oly MFT sistemom, ovo magarčenje je prešlo svaku mjeru.
Svaki novi model dobija Wi-Fi i još par nebuloznih dodataka koje samo nabijaju cijenu, senzor isti, engine isti, meniji malo ušminkani, i jedni i drugi se hvale sa novim 'superultramegafast auto-focus' a u stvari miljama iza Olympusa i FujiFilma, u slučaju da kamera ima grešku, nema popravke nego čekaj novi model (D600-D610), ako ima softversku grešku, čekaj godinu dana za nov firmware, koji i dalje neće popraviti stvari, namjerno usporavanje auto-focusa za 3rd party objektive itd itd...
If you turn a man into a fish, you will catch him for a day
Ako vec nisi uzeo Oly, razmisli i o Fuji X seriji. Mnogo dobar APS-C senzor i vrhunski objektivi. Cijena je... no dobra oprema kosta
Ima li koga da ima neki stari Canon IXUS aparat-ic? Imam punjac oznake 'CB-2LSE' sa kojim sam punio stari Canon IXUS v2 (prije nekih 7-8 godina).
Ako ima nekog da mu treba neka se javi, ja ga poklanjam.
http://www.amazon.co.uk/Canon-6900A0.../dp/B00007M0H5
--------------------------
Do Not Disturb.
Već jesam jer je ispala dobra kombinacija, stiže malo poslije NG, Oly mi je slaba tačkaA taj Fuji APS-C sensor je jedan od najboljih senzora uopšte, X Trans i EXR Processor, ISO 12.800 ne osjeća, i sve to spakovano u prelijepa kućišta, HybridVF (za X100 i XPro1), Hybrid contrast/phase AF, ubjedljivo nabrži, to je nevjerovatno kako brzo fokusira. Čak i onaj običan njihov APS-C senzor što je u XA1 je vrhunski
aj da postavim jedno "fotografsko" pitanje
Što mislite o tome da napravim neki sešn u dvorište neke napuštene kuće, ima kapiju koja je otvorena, bar je bila poslednji put, ali je lokacija fenomenalna. Kuća pripada opštini, davno zaboravljena od iste?Valjda mi niko neće zamjerit?
Samo pucaj.
I nemoj da si toliko fin, ne valja ti to u danasnja vremena.![]()
Do Not Disturb.
Prodajem : Ruksak za kameru
http://store.lowepro.com/flipside-400-aw
Ok, neka je sa srecom. Kako citam OLY je u samom vrhu MLC trzista.
Sto se tice X-Trans senzora moram da kazem da sam stvarno zadovoljan. Ostra fotografija, bogate boje i dobro kontrolosan sum. Ipak, prepumpana je ta prica oko niskog suma pri visokim ISO vrijednostima. Bolje je npr od Nikon DX senzora, ali ne bas kako "pumpaju" pricu. Moje iskustvo je da na ISO800 vec zelim da koristim noise reduction filtere, a zakljucno sa ISO1600 mi je prihvatljiv nivo suma. Sve prekp toga "gazi" ostrinu, zbog toga sto moram primjeniti agresivnije filtriranje suma. Takodje, ima masu peripetija oko obrade RAWa. RAW konverzija je slaba u za mene prihvatljivim alatima (LR i Aperture). Nije bas lose, ali Jpeg iz kamere je za klasu kvalitetniji. Cini se kao da veliki igraci prosto nece da uloze u izradu kvalitetnih algoritama za obradu Fuji RAWa.
Ne znam koliko je prenapumpana, ali sam gledao mnogo Hi-ISO poređenja po raznim sajtovima i blogovima i ostao sam oduševljen, pričam konkretno za JPG, na RAW ne obraćam pažnju jer je u mom slučaju bespotreban. Svaki senzor emituje određenu količinu šuma pri velikim ISO vrijednostima ali je bitno kakav je taj šum, kod svakog je maltene isti a Fuji je nekako napravio to da podsjeća na šum iz njihovih starih filmova, što je baš cool
E tu je razlika, ja sam samo okinuo nekoliko u Jpeg u pocetku, da uporedim, a onda samo RAW - posto cesto petljam post processing, pa je dobro imati negativ. Nikad nisam "pucao" film tako da nemam taj umjetnicki dojam suma - nego me 'vata panika, a vidim koju tackicu na fotografiji
U RAW-u sam poredio fotografije sa mog prethodnog aparata Nikon D3200 i ovog koji sada koristim Fuji X-E1, i tu vidim - da se izrazim u fotografskom zargonu - oko jedan stop (mozda 1,5) razlike.
Vec sam jednom pokusao da poklonim neke casopise koje imam ali nisam imao vremena za predaju istih pa sad idem jovo nanovo...
Znaci POKLANJAM casopise vezane za fotografiju. Nisu to najnoviji casopisi ali ce sigurno nekome dobro doc' jer su puni fotografija, opisa i testova aparata, objektiva, Photoshop tehnika itd. itd.
U pitanju je sledece:
---> REFOTO [6 casopisa]
- od broja 29 do broja 31 i od broja 36 do broja 38 (od ljeta 2005 do kraja 2006)
---> FOTOmag [9 casopisa]
- od broja 24 do broja 32 (od ljeta 2005 do kraja 2006)
---> Photography Monthly (February 2009)
---> Popular Photography (February 2009)
Volio bi da ti uzme neko koga zanima fotografisanje i koji ce to procitat' kako treba a ne pogledat' korice i bacit' u smece.
Do Not Disturb.
koji dslr fotoaparat da jurim do 350e?Polovni naravno?
nesto snimam nikon d3100 sa 18-55 objektivom,valja li cemu to za te pare?
Ili da gledam nesto starije sa boljim objektivima?Ali bi mi valjalo da ima makar 720p snimak kad vec dajem te pare za aparat(znam da nije puno al nije ni malo)
p.s je li ko kupovao foto opremu sa fotoberze?
Canon objektivi
Prodajem :
-70-200 f4 usm - mint stanje - 500€
Prodajem sjutra:
- 18-135 is usm - mint stanje 200€
- 50 1.8 mk1 - 80€
Na prodaju fantastični kompakt Panasonic Lumix LX7 (ima RAW foto i 100fps video) - odlično očuvan - 250€
Ja i dalje prodajem Canon 17-85mm [160 jura]i Sigm(ic)u 10-20mm [350 jura]... (za one koji ne prate oglase)... Oba objektiva odlicno ocuvana, sa filterom od prvog dana koji vam dodje uz objektiv itd...
Do Not Disturb.
Šajo, u kakvom je stanju 50ica?
Do nedjelje...
Canon objektivi
-70-200mm f4 usm - mint stanje - 450€
- 18-135mm is efs - mint stanje 150€
- 50mm 1.8 mk II - 50€
- 50mm 1.4 - 280 €
Last edited by shajo; 23-12-13 at 19:35.
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks