nema povraćaja pdv-a naravno. trebalo bi carina i pdv. ali mislim da oni šalju to sa običnom poštom, pa postoji mogućnost ukoliko ne naznače vrijednost da se to provuče pored carine
Ako na base.com porucim PS4 od 420e, sta sve moram platiti? Carinu, porez? Mogu li kako povratiti pdv preko istog sajta?
Peace,Love,Unity & Respect
for one another !
nema povraćaja pdv-a naravno. trebalo bi carina i pdv. ali mislim da oni šalju to sa običnom poštom, pa postoji mogućnost ukoliko ne naznače vrijednost da se to provuče pored carine
Kako se moze izdejstvovati da ne naznace vrijednost?
Peace,Love,Unity & Respect
for one another !
^
Base ne naplacuje pdv kad salje iz uk za cg, tako da bi te ispalo 395e sa postarinom. Pored toga placas nas pdv , carinu ne bi trebalo s obzirom da je roba iz eu . Placas eventualno spediciju (ako nemas koga da ti to za dz odradi) i mozda 'otkup tovarnog lista' u zavisnosti preko koje sluzbe ti stize paket.
Tako da ti se mozda isplati kupit ga ovdje kad stigne za iste pare ~500+eura najmanje + dobijes garanciju.
Ili da ga kupis ako budes isao nedje po inostranstvu ...
Kreč, kolica i mešalica.
znaci ovako odem u nlb uzmem gift card uplatim pare, odem na sd ulogujem se odaberem robu odprilike 100€+ 19 dhl narucim i cekam poziv iz dhl podgorica?? hvala unaprijed
p.s. ili treba ici preco cro cuonty mne pa da posta bude 7 €??
Kad cu trazit povracaj sa aliexpres? Posle 60 dana od dana narucivanja ili prije?
f6
kad istekne onaj shipping time sto odbrojava
je l' amazon radi preko PP, ili moze placanje direktno karticom?
Na amazon moze direktno karticom.
Послато са LT22i
17 Al-Isra, 37:
Ne hodi po zemlji nadmeno, jer zemlju ne možeš probiti ni brda u visinu dostići.
Amazon samo karticom, ne podržavaju PP... Naravno, nema mnogo prodavaca koji šalju za CG, i shipping je skuplji nego na eBay (i uglavnom je FedEx, DHL, itd..)
Mother, should I trust the government? (No Fu*king Way!)
zahvaljujempreksjutra je crni petak, pa se nameracih na neke stvarcice, ali trt..
Možeš da probaš preko shipita, ako su prodavci iz USA...
10ak eura je jeftinije nego na ebay, tako da mi se ne ispati..
Shipto ce zavrsit posao na Amazon laganica ja mislim i cak moze da ispadne jeftinije postarina no oni da ti salju direktno .
" Nepismen ali pun para . Jesam li ovo dobro napisao ? "
Pri porudzbini sa aliexpressa sam unio pogresan postanski broj. Adresa stanovanja, grad i drzava su u redu. Oce li stici paket, posto ga ne mogu naci na tracking, a ima 10ak dana od kad ga je poslao prodavac?
Pa evo vidim na sajt Poste da su kao kontakt stavili 81000 Podgorica. Ja sam dvije stvari narucio, stavljao 20000 (misljah da je to postanski broj za PG, ne znam zasto...) i stigle su.
Yes, I'm in need of something
But it's something you ain't got
a sto je najgore ja sam greskom stavio 22000... pri kucanju permutovao.. jedna stvar je u pitanju, ostale sam kucao na 81000... i sve sam nasao na track17, samo ovu sto sam greskom nisam, pa da vidim sta da preduzmem...
Jos jedno pitanje, danas sam kupio stvar od prodavca na aliexpress, posle par sati sve proizzvode iz prodavnice je makao, ne odgovara niti ista... sta da radim?
Imao sam takvih slucajeva.
Nista ne mozes ucinjet, ne mozes da podignes slucaj jer nije poslao robu.
Moraces da sacekas da prodje vrijeme za koje je duzan da je posalje, i sistem ce kad prodje to vrijeme prepoznat da nema tracking broja i da nije poslato, i samo ce ti se refundirat.
"LIFE IS ABOUT PASSIONS. THANK YOU FOR SHARING MINE." - Michael Schumacher
Program za pracenje posiljki
http://www.trackchecker.net
Znaci li ovo da je paket u Srbiji od 23?
Destination Country - Serbia:Tracking Consuming:1935 Millisecond2013-11-23 13:52, CN - 215664Origin Country - China:Tracking Consuming:1435 Millisecond2013-11-26 00:00, 出口总包互封封发, 苏州国际, 塞尔维亚2013-11-26 00:00, 出口总包互封开拆, 苏州国际, 塞尔维亚2013-11-23 00:00, 收寄局收寄, 苏州张家港市邮政局广告分公司, 塞尔维亚
Kad ga mogu ocekivati u CG?
mislim da nije.. ukucaj odje track broj:
http://195.66.165.22/posiljkainfo/pretraga.aspx
Ne nalazi ga na postu crne gore, nalazi ga na track 17 i postu srbije
Ako je 23.11. stiglo u Beograd, to je najkasnije juče trebalo da stigne kod nas...
Evo tracking broj
RB887457734CN
Sent from my GT-I9505 using Tapatalk 2
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks