Kada mijenjas takvu pumpu onda valja ocistit kompletni sistem.
znas da bi bilo reklama poslije nagrdio pokvario i sl ,ovo mi napravio drugo razvalio....
koncepcija novijih modela auta je takva gdje je sve natrpano u pm,krenes u ispitivanje i dijagnostikovanje kvara izgubis par sati rasturis pola auta taj dio bude ok,opet izgubis par stai vracanja i tako u krugu...naizgled lak posao kad crkne cr pumpa na novijem dizelu raspe se sva i opiljci plivaju kroz comon rail sistem i prodru u injectore nakon par dana eto ga opet zakovali injectori ili podje kod drugog majstora i navodi primer,on mi zamijeni to i to bilo par dana dobro sad opet crklo on je nesto pokvario a ovo prvo napravio.... jer je trebalo par dana da opiljci dopru unutar sistema dizni i sl....
Kada mijenjas takvu pumpu onda valja ocistit kompletni sistem.
TAKUMI
jest ocistis sistem i filtere izmijenjas cijeva i sl ali vlasnik auta kojem vec skup sport bude druga nova pumpa jos da kupuje 4 injectora za par dana bolje da se puca ili da dize kredit a ziranata nema na puskomet....
evo slika od danas na dijagnostiku CDI motor 3 injectora su vec posli van specificirane mjere,zvali boshistu cijena po dizni od 60do 150e komad....
http://www.zaslike.com/files/qbx6bagmwfcwmgnwv9fz.jpg
Last edited by injection; 06-11-13 at 21:31.
hvala u svakom slucaju,a dijagnostici nije nista pokazao,elektricar je promijenio relej(koji nzm)auto sada radi normalno,pozzz
Kako ide odnos antifirza i vode, staje mi 5 litara u sistem?
Zavisi gdje živiš...
Ako je antifriz 100%, onda može 50-50, i u hladnijim krajevima.
50:50 minimum.
A najbolje 1:1.
TAKUMI
Da... Mada nije potreban za Pg, mislim da je ok 50:50 za ovdje...
Sent from my GT-I9000 using Tapatalk 2
Vili koji antifriz da sipam za S-a? i koliko?Staje 7l u njega
Ja sam mislio da sipam G12 al cuh da nije dobar?Da crijeva pucaju i racve od njega?Nesto mi nema logike pa bolje da pitam
Nisi skonto mozda,staje mi u auto 7litara vode,kolko bi trebalo da ide antifriza?4l vode i 3l antifriz?
4 lit.
TAKUMI
Znaci 3l vode i 4 antifriza?A vidjecu mozda vec sjutra da odem tamo,kolko je litar mozda znas?
5,5 eura. Sipaj destilovanu vodu.
TAKUMI
dogovoreno
koji je limit isplate stete nakon udesa kada je sacinjen onaj evropski izvestaj o saobracajnoj nezgodi ?
~500 keka.
TAKUMI
a sta ako se ispostavi kasnije da je steta preko 500 e ?
Da li moze neko da mi potvrdi 100 posto da ja sa fotokopijom licne karte na kojeg se vodi auto, mogu da registrujem auto u svoju osiguravajacu kucu? Ili treba i kupoprodajni?
There are currently 5 users browsing this thread. (0 members and 5 guests)
Bookmarks