Imaš li ovu opciju SNIMI??? Ako imaš, to je to...
Ko je vas poznavao, ni pakao mu neće teško pasti...
Koliko je pretplata za dodatni resiver, vec imam jedan, ali bih i u sobu da ubacim?
Hahah too
i da odradim ovo jel tako?
"
upravo proverio radi novi sw
pozadi na resiveru ono dugme za napajanje ugasis pa upalis.
kad krene boot poruka na resiveru stisnes brzo na daljinskom upravljacu back back 2485
tada ce krenuti da ti se ucitava novi sw.
kad zavrsi dobices mogucnost snimanja programa.
da bi ti radila usluga snimanja moras pozadi u usb da ubacis neku flash ili hdd memoriju OBAVEZNO PRAZNU koju ce ti resiver formatirati i cija velicina nesme biti manja od 32GB praznog prostora.
sve sto budes snimao ide na tu memoriju sa koje ces moci da pustas nebrojano puta."
Zbunjuje ovo dosta ljudi pa da se uplekam malo... Pozadi na reciver ima dugme, treba tu ugasiti reciver, zatim upalis i cim se pojavi slika TOTAL TV preko citavog ekrana onda se na brzo stisne back back (dva puta) i NA SLIJEPO kuca 2485 (to zbunjuje ljude jer cekaju neki ekran da im se pojavi dje ce to kucati) i kada je uspijesno uradjeno ovo.. onda ide procedura povlacenje novog softvera...)) Eto cisto da pomognem... jer vidim pojedinci jadni cekaju dje da kucaju broj...
I receno mi je da 16GB je najmanje... e sad ako majstor laze, lazem i ja hehehehe... A da mora biti prazna jer ce je formatirati... e sad dal ce to pri svakom ukljucenju da radi kad god izvadis i stavis flesku to ne znam, al me zivo zanima... Jer bi to bilo malo suludo po meni al dobro... sto je suludo danas
Zna li ko zasto ne mogu da trazim FTA kanale...
A prije nekoliko sam dodavala FTA kanale i neznam zasto sada nemogu da saltam dalje od TRANSPONDER sto znaci da tip modulacije, frekvencije, polorizacija Symbole rate i FEC nemogu da mjenjam.. jel to neka greska il sto? Evo neko vrijeme je tako ;
Last edited by Montica; 02-11-13 at 16:32.
Ja ništa od toga nisam morao da uradim, a nove opcije su tu...
Ko je vas poznavao, ni pakao mu neće teško pasti...
E pa drago mi je da sam bila od pomoci![]()
Zna li ko zasto ne mogu da trazim FTA kanale...
A prije nekoliko sam dodavala FTA kanale i neznam zasto sada nemogu da saltam dalje od TRANSPONDER sto znaci da tip modulacije, frekvencije, polorizacija Symbole rate i FEC nemogu da mjenjam.. jel to neka greska il sto? Evo neko vrijeme je tako ;[/QUOTE]
Moras izabrati na tp USER, tipka u lijevo... ako razumijes sto ocu da kazem...
Ne... ne kapiram.... Imam ovaj redosled...
Satelit (mogu da mjenjam)
Nacin pretrage (ne mogu da mjenjam)
Transponder (mogu da mjenjam)
I sve sto slijedi ipod Transpondera ne mogu da mjenjam neda mi strelicu na dolje da idem...
Ma radila sam ovo skoro nedje i sve ok... neznam, il je nesto zaskripilo ili ja nedje grijesim... a neznam sto...
Hvala za pomoc![]()
Last edited by Montica; 03-11-13 at 09:28.
total tv se raspada
Dajte cijene totala za kolektivnu ugradnju; kod brata u zgradi stanari
kolektivno prelaze na Total! Sjecka im slika na Extra TV.
Žalili se, ali nije bilo vajde!
Last edited by podgoričanin: 21-12-2050 at 00:00
Kolko stanara,dje ...?
...
Ima li neko od Vas ovaj total tv HD resiver, koliko plaća, koje ima kanale, kako je zadovoljan?Mijenja se samo resiver?
(╯°□°)╯ ︵ ┻━┻
Ja imam HD,uveo sam Total prije mjesec-dva,uvodjenje,oprema i sve skupa kosta 50 eura...imas sve na sajtu o paketima,cijenama,pa pogledaj...ne znam koja je cijena za one sto imaju stari resiver pa zele da zamijene ovim HD...
A koliko shvatih ti imas total sa ovim starim resiverom...mijenja se valjda samo resiver....programi i sve je isto,osim ovih sto imas neke programe u HD (Sport klub,Eurosport itd.).Bolja je slika na HD mada ja recimo nikad ne bih dodatno placao par eura samo da bih gledao program u HD (a svakako imas taj program ali ne HD npr imas Sport klub i Sport klub HD)
Kako si mogao platiti uvodjenje DVA recivera 50e kada sam i ja skoro uvela isto Total i naplatili mi za jedan 50e i sada mi traze za drugi 45e eura dodatnih, tako mi je majstor rekao.... A tako pise i na sajtu... Kako dobi ti tu privilegiju hehe...
Total TV... hmm nedavna jaka kisa... je pokazala da nemas slike kada pada kisa... danas je isto padala kisa al nisam bila kod kuce da vidim kako fercera.
Onaj dan kad smo se i ovdje zalili je BG ispao, obicno nema problema sa kisom. Evo sad Total radi lagano, zato zemaljskog RTCG 2 nema
MICHAEL, THANK YOU FOR SHARING YOUR LIFE WITH US!
Kako mislis uvodjenje DVA resivera?
Zasto bih uzimao stari resiver? Znaci uveo sam Total,dobio novi HD resiver,antena,instalacija sve skupa 50 eura !
P.S Konacno ubacih flesku i poceo sam sa snimanjem,nisam jos bas potpuno usao u stos ali vidjecemo,samo koliko vidim,kada se npr izbrise snimljena emisija,to se ne brise sa memorije fleske,znaci rjesenje je kada ispunimo do kraja flesku da je izvadimo pa stavimo kako bi se opet formatirala ?
Vidim da se ne moze prebaciti na drugi program kada se snima nesto na nekom programu,to mi je bezveze
Last edited by Pterodaktil; 04-11-13 at 20:06.
Kada je bila kisa prije par sedmica imala problem sa Totalom, spremda sto me cudilo i sa BBM i nazvala oba i dosli mi isti dan oba majstora BBM veli malo se bio razdesio... A totalov majstor veli da nije slika bila na 100 posto i namjestijo je.
Sinoc kada je padala kisa i grmjelo i sjevalo... (kada grmi ja gasim aparaturu kroz kucu ovaj put ne) ipak su oba radila BBM i Total i slika je bila bezprekorna na oba, sto znaci zadovoljna.
Pa velis imao si dva uvođenja, tako ja shvatih da su dva recivera ili sam ja to pogresno protumacila... ???
Ja nisam jos pocela snimati... moram kupiti jos jedan HDD... Milo mi je da je neko odje poceo da snima pa taman da postavim pitanje...
Koliki HHD ili flesh si ubacijo... majstor veli treba najmanje 64GB na internetu pise 32GB a citam da moze i 16GB... jesi li isprobao to...
Dali on svaki put formatira HDD ili flesku kada je ubacis ?
Pa ima li ista da se drugo moze gledati bez taj kanal koji snimas, ako je samo taj kanal koji vrag ga imamo snimati... ;(
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)
Bookmarks