Page 515 of 666 FirstFirst ... 15415465505511512513514515516517518519525565615 ... LastLast
Results 12,851 to 12,875 of 16635

Thread: Iz raznih novina II

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by 11/11/11 View Post
    Otvori blog i piši sam... AKo se pokažeš, prvi ću te čitati redovno...
    I jesam razmislja o tome, dok citam svakakve bljuvotine, sto ti kazes

Thanks Thanks Given 
    3,235
    Thanks Thanks Received 
    3,256
    Thanked in
    1,581 Posts

vjerski ekstremizam je problem svuda i nije problem u tome sto oni vide to nego sto ne vide neke druge ekstremizme
    She is only here to annoy herself!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Svaki ekstremizam i radikalizam bih sjekao u korijenu... Zašto što je i jedno i drugo kao korov... Ali se mora biti objektivan i temeljan. A ne na jednoj strani dozvoljavati okupljanja raznih pokreta, a na drugoj strani dizati buku zbog 10-ak zalutalih ljudi.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    2 Posts

"Nasumično špijuniranje" dobija na snazi...
    http://ruskarec.ru/news/2013/10/28/m...pam_25883.html

edit: snaga prirode...
    http://www.kurir-info.rs/klimatski-n...clanak-1058903
    Last edited by Xerxes; 28-10-13 at 22:11.
    Zelim vam samo jedno, a to su dvije stvari: "rad, red i disciplinu".

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

ŠUKOVIĆ: Samoubistvo iz zasjede
    29. oktobar 2013.
    Share

U kakvu mizeriju profesor Perović to pokušava da pretvori jedino što valja iz njegove medijske biografije? Zašto čovjek koji guši hvalisavom pričom o svojem misionarstvu i doprinosu emncipaciji crnogorskog društva, tako stupidno prosipa kredit i kod posljednjih naivčina koje su mu vjerovale? To, na žalost, ne znamo jer nije bilo potpitanja koja bi nam omogućila da raščistimo kakve se kombinacije vrte u glavi profesora računa?! I je li mu se omaklo da genocid u Srebrenici nazove "zločinom", a crnogorsko nacionalno i državno pitanje proglasi riješenim od momenta kad je Andrija Mandić saopštio da neće navijati za Moldaviju?!

Poražavajuće mala je crnogorska zaostavština iz 90-ih, koje se možete sjetiti s ponosom. Izvan i najmanje sumnje, u nju spada neđeljnik Monitor. Danas će mu to priznati i oni od kojih su ga čitaoci krili ispod jakne, militantni velikosrbi, tada situirani u širokoj lepezi partija - od DPS do SNO! Ko je mogao pomisliti kako će upravo ta bulumenta i ondašnji šešeljjugend danas biti najvjerniji čitaoci nečega što još izlazi pod istim nazivom!? Pritom, da ne bude zabune, četnici su ostali ideološki postojani, a tranziciju sistema vrijednosti doživio je Monitor.
    Kad je nekadašnje glasilo najboljeg dijela Crne Gore izgubilo identitet i dostojanstvo, postavši puki instrument za namicanje para i političkog uticaja grupici ljudi, prestao sam da ga čitam. Ne, neću sad ući u patetiku, jer sam lako da lakše ne može raskrstio sa listom za koji sam napisao preko dvije stotine tekstova. Prosto, to više nije bio moj Monitor i nijesam htio da dozvolim ga mi ogade i sjećanje na ono što je bio. Kao svojevrsnu zaštitu brenda, ponekad sam, s predumišljajem, znao grubo okarakterisati ono u šta su ga pretvorili. Da se zna kako je od herojskog Monitora iz devdedesetih ostao samo logo!
    Danas se vraćam toj temi jer je jedan od osnivača, ali i ključnih vinovnika posrnuća "nezavisnog crnogorskog nedjeljnika", pokušao da oblati časne godineMonitora! Miodrag Perović je u četvrtak kazao kako je Šeki Radončić doveden u redakciju da bi imao ko "srcem" da piše o problemima muslimana!!!? Šta je tajkun htio da kaže? Da niko od nas pravoslavaca, novinara antiratnog, antišovinističkog, građanskog Monitora, nije sasosjećao sa nevoljama naših komšija islamske vjeroispovijesti?! Pa je trebalo dovesti muslimana da piše o progonu "njegovih"!
    Stotine i stotine tekstova u kojima je Monitor osuđivao agresiju na Bosnu, teror nad Sarajlijama, genocid u Srebrenici, etničko čišćenje muslimana, odnosno Bošnjaka i Muslimana, Štrpce, Bukovicu, Pljevlja, deportacije... nije mogao napisati sam Šeki Radončić. Istina, ponekad je pero ubadao i Esad Kočan, ali, izgleda, za Perovića on baš i nije bio neki musliman?! Gro tih tekstova napisali smo mi, manje više vjerski nezainteresovani, ali na fašizam jako osjetljivi Crnogorci. Kao što se Radončić u seriji tekstova borio za prava cetinjskih mladića ili ministra Branka Abramovića, iako je znao da njihove ruke Kurannijesu listale.
    U kakvu mizeriju profesor Perović to pokušava da pretvori jedino što valja iz njegove medijske biografije? Zašto čovjek koji guši hvalisavom pričom o svojem misionarstvu i doprinosu emncipaciji crnogorskog društva, tako stupidno prosipa kredit i kod posljednjih naivčina koje su mu vjerovale? To, na žalost, ne znamo jer nije bilo potpitanja koja bi nam omogućila da raščistimo kakve se kombinacije vrte u glavi profesora računa?! I je li mu se omaklo da genocid u Srebrenici nazove "zločinom", a crnogorsko nacionalno i državno pitanje proglasi riješenim od momenta kad je Andrija Mandić saopštio da neće navijati za Moldaviju?!
    Monitor jeste bio glas građanske Crne Gore, u vrijeme kad je za to bila potrebna istinska hrabrost, ali Miodrag Perović nikad nije bio glas te redakcije. U četvrtak se to vidjelo jasnije nego ikad. Ideja da o Muslimanima "srcem" piše samo olovka u ruci muhamedanca, antiteza je svega što je stari Monitor bio. Za"Matematika", tada i sada, sve bilo je račun! Samo što je nekada antiratnom retorikom množio grantove, a sada izrugivanjem imenom Šemsudin sabira (čije li?) glasove koaliciji kojoj napadno izigrava gurua.
    Ironija je kolosalna, Miodrag Perović strmoglavim je padom u šovinističko blato, skrenuo pažnju sa tema zbog kojih se povremeno mora samopozvati u goste svojim medijima. Samo, nijesam siguran da se htio legitimisati kao groteskna verzija prebogatog, militantnog Mahatme. Pravda se, međutim, ponekad naprosto desi, kao neplanirana egzekucija sopstvenom rukom. Mada, maska profesora razbarušene kose koji iz čistih ideala ugoni Crnogorce u demokratiju odavno se ofucala i jedan medijski blam više-manje neće bitnije promijeniti njegov javni profil.
    Nedopsutivo bi, međutim, bilo prećutati pokušaj da se opogani stari, dobri Monitor, najsigurnije utočište čojstva i junaštva tokom sumanutih, krvavih devedesetih. Po ovome što sad drži u rukama, Perović može da radi sve radnje koje mu se prohtiju. Na ono što nije mogao bitnije uticati tada, neće, vala, ni sada.
    Darko ŠUKOVIĆ
    Kolumna u emisiji "Radio-veza", Radio Antena M
    Pitanje za vas koji ste bili u CG tokom tih cesto pominjucih ratnih godina.. Jel ovakva (mislim na mnoge vremenski bliske tekstove u vezi sa Monitorom od strane njihovih nekadasnjih i sadasnjih novinara) grubost/butalnost rijeci uvijek bila prisutna kod novinara u CG?
    Ili meni sva ta 'rasprava' preko medija djeluje nevjerovatno brutalno ili ...
    (sto ga rece, kako ga rece, kome ga rece, tj. sto propusti starina Novace, to doceka deli Radivoje, sto promakne deli Radivoju to doceka mali Radojica - i u tom fazonu)...Malo djetinjasto agresivno i neodmjereno... boo
    Malo suptilnosti, finog intelektualnog driblinga i slicnog ne bi bilo zgoreg za CG medijske kapitaliste i novinare... Mislim, sta znam, fali, eto...

Hvala Lepo
    Last edited by Maja; 29-10-13 at 11:56.

Thanks Thanks Given 
    3,235
    Thanks Thanks Received 
    3,256
    Thanked in
    1,581 Posts

hoće li mi ko linkovati taj šovinistički tekst Perovića(ako je već pročitao i zna gdje je) da ne tražim sad?

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

To se valjda poziva na intervju g. Perovica sa g. Komnenovicem..

Hvala Lepo

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Bravo za Raška Konjevića... Definitivno jedan od rijetkih na CG političkoj sceni koji ima princip i pošten je.

DAN: Konjević poništio 32 zaposlenja po partijskoj liniji
    http://www.portalanalitika.me/drustv...tijskoj-liniji

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

Ne zamjerite mi ali...
    Ne znam za ostale, ali kad clan i simpatizer partije hvali postenje i principe svog sefa po hijerarhiji u partiji, meni to djeluje kao majka kad hvali cerku "s manom" pred momcima, da bi je ikako moguce uvalila nekom za brak... Neukusno bas...
    Primjecujem to kao "ritual" kod mnogih deklarisanih simpatizera i clanova partija u CG..
    Nek pohvali ko nezavistan pa mjera, ali ovako...
    Hvala Lepo

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ma dobro, ja nesto Konjevica ne volim, pa mu opet hvalim ovaj potez.

Mada ruku na srce, kako kazu nasi stari, "niko nece za svoju majku reci da je ku*va"

Thanks Thanks Given 
    3,235
    Thanks Thanks Received 
    3,256
    Thanked in
    1,581 Posts

Bravo za Raška Konjevića... Definitivno jedan od rijetkih na CG političkoj sceni koji ima princip i pošten je.

DAN: Konjević poništio 32 zaposlenja po partijskoj liniji
    http://www.portalanalitika.me/drustv...tijskoj-liniji
    "jer je tokom službenog nadzora utvrđeno da su donijeta protivzakonito"

jel pokrenuta krivična prijava protiv odgovornih? i đe su imena?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Jal Cargo View Post

Podgorica, 2013. Umjesto medicinskog kartona drustva...

vijesti.me

The horror...!

Last edited by Interpol; 29-10-13 at 12:40.
    I am the one who locks.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Konjevića niko ne treba da fali... Dovoljno je samo da linkuje njegove postupke... Trenutne, a i ranije...
    Primjer:
    Podgorica - Mugoša.
    Suspendovanje policajaca ''sa repom''
    itd, itd, itd...

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

Jel taj covjek na funkciji za HR u MUP-u ili Ministar Unutrasnjih poslova?
    Koliko vidim on se uglavnom bavi poslovima kojima se bave oni iz HR... Zasto onda zauzima poziciju koja je puno odgovornija od obaveza kojima se bave nizi po funkciji?
    A ono sta rece i kome kad rece.. To je politikantstvo do zajednicke Skupstinske menze. Jasno svima.

Hvala Lepo

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Jos je i fino vaspitan decko i jednu baku preveo preko ulice, svim komsijama kaze "dobar dan", ne brise nos rukavom, ne pljuje po ulici .... Poslije onog sefa policije kojeg Milojica izvadio iz sesira i doveo iz Italije ovo je najgori mada ima sanse da će i onoga prevazici. Ocistio one " s repom" a doveo svoje repate koji blage veze nemaju sa sluzbom i po sistemu "kuća gori a baba se ceslja". Afera za aferom, Brajusko i njemu slicne ljudine, a on se bavi pozornicima ili zamjenicom cistacice u ministarstvu koja primljena bez konkursa....

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Jao Majo, nećemo se baviti takvom pričom...
    Ne volim prepiske i komunikaciju sa osobama koje će uvijek umanjivati postupke jedne strane, iako su ti postupci krajnje pozitivni, a uzdizati neke druge, nebitne persone, na nebitnim funkcijama...
    I tako konstantno, bez imalo objektivnosti.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Hari Krisna View Post
    Jos je i fino vaspitan decko i jednu baku preveo preko ulice, svim komsijama kaze "dobar dan", ne brise nos rukavom, ne pljuje po ulici .... Poslije onog sefa policije kojeg Milojica izvadio iz sesira i doveo iz Italije ovo je najgori mada ima sanse da će i onoga prevazici. Ocistio one " s repom" a doveo svoje repate koji blage veze nemaju sa sluzbom i po sistemu "kuća gori a baba se ceslja". Afera za aferom, Brajusko i njemu slicne ljudine, a on se bavi pozornicima ili zamjenicom cistacice u ministarstvu koja primljena bez konkursa....
    I tebe potkačio sindrom ''Maja CdM''... Provjetri malo forum, otvori prozore, piči vani, popij čaj, Harise. Da ako prođe ova prehlada.

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

Ja sam obican gradjanin i postavljam pitanja gledano iz struke. Ali evo g. Hari je to slikovitije opisao od mene.
    Pitanje nije "napad" na "lik" ukoliko se postavi pitanje o rezultatima rada. Dakle, odnosi se na djelo funkcionera - sasvim normalno u demokratskoj drzavi.
    Jednostavno pozicija na kojoj se nalazi je mnogo veca i odgovornija od onog o cemu se pisu hvale jer se radi se o obicnoj HR poziciji u bilo kojoj "firmi"...
    Moguce da mnogi ne shvataju kako ide hijerarhija i struktura u poslu, ali ovo je obican HR i to treba da rade i da se bave s tim oni koji su zaposleni i primaju novac iz budzeta gradjana za funkciju koju zauzimaju.

Hvala Lepo

Thanks Thanks Given 
    37
    Thanks Thanks Received 
    9,012
    Thanked in
    4,019 Posts

Ne znam. Za moj pojam bi policija i onaj ko rukovodi njome morli malo da povedu računa i o „sitnijim“ kršenjima. Znam ja za neke rezultate prekidanja lnaca trgovine drogom, zaplijene tona materijala i slično, znam i za izlazak glavnih kriminalaca iz države neposredno prije raspisivanja potjernica. Znam i za privilegovan tretman parajlija, bilo da se radi o bahatosti u saobraćaju, tučama po gradskim lokalima i tome slično.

Policija bi mogla, na čelu sa ministrom, da uradi dosta dobrih stvari koje običan čovjek može da vidi golim okom. Počev od dosljedne primjene saobraćajnih propisa (akcenat na dosljedna, nebitno mi je sad jesu li kazne drakonske ili nisu), preko kažnjavanja ljudi za gomilanje smeća po ulicama pa sve do, ovo možda i najočigledniji pomak može da bude, dosljedne primjene Zakona o javnom redu i miru.

Ne treba čekat da se organizuje neka parada pa da tamo neki likovi dobiju tamo neke prekršajne prijave zbog narušavanja javnog reda i mira. Stiče se utisak da samo lomljenje grada i napadi na policajce izvedeni pred kamerama mogu da povlače neku odgovornost. To što gomila kvartova ima problema sa pijančenjem, drogiranjem, lomljenjem klupa, lomljenjem boca koje ostavljaju srču, tu;ama, vrištanjem i slično – to nikoga nije briga. Osim toga, određeni broj vinovnika takvog bahatog ponašanja jesu pripadnici policije ili budući pripadnici policije, tako da, kad se policija konačno i pojavi, samo ih kao nešto opomenu i produže svojim putem. Niko ih ne legitimiše kako bi ostao trag zbog koga je policija uopšte i pozvana. Kasnije, kad se desi da nekome glavu razbiju zbog toga, nikako da se ustanovi da je to posljedica konstantnog narušavanja reda i mira, a ne izolovani incident. A sve zbog toga što se u policiji niko ne trudi da takvo ponašanje spriječi, a vinovnike makar evidentira.

Tako bi i policijska akademija trebalo da vodi računa o tome kako se njihovi studenti ponašaju u slobodno vrijeme. Pretpostavljam da oni imaju neki kodeks ponašanja koji moraju da potpišu, samo što niko ne kontroliše stanje na terenu. Običnom narodu je malo zeznuto da se žali na pojedinca policajca ili policajca studenta, jer policija jeste jedan zatvoreni krug „svojih“ ljudi, i sigurno da bi stali u odbranu „svoga“ čovjeka.

Ako ne zbog poštovanja zakona, ovo bi valjalo uradit makar zbog popravljanja imidža policije. U suprotnom, ostaće percepcija da je policija u službi pojedinačnih grupa (uključujući grupu kolega), a ne svih građana.
    - .- - .- - .- - .. .-. .- -- --- ... -. .--- .. -.-. .... .- .-. ..

Thanks Thanks Given 
    2,052
    Thanks Thanks Received 
    6,299
    Thanked in
    2,928 Posts

Quote Originally Posted by Maja View Post
    Pitanje za vas koji ste bili u CG tokom tih cesto pominjucih ratnih godina.. Jel ovakva (mislim na mnoge vremenski bliske tekstove u vezi sa Monitorom od strane njihovih nekadasnjih i sadasnjih novinara) grubost/butalnost rijeci uvijek bila prisutna kod novinara u CG?
    Ili meni sva ta 'rasprava' preko medija djeluje nevjerovatno brutalno ili ...
    (sto ga rece, kako ga rece, kome ga rece, tj. sto propusti starina Novace, to doceka deli Radivoje, sto promakne deli Radivoju to doceka mali Radojica - i u tom fazonu)...Malo djetinjasto agresivno i neodmjereno... boo
    Malo suptilnosti, finog intelektualnog driblinga i slicnog ne bi bilo zgoreg za CG medijske kapitaliste i novinare... Mislim, sta znam, fali, eto...

Hvala Lepo
    Čitam ,,Monitor'' od drugog broja i kažem da je na istim pozicijama đe je bio i devedesetih, a to je ,,ni po babu, ni po stričevima''. Nisam ničiji advokat, ali, kako neki mogu u blato da bace sve, valjda misle DPS je vječan ... No, dobro, kako se sada mnogi ,,busaju'' da su bili liberali devedesetih tako će za koju deceniju pričati kako su vidjeli ovaj ekonomski sunovrat i borili se protiv kancera koji i dalje insistira na nekakvim četnicima, partizanima, balijama, bjelašima, zelenašima, krstaškim ratnicima, vizanticima, ...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

I tebe potkačio sindrom ''Maja CdM''... Provjetri malo forum, otvori prozore, piči vani, popij čaj, Harise. Da ako prođe ova prehlada.
    Ti nesto o sindromima Izgleda ti popijes nesto malo jace od caja pa nam priicas bajke o SDP. Izadji van sa partijskih sastanaka provjetri se od indoktrinacije pa onda razmisli i nama prenesi sta je taj ministar uradio vezano za ove afere koje pomalo drmusaju. Ko li je zaboga pravio mahinacije tamo koje on cisti kad to ministarstvo ne izlazi iz ruku SDP i provjeri slucajno da nije onaj letac doletio dok bila pauza za sastanke

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

Najlakse je lupati ko maksim po diviziji pa sta bude bude, ali malo empatije, kulture u izrazavanju.. sta znam, u medijima iz cg, fali bas.. Sve mi to ionako djeluje jako sirovo. CG jezik ima dovoljno rijeci, a kultura cg naroda ima dovoljno stila da bi se mnogo sto sta moglo reci ili nagovijestiti bez "sjece krtole satarom"... Svi ti ljudi imaju godina i nisu u cvijetu mladosti da bi se krsima gadjali, tj rijecima.. Sto bi neko rekao "pusteni s veza", pa sto brutalnije to je kao istinitije i ucinkovitije..
    Recimo, ja bas zbog tih "tonova" u izjavama, ili cak u razmjeni misljenja ovdje na forumu, imam utisak da je SDP(a ni dps ne zaostaje puno iako vode sa "menefregistickom" i ne bas zasluzenom arogancijom) sastavljen od jako agresivnih ljudi i to odbija svaku komunikaciju suvislog tipa. To sam nekada cesce dozivljavala od fanaticnih zaljubljenika u Slobodana Milosevica, od protivnika nezavisnosti CG i slicnih. Danas su valjda glasniji ovi iz pozicije pa ih bolje cujemo na koji nacin i kako komuniciraju... Utisak naravno.

Hvala Lepo
    Last edited by Maja; 29-10-13 at 14:52.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Hari Krisna View Post
    Ti nesto o sindromima Izgleda ti popijes nesto malo jace od caja pa nam priicas bajke o SDP. Izadji van sa partijskih sastanaka provjetri se od indoktrinacije pa onda razmisli i nama prenesi sta je taj ministar uradio vezano za ove afere koje pomalo drmusaju. Ko li je zaboga pravio mahinacije tamo koje on cisti kad to ministarstvo ne izlazi iz ruku SDP i provjeri slucajno da nije onaj letac doletio dok bila pauza za sastanke
    Nijesam član niti jedne političke partije, za tvoju informaciju. Tako da možeš računati na moju objektivnost, što se ne može reći za ostale.

Uradio je sasvim dovoljno, googlaj malo, Google is your friend.

Ispratio je preko granice porodicu koja važi za najopasniju na Balkanu, koju čak i USA spominje... Nego, da ne nabrajam... ''Nema većeg slijepca od onog koji ne želi da vidi''...

Najlakše je pričati trla-vrla priče na CdM-u.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

hahahhaha znaci Google ti je izvor za Konjevića zbilja je dobro sto s vremena na vrijeme zasmijes ljude i samo se drzi te price trla-vrla sa zaprskom postenja SDP -a

Page 515 of 666 FirstFirst ... 15415465505511512513514515516517518519525565615 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)