mislim da ce oni to pakovati ujutro za NK. podji danas ali odma na zeljeznicku. salter lijevo. i možda ličnu kartu.
Zna li ko mogu li podici robu koja je danas na zeljeznicku u Pg (treba u Nk sjutra da mi stigne ali mi je lakse da je danas u Pg podignem)?
mislim da ce oni to pakovati ujutro za NK. podji danas ali odma na zeljeznicku. salter lijevo. i možda ličnu kartu.
f6
Može li se pratit pošiljka sa Asosa. Kad preko sajta pošte ocu da provjerim je li mi stigla koji broj ukucavam, tamo imam samo order number?
Malo se dopisivah sa ovima iz shipto. Sve u svemu za 8.70$ mogu da mijenjam onaj racun sto stoji na prvobitnoj ambalazi ili da trazim da ga nema- samo njihov paket sa njihovim racunom. Mislim da je zavrseno za slanje preko 150e
Inace paket od 157€ je stigao. Samo paket 4€ nisu carinili- ali ono u smislu ( pricali smo preko tel) baaaas nam se ne radi o tome sad, tako da ko te j.be daj 4€ i nosi ovo..
f6
Ljepota, aj srecno bilo :-)
Sent from my Sony Xperia™ T
SO MANY WOMEN ... SO LITTLE TIME
Nisam te ovaj zadnji dio razumio? Ja sam bas pricao o ovome par puta i pitao nekoga bi li uspjelo. Stim sto bih ja napisao da je kostalo nekih 120e npr. A kosta 500-600e. Radi se o amortizerima![]()
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
" Nepismen ali pun para . Jesam li ovo dobro napisao ? "
Rekao mi je preko tel paket je tu al ovo je preko 157e ovo mora da se carini, bla bla, ja tu neku pricu. I kad sam dosao tamo ovaj kaze ne treba nista, ovome drugom samo 4e i to je to...
Kazem, tj mislim da im je bilo smor da to carine itd, nisu ni otvarali paket... Znaci cisto kako im se dan potrefi
f6
dal jos vazi limit od 150 eura ili je vec spusteno na 50?
Ja preko shipito i njinog airmail-a sve narucujem. Stavim cijenu koju ocu i ljepota. Ne treba pretjerivati jer i oni na carini ponesto znaju.
γνῶθι σαὐτόν
koje slanje uzimas, dobijas li tracking i za koliko ti stiže? ja sam mislio tipa 190e da stavim kao 100e.. itd,bez pretjerivanja naravno.
f6
Airmail priority za lahke pošiljke. Kao treba mjesec da stigne ali evo poslednje dvije za po 15 dana.
γνῶθι σαὐτόν
zadnje pitanje da ne spamujemo, koristis li samo shipto kad nije moguce slanje za cg ili i u slucaju kad je moguce ? tj je li jeftinije?
f6
Nije jeftinije ja mislim. Malo skuplje ispadne. Dobija li se osiguranje na shipto ako ti nesto ne stigne? I da li je precerivanje spustit nesti sa 600e na 120e ahahaha. Ovi amortizeri sto bih narucio su iz njemacke. Shipto ima predstavnistvo u austriju tako da na usput dodje. Nesto razmisljam, ako ne pristane prodavac da napise da je placeno toliko ti posaljes u shipto i napises cijenu koju oces. Ako te ovi sto pitaju ili recu kazes im da si ih dobio na aukciju na ebay i da si toliko platio O.o pf ako znam. Do duse ima amortizera da se kupi za 150-200e okle ce oni znat da su 600 kostali?
prolazili su mene djelovi za auto od 300-400e lagano. iz njemačke sve bilo.
Preko shipto? E super to sam htio da cujem hvala
ja sam planirao shipto za ameriku? kako za narucivanje iz njemacke?
f6
Ima ih i u austriji.
Evo jedan primjer da moze biti jeftinije preko shipito iako prodavac šalje direktno. Naručio sam kablove gasa za motor iz USA. Prodavac stavio shiping preko USPSa 30USD, a preko Shipito Airmail priority me ispalo 8+15 USD. Za lahke pošiljke su mnogo jeftiji od USPSa, u prosjeku oko 40% i plus opcija da sam stavljaš cijenu. Za veće stvari i oni koriste USPS i poštarina raste namrtvo
γνῶθι σαὐτόν
imam tracking broj, i kad ukucam na 17track, naravno sve kineska slova hahahaha
to osiguranje nisam platio, jer ovo sto sam kupio kosta taman 3 dolara, tako da..
probaj na http://intmail.183.com.cn/icc-itemtraceen.jsp
inace mene je zadnji put iz Kine trajalo taman 30dana, najbolje i najbrze stize je ako trgujete krajem mjeseca kako bi slali pocetkom sledeceg. Makar su kod mene takva iskustva.
provali djevojka ovaj aliexpres... gotov sam
f6
ih nayeba si, sad ce torbice, nakit ovo ono
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)
Bookmarks