Znači i dalje si skeptičan da je izjavio što napisah? ..

... Razumijem te,..bio sam i ja. I to upravo iz istih razloga, tj. nedavne posjete Vučiću i centrali SNS. Ne znam kako da te uvjerim da je to zaista izjavio sem da apeluem na još nekog da potvrdi ovo što sam prenio...
Eto, suprotno i tvojim i mojim očekivanjima, ispostavilo se da je u Beograd Mandić išao da prije svega zaustavi medijsku polemiku Vučić-Medojević koja je bespotrebno štetila i jednima i drugima. Uostalom, kad čovjek zastane malo i razmisli, pa jasno je da Medojević nije sve ono napisao o Vučiću, a da prije toga nije na tu temu imao povremene neformalne razgovore i saglasje sa Mandićem. Naravno, nije mu Mandić dao znak da se upušta u takvu polemiku, a još manje ga ohrabrivao da s njom nastavi, no jasno je da o Vučiću Medojević i Mandić misle isto. Uostalom, to je najviše i zanimalo ovog malog režimskog agit-prop-a od Nikolića, pa ga je u tom intervjuu (koji ti gotovo prepričah) konstantno čikao Mandića da se odredi prema pisanju Medojevića, no vidjelo se i po Nikoliću da je iznenađen što Mandić ne samo da nije pokazao kritičnost prema Medojevićevoj pisaniji, već čak nije izrazio sumnju u praktičnost takvog čina. Svakom ko je pratio intervju bilo je jasno da oni (M&M) o SNS-u misle isto.
Tokom tih smarajućih isleđivanja Mandić je i imao potrebu da se jasno ogradi od SNS-a i da naglasi da oni sa tom partijom imaju komunkaciju jer su Srbi i prirodno je da komuniciraju sa vlastima Srbije, no da je njihov/NOVE (citiram) "strateški partner DSS". Čak je dodao da imaju puno kritika na račun poteza vlasti u Srbiji (oko saradnje sa DPS-om, i oko Briselskog sporazuma) ali da (citiram) "on neće učiti Srbe u Srbiji šta je dobro za njih".
Oko NATO takođe sam prenio više nego korektno što je rekao. Mislim da je upotrijebio formulaciju; "Naš stav oko NATO je jasan (ja to čitam: tvrd) - mi smo protiv učlanjenja CG u taj savez" (kraj citata)... I onda je objašnjavao zašto...
A famozno klicanje "Da je vječna Crna Gora" na kraju intervjua, potpuno je iskrivljeno predstavljena. Baš kao i ono Amfilohijevo. Kako je došlo do toga... Nikolić ga je (pomalo seljački) pitao; "Čujem da ste kupili kartu za Vembli, navijaćete za CG, je li to tačno?", a on je prvo spuštio obrve očito ljut zBog provokacije, ali se pribrao i rekao: "Ne to nije tačno,..ali navijaću za CG,...ja živim ovdje, moji su tu vjekovima..." i sl. gluposti koje su uglavnom bile prepoznatljive za Milića i njegove. Na to je Nikolić uz neki kiseli osmjeh rekao "Znači, da je vječna Crna Gora?", a ovaj odgovorio "Pa da,..da, eto, nek je vječna Crna Gora..." na šta mu je Nikolić pružio ruku i to je bio kraj tog smarajućeg intervjua.
Ali u CG vidim to što su Amfilohije i Mandić maltene izgovorili nešto što ništa suštinski ne znači, i nešto što im je od strane novinara na bizaran način sugerisano (bukvalno ugurano u usta) da ponove, izaziva neke euforične komentare kod nekih Crnogoraca. Ja vjerujem da se i Amfilohije i Madić krste tome i razmišljaju: "Bože kakve su ovo budale"...
Bookmarks