Page 493 of 666 FirstFirst ... 393443483489490491492493494495496497503543593 ... LastLast
Results 12,301 to 12,325 of 16635

Thread: Iz raznih novina II

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Hvala ti sto si nas podśetio. Mi Crnogorci ovih dana nemamo vremena da vodimo racuna o nacionalnoj istoriji i nasljedju, obzirom da smo zauzeti rusenjem temelja drzave - navika, j e b i ga.

Kad smo kod rusenja, autor teksta je zaboravio da napomene, spomenik koji je izgradjen u cast te bitke je prije tri godine miniran. Ostecen je...

... ali nije srusen. "Drzava" ga je obnovila...

... ali nijesam zabrinut, ima vremena, dobrih ljudi i kvalitetnog eksploziva koji ce nam pomoci da i njega trajno izbrisemo iz kolektivnog pamcenja.

Ovako je bilo juce (niko od drzavnih zvanicnika nije dosao, cak ni ministarka odbrane)

Prvi likovni prikaz Tuđemilske bitke u „Kratkoj istoriji“ iz XII vijeka

http://www.pobjeda.me/2013/05/04/prv.../#.UlO6FOX3RJ8

Thanks Thanks Given 
    230
    Thanks Thanks Received 
    73
    Thanked in
    57 Posts

Mislim da ako bi imalo interneta u 1918., Savo bi Fatic mogao napisat nesto pored toga ...

PS Put u pakao poplocen je dobrim namjerama.

PPS Jal, ovo, naravno, NIJE reakcija na tvoju poruku posvecenu spomeniku!!!
    Last edited by A+A; 08-10-13 at 09:41.

Thanks Thanks Given 
    3,235
    Thanks Thanks Received 
    3,256
    Thanked in
    1,581 Posts

Quote Originally Posted by Old Bone View Post
    Ubijedjen da su na zadatku boljitka naše zemlje sada ujedinjena dvojica najboljih koje je mogla iznjihati ta naša CG i ja sam mnogo srećan zbog toga.
    koliko su najbolji toliko nam je i dobro
    She is only here to annoy herself!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Quote Originally Posted by Old Bone View Post

Ubijedjen da su na zadatku boljitka naše zemlje sada ujedinjena dvojica najboljih koje je mogla iznjihati ta naša CG i ja sam mnogo srećan zbog toga.
    Ako su to najbolji koje je iznjedra, strva joj se ne znalo

Thanks Thanks Given 
    230
    Thanks Thanks Received 
    73
    Thanked in
    57 Posts

Quote Originally Posted by Jal Cargo View Post
    Hvala ti sto si nas podśetio. Mi Crnogorci ovih dana nemamo vremena da vodimo racuna o nacionalnoj istoriji i nasljedju, obzirom da smo zauzeti rusenjem temelja drzave - navika, j e b i ga.

Kad smo kod rusenja, autor teksta je zaboravio da napomene, spomenik koji je izgradjen u cast te bitke je prije tri godine miniran. Ostecen je...
    ... ali nije srusen. "Drzava" ga je obnovila...

... ali nijesam zabrinut, ima vremena, dobrih ljudi i kvalitetnog eksploziva koji ce nam pomoci da i njega trajno izbrisemo iz kolektivnog pamcenja.
    Oni su vandali poceli "trenirat" jos u 1918.-1919. kad su maljevima rascupali grobnicu u kojoj se nalazile kosti boraca iz Ljubotinjsko-bobrskok bataleona, koji su poginuli 1877. godine, pa nastavili u 1919. kad su na celu s onim istim Savom srusili spomenik Velikom Vojvodi Mirku Petrovicu i Crnogorcima palim za oslododjenje Podgorice i Zete. Jedino u cemu nisu uspjeli, bilo je skvrnavljenje i paljenje mostiju Svetog Petra Cetinjskog, koje su sprijecile saveznicke snage.
    Cudne se stvari mogu radit u ime "neprocjenljive stabilnosti zemlje"...

Thanks Thanks Given 
    108
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    97 Posts

Mitropolit Mihailo: Vlast da odluči da li je uz SPC ili CPC

Neka vide crnogorski velikodostojnici, da se tako izrazim, sa kim će oni- da li će sa Srpskom pravoslavnom crkvom u Srbiji, ili sa Crnogorskom pravoslavnom u Crnoj Gori, kazao je danas mitropolit Crnogorske pravoslavne crkve CPC Mihailo.

Vlast da odluci a za narod cemo lako..

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by vozimisko View Post
    Što veli "slobodna" jevropa u ovi čas... http://www.slobodnaevropa.org/conten.../25128644.html

Ocrniše nam i crkve i politiku, ništa im ne valja, ništa im ne odgovara... a i kako će? Kad Toni Bler ne dozvoljava da išta valja u tuđem dvorištu koje komšije oće u svome vlasništvu... http://www.kurir-info.rs/mlati-pare-...clanak-1016999
    Quote Originally Posted by nenocopy View Post
    Mitropolit Mihailo: Vlast da odluči da li je uz SPC ili CPC

Neka vide crnogorski velikodostojnici, da se tako izrazim, sa kim će oni- da li će sa Srpskom pravoslavnom crkvom u Srbiji, ili sa Crnogorskom pravoslavnom u Crnoj Gori, kazao je danas mitropolit Crnogorske pravoslavne crkve CPC Mihailo.

Vlast da odluci a za narod cemo lako..
    Evo da se i kod nas razum hoće sekularnošću okitit pa da nam propinjanje da dosegnemo nešto zajedničko i dobije na smislu.

Jer, nije više pitanje ove crkve ili one, već dokle će takva razjedinjenost koštati običnog građanina Crne Gore, dokle će se davati publicitet takvoj razjedinjenosti i vještačkoj mržnji i netrpeljivosti - spram gorućih pitanja... bojim se samo da ćemo većina sviju nas, ili naša djeca možda, ili možda djeca naše djece - do odgovora - "DA NEKOME DRUGOM TAKO ODGOVARA (da bi prigrabio ono što je naše)" - doći kada bude kasno, i kada svako uzme sebi ono što je namjerio. A to neće biti ni Janko ni Marko!
    Lakše mi je da govorim ISTINU, jer mi je svakako važnije da živim u miru sa sobom, nego li sa tobom!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Recordare88 View Post
    Kratki komentar ove situacije prije nego li ponovo napustim ovaj dio foruma i vratim se u bezbjednost fudbala

Prvo, nisam vjernik, pa me religiozni aspekt citave price oko hrama ne interesuje. Sto se tice onog arhitektonskog-nisam jos vidio ni kako izgleda-kad vidim, znacu i misljenje.

Dolazimo do politickog aspekta-gdje mogu iskreno da kazhem da mi je milo. Ne zbog SPC, o kojoj imam izrazito negativno misljenje. Ne ni zbog DPS, niti nasijedam na njihov novi imidz "pomiritelja u drzavi" isto kao sto nisam nasijedao ni na njihov stari imidz "branitelja drzave". Ne, milo mi je zbog samoproklamovane ekskluzivne kaste "patriota", "branitelja drzavnosti" i "identitetskih pitanja" kojima je glavni gazda izvukao tepih ispod nogu.

Koliko su puta ljudi koji su se u CG htjeli baviti poboljsavanjem katastrofalne ekonomske situacije, resavanjem problema gradjana, jacanjem drzavnih institucija-u poslednjih 6 godina od te grupice optuzivani da nisu patriote, da su pritajeni Srbi, da ih briga za Crnu Goru, i naravno da su cetnici? I naravno, dok je to sve trajalo-Djukanovic u Crnoj Gori za njih nije imao premca. Na pomen price o problemu korupcije, samo na pomen, postajali ste ch.etnik i izdajnik vaskolikog crnogorstva. Na pomen price o jacanju institucija sistema proglasavani ste u najboljem slucaju neznavenim, a u najgorem za ludnicu, jer kako to zaboga funkcionalno zdravstvo, shkolstvo, sudstvo, bezbjednosni/obavjestajni aparat...moze biti vaznije od dva nova slova crnogorskog jezika? Kako zaboga poreska politika moze biti vaznija od crkve na Rumiji? Kako za ime svijeta moze javni dug biti vazniji od dva stiha himne? Eto, to je bila teza gospode i dama (ne samo na Forumu, naravno) koji se sada osjecaju razocarano i iznevjereno.

Iskreno, na njihovom mjestu osjecao bih se i ja. Zasto? Ne zato sto je drzava ugrozena-znali su oni vrlo dobro da nije. Nego zato sto su ugrozene njihove pozicije. Nekome su to cisto materijalne dividende, a nekome satisfakcija da se pogleda ujutro u ogledalo i ponosno zakljuci kako kuckajuci kilometarske tekstove o istorijskom konfliktu Crnogoraca i Srba brani drzavu i identitet. Nekome je to bilo zadovoljstvo da jede bifteke sa Djukanovicem, a nekome da se pojavljuje u medijima. Nebitno. Ono sto je bitno je sledece-svi ste vi dragi moji branitelji mislili da ce to tako vjecno.

E pa, sa oprostenjem, zajebali ste se. Djukanovic i DPS su vasu pricu raubovali,raubovali, 6 godina je pricali i konacno je izraubovali. Znacajni procentualni gubici na parlamentarnim i predsjednickim izborima, kao i zategnuti odnosi sa manjim koalicionim partnerom (preko kog je, kao i preko vas, DPS vecinom i plasirao "patriotsku" pricu) upozorili su vladajucu partiju da mora probati nesto novo. I to se naravno i desilo-u samo par dana Djukanovic je odbacio imidz "branitelja" i preuzeo imidz "pomiritelja". I sad ce tako naredni period. Dok je prije prica bila: "jeste da je ekonomija u haosu, da je kriza svuda, da jos uvijek gradimo institucije i da ima korupcije, ali mi smo odbranili drzavu od velikosrpskih nasrtaja" sad ce da bude: jeste da "jeste da je ekonomija u haosu, da je kriza svuda, da jos uvijek gradimo institucije i da ima korupcije, ali mi smo istorijski pomiritelji Crnogoraca i Srba, ljudi koji su prevazisli istorijske crnogorske podjele. Mi smo ljudi, koji su jednog Amfilohija naveli da kaze "da je vjecna Crna Gora".

A vi, "branitelji"-vi cete malo sada da stojite sa onim stvarcicama na vjetru, jer niste shvatili glavnu lekciju-svaka prica ima rok trajanja. I zato se vi osjecate kao da se desio srcani, ili drzavni udar (neko to napisa gore-ne znam koji tacno udar bjese u pitanju), ne zato sto je ovo udar na drzavu-na kraju krajeva, 30% stanovnistva je nemoguce prosto ignorisati a stare konflikte prosto nemoguce toliko dugo vjestacki odrzavati, vec zato sto je ovo udar na vase pozicije. Nekima materijalne, nekima intelektualne, a nekima prosto na sujetu. A ja se iskreno nadam, da ce sa srcanim/drzavnim udarom doci i otreznjenje, pa cete shvatiti da se nefunkcionalna drzava ne moze odjednom jakom napraviti ni sa dva stiha himne, ni sa dva nova slova, a casti mi moje ni sa autokefalnom crkvom. Vec sa borbom protiv stvarnih pojava koje ovu drzavu i te kako ugrozavaju-ocajna ekonomska situacija, dug koji prijeti za 3 godine da dostigne grcki, korupcija...i ono vaznije, omogucavanje institucijama drzave da funkcionisu. Jer su "branitelji" zaboravili najvazniju stvar: nacionalizam, kao i antidrzavno djelovanje bilo kakve vrste, u 99% slucajeva (jedan posto rezervisem prosto za ove sa psihickim problemima) proistice iz socijalnog momenta, i iz momenta nefunkcionisanja drzave, koja postoji radi gradjana, a ne gradjani radi nje. Jer kad gradjanin moze da iskoristi na dobar nacin sve zakonom propisane servise drzave koji su mu na raspolaganju-tada ce on biti i srecan u toj drzavi, bez obzira koje je nacionalnosti. A kad ne moze, tada ce traziti alternative.

I zato, momci i djevojke, opustite se, Crna Gora postoji i postojace, nezavisna i suverena, jos dugo, dugo, dugo godina. E sad, to sto vi u njoj necete igrati tako (prividno) vaznu ulogu na koju ste navikli-jbg, shit happens, sto bi rekao Sveti Petar Cetinjski u poslanici Ceklinjanima. Na kraju krajeva, zar nije najveci domet patriotizma zrtvovati se za svoju drzavu? A vi zivote necete zrtvovati, samo pozicije

Toliko od mene, sledecih nedelju dana se posvecujem momcima koji su vise zrtvovali i bolje pokazali pravi crnogorski patriotizam, nego i vi, i SDPS, i naravno SPC i kompanija sto ste za 6 godina djelovanja.

Cista sujeta, uz poneku frustraciju i odsustvo logike, je napisala ovaj post. Akumulirana prethodnih godina, danas je iscurela i pocela trijumfalno i neumjereno da se izliva po tastaturi. Mozda je moj utisak pogresan, a kvalifikacija gruba, ali u ovom trenutku nijesam u stanju da pronadjem drugacije objasnjenje.

Necu reci nista novo jer nemam. Uostalom, pamtim nase prepiske ovdje, reciklirao si i izrecitovao uspjesno ono sto si vec pisao, prethodnih godina, i onda si, nicim izazvan, valjda zbog satisfakcije sto si "bio u pravu" (povodom cega?!?!!?) i superiornosti pozicije u kojoj (ti) se (cini da si se) nasao, u zavrsnom pasusu, u finalu svojevrsne i samodopadljive intelektualne masturbacije, odlucio da ublazis ton i zakitis zakljuckom da ce Crna Gora postojati. Sjajno, posalji faks Filipu.
    Da postoji graficka obrada postova na forumu, tvoj bi mogao da se okonca logom "Televisa Mexico" - narativna struktura se nazire (red Mila, red korupcije, red crnogorskog fasizma, red popova i socijalnih tema...), ali sema logickog uvezivanja u smisaonu cjelinu je vrlo cudna, sa povrsnim ocjenama i nelogicnim zakljuckom (moj favorit su placeni Crnogorci sa foruma kao instrumentarijum Mracne sile. Ili: za neuspjeh reprezentacije u Sloveniji kriv je Nelson Mendela...).

Nemam strpljenja niti sam imao namjeru da ti odgovaram, znam da ce se otegnuti u citav serijal replika, a na kraju cemo biti na istim pozicijama, kao i prije dvije godine, medjutim, posto sam se osjetio prozvanim (zasluzeno - u onim kilometarskim postovima o nacionalnoj istoriji i identitetu), dva puta sam, za svaki slucaj, procitao post, i moram ti reci da, osim neumjesnih kvalifikacija koje s lakocom lansiras sa tastature, i dalje ne razumijem o cemu ti, zapravo, pricas - a mislim da ni ti sam ne znas, no, zbog euforije i nastojanja da dokazes da si "bio u pravu", nijesi u stanju da racionalno obrazlozis poentu. Uspio si, kao sto rekoh, lako da pronadjes konekciju izmedju Drzave, Nacije, Djukanoviceve sposobnosti politickog prezivljavanja i emocija nas sa foruma koji bezinteresno volimo Crnu Goru i njesmo na Budzetu, te sve to strpao u kolonu poniznog pristajanja na visedecenijsku vladavinu jednog covjeka - zbog materijalnih i intelektualnih pozicija, i zbog sujete?!?! I sad, ponizeni i razocarani, posto je Vodja odlucio da promijeni kurs i uskrati nam beneficije, drhtimo za nase pozicije?!?! I cijelo vrijeme smo bili u zabludi da su manastirske ture opozicionih lidera, vezanih kao volova, i predvodjenih stranim diplomatama, ustvari, u korist Crne Gore?!?! I cijelo vrijeme smo mi odgovorni za kriminal, korupciju, privatizovane institucije, propalu ekonomiju i cetnike u opoziciji?!?! Ali, bice to sve u redu, postojace Crna Gora, onako, sama od sebe?!?!
    Jos jednom, moje cestitke, a nije da nijesam bacio pogled na latino sapunice, vazda ima raskosnijeh zena.

Ne ocekujem od nekog ko u drzavi prepoznaje prostu ekonomsku funkciju i servisiranje tehnickih potreba njenih gradjana, da razumije i razmislja o kulturi, identitetu ili, recimo, posledicama uticaja druge drzave na opoziciju - o tome smo napisali ne kilometre nego autoputeve ovdje i slozili se da se ne mozemo sloziti. Pritom, tebi je, i sam si ranije priznao, nacionalno osjecanje strano, barem u obliku u kojem ga ja percepiram - sto je legitimno, kao sto je meni tvoja identifikacija sa klubom za koji navijas, bez uvrede, ne samo strana nego pomalo morbidna - kad citam tvoje postove o Unitedu, imam utisak da ih pise sektretar kluba, ekonom ili Mojesov pomocnik, uz dodatak prvog lica mnozine. Ipak, ja razumijem tvoju emociju i uvazavam odnos i stav prema klubu koji volis, pa izbjegavam da ti skacem po glavi, a jos manje da te optuzujem za lose rezultate kluba - jer to veze s mozgom nema.

Na kraju, ne znam ni zasto sam pisao sve ovo jer nema svrhe, niti razumijem o cemu pises, ali ne mogu da se pravim da me tvoje egzibiciono uriniranje nije okvasilo...

ps

Quote Originally Posted by Recordare88
    Kratki komentar ove situacije prije nego li ponovo napustim ovaj dio foruma i vratim se u bezbjednost fudbala
    Pri fudbalu i tamosnjim klanovima, a narocito u poredjenju sa pdf o smart telefonima, mi sa politike smo zlatna djeca ovog foruma...

Thanks Thanks Given 
    3,235
    Thanks Thanks Received 
    3,256
    Thanked in
    1,581 Posts

Politika - Vijesti

Pobjeda prešla na ćirilicu
    08. oktobar 2013.

Share

Najstariji crnogorski dnevni list Pobjeda od danas se štampa na ćirilici, što je u skladu sa ranije najavljenim redizajniranjem novina, prenosi Javni servis na svom sajtu.

U obrazloženju uredništva je navedeno da je takva odluka donesena na osnovu rezultata istraživanja koje je pokazalo da "većina potencijalnih čitalaca" lista prednost daje ćirilici.

"Nijesmo zanemarili ni činjenicu da će ovakva Pobjeda biti lakše dostupna građanima Crne Gore kojima latinica nije maternje pismo, kao i Rusima zainteresovanim za informacije o našoj zemlji", navodi se u objašnjenju urednika Pobjede.

Navedeni su i "ekonomsko-tehnički argumenti", jer su analize pokazale da se promjenom pisma ostvaruju znatne uštede u vremenu, ljudskim resursima i materijalu. Na taj način se omogućava i automatsko arhiviranje sadržaja, a čitaocima se olakšava pretraživanje ruskih sajtova.
    She is only here to annoy herself!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Ne mogu da vjerujem... Čuješ gluposti "većina daje prednost ćirilici"... Neka što 80% Crnogoraca piše latinicom i gotovo svaki Bošnjak, Albanac ili Hrvat, već pitanje je da li i Srbi u CG većinski pišu ćirilicom. Poznajem dosta velikoSrba i tek rijetki pišu ćirilicom iako se zaklinju u nju... Ali ovo je sve u duhu ove atmosfere državnog udara koji se dogodio u neđelju.
    Pobjeda će ostati smeće pa sve da joj slova budu u zlatnoj kaligrafiji... Šta je sljedeće? Konatarova rubrika "Pisma čitalaca?"...

Philadelphia, Pennsylvania, United States
    Thanks Thanks Given 
    5
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Quote Originally Posted by Recordare88 View Post

Prvo, nisam vjernik, pa me religiozni aspekt citave price oko hrama ne interesuje. Sto se tice onog arhitektonskog-nisam jos vidio ni kako izgleda-kad vidim, znacu i misljenje.

Dolazimo do politickog aspekta-gdje mogu iskreno da kazhem da mi je milo. Ne zbog SPC, o kojoj imam izrazito negativno misljenje. Ne ni zbog DPS, niti nasijedam na njihov novi imidz "pomiritelja u drzavi" isto kao sto nisam nasijedao ni na njihov stari imidz "branitelja drzave". Ne, milo mi je zbog samoproklamovane ekskluzivne kaste "patriota", "branitelja drzavnosti" i "identitetskih pitanja" kojima je glavni gazda izvukao tepih ispod nogu.

Koliko su puta ljudi koji su se u CG htjeli baviti poboljsavanjem katastrofalne ekonomske situacije, resavanjem problema gradjana, jacanjem drzavnih institucija-u poslednjih 6 godina od te grupice optuzivani da nisu patriote, da su pritajeni Srbi, da ih briga za Crnu Goru, i naravno da su cetnici? I naravno, dok je to sve trajalo-Djukanovic u Crnoj Gori za njih nije imao premca. Na pomen price o problemu korupcije, samo na pomen, postajali ste ch.etnik i izdajnik vaskolikog crnogorstva. Na pomen price o jacanju institucija sistema proglasavani ste u najboljem slucaju neznavenim, a u najgorem za ludnicu, jer kako to zaboga funkcionalno zdravstvo, shkolstvo, sudstvo, bezbjednosni/obavjestajni aparat...moze biti vaznije od dva nova slova crnogorskog jezika? Kako zaboga poreska politika moze biti vaznija od crkve na Rumiji? Kako za ime svijeta moze javni dug biti vazniji od dva stiha himne? Eto, to je bila teza gospode i dama (ne samo na Forumu, naravno) koji se sada osjecaju razocarano i iznevjereno.

Iskreno, na njihovom mjestu osjecao bih se i ja. Zasto? Ne zato sto je drzava ugrozena-znali su oni vrlo dobro da nije. Nego zato sto su ugrozene njihove pozicije. Nekome su to cisto materijalne dividende, a nekome satisfakcija da se pogleda ujutro u ogledalo i ponosno zakljuci kako kuckajuci kilometarske tekstove o istorijskom konfliktu Crnogoraca i Srba brani drzavu i identitet. Nekome je to bilo zadovoljstvo da jede bifteke sa Djukanovicem, a nekome da se pojavljuje u medijima. Nebitno. Ono sto je bitno je sledece-svi ste vi dragi moji branitelji mislili da ce to tako vjecno.

E pa, sa oprostenjem, zajebali ste se. Djukanovic i DPS su vasu pricu raubovali,raubovali, 6 godina je pricali i konacno je izraubovali. Znacajni procentualni gubici na parlamentarnim i predsjednickim izborima, kao i zategnuti odnosi sa manjim koalicionim partnerom (preko kog je, kao i preko vas, DPS vecinom i plasirao "patriotsku" pricu) upozorili su vladajucu partiju da mora probati nesto novo. I to se naravno i desilo-u samo par dana Djukanovic je odbacio imidz "branitelja" i preuzeo imidz "pomiritelja". I sad ce tako naredni period. Dok je prije prica bila: "jeste da je ekonomija u haosu, da je kriza svuda, da jos uvijek gradimo institucije i da ima korupcije, ali mi smo odbranili drzavu od velikosrpskih nasrtaja" sad ce da bude: jeste da "jeste da je ekonomija u haosu, da je kriza svuda, da jos uvijek gradimo institucije i da ima korupcije, ali mi smo istorijski pomiritelji Crnogoraca i Srba, ljudi koji su prevazisli istorijske crnogorske podjele. Mi smo ljudi, koji su jednog Amfilohija naveli da kaze "da je vjecna Crna Gora".

A vi, "branitelji"-vi cete malo sada da stojite sa onim stvarcicama na vjetru, jer niste shvatili glavnu lekciju-svaka prica ima rok trajanja. I zato se vi osjecate kao da se desio srcani, ili drzavni udar (neko to napisa gore-ne znam koji tacno udar bjese u pitanju), ne zato sto je ovo udar na drzavu-na kraju krajeva, 30% stanovnistva je nemoguce prosto ignorisati a stare konflikte prosto nemoguce toliko dugo vjestacki odrzavati, vec zato sto je ovo udar na vase pozicije. Nekima materijalne, nekima intelektualne, a nekima prosto na sujetu. A ja se iskreno nadam, da ce sa srcanim/drzavnim udarom doci i otreznjenje, pa cete shvatiti da se nefunkcionalna drzava ne moze odjednom jakom napraviti ni sa dva stiha himne, ni sa dva nova slova, a casti mi moje ni sa autokefalnom crkvom. Vec sa borbom protiv stvarnih pojava koje ovu drzavu i te kako ugrozavaju-ocajna ekonomska situacija, dug koji prijeti za 3 godine da dostigne grcki, korupcija...i ono vaznije, omogucavanje institucijama drzave da funkcionisu. Jer su "branitelji" zaboravili najvazniju stvar: nacionalizam, kao i antidrzavno djelovanje bilo kakve vrste, u 99% slucajeva (jedan posto rezervisem prosto za ove sa psihickim problemima) proistice iz socijalnog momenta, i iz momenta nefunkcionisanja drzave, koja postoji radi gradjana, a ne gradjani radi nje. Jer kad gradjanin moze da iskoristi na dobar nacin sve zakonom propisane servise drzave koji su mu na raspolaganju-tada ce on biti i srecan u toj drzavi, bez obzira koje je nacionalnosti. A kad ne moze, tada ce traziti alternative.

I zato, momci i djevojke, opustite se, Crna Gora postoji i postojace, nezavisna i suverena, jos dugo, dugo, dugo godina. E sad, to sto vi u njoj necete igrati tako (prividno) vaznu ulogu na koju ste navikli-jbg, shit happens, sto bi rekao Sveti Petar Cetinjski u poslanici Ceklinjanima. Na kraju krajeva, zar nije najveci domet patriotizma zrtvovati se za svoju drzavu? A vi zivote necete zrtvovati, samo pozicije

Toliko od mene, sledecih nedelju dana se posvecujem momcima koji su vise zrtvovali i bolje pokazali pravi crnogorski patriotizam, nego i vi, i SDPS, i naravno SPC i kompanija sto ste za 6 godina djelovanja.
    Od riječi do riječi, tačna analiza naše svakodnevice.
    Just to slip the skin...

Thanks Thanks Given 
    230
    Thanks Thanks Received 
    73
    Thanked in
    57 Posts

Quote Originally Posted by NSX View Post

"Nijesmo zanemarili ni činjenicu da će ovakva Pobjeda biti lakše dostupna građanima Crne Gore kojima latinica nije maternje pismo, kao i Rusima zainteresovanim za informacije o našoj zemlji", navodi se u objašnjenju urednika Pobjede.
    Hocu i cijenu prikazat u Rubaljima za "zainteresirane Ruse"?
    Quote Originally Posted by NSX View Post
    Na taj način se omogućava i automatsko arhiviranje sadržaja, a čitaocima se olakšava pretraživanje ruskih sajtova.
    Nisam shvatio koja je to veza medju cirilicnom "Pobjedom", automatskim arhiviranjem i "olaksavanjem pretrazivanja ruskih sajtova za citaoce".
    Jel' crnogorski citaoci do sad ne znaju "arhivirat sadrzaj" i "pretrazivat ruske sajtove"?:hammer:
    Sto se tice Rusa .... Ruse boli q-rac za pretrazivanje sajta "Pobjede" :lolblue:
    Last edited by A+A; 08-10-13 at 15:43.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

E što Vas pali NSX ka' žigice )))
    Kao i obično, nije ili-ili, nego i-i.

Thanks Thanks Given 
    230
    Thanks Thanks Received 
    73
    Thanked in
    57 Posts

Quote Originally Posted by getaway blues View Post
    Od riječi do riječi, tačna analiza naše svakodnevice.
    Smijem li pitat cije je to "vase"?
    Nemoj me pogresno shvatit, jer jednostavno sam primjetio ovo: "Location: Philadelphia, Pennsylvania, United States"

Thanks Thanks Given 
    230
    Thanks Thanks Received 
    73
    Thanked in
    57 Posts

Quote Originally Posted by minjo View Post
    E što Vas pali NSX ka' žigice )))
    Aaaaaaa

Thanks Thanks Given 
    5
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Quote Originally Posted by A+A View Post
    Smijem li pitat cije je to "vase"?
    Nemoj me pogresno shvatit, jer jednostavno sam primjetio ovo: "Location: Philadelphia, Pennsylvania, United States"
    Moje prekomoračke svakodnevice, i svih nas u Crnoj Gori.

To "Philadelphia" se odnosi na jednu pjesmu koju volim, a itekako se tiče naše svakodnevice... Nego, da ne kvarimo temu, o svemu ostalom možemo na pm.
    Just to slip the skin...

Thanks Thanks Given 
    5
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Quote Originally Posted by El Re View Post
    Ne mogu da vjerujem... Čuješ gluposti "većina daje prednost ćirilici"... Neka što 80% Crnogoraca piše latinicom i gotovo svaki Bošnjak, Albanac ili Hrvat, već pitanje je da li i Srbi u CG većinski pišu ćirilicom. Poznajem dosta velikoSrba i tek rijetki pišu ćirilicom iako se zaklinju u nju... Ali ovo je sve u duhu ove atmosfere državnog udara koji se dogodio u neđelju.
    Pobjeda će ostati smeće pa sve da joj slova budu u zlatnoj kaligrafiji... Šta je sljedeće? Konatarova rubrika "Pisma čitalaca?"...
    Prosto, evo iz prve ruke, ovo nije tačna informacija.
    Just to slip the skin...

Thanks Thanks Given 
    108
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    97 Posts

Pobjeda na ćirilici...

U Crnoj Gori ravnopravno je ćiriličko i latiničko pismo.
    Ne treba se ugledati na neke "civilizovane" zemlje gdje se razbijaju table sa natpisima na ćirilici.

ПОБЈЕДА

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by nenocopy View Post
    Pobjeda na ćirilici...

U Crnoj Gori ravnopravno je ćiriličko i latiničko pismo.
    Ne treba se ugledati na neke "civilizovane" zemlje gdje se razbijaju table sa natpisima na ćirilici.

ПОБЈЕДА
    Šta sad kupe trunje?
    Je su li prešli na latinicu? Jesu!
    Je li to zvanično pismo? Jeste!
    Čemu kurv*nje?
    Zato što DPS lavira? Nedostojno novine sa profilisanom uredjivačkom politikom! Naravno AKO JE TO UOPŠTE ISTINA.

Pozdrav,

PS
    Ja srbomrzac nisam, niti mogu biti posle 45 godina života u BG (sa čijom "školom", kojoj pripadam u značajnoj mjeri, se ponosim), ali ne volim nečasnost nikad, i nigdje.....
    "Svoj posa i svi na radne zadatke...i vrijeme je posle par stotina godina da pocnemo sa malo rada"

Thanks Thanks Given 
    108
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    97 Posts

Ма друже ово је само мало комедије да се разбије свакодневна монотоност..

Thanks Thanks Given 
    536
    Thanks Thanks Received 
    636
    Thanked in
    386 Posts

Probase li sukovic i djuranovic da objasne narodu sto bi sa ovim momcima prevrtacima . . .

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

I mene je iznenadilo da gradonačelnik Prijestonice,i ministri kulture i nauke prisustvuju polaganju kamena temeljaca za crkvu CPC,ali još veće iznenađenje neprisustvovanje nikog iz SDP-a,Lp-a,to ne može ni Šuković ni Đuranović da objasne...
    Last edited by minjo; 08-10-13 at 16:51.

Thanks Thanks Given 
    1,486
    Thanks Thanks Received 
    5,934
    Thanked in
    2,792 Posts

Slika dana

http://www.vijesti.me/vijesti/religi...alerija-153602

Izjava dana

''Pontije Pilat kada je već i bio svjestan da je Isus nevin - saopštio mu je da iako je nevin ipak će morati da ga razapne, pa da na krst dokazuje, da ako je već božiji sin da može da se spasi od tog krsta. Mislim da to Vlada radi Crnogorskoj pravoslavnoj crkvi. Razapinje nevine i traži od njih da se tako obespravljeni i nemoćni bore za svoja prava,'' rekao je predsjednik Skupštine.
    http://www.vijesti.me/vijesti/krivok...-clanak-153622

Vjerski osjećaji u političara ateista
    Only in Montenegro
    The more things change, the more they stay the same.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Trebao je bit neko iz SDP.a uključen u počasni odbor,ipak tvore Vladu.Sjetimo se da je predsjednik odbora obnove katedrale SV.Tripuna bio predsjednik Cg Milo Đukanović i ministar Dragiša Burzan.
    Slika dana je vrhhhhhh

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

@El Re....
    vani smo dobili neke info u toku gostovanja g. djukanovica i G. klinca u ny da je bilo "urlikanja"...svadje itd...
    e sad Vama pitanje jer ste skloni analizi...obzirom da poznajem inteligenciju amera u pol. vodama i na koji nacin politicki uzdizu i sklanjaju politicare po banana khm.... ne bi me cudilo da su gurnuli dps u ovo da bi se sami eliminisali sa scene.. znanje o primjerima imamo, a ovo mi sve lici na isto...ni sadam nije krenuo na kuvajt tek onako...
    jedinu iskrenu odbranu i zdravu dobronamjernu kritiku je imao od crnogoraca bez iole inreresa...oni (dps)su truli sa svojim placenim podrzavaocima, a tek sto su se nasadili sa idejom o podrsci od strane zadrtih pol. srba to mi vec lici na samoubistvo... normalno, nikad vise nece imati podrsku crnogoraca (onih bez posl. i mater. interesa), a sluge partijske vise ne mogu placati i sponzorisatii ucjenjivati...za bosanske srbe doseljene u cg i one nase politicke srbe nemaju ni snagu ni moc, pravno ni bilo kako da ih drze pod sobom, a lazi odavno iskoristene i ofucane...
    sta mislite o tome?
    Hvala Lepo
    Last edited by Maja; 08-10-13 at 18:48.

Page 493 of 666 FirstFirst ... 393443483489490491492493494495496497503543593 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)