Page 99 of 176 FirstFirst ... 49899596979899100101102103109149 ... LastLast
Results 2,451 to 2,475 of 4398

Thread: T-Com | Optika

Thanks Thanks Given 
    5
    Thanks Thanks Received 
    24
    Thanked in
    16 Posts

jeste zadovoljni sa njim?

Thanks Thanks Given 
    17
    Thanks Thanks Received 
    26
    Thanked in
    16 Posts

Odlican je ruter. Bar meni nikada nije pravio probleme. Imam optiku odavno.

Thanks Thanks Given 
    5
    Thanks Thanks Received 
    24
    Thanked in
    16 Posts

jesi na st. aerodrom?

Thanks Thanks Given 
    17
    Thanks Thanks Received 
    26
    Thanked in
    16 Posts

Jesam, na starom.

Thanks Thanks Given 
    5
    Thanks Thanks Received 
    24
    Thanked in
    16 Posts

vrh onda sam miran sto se rutera tice

Thanks Thanks Given 
    3,574
    Thanks Thanks Received 
    5,922
    Thanked in
    2,850 Posts

Quote Originally Posted by nikola.pg View Post
    znam i ja da ce na kraju doci optika do mog stana,ali kad to je pitanje? ajde posalji mi sliku kad budes u prilici da vidim kako to kod tebe izgleda. Posto uvodim dreambox nece mi trebati kablovska a da li moze optika da se uzme bez telefona???
    Praštaj ne stigoh prije. Fotka sa telefona na brzinu.
    Na naredno krečenje maknuću kanalice i malo podić utičnicu jer su je ovi postavili dosta nisko za moje potrebe
    Iza ovog poklopca je utičnica sa adapterom i čvor svih kablova iz svake prostorije koji su odmah utaknuti u router.

Last edited by hercules; 30-09-13 at 12:50.
    Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Praštajte, ne znam gdje da postavim ovo pitanje, a ne bih da otvaram novu temu... Prijavili smo se za prelazak na optiku. Došli su i instalirali internet (da bi imali Extra Trio) i sad se čeka na drugu ekipu da bi nas prebacili na optiku (u zgradi već postoji kabl). Kad su nam postavili modem (ZTE), prikopčali su i fiksni telefon na njega uz objašnjenje da mora tako i rekli da neće raditi nekih sat vremena. Nije radio više od 24h, tačnije: ima signala, može da se poziva, ali konstantno zuji u slušalici, a dolazni pozivi su bili onemogućeni (signal kao nepostojeći broj). Zvali smo 1500, riješio se problem sa dolaznim pozivima, ali zujanje i dalje postoji. Ranije je telefon bio povezan na razdjelnik koji su nam postavili prilikom ugradnje ETV, pa ne znam da li to što je sad prikačen na modem pravi neki problem ili da opet zovem servis?

Thanks Thanks Given 
    2,815
    Thanks Thanks Received 
    3,098
    Thanked in
    1,528 Posts

On sada mora biti ukljucen u router. To prije je bio spliter koji sada vise nije potreban.
    Sto tacno znaci zujanje? Da li mozes ti da pozivas? Da li zuji dok ne dobijes vezu ili zuji dok pricas?

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Default T-Com | Optika

Ne znam kako bih opisala - kao da je "namagnetisano", nadjacava tonski signal i govor, pa se jako slabo cuje. Zuji konstantno, i prilikom biranja, i prilikom razgovora. Ne znam ni kako sam obavila razgovor sa operater(k)om

Sent from my  9790
    Last edited by Aquaria; 04-10-13 at 17:33.

Thanks Thanks Given 
    1,713
    Thanks Thanks Received 
    597
    Thanked in
    448 Posts

Provjeri kablic od routera do telefona... Ako ne sredis posalji sms na 1500 "TEL TvojBroj"

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Aquaria View Post
    Praštajte, ne znam gdje da postavim ovo pitanje, a ne bih da otvaram novu temu... Prijavili smo se za prelazak na optiku. Došli su i instalirali internet (da bi imali Extra Trio) i sad se čeka na drugu ekipu da bi nas prebacili na optiku (u zgradi već postoji kabl). Kad su nam postavili modem (ZTE), prikopčali su i fiksni telefon na njega uz objašnjenje da mora tako i rekli da neće raditi nekih sat vremena. Nije radio više od 24h, tačnije: ima signala, može da se poziva, ali konstantno zuji u slušalici, a dolazni pozivi su bili onemogućeni (signal kao nepostojeći broj). Zvali smo 1500, riješio se problem sa dolaznim pozivima, ali zujanje i dalje postoji. Ranije je telefon bio povezan na razdjelnik koji su nam postavili prilikom ugradnje ETV, pa ne znam da li to što je sad prikačen na modem pravi neki problem ili da opet zovem servis?
    Je li zavrsena migracija na optiku? Ako nije najlakse je da sacekas da prelazak na optiku.

Thanks Thanks Given 
    669
    Thanks Thanks Received 
    81
    Thanked in
    54 Posts

Ne znam kako bih opisala - kao da je "namagnetisano", nadjacava tonski signal i govor, pa se jako slabo cuje. Zuji konstantno, i prilikom biranja, i prilikom razgovora. Ne znam ni kako sam obavila razgovor sa operater(k)om

Sent from my  9790
    Ako postoji i dalje zujanje, pretpostavljam da je problem samo sa zujanjem na tvojoj strani, tj. sa druge strane te cuju odlicno. Problem ces rijesiti naponskim restartom ZTE-a.
    If at first you don't succeed, skydiving is not for you.

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Sale, probala sam i sa novim kablom, bez promjene.
    Emile, restartovala sam ZTE više puta, što zbog telefona, što zbog interneta (signal se gubi povremeno), opet isto. Zujanje se čuje i na drugoj strani.
    Pozvaću opet 1500, nema mi druge. Hvala vam u svakom slučaju
    Quote Originally Posted by pavlefuture View Post
    Je li zavrsena migracija na optiku? Ako nije najlakse je da sacekas da prelazak na optiku.
    Znam da je najlakše, ali ko mi garantuje da će ekipa doći danas, recimo (u što sumnjam, jer je subota), u ponedeljak, ili tek za 10 dana?

Sent from my  9790

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    37
    Thanked in
    21 Posts

"Takođe i stanovnici nikšićke Opštine su obuhvaćeni optikom do kuće, ukupno oko 900 domaćinstava. Realizacija ovog projekta je u toku i na Cetinju", kazali su iz Telekoma.
    Zna li neko koji dio Cetinja je obuhvacen ovom akcijom?
    ... Najlakši način da vam ime dospije u novine je da ih čitate dok prelazite ulicu ...

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

Moze li mi ko reci kad bi se mogao nadati optici na Ibricevini/Maslinama? Hvala
    Koga je gladni otac pravio, dovijeka ce gladan bit...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by citizen View Post
    "Takođe i stanovnici nikšićke Opštine su obuhvaćeni optikom do kuće, ukupno oko 900 domaćinstava. Realizacija ovog projekta je u toku i na Cetinju", kazali su iz Telekoma.
    Zna li neko koji dio Cetinja je obuhvacen ovom akcijom?
    Bile su planirane: naselje Gipos i zgrade u ulici Luke Ivanisevica. Medjutim to je odlozeno za sledecu godinu. Odradila se samo zgrada solidarnosti u ulici Luke Ivanisevica.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Stetni View Post
    Moze li mi ko reci kad bi se mogao nadati optici na Ibricevini/Maslinama? Hvala
    Nikakvih najava nema. To je dio pretezno sa kucama pa je kompletna investicija znatno veca i manje isplativa

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Uzecu za slobodno da se malo raspisem. Citao sam danas komentare na clanak u Vijestima:

http://www.vijesti.me/vijesti/ct-opt...-clanak-153109

Odmah da naglasim da se sa korisnickog aspekta slazem sa tim da su cijene u poredjenju sa okruzenjem mnogo vece. Potpuno razumijem ljude koji se zbog toga bune i traze nize cijene.

Sto ne razumijem, kritikovanje FTTH kao tehnologije:

"Ovo je bilo aktuelno u nordijskim zemljama prije 10 godina , steta sto imamo kakav takav internet pa ne mogu da nam podvaljuju pricu o cudima novih tehnologija"

u kojem mi mi vijeku zivimo
    sto zastara na zapadu po 10g i vise nama prodaju da bi se nasa drzava hvalila tim

i stepen pokrivanja:

U centru PG (Strogi centar, Bul.Ivana Crnojevica..) mozemo da mastamo o optici, jer se gospodi vjerovatno ne isplati tu da uvodi (manje starije zgrade)

naravno optiku kabal ce dosti moci samo da sanjaju, sinoc sam bio u zgradu preko puta delte i covjek nije imao mogucnost da se prikljuci na optiku, jer navodno optika je samo dovedena do 1 ulaza, a stanovnici zete i bjelopavlica mozete samo da sanjate o tome

Sto se tice FTTH kao tehnologije u pitanju je GPON tehnologija koja radi na 2.5Gbps koji se dijele na 64 korisika. Ovo je trenutno najbolje moguce sto ima. Sledeca verzija ove tehnologije 10Gbps GPON, jos uvijek nije komericijalno nigdje primijenjen, samo par triala ima u svijetu. Svaki komentar tipa, zastarelo odavno napusteno i slicno je elementarno nepoznavanje materije.

Sto se tice spena pokrivinja, telekom je trenutno pokrio nekih 27000 domacinstava sto je okvirno 5 dio domacinstava. Oko 4% korisnika su FTTH korisnici, po cemu je Crna Gora 11-ta u Evropi. Bolji od nas su: Litvanija, Svedska, Letonija, Norveska, Slovacka, Slovenija, Danska, Portugal, Luksembrug i Holandija

Izovri:
    http://www.ekip.me/download/avgust13...20Avgust13.pdf
    http://www.ftthcouncil.eu/documents/PressReleases/2013/PR2013_EU_Ranking_FINAL.pdf

Pokrivanje optikom je proces koji ce da traje jako dugo. Bakarna mreza se razvijala kod nas 50 godina i to kao drzavni projekat pa jos uvijek ima mjesta bez telefona.

Da ne bude da samo hvalim, sto Telekomu ne valja u svoj price oko optike sto nema update-ovanu listu lokacija gdje je moguce prijaviti se za optiku.

Otvoren sam za sve komentare uz jos jednu napomenu da je ovo osvrt na tehnicku stranu price a ne na cijenu Telekomovih usluga.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Evo jos jedan clanak kako se isplativo ulaze u opticku infrastrukturu od strane drzave.

http://www.ftthcouncil.eu/documents/Opinions/2013/Rural_FTTH_Nordics_Final.pdf

Drzava u saradnji sa opstinama razvede glavni dio mreze, korisnici po povoljnijim cijenama onaj dio do njih i dodje se do situacije da u gradicima od po 10k ljudi imaju 35 operatera. Investicija 1.5 put vracena u periodu od 5 godina.

Jos kad bi neko bio vizionar pa na kraju ove infrastrukture u Crnoj Gori zamislio mladog momka/djevojku iz Rozaja ili Pluzina kako iz svog doma zaradjuje radeci IT projekte na www.freelancer.com. Kako lako uz jasno strategiju moze da se nadje posla za 600k ljudi

Thanks Thanks Given 
    32
    Thanks Thanks Received 
    39
    Thanked in
    28 Posts

Jos kad bi doktori, pekari, fizikalci i slicni mogli da zarade koju paru preko freelancera mi bi bili prebogati.
    Svi cemo postat IT inzinjeri ako nam je po freelanceru
    Who let the dogs out

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Sale, probala sam i sa novim kablom, bez promjene.
    Emile, restartovala sam ZTE više puta, što zbog telefona, što zbog interneta (signal se gubi povremeno), opet isto. Zujanje se čuje i na drugoj strani.
    Pozvaću opet 1500, nema mi druge. Hvala vam u svakom slučaju

Sent from my  9790
    Update: ipak je (bio) problem do rutera, pa ćemo čekati optiku, da ga ne mijenjamo bezveze zbog par dana čekanja.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by BlackVelvet View Post
    Jos kad bi doktori, pekari, fizikalci i slicni mogli da zarade koju paru preko freelancera mi bi bili prebogati.
    Svi cemo postat IT inzinjeri ako nam je po freelanceru
    Niko ne kaze da se ljudi prekvalifikuju nego da se u obrazovnom sistemu napravi promjena. U toj grani privrede ima jako puno para jer kreira dodatnu vrijednost. Jos neko vrijeme ce sigurno biti tako. A ne treba puno ulaganja da se zemlja od 600000 ljudi pretvori u IT zemlju.

Svidajlo se to nekome ili ne, to je jedina grana privrede gdje trenutno ima posla koliko zelis

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Da li se planira uvodjenje optike u dvije bijele zgrade iza Delte?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Pitano je vec par puta al nikako da stigne odgovor: kad stize na red strogi centar grada?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Posalji PM na pavlefuture

Page 99 of 176 FirstFirst ... 49899596979899100101102103109149 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 5 users browsing this thread. (0 members and 5 guests)