View Poll Results: Da li u NATO

Voters
437. You may not vote on this poll
  • Da

185 42.33%
  • Ne

252 57.67%
Page 27 of 199 FirstFirst ... 172324252627282930313777127 ... LastLast
Results 651 to 675 of 4975

Thread: Da li u NATO

Thanks Thanks Given 
    3,229
    Thanks Thanks Received 
    3,256
    Thanked in
    1,581 Posts

Rusi su za svoje interese na Balkanu odradili odlican posao...napredovanje NATOa ka istoku je usporeno/zaustavljeno a Srbe ko...
    She is only here to annoy herself!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    23
    Thanked in
    2 Posts

Quote Originally Posted by jokac View Post
    ne shvatas poentu drug.ja se dobro oznojim da zaradim svoj novac posteno.sa operacijama alijanse bojim se da bi bilo i kovcega nasih vojnika.ko to prizeljkuje,na cast mu bilo.
    za takve operacije mozes se prijaviti i bez Nato-a.zanimljivo koiko to brines o budzetu,vjerovatno imas platu iz tog izvora.i ne znojis se puno da je zaradis.neka kancelarija i kafica,ili si pripadnik nekog drugog miljea?
    Prošle godine poginula su dva hrvatska pomorca, ove godine dosad jedan koji je prije desetak dana pao s broda u more negdje oko Singapura. Tijelo mu nije pronađeno pa zato pretpostavka da je poginuo.

Ni prošle, ni ove, a ni svih ovih godina nije poginuo ni jedan pripadnik hrvatskih postrojbi koje sudjeluju u operacijama NATO-a. Prije tri godine jedan je ranjen dok je čistio pištolj pa se upucao u nogu. Prije dvije godine jedan je nastradao i ostao bez obje potkoljenice u prometnoj nesreći u Zagrebu dan nakon što se vratio iz Afganistana.

Svaki posao nosi određeni rizik, ali ako se vojnik ne brine o rizicima tvog posla ne znam zašto ti brineš o rizicima posla vojnika.

Thanks Thanks Given 
    59
    Thanks Thanks Received 
    141
    Thanked in
    107 Posts

Quote Originally Posted by bracodubrovnik View Post
    Svaki posao nosi određeni rizik, ali ako se vojnik ne brine o rizicima tvog posla ne znam zašto ti brineš o rizicima posla vojnika.
    Pa Hrvatska kao država je već u NATO alijansi zbog koristi o kojoj si pisao ali nije teško shvatit da su Crnogorci kao narod uvijek ( ako zanemarimo Dubrovnik dje je bila preventivna akcija bez nekih žrtava ) bili okrenuti odbarni svog ( istina skomnog ) teritorijalnog suvereniteta a ne osvajačkim akcijama !!! Možda griješim ali mislim da je to najveći motiv kod nas
    deuscroix

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Zasto ne pricate o KONKRETNIM benefitima ili nedostacima? Sve drugo je nepotrebno mlacenje.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Quote Originally Posted by ^m00dO_oD_kOlJiBrIyA^ View Post
    Zasto ne pricate o KONKRETNIM benefitima ili nedostacima? Sve drugo je nepotrebno mlacenje.
    :listening_headphonetako je.u sustini malo je ko svjestan svoje nesvijesti.:sorrow:

Thanks Thanks Given 
    59
    Thanks Thanks Received 
    141
    Thanked in
    107 Posts

Realno gledano i prostitutke zaradjuju novac od svoga posla ali koliko je ta profesija popularna pitanje je ... nije da uporedjujem ali ako sve budemo gledali kroz intres rabotu onda bi prvi potez vlade trebao da bude smrtonosna injekcija penzionerima jer očigledno da su oni samo potrošači
    deuscroix

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Zato sto odje ljudi vole da mlate i ovakve teme bi trebale da imaju 3 posta ako bi se konkretno reklo a drugi razumijeli! NATO je nama potreban koliko i ljeba da jedemo! Nemamo mi tu lagodnost da mozemo da budemo neutralni na sred balkana i bez svajcarskih sigurnosnih sistema (BANAKA)!
    Sreca tvoja sto si gad pa te niko ne voli! fcuk yeah!

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

A Svajcarska je kao neutralna u mislima naroda CG?

Svasta...

Hvala Lepo

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ljudi,ne postoji drzava NATO koja nas je bombardovala i slicno.Kada se desi neki konflikt,sve drzave i clanice NATO-a salju ljude koji zajedno idu na krizno podrucije.Te zemlje su Amerika,Britanija itd itd itd.Zato nije nas bombardovao Nato nego Amerika i drzave,clanice NATO-a.Izgovori tipa:,,Necemo u NATO,oni su nas bobpardovali,padaju u vodu jer to su Amerika,Francuska,Britanija,ITD...Dobicemo bezbjednost u NATO,i PRICE da ce da nas ceraju u rat po Avganistanu nisu tacne u jednu ruku,jer nas niko ne cera,nego sami saljemo.Isto to sa bazama,mi sami pokrecemo zahtjev da se baze grade,oni nas nece i ne mogu natjerati da grade baze po Crnoj Gori.Zato najbolje je da se udje u nato i EU,jer brzo ce mo dobiti BEZBJEDNOST,da nasa djeca zive u miru.HVALA.

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

Ma Vi mislite da ovih 54% zanima bezbjednost Drzave i buducnost CG djece? Taman koliko je Milosevica zanimalo...

Hvala Lepo

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Maja View Post
    A Svajcarska je kao neutralna u mislima naroda CG?

Svasta...

Hvala Lepo

Majo primjetio sam da kad ti nesto odskace od tvog rzamisljanja pokusavas to da sFatis vazda na pogresan nacin a to i nije neka odlika...

Poenta je da svajcarska nikad do sad nije bila ratom zahvacena i unistavana zbog svojeg finansiskog uticaja... a nju sam pomenuo jer je protivnici natoa navode kao mogucnost za cg! Mi tu mogucnost nemamo...

Namo treba primicanje evropskim zemljama sto prije...

Jer po meni... aj da malo ispanem LUCKAST... za nekih 10-20 godina nas ceka zesci ratni sukob svijetskih razmijera (i ako je on vec poceo od 2002 no cekamo da se ukljuce malo jaci igraci) 8)

Kojih 54% ? Ovih sto su glasali NEZAVISNOST! Nadam se da to nisi mislila ...
    Last edited by Crka; 13-12-12 at 19:45.
    Sreca tvoja sto si gad pa te niko ne voli! fcuk yeah!

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

Quote Originally Posted by Crka View Post
    Majo primjetio sam da kad ti nesto odskace od tvog rzamisljanja pokusavas to da sFatis vazda na pogresan nacin a to i nije neka odlika...
    Ma ne.. Samo citam i ovdje na forumu i od "pera" jako "upucenih" novinara i komentatora takve pricice koje veze nemaju sa istinom.
    Poenta je da svajcarska nikad do sad nije bila ratom zahvacena i unistavana zbog svojeg finansiskog uticaja... a nju sam pomenuo jer je protivnici natoa navode kao mogucnost za cg! Mi tu mogucnost nemamo...
    Hm.. Ne znam ko je imao veci civilni rat i brutalne interne pokolje u Evropi od Swiss.. A o ratovanju pogotovo.. I Swiss nije odavno bogata drzava, vec je bila jedna od najsiromasnijih pocetkom proslog vijeka. Od gladi su bukvalno umirali..
    Kapiram ja da se tako pjeva, ali bas i ponavljati tu pjesmu konstantno bez provjere tih podataka o neutralnosti i bogastvu, e to zaista nije u redu.
    Namo treba primicanje evropskim zemljama sto prije...
    Evropa se pokusava pribliziti USA a eto u CG sve obrnuto. Sto se ne priblizavate USA nego EU? To meni nije jasno. Hoce neko uz ponavljace a ponavljac trci ka odlikasu. Kakav takav trenutno je naj.

Jer po meni... aj da malo ispanem LUCKAST... za nekih 10-20 godina nas ceka zesci ratni sukob svijetskih razmijera 8)
    Svaka godina otkad se zna za "svijet" u svom poimanju velicine "svijeta" traju sukobi "svjetskih razmjera" jer uticu na Svijet. Bilo nafta, politicki proces, ili bilo koji interesni resurs.... Konstantno.
    Tako da tu nema sta da se nagadja..

Kojih 54% ? Ovih sto su glasali NEZAVISNOST! Nadam se da to nisi mislila ...

Ove, nazalost na ove oko teme protiv NATO-a..
    Ludi izazivac 19 najacih drzava svijeta u ekonomskom i ratnom smislu... i naslednici te politike samounistenja i bezobzirnosti prema sopstvenom narodu. Nevjerovatno, a proslo koliko godina od lekcije? I eto.. Vidimo rezultat.

Hvala Lepo

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

no,no,no,noi po sto puta no.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

http://portalanalitika.me/politika/v...-polovini-2014

NATO samiti se, u prosjeku, odrzavaju svake dvije godine. Sledeci samit je 2014. i malo je vjerovatno da cemo dobiti pozivnicu - usled nedovoljne podrske javnosti i nedovoljnog napretka u reformama u oblastima kao sto su toliko pominjane borba protiv korupcije i borba protiv organizovanog kriminala. Pretpostavljam da ce se u Londonu raspravljati o nasem napretku, a ne o prijemu, nazalost.

Za ocekivati je da ce nam poziv biti upucen 2016. (mada, kad smo mi u pitanju, nista nije izvjesno), sto znaci da bismo se mogli nadati prijemu najranije 2017., na "vanrednom" samitu.

http://portalanalitika.me/politika/v...rikom-kongresu

Poslije duzeg vremena, jedan uspjeh spoljne politike. Iako simbolican, moze samo koristiti procesu pridruzivanja NATO i EU.

Thanks Thanks Given 
    3,229
    Thanks Thanks Received 
    3,256
    Thanked in
    1,581 Posts

sve su prilike da ce nam NATO i EU stici autoputem...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

E Boga mi država kojoj vlast dan započinje sa NATO-om, a završava sa Amfilohijem i srpskim talibanima, neće mrdat nikud. Može se samo vrćet ko mačka za vlastitim repom dok ne krepa od iznemoglosti.

Thanks Thanks Given 
    480
    Thanks Thanks Received 
    656
    Thanked in
    306 Posts

Pa jel vi mislite da se u NATO ulazi gologuz kao što smo mi krenuli?

- Ne kontrolišemo morski pojas, imamo odlične brodove RF33 i 34, ali nemamo para da ih izvučemo van dokova luke. Pa su nam fino predložili da ponovo vratimo u upotrebu topovnjače koje su naši umnjaci odlučili rashodovati, a dugoročno kupiti 2 manja patrolna broda

- Nemamo jedan ( aloo jedan ) srednji transportni helikopter, pa moramo da kukamo po komšiluku kad su snjegovi ili poplave, da nam Hrvati, slovenci i grci šalju

- Nemamo ni jedan kršeteni oklopni transporter, a to je osnova koju su predložili iz NATO za zaokruživanje brigade ili bataljona. Koristimo i dalje one raspade od BOV 4x4 iz perioda JNA

- Čak su i radar morali da nam doniraju a evo već problemi i sa njim, jer ne umijemo da ga koristimo, kadrovska politika nam je katastrofalna, a stručni kadar nam je bože pomozi...

E sad mi vi recite jel ovakvi treba da uđemo u nato i jel mislite da su oni tamo blesavi pa će nas ovakve primit? Daj bože ali sumnjam,

Thanks Thanks Given 
    3,229
    Thanks Thanks Received 
    3,256
    Thanked in
    1,581 Posts

primice nas cisto radi evidencije

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

E da oće... Makar ko Island. Da smo tu neđe ko deja vu ali nas ne opažaju dok prisluškujemo što zbore... A, treba priznat, dobro i stražimo tamo đe nikog u blizini nema da nas mrko pogleda... Imamo i žena u vojsci. Nije važno čije su žene i kako su tamo stigle. Važno je da svi imamo srce junačko...A u plemenite namjere da čuvamo zapadnu civilizaciju, ko posumnja, oca mu hebemo u vr' g......
    Last edited by El Re; 04-10-13 at 15:28.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by osvajaci pg
    Pa jel vi mislite da se u NATO ulazi gologuz kao što smo mi krenuli?

- Ne kontrolišemo morski pojas, imamo odlične brodove RF33 i 34, ali nemamo para da ih izvučemo van dokova luke. Pa su nam fino predložili da ponovo vratimo u upotrebu topovnjače koje su naši umnjaci odlučili rashodovati, a dugoročno kupiti 2 manja patrolna broda

- Nemamo jedan ( aloo jedan ) srednji transportni helikopter, pa moramo da kukamo po komšiluku kad su snjegovi ili poplave, da nam Hrvati, slovenci i grci šalju

- Nemamo ni jedan kršeteni oklopni transporter, a to je osnova koju su predložili iz NATO za zaokruživanje brigade ili bataljona. Koristimo i dalje one raspade od BOV 4x4 iz perioda JNA

- Čak su i radar morali da nam doniraju a evo već problemi i sa njim, jer ne umijemo da ga koristimo, kadrovska politika nam je katastrofalna, a stručni kadar nam je bože pomozi...

E sad mi vi recite jel ovakvi treba da uđemo u nato i jel mislite da su oni tamo blesavi pa će nas ovakve primit? Daj bože ali sumnjam,

Primice nas, zmureci na nase nedostatke, upravo iz razloga koji je naveo NSX.

Nasa velicina i (be)znacaj(nost) u okvirima globalnog poretka ustvari su nasa prednost (koju, za sad, ne umijemo da prepoznamo i iskoristimo...)

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Primiće nas radi 300 km obale i luka Bar i Bijela...od kojih je Bar savršena luka i za vojne potrebe, a ima i rezervoare goriva U PLANINI UKOPANE.

Primiće nas i radi povezivanja sa Grčkom i Turskom-dakle stvaranja povezanog sistema, bez slabih tačaka.

Primiće nas i radi kontrole "Zelene transferzale"-puta kroz Sandžak, koji iz Srbije ne mogu kontrolisati, a u Bosance se ne može imati povjerenja da će biti vjerniji NATO nego muslimanima koji su protiv NATO...naravno mislim na značajan procenat njih, koji bi imao veliku dilemu kod tog pitanja, A NE SMIJE DA JE IMA!

Primiće nas kao IDEALNU DESTINACIJU ZA ODMOR VOJNIKA....blizu, predivno a pod punom kontrolom mogu biti.

DAKLE, INTERESI SU BAŠ OBOSTRANI!
    Ostaje stari problem-način kontrole naših vojnika koji su pro-srpski orjentisani, samim tim i anto-NATO....Ali naći će se i poligrafi za te...dao Bog napredovali su do granice da ih jedan crnogorski vojnik nikako ne može prevariti...a kontrola traje samo oko 20 minuta. Ko neće-neka radi pomoćne poslove u VCG.

Pozdrav,
    Last edited by Old Bone; 04-10-13 at 16:08.
    "Svoj posa i svi na radne zadatke...i vrijeme je posle par stotina godina da pocnemo sa malo rada"

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    23
    Thanked in
    2 Posts

Quote Originally Posted by Old Bone View Post
    Primiće nas radi 300 km obale i luka Bar i Bijela...od kojih je Bar savršena luka i za vojne potrebe, a ima i rezervoare goriva U PLANINI UKOPANE.

Primiće nas i radi povezivanja sa Grčkom i Turskom-dakle stvaranja povezanog sistema, bez slabih tačaka.

Primiće nas i radi kontrole "Zelene transferzale"-puta kroz Sandžak, koji iz Srbije ne mogu kontrolisati, a u Bosance se ne može imati povjerenja da će biti vjerniji NATO nego muslimanima koji su protiv NATO...naravno mislim na značajan procenat njih, koji bi imao veliku dilemu kod tog pitanja, A NE SMIJE DA JE IMA!

Primiće nas kao IDEALNU DESTINACIJU ZA ODMOR VOJNIKA....blizu, predivno a pod punom kontrolom mogu biti.

DAKLE, INTERESI SU BAŠ OBOSTRANI!
    Ostaje stari problem-način kontrole naših vojnika koji su pro-srpski orjentisani, samim tim i anto-NATO....Ali naći će se i poligrafi za te...dao Bog napredovali su do granice da ih jedan crnogorski vojnik nikako ne može prevariti...a kontrola traje samo oko 20 minuta. Ko neće-neka radi pomoćne poslove u VCG.

Pozdrav,
    Od svega što si nabrojao jedina stvar koja NATO može zanimati jesu luke Bijela i Bar, a i to je pod znakom pitanja.

Idealna destinacija za odmor vojnika? Ne vidim da su se nešto naodmarali u Hrvatskoj, a idealnije ne može. Čak je prosuta priča da se u Lošinju gradi NATO odmaralište ali ispalo je da je to bapska priča (kamo sreće da je istina)

U NATO će te, unatoč tome što ste mala država, biti primljeni bez obzira na sve što si nabrojao. Kad će to biti ne znam, ali da će biti to sam 101% siguran. U Dubrovniku će od 11. do 14.10. biti NATO parlamentarna skupština pa ako dođem u priliku pitat ću nekoga

Thanks Thanks Given 
    3,229
    Thanks Thanks Received 
    3,256
    Thanked in
    1,581 Posts

vojnici koji su na odmoru će doći u CG i Hrvatsku ako im se dolazi bile u NATO ili ne...nego oni koji su na odmoru uglavnom idu doma da se vide sa svojima

Thanks Thanks Given 
    536
    Thanks Thanks Received 
    636
    Thanked in
    386 Posts

Koliko je gradjana Crne Gore saglasno da pristupimo nato savezu i kolika je ta vecina ako je uopste ima, to je valjda neki uslov da bi nas uopste i primili ? Oce li odluka biti donesena na referendumu ili mucki u zgradi vlade, ako ce biti na referendumu koja je to potrebna vecina je li to 55% izaslih na referendumu jer clanstvo u takvim organizacijama zadire u nas suverenitet ?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Lakše mi je da govorim ISTINU, jer mi je svakako važnije da živim u miru sa sobom, nego li sa tobom!

Page 27 of 199 FirstFirst ... 172324252627282930313777127 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)