Pa recimo da bi nas sve boljelo uvo da je neko nas ili mi sami naisli u susret tom Porscheu. Nije lako kad znas da takve samoubice i ubice voze istim putevima kao ti, a ni ti ni policija im ne mozete nista.
a eto da i mi nešto naučimo iz ovoga....
Pa recimo da bi nas sve boljelo uvo da je neko nas ili mi sami naisli u susret tom Porscheu. Nije lako kad znas da takve samoubice i ubice voze istim putevima kao ti, a ni ti ni policija im ne mozete nista.
Znaci ,,ubica,, u porsea je opasniji nego neko dijete u clia?
f6
Upravo ovo. Boli mene uvo sto je ona lude glave, nego sto zbog njenog idiotizma moze jos neko da strada. I posle neko napise "zao mi male"... Ja je ne zalim ni malo, 18g je dovoljno da snosi odgovornost za svoje postupke. A jos ako su joj oduzeli vozacku noc prije, pa opet pored svega toga sjela da vozi? Ne da mi nije zao, nego jos treba i krivicno da odgovara.
Da li moze krivicno da odgovara, voznja bez vozacke + smrtni slucaj?
Sent from my GT-N7100 using Tapatalk 4
Po automatizmu država goni onoga ko je izazvao udes zbog ugrožavanja bezbjednosti u saobraćaju ukoliko je živ.
Evo ti moj primjer: udario me momak od pozadi dok sam čekao u koloni u Donju Goricu. Majka je imala lakše tjelesne povrede vrata, materijalna šteta je bila velika (totalna šteta na auto proglašena).
Mi nijesmo htjeli da gonimo njega krivično, i pored svih sugestija sudije jer bi sigurno dobili fine pare. I pored toga što mi nijesmo htjeli da ga tužimo, njega je država teretila zbog izazivanja opasnosti i ugrožavanja bezbjednosti u saobraćaju i dodijelila mu je minimalnu kaznu 300€ da uplati u dobrotvorne svrhe.
S obzirom da je ovo udes sa smrtnim ishodom, ako je vozač živ, dobiće kaznu od države, a na to se može dodat kazna ukoliko porodica pokojnika se pridruži gonjenju.
Svakako jedan život je ugašen trajno, a ako se ispostavi da je ona bila vozač, sve su prilike i taj drugi.
Last edited by hercules; 02-10-13 at 14:52.
Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.
Ako udaris desnom stranom u stub, pri nekih 110-130 na sat, 99% suvozac ce zavrsit sa zivotom na licu mjesta.
TAKUMI
Curi ladno nije određen pritvor.
Bijo si poziw koi se neodbija
Koje ste vi alapače! :lolblue:
Kakve dobrotvorne svrhe Bog s' tobom dijete, uplata se vrši u na žiro račun Uprave policije u korist budzeta Republike Crne Gore.
Glupost si najstrašniju napravio što ga nisi tužio, jer te pare što bi ti dobio, ne bi dobio lično od njega nego od osigranja, s obzirom da je on imao registrovano auto a time i obavezno osiguranje od štete napravljenu prema trećim licima.
Za ovaj udes ce se đevojka teretiti za učinjeno teško djelo protiv bezbednosti saobraćaja, sudija će ti uzet kao olakšavajuće okolnosti, raniju neosuđivanost optužene, njenu mladost i neiskusnost, kao i to da je pomenutog dana padala jaka kiša što je u mnogome doprinijelo udesu, a kao otežavajuću to što je sjela za volan i pored toga što joj je oduzeta vozačka dozvola, i dosudiće joj zatvorsku kaznu 2 godine, uslovno na 5 godina....
ako ona bude dan u zatvoru, ja cu poc na 10.
dorucak, rucak, vecera....banja
nothing comes from violence and nothing ever could
Ja cu da joj budem sluga u tvorza.
TAKUMI
Djevojka ce morat u zatvor, sem ako nije svedok saradnik :biggrin:
Pinch harmonics
U dobrotvorne svrhe je sigurno bilo. I u presudi je tako pisalo. Udes je bio 2009. Momak je uplatio pare za dom u Bijelu.
Osiguranje bi od njega na kraju potraživalo te pare ako ja razumijem dobro, jer je on bio kriv, tako da se na isto svodi. I ako griješim nebitno je, svakako je bila laka povreda vrata koja je zaliječena sa 5 dana terapije bez ikakvih posljedica.
I stvarno nije bilo potrebe to činjet, tek ne bogatit se na tuđu muku.
Last edited by hercules; 03-10-13 at 08:17.
Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.
Ti bi se naplatio od osiguranja, a oni se ne bi naplatili od njega osim ako nije bio pod dejstvom alkohola, ako je pobjegao sa lica mjesta nesrece i ako je vozio bez vozacke dozvole, tako da nisi postedio njega nego osiguranje. Sto se tice ove njegove kazne sto je platio, to ga uprava policije goni po sluzbenoj duznosti, zbog toga sto su bile lake tjelesne povrede. To ide u tuzilastvo, oni ako je lakse krivicno djelo primjenjuju "institut odlozenog krivicnog gonjenja", ako je osteceni tj. ti u ovom slucaju saglasan, on uplacuje odredjeni iznos u dobrotvorne svrhe (dom u bijeloj, komanski most, kbc i sl.). Obicno to bude najniza kazna 300 eura, na par mjeseci...
Last edited by |G60|; 03-10-13 at 09:32.
Juce u Tenesiju, bus...
![]()
Inace? E'o. Ti? Moze.
There are currently 5 users browsing this thread. (0 members and 5 guests)
Bookmarks