Dobih vozacku nazad, kakvi smradovi, stvarno je vise nece gledat.
Naravno da imaju.
Dobih vozacku nazad, kakvi smradovi, stvarno je vise nece gledat.
But if you never try, you'll never know..
I ko ce njemu da pise kaznu?
Sluzbeno lice daje lijep primjer mladima kako se prelazi ulica na crveno![]()
Uhvatilo ga je dok je prelazio.
Za koga ti navijas druze?
Presao je kroz crveno preko kolovozne trake odnsno cijelih 4 saobracajnih traka na cisto crveno.
Nego sam kasno izvadio telefon iz dzepa da slikam.
Nijesam neki navijac (;
4 trake je presao na crveno a vama se jos nije zeleno upalilo, alo... (;
Kakvo je to opravdanje kad je prosao kroz crveno alo. Da si ti ili ja ili koji drugi pjesak napisao bi ti kaznu za prolazak kroz crveno (ako bi te stigao naravno)
Pazi recimo ovu situaciju:
Raskrsnica i prodjes kroz cisto crveno koje se sad upalilo. Pri brzini 80km/h prelazis 22,2 m/s a ovima u raskrsnicu drugu se jos nije zeleno upalilo. Kod nas je raskrsnica eto uzmimo 30 metara ne vjerujem da je koja duzati za 1 ipo sekund prodjes kroz raskrsnicu a ovima se jos zeleno nije upalilo alo... (;
Zato se raskrsnice prolaze 100 na sat, eto si sam sebe demantovao (;
Nije meni upućeno ali zar se ovdje navija ? A ja mislio pišu se činjenice.
Ako je dotični započeo prelazak ulice na zeleno naravno da ima pravo da završi prelaženje, a ako je započeo prelazak na crveno nebitno koliko traje crveno vozačima, kriv je, a ja mogu samo da mu ***** mater iz kola pošto se u CG pješaci (koliko sam vidio) ne kažnjavaju.
Last edited by Rakun; 17-09-13 at 15:55.
"Ja i dalje čekam da mi dokažeš da je Sunce kancerogeno.", Bugi
Treba ih samo drvit i to dobro drvit!
But if you never try, you'll never know..
treba samo instalirat jebeni CCTV koji kosta 100 eura po raskrsnici i da se zavrsi sa tim je li bilo crveno ili nije
She is only here to annoy herself!
koliko tacno vise?
1 sat snimka neka bude 500 MB, za dan ti treba 12 GB po semaforu, neka bude 300 semafora ukupno (mada imam utisak da nema ni blizu al ajde) to je 3600GB za jedan dan...ako se snimci cuvaju 3 dana treba ti 11 TB a to danas kosta manje od 500 eura...za cjelokupnu CG![]()
Ja sam gledao da imaju neke kamere na semafore mada mislim da to ne radi.
Sat vremena snimka je dovoljno 500 MB ali ne HD-a da bi se vidjele registracije + jedno 100€-300€ po kameri(ako se ne uzima baš dno dna)+ kablatura+radovi na ugradnji+razvlačenje kablova kroz sistem(to ti je raskopavanje). Ta investicija bi iznosila oko 150.000 € minimum + što bi se neko ugradio milion i'po.
A ako postaviš wireless kamere ne dobijaš uštedu jer moraš imati SVAKI grad pokriven odličnim signalom i ekstra brzim internetom, pa i onaj sa jednim semaforom+ što se u neke gradove tipa Pičkovac još nije doveo dovoljno brz internet. Tako da gradiš infrastrukturu od NULE
U USA je sama skalamerija vezana za semafor oko 5000 $
http://www.siliconimaging.com/red_light_cameras.htm
ZNAČI BEZ TROŠKOVA INTERNET VEZE
Tako da nas ne bi potkrpili ni milion-dva + 5 miliona što će neki odozgo da se ugradi
+ održavanje sistema + zamjena kamera kad ih neki degen polomi ili ukrade (Divljaci smo da se ne lažemo)
Last edited by Rakun; 17-09-13 at 23:17.
"Ja i dalje čekam da mi dokažeš da je Sunce kancerogeno.", Bugi
ne treba ti bas HD da bi vidio registraciju... a sto ce se neko ugradit to je drugi problem potpuno![]()
Ja mislim da kosta i 2 miliona nije skupo, jer bi onda mogli da posalju 300 policajca kuci koji nista ne rade. Prosjecna burto plata ne vjerujem da je ispod 700 EUR, sto ispada za godonu 300 * 700 * 12 = 2 520 000 EUR
Ovim sistemom bi takodje stedjeli na gorivo, sto vec ne mogu da pretpostavim koliko moze biiti za godinu dana, djelove, remont auta, gume ....
I na kraju sto bi bilo interesatno mnogo manje bi bilo divljanja odredjenim dionicama (Zlatica, bulevar prema KAP-u...) i plus bi imali ogromnu naplatu kazni sto bi dovelo da se narod unormali.
Slažem sa sa GaD -om.
Treba i dodati da bi se povećala naplata i od pješaka (kamera bi snimale i njih ako prelaze na crveno).
Poboljšala bi se bezbjednost djece ispred škola.
Omogućilo bi se da hitne službe (Vatrogasci i Hitna, ne i vozila pod pratnjom) imaju otvoren zeleni talas za slučaj neke nezgode...
za brojeve mobilnih uzima se po 1€.
Ako su nas mogli prevatiri sa ekološkom taksom i svi smo je morali platiti 10€, neka nam svima uzmu po 10€ za tablicu JEDNOM za bezbjednost svih nas.
plus sto ne mora svaka kamera da bude prava, dovoljno je 20% da bude a ostale da budu lazne i kad narod vidi da se kaznjava za to gledace dobro sto cine na svaku raskrsnicu...
Još samo da nađemo kome da damo potkup.... ovaj ponudimo opremu, znanje, ideju i plan i eto![]()
Kako ce vas zelja bitbez jedino ako s emogu ugradit 60% onda bi mozda i pristali
A sto ce ovi fini policajci sto ce poc kuci?Znaci vi navijate da sto vise ljudi bude na biro rada?aooo sad ste me bas razocarali
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)
Bookmarks