Znači PONAVLJAM
Ne ja, ja sam samo sitna riba u ovom moru plavom.
Singapur je bio najprljaviji grad na planeti, a sad je među čistijim. Zašto ?? Zato što te za omot od žvake rebnu 300-500 $. Maribor je bio najprljaviji grad u EX YU, a sad je najčistiji. Zašto ?? Zato što su fabrike plaćale desetine hiljada kazne zbog nepravilnog odlagannja odpada.
Naravno da je potpuno nevažno. Napravio si prekršaj ? PO TVOJIM RIJEČIMA JESI. Izvoli plati kaznu, a razlog je što si PREKRŠIO ZAKON, ŠTO SE TAKO PUNI KASA, ŠTO TI JE MARS U VENERI. Izaberi razlog koji ti se dopada ali je poenta DA NISI KRŠIO ZAKON NE BI PLAĆAO KAZNU.
A ta DEBILNA priča da naša policija kažnjava kako kažnjava jer nam je kasa prazna(i ako jeste prazna) ne pije vodu kad vidimo sljedeće informacije:
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------Da li je i kasa Češke prazna ?
Evo ti njihovih kazni:
- prekoračenje brzine preko 20 km u gradu i 30 km van grada 2500 do 5000 kruna (od 100 do 200 €)
- prekoračenje brzine preko 40 km u gradu i 50 km van grada 5000 do 10000 kruna (od 200 do 400 €)
- vožnja u alkoholisanom stanju preko 0,3% 2500 do 50000 kruna uz moguću zabranu vožnje (od 100 do 2000 € )
- nevezivanje pojaseva 1500 do 2500 kruna
- upotreba mobilnog telefona tokom vožnje od 1000 d0 2500 kruna
- vožnja sa ugašenim svetlima 1500 do 2500 kruna
KOLIKO VIDIMO PO TVOJOJ TEORIJI ČEŠKA JE BANKROTIRALA
Da li Italija možda ima praznu kasu ?
Evo ti njihovih kazni:
- nevezivanje pojaseva, nekorišćenje dečijih sedišta – 76 do 306 evra
- prekoračenje brzine – od 39 do 3199
- pogrešno parkiranje – od 39 do 318 evra
- vožnja pod uticajem alkohola preko 0,5 promila – od 500 do 6000 evra
- vožnja pod uticajem droga – 1500 do 6000 evra, oduzimanje vozačke dozvole i zatvor do godinu dana
- prolaz kroz crveno svetlo – 154 do 613 evra
- korišćenje mobilnog telefona tokom vožnje – 152 do 608 evra
- nedozvoljeni prevoz putnika na mopedu – 76 do 306 evra
U Italiji su poslije 10 uveče ove kazne za 30% veće (znači kazna za vožnju pod alkoholom je do 7800 € !!!!!!)
ETO ITALIJANI NEMAJU HLJEBA DA JEDU
----------------------------------------------------------------------------------------------------
Koliko vidimo u pitanju su zemlje koje su u potpunom rasulu bez i jednog eura/krune u državnoj kasi.
Takođe vidimo koju je glupost izjavio neko ovdje kad je rekao da u inostranstvu Saobraćajci služe da regulišu saobraćaj, a ne da kažnjavaju. U inostranstvu su kazne ŽESTOKE
Evo vam iznosi kazni za dosta zemalja:
http://www.amss.org.rs/?option=com_c...rope&Itemid=91
PS.
U Austriji je pauk minimum 200 €
U Sloveniji je prekoračenje od 40 km/h VAN naseljenog mjesta MINIMUM 500 €
U Njemačkoj je vožnja "pod uticajem" alkohola(znači i 0.01 %) 500 €. Znači ako si juče pio danas ne možeš da voziš
Stvarno ti strani Saobraćajci "SAMO" REGULIŠU SAOBRAĆAJ
SAMO ARGUMENTOVANO

Reply With Quote
nego sam danas dobre volje pa evo da ti po ko zna koji put proširim vidike. Ja ovo za tvoje dobro 

Bookmarks