to mi je sad palo na pamet a iz inata bih mu vratio.Nista no da podjem do poste i odradim matematiku😊
A ima, ali ce ti kostat mnogo vise nego porucena stvar pretpostavljam....
Nemoj to radit
Sent from my GT-I9300
"LIFE IS ABOUT PASSIONS. THANK YOU FOR SHARING MINE." - Michael Schumacher
to mi je sad palo na pamet a iz inata bih mu vratio.Nista no da podjem do poste i odradim matematiku😊
nije mnogo sve ukupno 13 eura.Mis sa postarinom je bio oko 85 dolara,al eto.Samo jos da stigne tamo
bih li trebao da imam problema ako mi stvar od 155 eura prodavac deklariše kao da je 120-130 eura?
nije besplatna, al vrijednost paketa sa poštarinom mi je 155 eura...
Neka spušti to još, tako da ti vrijednost sa poštarinom dođe oko 130-140,jer računaju poštarina + vrijednost za carinjenje.
Poruceno sa dealextreme: 8.8.2013.
dealextreme poslao: 8.13.2013.
HK posta poslala: 8.21.2013.
81003 posta u CG primila: 8.30.2013.
81003 posta u CG poslala mojoj posti: 8.30.2013.
Vazda su me voljeli ovi sa dx.comnijedna posiljka preko 20 dana. Mozda zbog blizine jer su ka mojoj posti poslali u 13:30 danas dobijem paket nocas
![]()
Je li sa sportsdirect.com i dalje moguca dostava samo preko DHL-a ili ima nekih novina po tom pitanju?
Sent from my Sony Xperia™ T
SO MANY WOMEN ... SO LITTLE TIME
DHL al nema frke, keširaš poštarinu i kad dođe u pg pođeš sam i podigneš. ne plaćaš ništa.
Ako ja porucim na drugovu adresu, ide li on po paket il moram i ja jer je faktura na mene? Nesto nacuh pa mi nije najjasnije, prastajte ako smaram :-)
kako faktura na tebe? faktura je na onog čije ime stoji na paketu i čija je adresa upisana.na onog na kog je i nalog
Moj nalog, moja kartica, ja platim i uputim recimo tebi na tvoju adresu. Mozes li ti sam podic paket jer ja kao kupac dobijem fakturu na moje ime a ne na tvoje (makar je tako na nekim drugim sajtovima s kojih narucujem)?
E to već ne znam, učinjelo mi se da nemam opciju drugu za isporuku sem podataka koji su unijeti prilikom registracije tako da ne znam. Pitaj forumaša Thor. On naručuje za forum pa ima više iskustva.
Da li neko zna kakva je situacija sa carinom sada? Odnosno iznad koje cijene se placa carina itd. (prije je bilo iznad 150 eu) i koliko je, kao i da li to vazi za internet porucivanje?
Sjecam se da su htjeli da ocarine sve posiljke skuplje od 50€ ali nisam siguran jel' im to poslo za rukom.
Imagination is everything.
Jedino što vidim da je novo da je odštampana u pošti priznanica na 1€,a oni uškrabaju ime i adresu.
Last edited by minjo; 01-09-13 at 00:41.
Kao i obično, nije ili-ili, nego i-i.
Hvala puno na informaciji. Jos samo jedno pitanje, mozda ce djelovati cudno ali stvarno nisam upucen u tematiku posto nikada nisam narucivao nista preko 100-120 € (sve ukupno sa shippingom). Ta suma od 150€ vazi za samu vrijednost proizvoda, odnosno ukoliko nesto kosta 140€ + shipping recimo 25€ ne placa se carina?
Sta bjese sa onim pricama o novom "tipu" carinjena, odnosno placanju carine za sve skuplje od 50€? Jel' zna iko?
Imagination is everything.
Placa se carina ako je stvar 140+25 postarina,a sto se tice drugog pitanja od toga za sad nema nista ali evo ga svi prizivaju pa ce vjerovatno brzo stic...
Je li jos kome dolazilo na Entropay da mora na kameri da pokaze da je vlasnik kartice jer je prekoracen limit za top up?
Pa kakvi idioti.
Nikad mi nisu slali robu u istom paketu, već iz par različitih gradova, i sad kad mi je prvi put vrijednost jedva preko 150e, oni su morali da pošalju u istom paketu.
I koliko će da me zveknu za carinu, visina PDV-a ili... ?
Carina je 10% plus PDV 19%
Niko Ne zna za Entropay?
Jedina varijanta da mi se ne naplati carina je da im opet vrate paket kao neisporučen, a ne može da se isporuči jer su retardirani.
Sajt im ponovo registruje moju adresu kao da sam u SAD, iako sam im naglasio kako da promijene da ne bi dolazilo do zabune opet.
Ne nude međunarodni tracking ali mi Fedex tracking brojevi dođu na email i kao krajnja destinacija ponovo stoji "US", iako platim cijenu međunarodne poštarine.
Sad opet čekaj 15-20 dana da im se to vrati, pa da vrate pare, pa... pih.
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)
Bookmarks