Page 162 of 715 FirstFirst ... 62112152158159160161162163164165166172212262662 ... LastLast
Results 4,026 to 4,050 of 17863

Thread: Turizam - što se to dešava!?

Thanks Thanks Given 
    4,203
    Thanks Thanks Received 
    3,258
    Thanked in
    1,405 Posts

Meni je tocena kola hit...
    --------------->
    <---------------
    Odavde dovde...

Thanks Thanks Given 
    577
    Thanks Thanks Received 
    774
    Thanked in
    388 Posts

Koje su to profitne stope...
    Tocena koka kola. Neka bude da kupuju 2l za 1.20e (a sigurno je jos manja cijena u veleprodaji). Naplacuju 1.80e za 0.2l, sto znaci da na svakih 2l prodatih tocenih koka kola, imaju 16.8e cistog profita. 16.8e/2l!!! Jos kad se zbog popularnosti pica, vrucine, lokacije i posjecenosti, uzme u obzir da dnevno natoce na stotine litara... A to je samo koka-kola...

Da se razumijemo, dok god oni mogu da plasiraju po tim cijenama, neka zaradjuju. Problem je sto je usluga jadna, a cijene astroomske. Makar od tih para da zaposle dodatne konobare i sankere preko ljeta, da se poveca kvalitet usluge... Ali, ne... Kod nasih ugostitelja halapljivost je spiritus movens.
    Last edited by johnny bravo; 24-08-13 at 21:26.
    In vino veritas

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

"Njeguška trpeza" privukla više od 1.500 posjetilaca
    24. avgust 2013.
    Share

Deveta Njeguška trpeza održana je danas na Njegušima, u okviru programa Njeguško kulturno ljeto i Ljeto u Prijestonici, saopšteno je iz Prijestonice Cetinje.
    Višečasovnom događaju koji su, uz pokroviteljstvo Prijestonice Cetinje i Turističke organizacije Prijestonice Cetinje, organizovali Mjesna zajednica Njeguši i Udruženje proizvođača njeguških specijaliteta, prisustvovalo je više od 1.500 posjetilaca. Manifestaciju su otvorili gradonačelnik Prijestonice Aleksandar Bogdanović i predsjednik MZ Njeguši Drago Ševaljević, koji su iskazali zadovoljstvo što je ovogodišnja manifestacija ujedno i najposjećenije izdanje Njeguške trpeze.
    - Organizacija, program i izuzetna posjećenost ovogodišnje Njeguške trpeze potvrda su njenog, ali i izuzetnog značaja Njeguškog kulturnog ljeta, kao autentičnog programa koji na najbolji način afirmiše potencijale i proizvode ovog kraja - kazao je Bogdanović.
    Tokom Njeguške trpeze, dodijeljene su i plakete za najuređenije dvorište na Njegušima. Prvo mjesto osvojili su Jasna i Milan Stojanović, drugu Vojo i Sneža Ljesar, treću Marko Radonjić, a četvrtu Odmaralište "Lovćen – Bečići" na Ivanovim Koritima. Posebne plakete dodijeljene su Komisiji za speleologiju Planinarskog saveza Crne Gore, te kompaniji "Martex".
    Iz Prijestonice ističu da je priređena bogata tradicionalna trpeza sa pršutom, sirom, kobasicom, krtolom, pancetom, vratom i pečenicom, i zalivena domaćom rakijom, vinom i medovinom.
    U muzičkom dijelu manifestacije, brojne posjetioce zabavljali su, između ostalih, poznata interpretatorka narodnih pjesama Lepa Lukić u pratnji "Janković benda", zatim Branka Šćepanović, Igor Đurović, Stevan Čavor i folklorni ansambl Kulturno-umjetničkog društva "Njegoš" sa Cetinja.
    U okviru ovogodišnje Njeguške trpeze, upriličena je izložba fotografija "Njeguške jame i pećine", koju su pripremili speleolozi Planinarskog saveza.

Ja vam prenosim sta novine pisu sa ove manifestacije, a kakva je bila prsuta moze napisati Zvoncica jer ja bar poure degustirala

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ovo je pravi potez...ništa bez konkurencije!

Trgovci rade cijele noćiPojedine prodavnice u Budvi uvele su 24-satno radno vreme, kako bi udovoljili potrebama turista u jeku turističke sezone, posebno onih koji obožavaju noćni život. U prodavnci ,,Maxi market“, kod Džoli apartmana, kažu da je najveći promet u od 1 do 3 sata ujutro.Pekara ,,Mogren“ na Mainskom putu takođe radi u tri neprekidne smjene. Svježe pecivo najčešće poslije ponoći kupuje mlađa generacija turista. Dosta posla poslije ponoći imaju u Budvi i raznosači pica. Otvorene su tokom noći i roštiljnice.
    "Svoj posa i svi na radne zadatke...i vrijeme je posle par stotina godina da pocnemo sa malo rada"

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Išla mi je kćerka juče na "Cucku jeku" i kaže da je bilo VRH ...ma svaka čast Djuričiću! Ne samo da je najbolji bubnjar ovih prostora, već je i veliki "lokal patriota", a to nam taakoo nedostaje...

Pozdrav,
    "Svoj posa i svi na radne zadatke...i vrijeme je posle par stotina godina da pocnemo sa malo rada"

Thanks Thanks Given 
    4,203
    Thanks Thanks Received 
    3,258
    Thanked in
    1,405 Posts

Quote Originally Posted by johnny bravo View Post
    Koje su to profitne stope...
    Tocena koka kola. Neka bude da kupuju 2l za 1.20e (a sigurno je jos manja cijena u veleprodaji). Naplacuju 1.80e za 0.2l, sto znaci da na svakih 2l prodatih tocenih koka kola, imaju 16.8e cistog profita. 16.8e/2l!!! Jos kad se zbog popularnosti pica, vrucine, lokacije i posjecenosti, uzme u obzir da dnevno natoce na stotine litara... A to je samo koka-kola...

Da se razumijemo, dok god oni mogu da plasiraju po tim cijenama, neka zaradjuju. Problem je sto je usluga jadna, a cijene astroomske. Makar od tih para da zaposle dodatne konobare i sankere preko ljeta, da se poveca kvalitet usluge... Ali, ne... Kod nasih ugostitelja halapljivost je spiritus movens.
    Zalud je bilo tri osobe osoblja na desetak stolova... Bili su toliko ambivalentni da je to smijesno...
    --------------->
    <---------------
    Odavde dovde...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Kod nas je inače i mal "pravih"ugostitelja.

Thanks Thanks Given 
    3,180
    Thanks Thanks Received 
    3,219
    Thanked in
    1,558 Posts

http://www.blic.rs/Vesti/Drustvo/402...njcem-do-ruine

70ih, u vrijeme kad je radjen Vegas
    She is only here to annoy herself!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Evo u srbijanskom "Blic" o novoj investiciji UAE u uvalu "Kraljičina plaža"...mislim da je to svršena stvar kad su uplatili 500.000€ i kad je i cifra dogovorena a ponida data.

http://www.blic.rs/Vesti/Drustvo/402...1-miliona-evra

Sve što sam pisao o sposobnosi Djukanovića i dana u dan dobija konkretnu potvrdu I MNE ĆE DOBRIM DOJELOM IZAĆI IZ KRIZE U 2014. godini!

Pozdrav,

Thanks Thanks Given 
    3,180
    Thanks Thanks Received 
    3,219
    Thanked in
    1,558 Posts

za prodaju je itekako sposoban to je vec vise puta dokazao...samo sto cemo bone kad se sve proda?!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by NSX View Post
    za prodaju je itekako sposoban to je vec vise puta dokazao...samo sto cemo bone kad se sve proda?!
    Primaćemo kod tih stranaca plate koje će biti malo manje od Hrvatske, budžeti će biti puni od firmi koje će uplaćivati doprinose kako treba (jer će imati od čega), a mi ćemo ljetovati kod rodjaka na moru u špicu sezone, u junu i septembru ko može, ili u jeftinijim od nas destinacijam-Grčkoj, Egiptu, Tunisu, Sejšelskim ostrvima ....TAKO, UKRATKO...ka i drugi, poput Španije, Grčke i drugih KOJI SU PROŠLI NAŠIM STOPAMA.
    Privreda će se diversifikovati jer je u prirodi kapitalista da PRODAJU BIZNIS IDEJE U ZEMLJAMA U KOJIMA NISU NAPLAĆENE, KAO MNE, A TO A NAS ZNAČI NOVE FABRIKE ILI PRIJE MALE I SREDNJE MANUFAKTURE.

Pozdrav,

PS
    Pomenuh Grčku...
    Posjetila me i sjedela do kasno u noć rodjaka i prijateljica iz detinjstva, koja je milionerka, uspješna businesswoman, oplovila svijet jahtom i na druge načine, a koja više od 15 godina živi u Glifadi (kao Dedinje u Atini) i koja je pola-Grkinja takoreći...dakle-sve zna o životu!
    Kaže da se GRČKA BUKVALNO RASPADA I DA SU PROSJEČNE 'PLATE MANJE NEGO KOD NAS-OKO 400€..a sindrom za koji vam Bone jemči da je mnogo grk i težak-"Da Bog da imao pa nemao" drma ih u dubinu duše I SVI SU NA IVICI OČAJA...ojačali su koministi, predvodjeni nekim mladim, harizmatičnim vodjom, a već legendarna grčka para-fašistička vojna hunta je još jača-(stariji se sjećaju Papodopulosove hunte i grčke diktature u sedamdesetim)- i na kraju reče da je gradjanski rat u Grčkoj ni malo ne bi iznenadio.
    Savjet nama je isti koji je i nezavisno od nje Bone shvatio-sjedite mirni i čekajte oporavak svjetske privrede, učite, kopirajte strance a ostanite dovoljno svoji i čekajte sledeći pozitivni ciklus svjetske i samim tim i naše privrede.
    Ne talasajte, JER KAD POČNE S**NJE -KRAJA NEMA!!!
    Last edited by Old Bone; 02-09-13 at 15:52.

Thanks Thanks Given 
    3,180
    Thanks Thanks Received 
    3,219
    Thanked in
    1,558 Posts

Quote Originally Posted by Old Bone View Post
    TAKO, UKRATKO...ka i drugi, poput Španije, Grčke i drugih KOJI SU PROŠLI NAŠIM STOPAMA.

Kaže da se GRČKA BUKVALNO RASPADA I DA SU PROSJEČNE 'PLATE MANJE NEGO KOD NAS-OKO 400€..

znaci da idemo ka raspadanju i platama od kojih 100-200 eura?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Valorizacija kamenjara u resorts u zaleđu Čanja je više od prodaje.
    Kao i obično, nije ili-ili, nego i-i.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by minjo View Post
    Nisam o tome razmišljao...TIM BOLJE I RESPECT NEKOME!

Pozdrav,

Thanks Thanks Given 
    22
    Thanks Thanks Received 
    54
    Thanked in
    30 Posts

Quote Originally Posted by minjo View Post
    Znaci dogovorili se rodjaci izmedju sebe oko podjele?

Ne bih da zvucim preporentno, a to oce li mi ko vjerovat mali mi je posa, ali u svakom momentu imam dostupno sedmocifrenu cifru za ulaganje.

Problem je sto dje god sam pitao, na rjesavanje rodjacke "ljubavi" bih morao da potrosim 30% toga iznos, a to se vlasnicima para ne svidja ni malo
    I nisam zidar, ali eto
    oko mene ceo zivot cigle, zgrade, blokovi i beton

Thanks Thanks Given 
    2,540
    Thanks Thanks Received 
    524
    Thanked in
    250 Posts

Izvinjavam se na upadici.
    Imaš, Kvarni, na raspolaganju sedmocifrenu brojku, a ne cifru.

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    35
    Thanked in
    25 Posts

Cim s a m dosao na plazu ima sam sto vidjet. Smece svudje, ovo sam snimio nakon po sata ciscenja kesa, hanzaplasta I neindentifikovanih otoadaka (koje ni ne zelim da znqm sto su). Dvije pune korpe sam smeca izvadio iz mora prije ovoga i vidjite koliko je ostalo.Gledaju me turisti sto radim, dok se njihova djeca kupaju u smecu..

Zakuoac plaze da bi zaradio vishe stisnuo lezaljke jednu pored druge e morash preko glava da idesh ljudi da bi do vode doshao...

A sta ih kosta da naprave malu mrezu I pociste ovo?
    Last edited by Ego_and_his_own; 03-09-13 at 07:54.

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    35
    Thanked in
    25 Posts

Ulice sve u rupama bez pjesackih staza nemogu se 2 auta mimoic bez ako su mala... citam u novine 7.500.000 eura je ulozeno za setaliste (koje je katastrofa) od toga milioni za komunalne cijevi I cuda gledaj ovo:

Plivaju turisti I auta na ulice...

Thanks Thanks Given 
    25
    Thanks Thanks Received 
    54
    Thanked in
    35 Posts

Ego, ovo si ti snimao nedje u Srbiju sigurno jer ovo nije konAs ovako, konAs je sve ekstra.

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    35
    Thanked in
    25 Posts

Petrovac, al na moru.

Zaboravio sam da recem da sam mora 20 puta dnevno da zovem recepciju da resetuje internet, kako vam je bajan T-com.

Sramota! No se nema ko stidjet.

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    35
    Thanked in
    25 Posts

Napravio sam masu slika ividea clanak cu da napishem kad stignem doma.

Thanks Thanks Given 
    110
    Thanks Thanks Received 
    4,436
    Thanked in
    2,601 Posts

Znači nije tako bajno kao što pišu naši mediji?
    -> Forma za naručivanje online stvari <-

Bugi Vugi tapši Raduj se!

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    35
    Thanked in
    25 Posts

Smucilo mi se!

Josh na to dodaj nekulturne usluzitelje (nemaju pravo da se zovu tako) I nekakve likove te matletiraju turiste (predpostavljam postavljeni od strane DPS-a tj gradskih vlasti) kao I popove te se sprdaju sa turistima te im nekakve rashe raznobojne daju da se secu kroz manastir I postavljaju neke divljake da regulishu to... strava!

Thanks Thanks Given 
    15
    Thanks Thanks Received 
    28
    Thanked in
    24 Posts

Quote Originally Posted by Ego_and_his_own View Post
    Ulice sve u rupama bez pjesackih staza nemogu se 2 auta mimoic bez ako su mala... citam u novine 7.500.000 eura je ulozeno za setaliste (koje je katastrofa) od toga milioni za komunalne cijevi I cuda gledaj ovo:

Plivaju turisti I auta na ulice...
    Na kraju se pojavila i "CRNA TROJKA" da svima bude jasno odakle je snimak.....

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    35
    Thanked in
    25 Posts

Ja se zamalo zalecesh da prodjem kroz ovo kad vidjeh ono auto se zaglavilo na sred "mora" ja vidim ove ljude preko koljena im voda... mora je jedan zaglibit.

Page 162 of 715 FirstFirst ... 62112152158159160161162163164165166172212262662 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)