svega ima ali se malo i preceruje. daleko smo mi od sjanog mjesta za odmor a mislim da nikada i necemo biti toliko dobro organizovani da bi mogli biti idealni. za nesto bolje i vece trebaju ogromna ulaganja a po meni i prevelika za malu drzavu kao sto smo mi. prije svega putna infrastruktura i to ne samo do kotora nego kroz citavo primorje dje se konstantno stvaraju cepovi ako samo neko odluci da skrene sa puta i to u lijevo dje dok to uspije da uradi iza njega se stvori kilometarska kolona.
da bi to rjesili nama trebaju putevi sa po dvije trake u jednom pravcu pocevsi od granice pa do Ulcinja.a svi znamo da je to investicija za koju nikada necemo imati para.
sto se tice odmaralista i slicnih stvari nije bas da nema, wc nema javnih ali ima se lokala kafica pored puta koliko hoces da covjek sjedne popije kafu i odmori malo od puta i ode do wc.
prljavstine ima ali je vecinom prave isti ti turisti koji bacaju smece kroz prozor ili kako stanu na odmaralista kojih nema iza njih haos, bar sto se tivta tice znam kako komunalci funkcionisu i da rade 24 sata sto skoro i rade to se ne moze pokupiti.
sto se Budve tice ja tamo i ne idem jer je vasar i preskupo i prevelika guzva itd itd i da mi neko plati ne bi tamo ljetovao ali moj Braco ja licno vidim 20 tak automobila iz tvog grada sa tvojim sugradjanima koji dodju da izadju tamo,
sto se tice vozacke kulture smo uzasni i ja sve svaki dan nerviram samo kad izadjem na put a trudim se da sto manje izlazim samo zbog toga ali opet nismo mi jedini na put posebno sto je ovih albanaca i kosovara kojih su u tranzitu i koji su bezobrazni i vise nego sto su teski.
svaka kritika je dobra i ja je podrzavam ali neke stvari ce se tesko promjeniti a na neke ne mozemo da uticemo jer i nisu do nas. mada treba teziti ka tome da ono sto je do nas ispravimo.
i jos nesto sto je upuceno Bracu , drago mi je sto si ovdje sa nama i sto doprinosis ovoj i mnogim temama i postujem to. ali definitivno ne mozes uporedjivati nas sa 650 000 ili 250 000 (lupio) na primorje sa vasim primorjem i vasom obalom i kolicinom turista , njemaca engleza i sl.
Crna Gora, gnjezdo sokolova,
ko te kleo – jaki Bog ga smeo,
Tko zlobio – crn mu obraz bio
Bookmarks