Page 157 of 715 FirstFirst ... 57107147153154155156157158159160161167207257657 ... LastLast
Results 3,901 to 3,925 of 17862

Thread: Turizam - što se to dešava!?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by zvoncica View Post
    Braco, nećemo banalizovati...nijesam ja tvoje riječi izvlačila iz konteksta niti banalizovala išta što si rekao pa mislim da nije fer ni da ti to radiš...rekao si u prvom postu da je bila nezadovoljna tretmanom u policiji, rekao si da je žurila jer je brod trebao da isplovi i da je bila bijesna....posle si dodao da su joj JEDVA dali zapisnik.... ali niej imala kad da čeka jer joj je brod isplovljavao....zato je morala malo da ih pogura...složiću se da su službe kod nas vrlo, vrlo spore, ali se nikako neću vjerovati da je IKO ignorisao problem i da NIJE HTIO da joj da ono što je sleduje... Da li je to ono što je bakica očekivala? To je drugo pitanje! Moguće da je očekivala da joj momentalno nadomjeste sve što je izgubila, na riječ....Da, vjerujem da nije htio da izađe, ni meni nijesu došli kući kad su mi bicikla kom 2 ukrali ispred vrata ali su me uputili kako da napišem prijavu i đe da je predam, onda su na osnovu te prijave napravili zapisnik i arhivirali moju prijavu...to je kod nas divljaka procedura koja traje nekoliko sati, nažalost...i naravno da mi je smiješno da jedna bakica insistira da cijeli svijet zbog njene nepažnje stane i još se toliko naljutila da nikad više neće doć...baš je mislila i inače je u Kotor došla rad Kotora a ne zato što je brod prolazio kroz Kotor...

p.s. evo sad pročitah ovaj post u vezi Engleza... ili tebe sve zapadaju neki neobično talični turisti da ih voziš , ili ođe ama baš ništa ne funkcioniše
    Ovakvi dogadjaju su razlog što sam sa radošću dočekao Milovanov thread "O kukavno čojstvo ugašeno"....

Kad pozoveš NA RIJEČ, "NA BRK" dvoje starih ljudi da zapiče hiljadu ili više km i da ti budu i mušterije i gosti, PA NESTANEŠ KAO "NIŠTA ROBA", onda nisi samo podrumaš u smislu gradjanske etike, nego si osoba KOJA BRUKA PRETKE I TRADICIJU OVE CG. Ja ne znam da li umišljam, ali Crnogorci su ipak imali zavidan ugled, kao ljudi koji poštuju svoj obraz....pohlepni-da, beskrajno ambiciozni-da, uspješni ali beskrupulozni lideri-da, ALI SU ČUVALI TU RIJEČ I OBRAZ U KLASIČNOM SMISLU, NISU UDARALI NA "NEJAČ", A STARE LJUDE SU POŠTOVALI MOŽDA NAJVIŠE OD SVIH NACIJA U EVROPI!
    E sad smo dočekali da za noć, radi 5-10€ ekstra zarade, prevare ljude sa kojima su ugovorili na riječ posao! Ovo kažem zato što se 90% radi o minimalnoj razlici u cijeni smještaja koju je ponudio neki drugi gost, jer sam čuo da mjesta nema nidje...a koliko to može biti? Desetak eura! Eto toliko vrijedi naša riječ i obraz danas!

A što se tiče tretmana u policiji, oni nisu zaduženi za propagandu turizma, nego za poštovanje procedure po zakonu i zato se slažem sa Zvončivom....bilo bi divno da su imali osjećaja za to dvoje starih i prevarenih ljudi, ALI ONI IPAK NISU DUŽNI DA GA IMAJU, nego da rade svoj posao po zakonu i da poštuju propisanu proceduru...kao što bi proceduru poštovali i Englezi i Amerikanci na isti način, u takvoj situaciji.
    Pozdrav,
    PS
    Volim ovaj forum zato što zaista mnoge teme mi otvorimo.....
    "Svoj posa i svi na radne zadatke...i vrijeme je posle par stotina godina da pocnemo sa malo rada"

Thanks Thanks Given 
    3,180
    Thanks Thanks Received 
    3,218
    Thanked in
    1,558 Posts

Quote Originally Posted by Old Bone View Post
    ali Crnogorci su ipak imali zavidan ugled,
    imali su do prije 20ak godina...
    She is only here to annoy herself!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by NSX View Post
    imali su do prije 20ak godina...
    Vjeruješ li ti meni da sam ja i prije 20 godina, sa 40, uredno ustajao u autobusu svakome starijem od mene20 godina i više ? A bio sam kao neki "mangup" ...

Pozdrav,
    "Svoj posa i svi na radne zadatke...i vrijeme je posle par stotina godina da pocnemo sa malo rada"

Thanks Thanks Given 
    577
    Thanks Thanks Received 
    774
    Thanked in
    388 Posts

Zabljak je pun puncat. Bukvalno se mora cekati da se popije pice u bilo kom kaficu, a o parkingu da ne govorimo. 90% turista su stranci (makar tako utvrdih letimicno posmatrajuci tablice) iz svih krajeva Evrope, od Skandinavaca, preko Ceha, Poljaka, Francuza, do Italijana. Ma, nema odakle ih nema, da ne nabrajam sad... Pogled s Momcilovog grada, sa blizu 1900 mnv, je nevjerovatan, zaista ostavlja bez daha. Dovoljno je reci da se po lijepom danu u potpunosti i jasno moze vidjeti Sinjajevina.

Durmitor je fenomenalan i ko voli aktivni odmor, penjanje, planinarenje, setnje, prirodu, bolje u Crnoj Gori (a i sire) tesko da moze naci. Ne da vrijedi 3e, nego 333 (iako danas izgleda sluzbe za naplatu nisu radile, pa prodjoh bez globe). Ko voli voznju, izazovne puteve i divlju ljepotu obavezno nek' proba trasu Pluzine-Trsa-Zabljak, posebno ako ste se na motoru.

Zamjerki ima i odnose se na cijene (koje ne odstupaju mnogo od primorja), ljubaznost ugostitelja i turistickih radnika, infrastrukturu, malo udarenog policajca na kojeg mojom nesrecom naletjeh i sl. Sve to moze bolje, ali meni licno nije puno smetalo. Moguce zato sto me planina na i oko koje boravim preko 20 dana toliko ocarala A i ne volim nesto organizovani masovni turizam...

Da rezimiram, topla preporuka za Durmitor, Pivu i Drobnjak
    In vino veritas

Thanks Thanks Given 
    27
    Thanks Thanks Received 
    59
    Thanked in
    28 Posts

Quote Originally Posted by johnny bravo View Post
    Zamjerki ima i odnose se na cijene (koje ne odstupaju mnogo od primorja), ljubaznost ugostitelja i turistickih radnika
    Podsjeti me ovo na jedan moj boravak na Žabljaku od prije 10-12 godina. Sjedimo na jednoj terasi podno Savinog kuka, gužva, narod naručuje a samo jedan konobar radi vidno izbezumljen. Sto pored nas neki ljudi naručuju 5-6 kafa, nekoliko sokova - svaki različit i još koječega. Konobar puca po šavovima, ne znam zašto ne zapisuje, uglavnom prima porudžbinu k znanju i kreće dalje. Kad dovikuje mu žena za istim stolom "... i jednu kiselu s limunom", a on uzvraća vičući "jes, kako ne, i burek s mesom!"

Thanks Thanks Given 
    12,504
    Thanks Thanks Received 
    2,357
    Thanked in
    1,204 Posts

Quote Originally Posted by montenegrina View Post
    Zvoncice, neces vjerovat ali sve je krcato.
    Braco je ispravno postupio, pa nece on sa Englezima lutati na vrelinu po Bd, vec ih je poveo kod svog prijatelja. I ja bi uradila isto da me je u Du neko ispalio, dovela bi ih odje. Toga Budvanina bi trebalo prijaviti inspekciji.

Sent from my HTC One using Tapatalk 2
    vjerujem naravno, zašto ne bih vjerovala, ali pošto su se ovdje prognoze davale da nema nikoga da je prazno primorje, pa ja krenuh neki dan na more i rekoh da je gužva posprdaše mi se....zaato sam pitala "nije valjda da je Budva puna"....a što se tiče naših ugostitelja, tj vlasnika smještaja, dok nema države, može im biti da to rade!!! Inače, da se ja što pitam, s obzirom da turisti imaju mailove, da imaju napisane rezervacije u mailovima, odgovao bi vlasnik samo tako i takvu kaznu platio, da bi mu propala cijela sezona izdavanja apartmana, tako da mu ne bi više nam palo da bukira pa da prevari nekoga!

Quote Originally Posted by bracodubrovnik View Post
    Što se tiče bakice završio sam diskusiju. Za nju je to bilo vrlo loše iskustvo, za CG loša reklama i to je to.

Što se tiče Engleza takve se stvari događaju i u Hrvatskoj, ali ja pišem o onome čemu sam ja jučer svjedočio. I vjeruj mi da ne pišem ni pola onoga što viđam po CG a što vam ne ide u prilog. Ima tu i pozitivnih stvari ali samo kritike mogu popraviti situaciju. Jučer su recimo gotovo svi s kojima smo bili u kontaktu pokušali pomoći. Netko je dao mobitel za poziv, netko ustupio tablet za internet, netko zvao nekoga svoga da im nađe smještaj, a radnik na benzinskoj ih počastio coca colom.... Ja ih više nisam mogao čekati jer nisu jedini koje sam jučer vozio, a oni nisu htjeli ostati bez riješenog smještaja pa su, nakon što sam im ja riješio smještaj za ta 4 dana, krenuli sa mnom nazad prema Dubrovniku. Inače plan im je bio ostati 4 dana u Budvi, 3 u Dubrovniku, pa su tako i rezervirali smještaj. O njihovom razočarenju neću jer nema smisla, ali što jedan pokvari ni deset drugih ne može popraviti.

p.s. Čitao sam mailove gazde apartmana. Čak im je obećao bocu hladnog vina i voće u apartmanu.
    svakako da nose loše iskustvo i da će se po tome sjećati ovoga ljeta...i to ne sporim, kao što ne sporim i da bi naša policija morala da bude ekspeditivnija i uslužnija, i nepoznavanje jezika je doprinijelo maksimalnom nerazumijevanju, ali vjerujem da će se i to popraviti.

A ovo je katastrofa oko ovih Engleza! Naravno, mogu misliti kako su se ljudi iscimali i to je sramota i to treba iskorijeniti. Inače, čudi me da niejsu prijavili turističkoj inspekciji, znam da postoje i valjda im je to svrha...no možda bih i ja u njihovoj situaciji slično postupila, tipa, samo da vas ne gledam više!
    Sovršenstvo tvorenija, tainstvene sile bože,
    ništa ljepše, nit’ je kada, niti od nje stvorit može!

Thanks Thanks Given 
    577
    Thanks Thanks Received 
    774
    Thanked in
    388 Posts

E, upravo sam na takve stvare mislio. Konobara nema dovoljno da odgovore traznji, a ovi sto su tu su mahom pedesetogodisnjaci, priuceni, ljudi iz okolnih sela koji jednostavno nisu za tu djelatnost. Nemaju slifa, agilnosti, pa, vjerovali ili ne, ni engleski ne znaju koliko bi trebalo da znaju. A sve su to stvari koje su potrebne za obavljanje takvog posla. I onda ide frustracija, neljubaznost itd.

Nama, uslovno receno, lokalcima, i nije tako strasno, ali nekom Francuzu ili Njemcu ce te stvari dobro da zasmetaju. Danas, recimo, prisustvovao sam sceni kad je jedna turistkinja dosla do kelnera sa mapom da priupita za neku stazu, a ovaj, da oprostite, magarac, je pogledao i demonstrativno (ljutito) joj okrenuo ledja, u smislu, vidis li koliko posla imam jadna, pusti me.

A cijene su kao da vas sluzi osoblje Hiltona
    In vino veritas

Thanks Thanks Given 
    4,236
    Thanks Thanks Received 
    8,153
    Thanked in
    3,115 Posts

Usluga... pa to je esencija turizma, turisticke ponude. Nikakvi hiltoni i cuda. Zasto je hilton hilton? Ne sigurno zbog onih zgrada sto izgledaju kao iz socijalizma. No zbog toga sto imaju osoblje koje radi po standardima Hiltona.

A kod nas dok se turizmom bave frustrirani ljudi koji jedva kraj s krajem sastavljaju, nema srece. Ne mozes ti bit ljubazan i nasmijan i usluzan kad ti zivot boba ne valja.

Thanks Thanks Given 
    12,504
    Thanks Thanks Received 
    2,357
    Thanked in
    1,204 Posts

e zato sam ja svake godine ne ručku bila u hotelu SOA dolje kod hotela JEZERA i da vidite samo kako su konobari ljuazni!!! I uslužni i meni je konkretno ovaj objašnjavao što znači Durmitorska soa...i to vrlo temeljno i vrlo kulturno i ljubazno! Iako mu je bila puna terasa...a da ne pričam koliko je vremena proveo da mi preporuči jelo i dezert i da ispuni neke moje ćefove kad je hrana u pitanju (ne volim domaći sir pa mijenjam sastav jela)! Oduševili su me, prvo prije dvije zime, pa sam onda i na ljeto opet išla tamo i na zimu i opet ću ovoga avgusta!

Thanks Thanks Given 
    4,236
    Thanks Thanks Received 
    8,153
    Thanked in
    3,115 Posts

e zato sam ja svake godine ne ručku bila u hotelu SOA dolje kod hotela JEZERA i da vidite samo kako su konobari ljuazni!!! I uslužni i meni je konkretno ovaj objašnjavao što znači Durmitorska soa...i to vrlo temeljno i vrlo kulturno i ljubazno! Iako mu je bila puna terasa...a da ne pričam koliko je vremena proveo da mi preporuči jelo i dezert i da ispuni neke moje ćefove kad je hrana u pitanju (ne volim domaći sir pa mijenjam sastav jela)! Oduševili su me, prvo prije dvije zime, pa sam onda i na ljeto opet išla tamo i na zimu i opet ću ovoga avgusta!
    E zamisli da je velika vecina takvih. Pa 80% gostiju bi nam se vracalo svake godine, ne bi znali dje cemo s njima

Thanks Thanks Given 
    577
    Thanks Thanks Received 
    774
    Thanked in
    388 Posts

vjerujem naravno, zašto ne bih vjerovala, ali pošto su se ovdje prognoze davale da nema nikoga da je prazno primorje, pa ja krenuh neki dan na more i rekoh da je gužva posprdaše mi se....zaato sam pitala "nije valjda da je Budva puna"....a što se tiče naših ugostitelja, tj vlasnika smještaja, dok nema države, može im biti da to rade!!! Inače, da se ja što pitam, s obzirom da turisti imaju mailove, da imaju napisane rezervacije u mailovima, odgovao bi vlasnik samo tako i takvu kaznu platio, da bi mu propala cijela sezona izdavanja apartmana, tako da mu ne bi više nam palo da bukira pa da prevari nekoga!
    A i turisti grijese...
    Zna se kako se trazi smjestaj preko interneta, uvijek preko provjerenih sajtova poput hostelworld.com i sl., gdje za svaki smjestaj postoje korisnicke recenzije i ostali sistemi zastite i onda tesko mogu da se dese ovakve stvari.
    In vino veritas

Thanks Thanks Given 
    240
    Thanks Thanks Received 
    1,807
    Thanked in
    910 Posts

Trazenje smjestaja preko interneta ti nikad nije pouzdano nikad ne znas sto ces dobiti.Sjecam se kad sam isao u Bugarsku na Crno more na sajtu stoji jedan hotel sa luksuznim prostranim sobama sa pogledom na more i nasmijanim osobljem ti dodjes ono te docekujeuska soba sa pogledom na komsiluk dje kedva dva kreveta stanu i mrzovoljna baba.Da je to tako jednostavno turisticke agencije bi ostale bez posla.
    I have a plan so cunning you could pin a tail on it and call it a weasel.

Thanks Thanks Given 
    1,173
    Thanks Thanks Received 
    1,932
    Thanked in
    1,051 Posts

Ja do sada sve sam uzimah i do sada nisam imao kiksa. Da ne nabrajam dje sve bih ali nidje me ne ispalise. Evo prije neki dan super smjestaj u Kotoru.

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2

Thanks Thanks Given 
    12,504
    Thanks Thanks Received 
    2,357
    Thanked in
    1,204 Posts

ljudi su po svijetu naučili da preko interneta obavljaju sve transakcije....što znam....moji prijatelji u Njemačkoj kad idu na ljetovanje ne pomaljaju se u tur agenciju nego lijepo sve dogovore preko neta i obave, samo se određenoga dana pojave na aerodromu...a obišli su svijet i safari i maldivi i kuba i karibi...svake godine druga destinacija...ove godine su čak sebi organizovali putovanje u ameriku bukvalno su sami odredili destinacije koje će da obiđu, poslali mailom agenciji koja im je bukirala i rezervisala sve karte, smještaje, avione, renta kar i sve što im treba za putovanje po americi 20 dana i sve je bilo kako je dogovoreno, računajući i renta kar koji ih je čekao na aerodromu u americi
    a mi čekamo kad će nas ko prevarit telefonom odavde do mora:mad:

Thanks Thanks Given 
    4,236
    Thanks Thanks Received 
    8,153
    Thanked in
    3,115 Posts

Quote Originally Posted by goldfinger View Post
    Trazenje smjestaja preko interneta ti nikad nije pouzdano nikad ne znas sto ces dobiti.Sjecam se kad sam isao u Bugarsku na Crno more na sajtu stoji jedan hotel sa luksuznim prostranim sobama sa pogledom na more i nasmijanim osobljem ti dodjes ono te docekujeuska soba sa pogledom na komsiluk dje kedva dva kreveta stanu i mrzovoljna baba.Da je to tako jednostavno turisticke agencije bi ostale bez posla.
    Kakav nonsens.
    Za sve zivo imas recenzije. Booking.com, hostelworld, hotels.com, tripadvisor i ostali. Milioni ljudi sirom svijeta. Kad rezervises smjestaj preko nekog od ovih sajtova automatski dobijas upitnik da popunis o tome kakav ti je bio boravak i da ocijenis sve. Ako oces iole manji napor da ulozis da procitas sto drugi pisu, tesko da mozes omanuti sa nalazenjem smjestaja online. Ja se jos ne prevarih, cak sam se nekoliko puta i prijatno iznenadio kako je sve ljepse uzivo izgledalo...

Turisticke agencije nece nikad ostat bez posla jer ima dovoljno ljudi koji misle da je neka prevelika filozifija sam sebi organizovati putovanje i itinerar. Ili su prosto lijeni. A pripremati se za putovanje, istrazivati o tome sto ces istrazivati, je cak jednako uzbudljivo kao i samo putovanje.

Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Quote Originally Posted by Mojsije View Post
    Kakav nonsens.
    Za sve zivo imas recenzije. Booking.com, hostelworld, hotels.com, tripadvisor i ostali. Milioni ljudi sirom svijeta. Kad rezervises smjestaj preko nekog od ovih sajtova automatski dobijas upitnik da popunis o tome kakav ti je bio boravak i da ocijenis sve. Ako oces iole manji napor da ulozis da procitas sto drugi pisu, tesko da mozes omanuti sa nalazenjem smjestaja online. Ja se jos ne prevarih, cak sam se nekoliko puta i prijatno iznenadio kako je sve ljepse uzivo izgledalo...

Turisticke agencije nece nikad ostat bez posla jer ima dovoljno ljudi koji misle da je neka prevelika filozifija sam sebi organizovati putovanje i itinerar. Ili su prosto lijeni. A pripremati se za putovanje, istrazivati o tome sto ces istrazivati, je cak jednako uzbudljivo kao i samo putovanje.
    I like to read - once i read something, i understand it, and once i understand it i never forget it.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Vratio novac i dokumenta turistima iz Francuske
    16. avgust 2013.
    Share

R
    ade Lutovac, vlasnik restorana "Merak" u Podbišću, prijavio je u utorak prije podne mojkovačkoj policiji da su gosti iz Francuske u njegovom restoranu zaboravili žensku torbu koja je pripadala Pirieti Rajković iz Francuske. Prema riječima Lutovca, torbu je u restoranu pronašao njegov sin Nikola, pišu Dnevne novine.
    U torbi jr bio novčanik sa u kome je bilo 980 eura, lična karta, vozačka dozvola, pasoši, bankovne kartice i vizit kartice. Lutovac je otišao u mojkovačku policiju gdje je napravljen zapisnik.
    On je kazao da je u poslijepodnevnim satima u njegov restoran došao čovjek, sav usplahiren, koji se predstavio kao Mišel Rajković, a zatim i upitao da nije u restoranu zaboravljena ženska torba.
    Lutovac mu je reka oda je torba pronađena, te da je predata policiji do koje su zajedno pošli kako bi je Rajković preuzeo.
    Rade Lutovac je naveo da je normalna stvar što je vratio novac i dokumentaciju, te da bi to uradio svaki ugostitelj.
    Izvor: Dnevne novine

Thanks Thanks Given 
    240
    Thanks Thanks Received 
    1,807
    Thanked in
    910 Posts

Kakav nonsens.
    Za sve zivo imas recenzije. Booking.com, hostelworld, hotels.com, tripadvisor i ostali. Milioni ljudi sirom svijeta. Kad rezervises smjestaj preko nekog od ovih sajtova automatski dobijas upitnik da popunis o tome kakav ti je bio boravak i da ocijenis sve.
    Moze biti sve kako ti kazes ali eto meni se desilo to sto se desilo iako je to bilo prije 6-7 godina tako da se ne sjecam ni sajta preko kojeg sam uradio rezervaciju.

Ako oces iole manji napor da ulozis da procitas sto drugi pisu, tesko da mozes omanuti sa nalazenjem smjestaja online. Ja se jos ne prevarih, cak sam se nekoliko puta i prijatno iznenadio kako je sve ljepse uzivo izgledalo...
    Što se tice praćenja recenzija ukusi su razliciti ono što je meni lijepo, jeftino,interesantno tebi mozda nece biti tako da to ne treba da bude sigurni putokaz za planiranje putovanja ali moze da pomogne za bolju informisanost.Npr ja sam u ovom slučaju koji sam pomenuo bio nezadovoljan sa smjestajem ali sve drugo (provod, plaže, hrana) je bilo na vrhunskom nivou.

Super je sve to ali mnogo ljudi nema vremena da organizuju sami sebi putovanja.Nije stvar jel neko lijen vec jednostavno neko zeli da mu se ponudi ispalanirani odmor zato postoje agencije.Mada se slažem sa tobom da je pravljenje odmora u sopstvenoj reziji bolje ali i pomalo zahtjevnija stvar.
    I have a plan so cunning you could pin a tail on it and call it a weasel.

Thanks Thanks Given 
    27
    Thanks Thanks Received 
    59
    Thanked in
    28 Posts

Quote Originally Posted by Hari Krisna View Post
    Vratio novac i dokumenta turistima iz Francuske
    Uvijek mi je bila zanimljiva pojava da ovakve stvari osviću u novine. Našao torbu pa je vratio. Svaka čast, ali mora li se hvalit cijelom narodu preko novina kako je pošten? I mora li se svaki put objavit detaljan popis sadržaja izgubljene torbe ili novčanika, da se pojača utisak kad se sazna koliko je nalazač mogao da se okoristi a nije? Kad god zamislim sebe u toj situaciji, ne bi mi palo na pamet da se hvalim mimo najbližih čeljadi, a posebno ne preko novina. Čak i kad bi taj koji je izgubio javio događaj novinarima da me javno pohvali, moja reakcija bi bila da ne želim da se stvar budži po novinama a pogotovo ne da im poziram za fotografisanje. Uzgred, pošto je torba zaboravljena u ugostiteljskom objektu, bilo bi prilično providno da je vlasnik čim su se ovi vratili rekao da nema pojma. Sve je moguće, ali oću da kažem da sve i da je umjesto njega bio neki manje pošteni, teško da bi mogao drugačije postupit.

Thanks Thanks Given 
    3,180
    Thanks Thanks Received 
    3,218
    Thanked in
    1,558 Posts

prije 30ak godina ovo i ne bi bila neka vijest ali danas svakako jeste, ovdje hoce da te zaje8u i pokradu i oni kojima ucinis nesto a ne...
    She is only here to annoy herself!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Mi smo učinjen narod ,pa i da ruskom turisti damo "struje" da upali rent-a-car)))
    U suštini,malo imaju turisti problema kod nas,samo imamo tu nesreću da imamo medije kod nas i okruženju željinih negativnih senzacija,ali čini mi se i da te stvari jenjavaju lagano.
    Last edited by minjo; 16-08-13 at 10:07.
    Kao i obično, nije ili-ili, nego i-i.

Thanks Thanks Given 
    1,413
    Thanks Thanks Received 
    5,551
    Thanked in
    2,597 Posts

Quote Originally Posted by minjo View Post
    U suštini,malo imaju turisti problema kod nas,samo imamo tu nesreću da imamo medije kod nas i okruženju željinih negativnih senzacija
    A možda bi trebao da pročitaš i poneko iskustvo iz prve ruke... nije valjda da samo mediji lažu.

3* hotel, Budva
    “Bad experience!”
    Reviewed July 1, 2013
    chrisbucher

Terrible food, bread had some ants. Very small towels, if you are taller than 1.75, you won't fit in their beds. Very rude personel. We dropped our swimm suit on a lower roof with acces from their window but they wouldn't let us get it. They also enter rooms with the spare key, without knocking. Visitors are not allowed. We were also not allowed with alcohol from outside in our rooms. We had some in our room, some of which in our luggage and it got confiscated. We got it back when we checked out. AC and fridge were not working. AC got fixed after 2 days from reporting, but the fridge not. Pretty bad experience...

Stayed June 2013
    4* hotel, Bar
    “Never again”
    Cisterna79
    Rome, Italy

1. we booked a junior suite that was offered as Sea view, when we arrived they told us that was PARTIALLY sea view, the room was no sea view. 2. the hotel is not safe, during the evening they use to open the doors of the hotel to every one else from outside so that everybody can come to visit the resort and take some pictures.. very strange and unsafe! 3. all the rooms are close to the Zoo with 10 roosters that start singing at 3 a.m. 4. there are no activities of entertainment for guests 5. the menu of the half board is always the same and not tasty 6. nobody, except the receptionist speak English 8. no lifeguard neither for the pools nor for beach
    4* hotel, Petrovac
    “Very bad... vacation spoiled...”

Reviewed 16 August 2012
    IltaC

Massively overpriced, low quality hotel. Sunbeds are never free unless you get up at 7am and there is no way to get one if you come after 9. It feels the hotel owners are trying to squeeze every penny from their guests and save on maintenance, food and personell. Rooms weren't clean enough and we could hardly feel ourselves comfortable inside so had to spend vast majority of out time travelling around. Will try to avoid this place going forward. Previous review calling this palce "excellent, very relaxing" has nothing to do with the reality, sadly.

Stayed August 2012, travelled with friends

***** ***** restaurant, Kotor
    “Very bad experience”

Reviewed 24 September 2012
    Pavo Z
    Dubrovnik, Croatia

I was in ***** ***** restaurant with couple of tourists from England. Ambience is wonderfull but everything else don't deserve a word. Photography is prohibited???? Black risotto is not real black risotto but artificially cuttlefish ink. Shrimps in other risotto were frozen and probably came from china, and "barbecued" fish was fried in pan and hot oil and rolled in corn flour (that's not in description in menu). Complete vegetable garnish (mangold and potatoes) were enough for small 4 y.o. kid but not for 3 grown up persons. The waiter said that it was too early for a barbecue (11:30 a.m.) but couldn't explain why he didn't say so while we ordered food. We paid for this food, 1 coca cola and 1 bottle of water almost 100 euros and eat almost nothing. Shame!
    Izvor: tripadvisor
    The more things change, the more they stay the same.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Nemoj Minjo....mi besprekorni, a turisti zlobni

Ali može se reći da bi trebalo da se navede jedno 10 UASTOPNIH mišljenja, kako su registrovana u nekom od anketnih mjesta.
    Ja sam lično čuo i drugačija mišljenja, i to ovog ljeta.

ALI OVA ZAPAŽANJA SU 99% TAČNA (pogotovo mi se dopada ovaj hotel što je nakotio petlove da "pjevaju" od 3 ujutru ...(o hebo te-te perverzije balkanske).

Pozdrav,

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ovu su kao one ankete đe ti fisne zvjezdicu manje komšija ili konkurencija i džabe ti sve..
    "Miloš iz Grblja" ti da zvjezdicu manje Portu Montenegru,i eto ti sad,e presmijah se kad sam to vidio na jednom sajtu.
    Tako i Krstu iz Budve,zviz neki seljobeljo ocjenu manje,humor.
    No mi oborismo sve regorde,kako fizičkog prometa tako lovaškog.
    U maniti TopHill se ubere po 30000€ PDV-a za noć.
    Nemojte se obazirati na kometare raznijeh vrsta,nijesmo savršeni,ali nijesmo ni destinacija za "never again" vraćaju se ,dovode nove,i to više njih no ih možemo ugostiti.
    Last edited by minjo; 16-08-13 at 17:41.
    Kao i obično, nije ili-ili, nego i-i.

Thanks Thanks Given 
    230
    Thanks Thanks Received 
    73
    Thanked in
    57 Posts

Quote Originally Posted by Old Bone View Post
    Nemoj Minjo....mi besprekorni, a turisti zlobni

Ali može se reći da bi trebalo da se navede jedno 10 UASTOPNIH mišljenja, kako su registrovana u nekom od anketnih mjesta.
    Ja sam lično čuo i drugačija mišljenja, i to ovog ljeta.
    Bone, vjeruj mi da je Crna Gora RUGLO od prave "turisticke destinacije", sprdnja ziva...
    Hvala Bogu da nisam turist odje inace bih odmah zatrazio money back.
    Slozili smo se da Crna Gora nije mjesto za biznez, pa izgleda da nije ni mjesto za turizam
    Oprosti da rusim tvoju sliku nebeske DPSGore, ali sto mozes ...
    Da ponovim ono sta sam uvik proklamirao: Crna Gora je prava destinacija za umirovljenike jer samo smo mi u stanju IZBJEGNUT cuveni "crnogorski turisticki servis"...
    Pozadrav (c)
    Last edited by A+A; 16-08-13 at 18:37.

Page 157 of 715 FirstFirst ... 57107147153154155156157158159160161167207257657 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 3 users browsing this thread. (0 members and 3 guests)