Evo već drugi put, kao ujutro upalim auto (Ford Festa), kroz grad, primijetim da broj obrtaja stoji na 4000, a kad u veću brzinu ubačim, popne se na 5000 i tako stoji. Znači i kad je izbačen iz brzine, ne pada ispod 4000.
I onda se poslije nekoliko odjednom vrati u normalnu.
Što može biti, je li mjerač u pitanju, ili neka stvar unutrašnje prirode?
Mislim da je problem pranje auta sa DIMMER-om. Jer kad stave tecnost u veliku bacvu pod pritiskom niko je ne dira dok se ne potrosi a DIMMER se predvoji u roku od 10min. I onda u pocetku dok je nasuta tecnost ko pere auto pere sa vecom kolicinom vode nego tecnosti a kasnije ide obratno i dimmer jede lak blago receno
Sent from my TELEFON using TETRAPAK
To je neka...Toyota jel?
To je zbog sigurnosti, ne zbog kvacila ili zamajca.
TAKUMI
vjerovatno renol
Ali novi kljuc koji se ubaci i pritisne da upali. Kao paljenje na dugme
To je jos od pasata sestice...
Renou ne moras kvacilo da diras.
Zbunili ste me: TREBA li stisnut kvachilo pri paljenju I gashenju, ILI samo pri gashenju?
Nikad.
TAKUMI
zakljucak: kvacilo treba isckupati iz tvog vozila.
the World's leading dance event
Sensation
Vjerovatno mu je MeLa sa mjenjacem iza volana tako da on tu i nema kvacila(mehanicko)
Sent from my TELEFON using TETRAPAK
Zasta sluzi kvacilo?
Cekaj, da li stvarno vrti toliko ili samo kazaljka pokazuje da se vrti toliko?
TAKUMI
imam i ja jedno pitanje, golf 4 dizel je u pitanju, upalila mi se crvena lampica i poruka oil pressure stop motor, service manual prije desetak dana, odmah sam auto poveo kod majstora, izmjerili smo pritisak ulja, bio je odličan, zamjenili indikator, vozio deset dana bez problema, kad evo danas opet ista stvar. motor funkcioniše normalno, nije promijenio zvuk, pretpostavljam da je opet indikator, možda sam uzeo neki lošeg kvaliteta, ali mene interesuje treba li na šta još obratiti pažnju, može li šta drugo bit?
There are currently 19 users browsing this thread. (1 members and 18 guests)
Bookmarks