Da li prijateljski mečevi utiču na poene na FIFA rang listi ?
Ja ne znam jel ko gledao Grbica u revansu protiv Ludogoreca ali covjek nije nista grdji od Kasalice i Beciraja pa tip nije ni u opticaju za reprezentaciju zbog ova dva klasna igraca.
Da li prijateljski mečevi utiču na poene na FIFA rang listi ?
"Ja i dalje čekam da mi dokažeš da je Sunce kancerogeno.", Bugi
Ja bih samo na sredini stavio nekog iskusnijeg umjesto Bakica (Drincic recimo), a u odbrani umjesto V.Bozovica definitivno Simic. Boskovic mora da igra, taj covjek nam mnogo znaci. Na golu ipak Bonja. Ostalo je ok.
Lose su odigrali ali ovo je ipak pripremna utakmica koja nista ne znaci, svi trebaju da odigraju 2-3 kola do meca sa Poljskom. Bice to bolje.
Bakic je jedna rupetina i ja ne znam kad je taj coek minutaaa dobro odigra nedje???No ga guraju, ni da im je iz kuce..
Sent from my iPhone5 using Tapatalk
Jovetic ni pripremne ne zna vise da igra. Ono je greote kako je los. Simic upravo kako se ocekivalo. Kasalicu ne treba ni spominjat. Ovi su zadnji u grupu a bolji su od nas bili nego su traljavi i spori kad treba zavrsit. Ne znam dje vidjeste da je Beciraj los. Nije mu dato prostora nikoliko da igra ali opet je pet klasa iznad nesrecnoga i izgubljenoga Kasalice.
umuntu ngumuntu ngabantu
Prvo poluvrijeme Poljska gubi od Danske a ako njih ne mozemo pobijediti onda i ne zasluzujemo da idemo dalje. Bosković, Zverka i Drincic na sredini i nema zime. Nas najskuplji igrac mnogooo tanko a posto Brna nije Gvardiola da ga stavi na klupu onda da se nadamo da će proraditi kad je najvaznije
Neću da mudrujem jer se ne razumijem naročito ali interesantno je gledati kako se mijenjala naša pozicija na rang listi.
sad smo 28mi, prošle godine u ovo doba smo bili 50ti ali predprošle 19ti.
Znači 2011 smo nešto bolje radili nego danas. Šta ?
Możda lupam gluposti ali može se napraviti presjek sa tim ko su bili igrači, trener, koji se stil igre forsirao itd...
npr.
koliko sadašnjih igrača reprezentacije je igralo u reprezentaciji 2011 ?
ko je te 2011 bio trener ?
da li se forsirala ofanziva kao što se radi sad ili je akcenat bio na defanzivi ?
Sent from Rosetta Stone using Chisel
Last edited by Rakun; 14-08-13 at 22:08.
Nesto razmisljam, od kad je brnovic dosao sve je zivo pogubio kao domacin dakle covjek nema pobjede lise ukraine u goste vrijedne pomena. Nidje igre! Cico covjece kako se ogrijesismo
Sent from my U8650 using Tapatalk 2
Kako je sve zivo pogubio kad ima samo jedan poraz od Ukrajine u ovim kvalifikacijama. Nemojte mi sad vaditi opet utakmicu sa Ceskom, evo covjek je priznao da je pogrijesio protiv Ukrajine kuci pa cemo vidjeti kako ce to da izgleda protiv Poljske. Ja mislim ako ponovimo igru iz Kijeva dobit cemo ih bez problema, a danasnja utakmica ne treba da se gleda toliko ozbiljno jer sluzi prije svega da se isprobaju skoro svi igraci.
Pa i nemoj jer to uporedjivanje nebi nista dokazalo.
Last edited by filip__pg; 14-08-13 at 23:01.
Branko Brnovic je grobar reprezentativnog fudbala. Uniso nas je protiv Ceske, unistio nas protiv Poljaka, a pricati o treneru koji na svom stadionu sa igracem vise primi cetri gola mislim da je nepotrebno.
Poleksić je UŽASAN. Vratite Božovića, molim vas... prije no ovaj opet pušti korijenje. Božović je loš, ali je ovaj gori makar pet puta.
Last edited by Rakun; 14-08-13 at 23:28.
Zezas li se filipe?
Covjek je priznao da je pogrijesio i mi ne vidjosmo dva prvenstva a gore reprezentacije se kvalifikovase. Na svoj teren ox kad je on tu poraz ceska, ukraina remi engleska i poljska. Cesi su bili najgora reprezentacija i kad to bije iskoristio vidimo se. Nije mi jasno kako nema ljudi da ih maknuvsve redom posto nozete pricat sto ocete ali nas dejo i kumare pokopase. Posle ovog ciklusa ko zna sto ce bit sa timom. Nije bila laka ovo grupa ali se moralo bolje, za one koji se nadaju pobjedi u poljskoj neka upale soni i to onaj prvi i stave amater
Sent from my U8650 using Tapatalk 2
Ja nešto mislim da nije stvar samo u treneru.
Jednostavno, možda nam igrački kadar nije dostojan igranja na Svjetskom prvenstvu. U današnjem, modernom fudbalu, ekipa koja nema sredinu terena praktično ne može ni sa kim da igra. Mi imamo taj problem još od momenta kada je Igor Burzanović otjeran iz reprezentacije. Ne bih pogrešno da me shvatite, ne pričam ja da bi Burzo bio naš Ćavi, ali je bio jedini igrač na sredini koji je umio nešto sa loptom da uradi.
1) Golmani su nam tragedija. Božović je ipak manje zlo od Poleksića, jer umije da brani. Mana mu je što se ne snalazi dobro kad napusti gol crtu, tj. nema orijentaciju u prostoru baš kako treba. To se vidjelo protiv Engleske (Kad je Runi bocnuo) i protiv Ukrajine pod Goricom.
2) Odbrana nam je totalno nejasna. Mi imamo dobre, pametne štopere (Baša, Savić), ali zato imamo bekove koji nisu uopšte probojni, niti umiju da centriraju, niti umiju išta sa loptom da urade. Klasični ispaljivači lopte uz aut liniju, sviđelo se to nekom ili ne. To je u današnjem fudbalu takođe izuzetno bitna stvar. Savo Pavićević veze nema, Volkov je 'tica, Vlada Božovića ne bih komentarisao. Dovoljna je samo činjenica da Stefan Savić, štoper, igra beka bolje nego ijedan fudbaler reprezentacija kojem je to prirodna pozicija. Porazno.
3) Sredina terena nam je najveći problem. Defanzivnih veznih imamo koliko vam volja, ali zato ofanzivnog prednjeg veznog fudbalera NI NA MAPI. Vidim sad se gura ovaj mali Bakić silom na sramotu igrač od njega da se napravi. Ja ga, iskreno, nisam gledao mnogo puta niti znam kakav je, ali vidim po vašim komentarima da ništa ne valja i da ga neko gura. Neka, nema veze. Možda i on proigra jednog dana. Pekovića treba polako pozdravit. Godine su to. Drinčić može da igra, ali pod uslovom da ne izvodi prekide. Momak nikad od kad ja gledam Crnu Goru nije korner izveo kako treba. Prvu stativu ne umije da prebači, kao da nema snage u nogama.
Što se tiče tih defanzivnih veznih igrača - Zverotić, Krkotić, Drinčić, Novaković - bez Pekovića se može, lagano. Ionako svaku utakmicu igra na ivici crvenog kartona, a žuti mu ne gine.
4) Krila takođe nemamo. Bećiraj i Kasalica su ograničeni fudbaleri. Jedan ima snagu, a drugi brzinu. Tu nema niti centaršuta, niti probojnosti, niti duplog pasa s nekim u sredinu. Ništa od toga ne rade. Kao takvi, potpuno su nebitni za našu igru naprijed.
5) Mirko i Stevan su ipak nešto što je stvarno kvalitet, i najbolje što imamo. Dok Vučinić izgleda kao da ga boli ku*ac za reprezentaciju i daje golove i rješava utakmice, Stevan na svakoj utakmici pogine u onom dresu, ali mu se nešto ne da. On jednostavno nema sreće. Kao da ga je neko prokleo. Međutim, čim poveže 2-3 utakmice da postigne gol, mislim da će to da bude haos od igrača. Ovako... ostaje nam da ga sačekamo.
Kad sve sabereš i oduzmeš, zaslužuje li jedna reprezentacija sa ovoliko nedostataka i mana da igra Svjetsko prvenstvo u Brazilu?
Ili je opet sve samo do Branka Brnovića?
Sto si se ti raspisao Vlado .....
Ne znam radi cega pominjes golmane ovo sto je do sada Bonja uradio je odlicno jedini kiks a da me sjecanje sluzi jeste u mecu protiv Ukrajinaca, ostalo je sve maestralno odradio... Sto se tice ostalih stavki sve to stoji, iako smo ogranicena ekipa to ne znaci da nismo kadri da igramo na WC, ipak je fudbal postao takva igra gdje vise nema izrazitih favorita, i gdje uvijek dolazi do velikih iznanedjenja...
Ja imam j pitanje za tebe osvrni se samo na mec protiv Ceha ,i taktike Brnovica?
Drugi pitanje je jel moguce da domaci tim koji ima igraca vise na svom terenu punih 45 minuta izgubi cetri gola razlika a da nijedan nije dao, pa da su u taj tim igrali i Mesi i Ronaldo zajedno previse je. Koliko je BRnovic plitak najbolje pokazuje njegove zamjene , mislim da cemo u Ginisovu knjigu rekorda uci jer koliko me sjecanje sluzi u jednom momentu smo imali pet napadaca protiv Ukrajinaca....
Ja ne znam ali vi zaboravljate da smo prvi na tabeli i da sa pobjedom u Poljskoj ostajemo prvi, osim ako Engleska ne oduva Ukrajinu ali ne vjerujem da ce se to desiti. Ukrajini upisite 6 bodova protiv San Marina ali ostale dvije utakmice protiv Engleske i Poljske tesko da ce dobiti. Remi na Vembliju i pobjeda protiv Moldavije mogu da donesu prvo mjesto. Ima dosta kombinacija ali treba pobijediti Poljsku to je imperativ.
Daleko od toga da smo sve sanse izgubili.
![]()
Last edited by filip__pg; 15-08-13 at 00:19.
Sve sto si napisao je tacno! Konacno neko da napise analizu kako treba!
Zaboravio si Simona da spomenes. Nadam se da ce poceti da igra u Vojvodini i da ce imati par utakmica prije poljaka.. Realno, mi nemamo desno krilo, ali boljeg od Simona nemamo kakav god da je. KESAlica je padavicar, taj sem brzine nista nema, ni sut, ni centarsut, tehnike ni zeru.. Tragedija!
Beciraj je napadac i svaka druga pozicija na koju ga stavis, racunaj da imas igraca manje.. Jos kad se doda da minuta igre nema od prosle sezone, na njega protiv poljaka ne mozes da racunas..
Boskovic bi trebao lijevo krilo da igra, kakav god da je, makar ima tehniku, centarsut i umije pas naprijed da da. Jedino sto nema brzinu, ali ce makar hraniti sa loptama Mirka i Jovetu, a nama bas to treba..
Danas sam gledao samo drugo poluvrijeme. Znam da je u prvo poluvrijeme lijevog beka igrao Simic, ali svi koji su gledali kazu da nista nije pokazao.. U drugo poluvrijeme je V. Bozovic sasvim korektno odigrao (da covjek ne povjeruje!) i tragedija nase reprezentacije je da nam je on trenutno najbolji lijevi bek kojeg imamo.
Ja sam i dalje optimista, sa Drincicem ce sredina biti mnogo bolja, prije svega kad je kreativnost u pitanju. Samo da nas povrede mimoidju protiv Poljaka, da odigramo bunker kao sto mi znamo i dobijamo u Varsavi..
Sve dok igraju igraci sto nijesu zapinjali po 2 godine po klubovima necemo moc' naprijed.
Fatos, Fatos, Beciraj, a on od Decica go dao nije.
Slazem se.
Dajte Brni ovo da procita, mozda prokljuvi nesto![]()
Realno vezni red je prevelika rupa, kad vidim svaki mec Mirka i Stevana da moraju da se vracaju do sesnaesterca da uzmu loptu i prenesu je jer nema veznjaka, pomislim kakav je to grijeh i koliko bi bili ubojitiji. I stvarno, sta ce biti posle ovih kvalifikacija ako se ne plasiramo ? Dosta igraca ce vec ostarati, Mirko se mozda oprosti a on je pola reprezentacije i sta onda ? Sustina je, ako se sad ne plasiramo, bice tesko.
Dodjosmo na pricu da smo fudbalska velesila i da smo trebali biti prvi u grupi.a sto je ovo
Podgorica Podgoricanima!
Odgovor na prvo pitanje ne da ne mogu da ti dam ja, nego ne može niko. Brnović je imao tu (ne)sreću da svoj debi na klupi reprezentacije ima u baražu za odlazak na Evropsko prvenstvo. To je najveća utakmica koju je Crna Gora igrala u svojoj fudbalskoj istoriji. Ja iskreno nisam ni očekivao od njega da izdominira taktikom i potuče Čehe do koljena. Mi smo, kao navijači, skloni tome da potcijenimo svaku reprezentaciju čim dočekamo 2-3 krštene partije tima koji svakako može da igra fudbal, ali ne i da se nadigrava sa bilo kim.
Ono što tebi, a ni većini očigledno nije jasno je činjenica da je Češka tada, a i sada, mnogo bolji tim nego Crna Gora. Kvalitetniji, prije svega. Pa samo onaj jedan njihov Rosicki vrijedi tri puta više nego naš kompletan vezni red. Ili možda nisi vidio koliko je lagano jedan igrač izdominirao jednu čitavu reprezentaciju? Podsjećanja radi, taj momak je klasični grijač sjedišta za rezervne igrače u Arsenalu, đe inače igraju neki vječiti talenti (inače kesurine) tipa Remzi i ostala kompanija.
Što se tiče drugog pitanja - podsjetiću te da je Brnović istu stvar uradio protiv Engleske kada smo gubili sa 2:1. Jes da nije možda bilo 5 centarfora, ali 4 jesu sigurno. Nešto se ne sjećam da ga je tada neko pljuvao, no su ga svi tapšali po ramenu ''pravo mudovino, kako se niko ne $eti prije tebe sa 4 špica Englesku da napane. Da smo tako počeli vjerovatno bi ih i dobili''. Povraće mi se od te priče.
Ne kažem ja da je Brnović bilo kakav Murinjo, ali kažem da nama teško da može pomoć bilo koji drugi, stručniji trener. Zbog toga mi je malo ružno svaljivati čitavu krivicu na Brnovića, jer sam mišljenja da je u ovim kvalifikacijama (kako god završili na kraju) napravio sasvim korektan posao.
Mi nemamo ni potencijala nikakvog eto taj Bakić se gura nešto i Đorđević koji je stvarno talentovan al momak igra napadača a to je poslednje što nam treba pored blago rečeno TRAGIČNIH bekova koje imamo,kakav Božović,Pavićević,Volkov pa taj nivo igre može pružit masu bekove iz crnogorske lige a onda i veznog reda kojeg kao da nema uz poštovanje Zverotiću koji se stvarno bori i bio je više nego koristan svaku utakmicu pravi radnik na sredini terena a vrlo često i zatrese mrežu kad god ima šansu.
Pekoviću i Novakoviću želim oproštaj od reprezentacije njih su godine stigle to se vidi,što se Simona tiče nadam se da ga i dalje neće zvat dan danas tvrdim da je čovjek oduvijek bio precijenjen igrač nakon jedne il dvije dobre sezone u Sporting njega nidje nije bilo,aj dobro razumijem padove u formi koji se dešavaju i igračima svijetske klase ali kolko je prošlo godina od tad on samo više i više propada mada ne znam kolko je to moguće,viđećemo oće li izborit prvu postavu u Vojvodini mada teško i to.
I kad se već raspisah da kažem da se ni slučajno ne stavlja Poleksić na go,kakav god da je Božović je dosta bolji od njega,i za Mirka koji ima neki stav prema reprezentaciji da ga boli ***** jednostavno mada to sam i prije pisao posebno me iznervirao na dvomeč sa česima,al eto njega oće go za razliku od Jovete koji dušu ispušti boreći se za njega svaka pohvala,nije mu slava udarila u glavu i nije se uzdiga ka ovaj mangup da izigriva da je klasa nevidjena i da drugi ne mogu bez njega,pa kao ona gluma na kraj meča kad daje izjavu kao kapitenu njemu teško pada poraz a vidim pogodi ga vazda ono jedva se dovuče do svlačionice kako je potišten...a pih funjaro jedna
Trener se neće mijenjat još neko vrijeme kolko god mi to željeli jer je Brna ka brat s Dejom a ne bi me čudilo ni da mu ovaj govori koga da zove,ko će da mu igra i koju formaciju da postavi.
Problem je sto je lakse bilo imenovati popularnog Brnu za selektora da radi za dzak krompira nego platiti trenera tipa Kataneca koji je dva puta vodio Slovence na velika takmicenja i to sa timom slicnih performansi kao sadasnja Crna Gora.Ali ne kumovsko rodjacke vezu u najgorem obliku Brna i Duka bazuka ocekujem i za omladince da za trenera dodje Crni Djurisic
I have a plan so cunning you could pin a tail on it and call it a weasel.
Nama plemenski mentalitet goni majcinu majku na svaku stranu. Ali sto cemo, to su odlike ljudi u nasim krajevima. Najbitnije je osigurat sebe, famelju, kumove I prijatelje pa onda sve ostalo. Tesko se te stvari mijenjaju. No, sto se tice repke I ove zadnje utakmice, cini mi se da se svi slazemo da je igra bila slaba I da trenutno energija nije najbolja u svlacionici. Mene se ucinjelo kao da su Bjelorusi bili barem 40% spremniji od ovih nasih. (Ili je problem sto nam taktika nije valjala, pa su izgledali nadmocniji tokom veceg dijela utakmice) Uglavnom, moramo uzet u obzir da je ovo bila ekipa sa dosta novih igraca, koji tek treba da se pronadju u ovom timu. Sto se tice novajlija; nebih zurio s procjenom da Bakic ne valja. Ipak je on mlad jos, I imao je tesku sezonu u Torinu. Bio je povrijedjen I nije uopste dobio sansu. Slicna je situacija I sa Djordjevicem (koji naravno nije ulazio sinoc). Treba bit strpljiv I sacekat malo, podrzat ih koliko je god moguce, pa cemo brzo saznat oce li bit od njih koristi. Nemogu sad ponavljat sto je vec receno uvezi ostalih - samo se u potpunosti slazem s konstatacijom da bi Pekovic trebalo da batali. Covjek ne umije da se kontrolise; vazda nam visi crveni karton u vazduh kad on igra. Uvatile su ga godine, usporio je, I osta je bez zivacaI opet, sto mi se cini najbitnijim, Jovetica I Vucinica ne smijemo kudit ni kad su najgori, jer kako god obrnete, boljih od njih nemamo! Ajte, u zdravlje.
There are currently 12 users browsing this thread. (1 members and 11 guests)
Bookmarks