Quote Originally Posted by montenegrina View Post
Dubrovnik je moj rodni grad i volim ga odma poslije Novoga, ali smatram da Hrvatska drugim gradovima Hari itekako moze da se priblizi Dubrovniku. Ja recimo obozavam Zadar.
Kod nas je jedino Kotor blizu necem iole malo boljem, ostalo, nije vrijedno pomena.
Kultura, usluga, prljavstina...
Imam jednoga komsiju koji ima na pjenu od mora 4 apartmana, izdao ih je u stom terminu po tri ili cetiri puta, pa kad turisti dodju smjesta ih po drugim kucama i uzima procenat. Tako se ne radi. Jer ovi turisti su ogorceni i sigurno nikad vise ovamo.
Alo ljudi pa u Novi nema V O D E. Ne elitni, nego nijesmo sposbni za nikakav turizam.
Kotor moze biti, moze biti i Sveti Stefan i mozda jos par destinacija, ali kako mi se cini Kotor se okrenuo jedino kruzerima, a to je malo.
Ovi stolovi
Click image for larger version. 

Name:	kotor2.jpg 
Views:	222 
Size:	11.1 KB 
ID:	110450Click image for larger version. 

ID:	110450
su bili brzo popunjeni, ali ulice nijesu bile prazne zbog velike ponude za turiste.
Click image for larger version. 

Name:	kotor1.jpg 
Views:	167 
Size:	9.9 KB 
ID:	110448Click image for larger version. 

ID:	110450
Ne znam kud djedose onaj top sto bilo mjesto slikanja za turiste, ali Kotor kao grad pod zastitom Unesko-a trebao bi imati bolje organizovanu ponudu.
Daleko od toga da mislim kako Hrvatska nema jos mjesta za elitni turizam, ali sam licno razocaran Zadrom i Splitom jer sam ocekivao mnogo vise, a prijatno se iznenadio Korculom sa nesto drugacijem i specificnijem nacinom organizovanja turizma. Prica o elitnom turizmu koji će trajati par mjeseci kod nas je neozbiljna i kad bi bio neko sa ozbiljnijim planovima prema tome prvo sto bi trebalo uraditi to je potopiti Savnik, dobiti jos jednu atrakciju pored korisne HE i "otvoriti" Zabljak i ljeti i zimi pa tek razmisljati o elitarizaciji