je li moguce da vam je tesko na YT pokusat da pronadjete snimak, ima svega od golova do maksimovih vriskova...
Zaboravljas kako Talijani znaju biti grubi, prljavi? Oni su iskusni koliko i mi, mozda se desi neka kontra, ali sumnjam u to.
Gallu je pomenuta utakmica bila utakmica zivota, ali i dokaz mojoj teoriji (samo se nadam da tako efiasan nece biti i protiv nas). Nekad moras da rizikujes, pogotovo sa igracem manje.
Nije problem ako budu igrali flaster na Leki (a ne nego ce ga ostavit samog!?), nego da kriterijum dodjeljivanja faulova na 5-6m bude isti (dakle, neka bude strog, ali neka bude isti!). A ne kao protiv Grka...
Naravno, od Draska ocekujem makar 50% suta. Ovo do sad je sramotno...
P r i m o r a c
je li moguce da vam je tesko na YT pokusat da pronadjete snimak, ima svega od golova do maksimovih vriskova...
Sta se desava sa Kruzijom? Mislim ne pratim momka kako igra za klub, ali sinoc je u II poluvremenu imao dvije situacije kad smo imali igraca vise da sutne i on loptu prebaca na drugu stranu?
I zanima me ko je po vama bolji izbor za golmana? Mada bi meni Scepo branio.
Scepo je mnogo bolji od radica bio poslednji mec....
Ali Maksim Zivaljevic, dubokoooo postovanje!
Sent from my iPhone5 using Tapatalk
Obratite paznju na reakciju Vida Lompara posle odbrane. Kakav sef.![]()
Sad opet gledam snimak, i nikako da provalim sa kim se ono pokacio Drasko nakom utakmice...
Dan posle meča selektor Dejan Savić je prvo konstatovao:
- Pobedila nas je odlična ekipa i to zasluženo. Znali smo šta nas čeka, odlučile su nijanse. Ponavljam da smo imali pad u poslednjem delu. Tokom meča smo ušli u kontakt igru koja njima fizički jačim više odgovara.Moglo je da bude i drugačije.
http://www.waterpoloserbia.org/index...d99e2e931301f3
P r i m o r a c
Kako li je ovo onaj voditelj sa najsmješnijom frizurom preživio
Sent from my GT-I9505 using Tapatalk 2
S ekranima na telefonima je kao i sa zenskim si*ama.
Nema prevelikih,samo ima malih ruku
Da cestitam momcima pobjedu i prolaz u polufinale! Odlicno su igrali sinoc, nije me bilo srecnijega. Skakao sam i vrsitao kao lud, taman smo ja i Maksim jedan za drugoga.
Moram da kazem da mi se uopste ne dopada Misic i njegova nikakva igra, Klikovac je mnogo bolji pa i N. Janovic na mjestu centra. Sto se ice golmana ja sam za Radica iako sinoc nije bio bas na nivou, ja Scepa ne mogu gledat, strasno me iritira. Pogotovo mrzim kad ide na odbrane sa jednom rukom, pa ne moze to tako u vaterpolu, kako se Sefik baca cijelim tijelom. I Jokic potpuno nepotreban igrac, ne vidim uopste njegovu svrhu vise. Mladjan dobro igra prvenstvo, Nikola malo slabije ali oni su nam najbolji. Braca Brguljan se opet slabo vide. Ivovic i Paskovic su dobri, kruzija nije los, ali ima neki strah. Mada dobro je sto je tu, ja mislim da nam je on jedini ljevak u ekipi.
Kako god, samo polako protiv Italijana, bice tesko. Imaju najboljeg golmana to je sigurno, gledao sam utakmicu protiv Spanije. Spanci im nista mogli nisu, odlicno su igrali odbranu.
Crna Gora - Italija, četvrtak 21:45, drugi meč 1/2 finala
Crna Gora - Italija 7-0-3 (SP, -)
Medalje na SP: Italija 3-2-1
Italijani imaju priliku da osvoje 4 zlato na SP, i tako definitivno postanu najuspešniji. Takođe, imaju priliku da postanu 3 selekcija koja je odbranila zlato, posle SFRJ i Španije.
Dosadašnja 3 zlata su osvajali u velikim vremenskim razmacima (1978, 1994, 2011), pa ako je verovati tradiciji neće se proslaviti u Barseloni. S druge strane, Crna Gora ima priliku da osvoji prvu medalju na SP i možda posle evropskog, osvoji i svetsko zlato. Već sam pisao da se Perovićev niz nastavlja i da su Tempesti i Jokić pre 10 godina učestvovali na SP u Barseloni. Od 10 utakmica, 9 je odigrano u SL i 1 na EP. Od 2007-2010 odigrano je svih 10 mečeva, posle toga nijedan 3 godine. Osim 2 pripremna, jedan ove, jedan prošle godine. Možda je interesantan taj podatak o čak 9 mečeva u SL, ali je još interesantniji da su 4 meča igrana u Italiji, Crna Gora je dobila 3.
2007 SL, Novi Sad - preliminarna runda
Italija - Crna Gora 13-11
2007 SL, Peskara - preliminarna runda
Crna Gora - Italija 12-11
2008 SL, Budva - preliminarna runda
Crna Gora - Italija 9-7
2008 SL, Atina - preliminarna runda
Crna Gora - Italija 11-10 (pet)
2008 SL, Đenova - finalni turnir (grupa)
Crna Gora - Italija 16-15 (pet)
2009 SL, Trst - preliminarna runda
Crna Gora - Italija 8-6
2009 SL, Herceg Novi - preliminarna runda
Crna Gora - Italija 9-4
2010 SL, Breša - preliminarna runda
Italija - Crna Gora 8-7
2010 SL, Budva - preliminarna runda
Crna Gora - Italija 6-5
Poslednji meč, 2010 EP, Zagreb - grupa
Italija - Crna Gora 11-10 ( 3-2, 3-4, 3-3, 1-1 )
Igrač više: Italija 3/5, Crna Gora 4/6
Peterci: Italija 0/1, Crna Gora 2/2
Italija: Felugo 3/6, Figlioli 2/6, Luongo 2/2, Aicardi 1/1, Gitto 1/2, Fiorentini 1/2, Presciutti 1/4, ( Gallo 0/4 )
Crna Gora: M. Janović 5/7, Gojković 1/2, Jokić 1/2, Petrović 1/2, N. Janović 1/2, Ivović 1/6, ( Zloković 0/1, Vukčević 0/1 )
Golmani: Tempesti 3/13, Radić 3/6, Šefik 4/12
Italijani su imali 1 asistenciju na meču, CG 5 ( Ivović 3 ). Uspeli su da zaustave Leku, što će pokušati i sutra ali je ipak imao 3as i 4ukl. Zato nisu uspeli Mlađana. Interesantno je da se mnogo bolji centri od Klikovca i Mišića, kao što su Boris i Nikola nisu proslavili protiv njihovih bekova. Ovaj poraz je bio veliko iznenađenje jer je CG tada još uvek bila aktuelni evropski prvak, kolo pre toga je savladala domaćina Hrvatsku 11-9, a Italijani se nisu proslavili godinu ranije kao domaćin SP. Međutim, kasnije se ispostavilo da je to daleko od iznenađenja jer su žabari osvojili srebro, a CG je eliminisana u 1/4 finalu. Upravo u Zagrebu je počeo uspon Italijana posle 10-ak godina. U poslednje 3 godine su verovatno najkonstantniji.
1/4 - 1:0 Felugo (6:33), 1:1 M. Janović (5:48, 1:2 Gojković (4:13), 2:2 Luongo (0:53), 3:2 Gitto (0:06).
2/4 - 4:2 Fiorentini (7:29), 4:3 Jokić (6:45), 5:3 Figlioli (6:25), 5:4 M. Janović (5:31), 5:5 M. Janović (4:45, pet ), 6:5 Figlioli (4:15), 6:6 Petrović (1:51)
3/4 - 7:6 Felugo (6:37), 7:7 M. Janović (3:50), 7:8 N. Janović (2:58, 8:8 Luongo (2:27), 9:8 Aicardi (1:44), 9:9 Ivović (1:19)
4/4 - 9:10 M. Janović (5:11), 10:10 Felugo (4:51), 11:10 Presciutti (2:07)
U poslednjih 60 sek, Felugo kontrafaul nad Ivovićem a zatim kontrafaul Gojkovića na Gittom. Promene u odnosu na Zagreb, Pastorino, Luongo, Bertoli, Giacoppo, Deserti - Del Lungo, Perez, Giorgetti, Figari, Napolitano, odnosno Šefik, Tičić, Danilović, Gojković, Zloković, Vukčević - Šćepanović, Dr. Brguljan, Da. Brguljan, Crousillat, Klikovac, Mišić.
Ove godine pripremni meč u Grčkoj završen je rezultatom 10-10, 4-1, 5-3, 7-8. Igrač više 4/10, Italija 5/8. Mlađan najbolji kao i u Zagrebu, 4 gola. Ivović 2, Toni, Draško, Čučković i Sekulić po 1. Kod Italije, Felugo 3, Figlioli 2, Giorgetti, Presciutti, Nora, Valentino i Figari po 1. Obe ekipe nisu bile kompletne, igrali su Valentino, Nora i Baraldi, odnosno Lazović, Čučković i Sekulić. Prošle godine na pripremnom turniru ''četiri nacije'' ( pred kvalifikacije za OI ) u Los Anđelesu, Italija je slavila 16-13 (4-3,9-4,14-9).
Giorgetti i Deserti po 3 gola, Aicardi i Figari po 2, Felugo, Gallo, Fiorentini, Gitto, Rizzo i Luongo po 1. Pasković i Jokić po 3, Mlađan i Draško po 2, Zloković, Klikovac i Vukčević po 1. Zanimljivo, sa 3 centra. Tempesti 9, Radić 8 odbrana. Sve što je CG uspela je da smanji na 12-14 (4:29) i 13-15 (2:36) u poslednjoj četvrtini.
Ne bih previše da vas davim statistikom kao prošli put. Samo ukratko, Crna Gora je bolja u realizaciji 55/140 naspram žabarskih 47/145. Žabari su očajni sa igračem više 14/29 ali ni CG ne blista 12/27. Felugo 4/20, Giorgetti 10/20, Ivović prvi strelac SP, Aicardi loš 7/16, Figlioli 12/12 u plivanju za loptu ( timski mislim 20/20 ), Tempesti odličan sa preko 60%, peterci CG 5/6, žabari samo 1/4, a kontre 2/5, CG 10/13. Neverovatno je koliko malo kontri su isplivali s obzirom na protivnike, a još čudnija je realizacija, posebno peteraca. Ni jedna ni druga selekcija ne blistaju kad su asistencije u pitanju, samo 13 žabara odnosno 15 CG. Samo neke egzotične vaterpolo zemlje imaju manje. Žabari imaju 50 ukl, Crna Gora 39.
Šanse 50-50 po meni, finale pre finale. Po mom mišljenju pobednik osvaja zlato, poraženi bronzu. Italijani će pokušati isto ono što je CG uspelo protiv Srbije, zaustaviti udarnu trojku, braću i Leku. To moraju iskoristiti pre svih oba Brguljana i Pasković, a Crousillat i Jokić šta urade urade. Ako se Crousillat do sada nije ''oslobodio'', sumnjam i da će sutra. Napolitano je prednost CG kad bude u bazenu, ali ne sumnjajte uopšte da će on izboriti više isključenja nego Mišić i Klikovac zajedno. Pored toga što igraju prljavo i foliraju i što će na taj način izboriti dosta kontrafaulova, mislim da su njihovi bekovi dovoljno kvalitetni da se izbore sa vašim centrima. Naravno, bekovi CG su još kvalitetniji da se izbore sa njihovim centrima, ali žabari su jaki i van bazena. Ipak, tu prednost dajem CG zbog braće Janović koji mogu odlično odigrati umesto Mišića pre svega. Felugo je očajan 4/20, Presciutti i Fiorentini ništa naročito. Ja bih svu pažnju usmerio na trojku Figlioli, Giorgetti i Gallo. Ovaj poslednji posebno zna da proradi kad se najmanje očekuje, a ima takvu praćku da se zamisliš...
Igrač više mora biti odličan na početku kao protiv Srbije (4/4 ili 5/5 ne sećam se), jer ako Tempesti skine 3-4 lopte u 1/4 neće biti dobro. Ne znam kome više odgovaraju žabari, Ščepi ili Radiću pa šta god Perović da odluči složiću se sa njim. Ne sviđa mi se izjava kapitena Janovića posle pobede nad Srbijom. Stiče se utisak da su sve dali za tu utakmicu i da su možda ''ispražnjeni'' i fizički i psihički. Shvatio bih da je razlika u kvalitetu ogromna, ali to je jedna utakmica, 1/4 finale SP, pobeda nad protivnikom podjednakog kvaliteta a ti si sad na 2 koraka od zlata. Sledeća utakmica treba da ti bude najvažnija, pa onda ona u subotu, eventualna pobeda nad Italijom najsrećniji trenutak u karijeri, a o pobedi u finalu da ne pričamo.
Stravican igrac. Vise mi je krivo sto smo njega izgubili nego Prlaina [za njega mi je daleko vise krivo sto je na onaj nacin posao u Partizan].
Elem, vidim da su u Srbiji po forumima i nekim portalima jedva docekali ovaj poraz da bi se pokrenule teorije o tome kako 'kad je Zvezda jaka reprezentacija je slaba'
Kakvih idiota ima..
Fire in the hole!
Još nešto da dodam... Crna Gora još nije dobila meč za bronzu na velikim takmičenjima. Ne računam ovogodišnju SL kad ste učestvovali sa B timom. Mislite i o tome.
Neočekivane eliminacije u Rimu, Zagrebu i Šangaju, zlato u Malagi i Podgorici, srebro u Nišu i Ajndhovenu, 4. mesto u Pekingu i Londonu. Zbog toga je značaj sutrašnje utakmice još veći.Mislim da je prevashodni cilj Perovića i igrača da se konačno obezbedi medalja na SP, pa tek onda da se razmišlja o zlatu pred eventualno finale.
Što se tiče ostalih mečeva, očekujem pobede Mađara i Srbije, a u meču Grčka - Australija je sve otvoreno. Mađari su imali teži put do 1/2 finala i ostavili koliko toliko bolji utisak, Španci su posle pobede u Rimu (grupa) izgubili narednih 10 utakmica protiv Srbije, uključujući i meč SL 2013 u Španiji koji su igrali u kompletnom sastavu a Srbija sa Ubovićem, Dedovićem, Vapenskim, braćom Rašović... dakle sa B timom, da ne nabrajam dalje.
odgledah sad spanija-madjarska 13:12 žene. baš je bila odlična utakmica.ali najjače je to kad se završila utakmica pa režiser prikazuje borbe pod vodom.jooooj brale kakva je to uživancija za vidjeti (od sad imam da pratim i ženski vaterpolo)
španski komentatori:večeras se nećemo žaliti na sudjenje za razliku od sinoćnjeg meča muškarci kad su igrali hahahahaha
@Makso, potcjenjivati Italiju bi bilo pogubno.
Sigurno nece biti lako. Sudjenje ce biti posteno jedino ako Talijani budu konstantno u vodjstvu.
Sto se Srbije tice, ja mislim da se haos u Savezu nekad, nedje morao vratit' kao bumerang. Eto prilike da se sad sve sredi.
Citava Crna Gora sad ocekujem nase zlato. A pisao sam kako smo ih ,,ispratili''.
Nadam se da su momci cvrsto na zemlji, to je najbitnije.
P r i m o r a c
Dali mi Talijani sajt dje pise da su sudije za sjutrasnju utakmicu:
Margeta (SLO)
Koryzna (POL)
Bice slanja sudija u k. vec vidim!![]()
P r i m o r a c
Margeta sto nam je sudio 1/4? Onaj sto si se ti zalio na njegovo sudjenje?
Isti. U principu nije bio toliko los protiv Srbije, koliko me iznerviralo ono izvodjenje na kraju.
Da se razumijemo, nije divljak, zna da sudi (ne sjecam se velikog takmicenja na kojem nije sudio u zadnjih nekoliko godina), ali mi je bas nelogicno da nam on opet sudi. Mislim nelogicno...logicno je!![]()
P r i m o r a c
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks