Page 151 of 715 FirstFirst ... 51101141147148149150151152153154155161201251651 ... LastLast
Results 3,751 to 3,775 of 17861

Thread: Turizam - što se to dešava!?

Thanks Thanks Given 
    9,600
    Thanks Thanks Received 
    5,976
    Thanked in
    2,280 Posts

Ne znam zajebavaš li se ili ozbiljno pričaš...? Da se ne podivlja odjednom kad se ima para...? Pročitaj malo šta rade i kako se ponašaju bogati arapi po svijetu... Od kojih je to para mogla CG dovesti najbolje svjetske ekonomiste...? Upoređuješ li to mrvice koje je CG dobila od privatizacije sa nezamislivim bogatstvom koje su Emirati uzeli od nafte...? Ma zajebavaš se sigurno...

P.S. Sam si rekao da najbolje makete imamo, zamisli šta bi bilo da kao UAE imamo para da realizujemo zamišljeno...
    Last edited by MeDo_JE; 17-07-13 at 18:45.
    #fakenews

Thanks Thanks Given 
    3,545
    Thanks Thanks Received 
    5,831
    Thanked in
    2,796 Posts

Quote Originally Posted by Mojsije View Post
    poenta je u tome da su vladari UAE VIZIONARI, i znaju da nafta ima rok trajanja, i diverzifikuju ekonomiju. Pogledaj zadnje izvjestaje i vidjeces sto generise najveci dio bdp-a UAE, a to nije nafta.

Nama i da je data sva nafta svijeta prosuli bi je u privatne dogovore po Grandu i Masi.

Nije da nemamo ljudi koji znaju kako da uspjesno vode cg, ali su oni marginalizovani.
    Ohhh Mojsije. Zar i ti polupismene "novinare" Vijesti da citirash.
    Dolje si zvonchici rekao da su u 50tim otkrili naftu i postali vizionari i chuda. Fakat je da su 1966 pocheli sa izvozom nafte.
    Lako je bit vizionar kad ti se akumulira kapital rapidno.
    Aj da probam opet u nekoliko stavki da rechem.

Kralj Nikola je, vjerovao ili ne, bio veliki vizionar. CG je imala postu, prvo auto na Balkanu, prugu sa vecim gradovima, mnogo je ulagao u shkolovanje CG populacije. Nije da nijesmo bili razvijeni. Ali to je bilo 1900tih a ovo su 2010te... Bilo nekad.
    A CG je teshko prezhivljala i prije kralja Nidzha. Nekih 500 godina rata sa Turcima, krsheviti predjeli i manjak obradive povrshine u tadashnjoj Crnoj Gori... Pa smo evo prezhivjeli.

Malo o GPD-u, nafti i turizmu:
    Inache wikipedia za 2012 kazhe:
    GDP by sector, Agriculture (0.8%), industry (56.1%), services (43.1%) (2012 est.)

Dakle skoro su isti, ali ipak je nafta dominantna. Inache ne tako davno 2009:
    Petroleum and natural gas exports play an important role in the economy, especially in Abu Dhabi. More than 85% of the UAE's economy was based on the exports of natural resources in 2009.

Slozhicemo se da su naftna bogastva ovo omogucila. To shto ulazhu pare od nafte u turizam jeste vizionarski, drushtveno odgovorno i za bolje UAE sjutra.
    A CG (josh) nema naftu a mora da izgradi turistichke kapacitete da bi se sa takvima takmichila. Ipak je CG ta koja mora da nadje investitore, umiljava im se i dovede ih da potroshe svoje pare kod nas. Da imamo svoje pare, opet je pitanje bi li umjeli da napravimo Porto Montenegro ili Kumbor. Inache je ovih dana popularno i forsira se domaci proizvod i domaca pamet. No i u UAE uvezoshe pamet.

Poshto nashi rukovodioci bi kako ti reche sve prosuli, ocesh li mozhda da kazhesh da njihovi nijesu prosuli? Od 1966 do danas je daleko. A da se nijesu ujedinili, mozhda i ne bi imali tako jaku poziciju i mozhda bi OPEC bio zamijenjen nechim drugim. Ali su se ujedinili pa ih je i to dobro pozicioniralo.
    A vjeruj mi da su njihovi sheici, vladari, politichari kako god prosuli mozhda i vishe nego shto bi ovi nashi. Skoro 30godina te zemlje mrdnule nijesu bile sa infrastrukturom. A 30 godina prodaje nafte chija potrazhnja konstatno raste je masu para. Masu.
    Inache kako bi objasnio divljanja sheika juniora po Londonu u bijesnim kolima od nekoliko miliona dolara/eura i nocnim trkama?
    Ja to vidim isto kao kad ovi nashi juniori se zhene po shatorima, Splendid i slichnim hotelima, Monte Karlu, kupaju se na Sveti Stefan i da ne zaboravim omiljeni rechenicu Vijesti - piju chivas u Grand i ostale jet set fore i fazoni.

Inache, ja mislim da su: najavljeni auto put, drugi blok TE Pljevlja, Kumbor, Lushtica, Valdanos, Porto Montenegro vizionarski projekti Crne Gore. A vidjecemo koliko ce od pobrojanog bit ostvareno u narednih 5 godina. A naveshcu ti dva projekta koja su se dugo radila, i koshtala masu para ali itekako valjaju. A stalno su bili osporavani. Sozina i reginalni vodovod. I najbitnije, ne mora svaki vizionarski projekat ujedno da bude i rentabilan.

Na kraju, je li moglo bolje, i sa vishe boljitka po gradjane da se odradi? Siguran sam da jeste. Ali postho nijesmo htjeli, umjeli, znali, i zheljeli bolje onda bi se reklo da ni ovo nije tako loshe. Daleko je od najboljeg, ali josh dalje od losheg.
    Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Slažem se,3D animacije su jako loše,random fotografije malo bolje,ali se slikom sa zemlje najbolje vidi urađenost nekog projekta.
    Kamen temeljac Regent hotel januar 2012.

Regent hotel maj 2013,otvaranje maj 2014,vrijednost 55 miliona.
    Kao i obično, nije ili-ili, nego i-i.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Kroz naseljee..
    .
    Last edited by minjo; 17-07-13 at 19:52.

Thanks Thanks Given 
    4,235
    Thanks Thanks Received 
    8,150
    Thanked in
    3,114 Posts

Za drzavu nase velicine, imamo i vise nego dovoljno prirodnih resursa. Nemamo naftu, ali imamo druge resurse od kojih se gotovo nista ne koristi. tako da ta prica ne pije vodu, nemamo nafte pa se ne mozemo toliko brzo razvijati. Ne kazem da se moramo razvijati tom brzinom, ali ne moramo ni unazad da idemo i zaduzujemo se ovoliko. Kao sto vidite, kod nas je bit 'vizionar' djavolski tezak posao.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Snimci sa dronova

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Thanks Thanks Given 
    12,504
    Thanks Thanks Received 
    2,357
    Thanked in
    1,204 Posts

Ne znam bas odakle ti to da nafta nije drzavno vlasnistvo
    Znacenje 'seik' rijeci je lider. A to zvanje se stice i diplomiranjem i islamskim skolama. Seik nije biznismen

Vlast se ovdje prenosi sa koljena na koljeno. Jako se tesko i siromasno prezivljavalo do otkrica nafte i eksploatisanja iste u 50im. Od tada pocinje nagli razvoj ove regije, i starije generacije kazu da je nezamislivo da se ovakav razvoj desava, jer oni pamte kad je ovdje samo pijesak bio. Ono sto je bitno u svoj ovoj prici, i sto se forsira, je da se proslost ne zaboravi i ne 'podivlja' odjednom jer se ima para.
    I zato seik Kalifa i ostali vladari emirata su doveli najstrucnije ekonomiste i strucnjake svijeta da im pomognu da razviju ekonomiju i da se ne bazira samo na nafti, jer znaju da ce nafta presusit. I vec sad su postigli da im ekonomija od nafte ne zavisi, nego im usluzni sektor generise najveci dio bdp-a.

Seik Kalifa zna da nije strucnjak za ekonomiju kao nas Milo, pa je delegirao vodjenje onima koji to znaju.

ja sam vise pristalica demokratije, umjesto prenosenja vlasti sa koljena na koljeno, ali ovi su dokaz da postoje ljudi koji rade za dobrobit drzave i naroda, dok mi zloupotrebljavamo demokratiju na najprimitivniji moguci nacin.

Nadam se da sam ti pojasnio neke stvari
    Mojsije, isto kao kod nas predsjednik, Mojsije, ni on ne može biti na čelu države ako nije neku školu završio grom u nju uždio! Ja sam pismena, pomalo čitam, ne mogu se pohvaliti da sam pretjerano temeljna, ali sasvim sigurno znam da je nafta otkrivena šezdesetih godina i da su gospoda koja su odjednom postala nenormalni bogataši mahom bili nomadi! Nešto ne znam da su od tog "društvenog" bogatstva svi stanovnici Emirata bezobrazno bogati...a bilo bi i više nego bezobrazno da ne žive svi dobro od tolike nafte...Ako je tebi nerasipanje bogatstva nagrađivanje zlatom koliko je ko težak, najvećim dijamantima i dragim kamenima ikad viđenim, 48 ferarija u garažama, građenjem istovjetnih vila na 40 svjetskih lokacija da se đe gođ dođeš osjećaš ka da nijesi niđe mrdao, onda ja ne znam što je bahatost i rasipanje bogatstvom! O odnosu prema ženama koje nijesu njihovog staleža aa pogodne su da budu seksualni objekti da ne pričam...nego, uvijek me iznenadiš ovakvim reakcijama....

Internet konekcija mi puče pa ne stigoh da napišem tj editujem....ispada po tebi da "civilizacije" koje se prema ženama odnose kao prema nižim bićima smatraš demokratskim primjerima? Evo ne znam, loše valjda shvatih, ali veliš da su oni demokratski napredniji?
    Last edited by zvoncica; 18-07-13 at 02:12.
    Sovršenstvo tvorenija, tainstvene sile bože,
    ništa ljepše, nit’ je kada, niti od nje stvorit može!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

E vala čim ovoliko polemišete sa ovim Mojsijem, znači da on nešto valja. Prvo pričate o ekonomiji, pa kad iscrpite svoje argumente, pretumbavate na prava žena u istočnom svijetu.

Thanks Thanks Given 
    4,235
    Thanks Thanks Received 
    8,150
    Thanked in
    3,114 Posts

Quote Originally Posted by zvoncica View Post
    Mojsije, isto kao kod nas predsjednik, Mojsije, ni on ne može biti na čelu države ako nije neku školu završio grom u nju uždio! Ja sam pismena, pomalo čitam, ne mogu se pohvaliti da sam pretjerano temeljna, ali sasvim sigurno znam da je nafta otkrivena šezdesetih godina i da su gospoda koja su odjednom postala nenormalni bogataši mahom bili nomadi! Nešto ne znam da su od tog "društvenog" bogatstva svi stanovnici Emirata bezobrazno bogati...a bilo bi i više nego bezobrazno da ne žive svi dobro od tolike nafte...Ako je tebi nerasipanje bogatstva nagrađivanje zlatom koliko je ko težak, najvećim dijamantima i dragim kamenima ikad viđenim, 48 ferarija u garažama, građenjem istovjetnih vila na 40 svjetskih lokacija da se đe gođ dođeš osjećaš ka da nijesi niđe mrdao, onda ja ne znam što je bahatost i rasipanje bogatstvom! O odnosu prema ženama koje nijesu njihovog staleža aa pogodne su da budu seksualni objekti da ne pričam...nego, uvijek me iznenadiš ovakvim reakcijama....

Internet konekcija mi puče pa ne stigoh da napišem tj editujem....ispada po tebi da "civilizacije" koje se prema ženama odnose kao prema nižim bićima smatraš demokratskim primjerima? Evo ne znam, loše valjda shvatih, ali veliš da su oni demokratski napredniji?
    Sad skrecemo s teme, samo da naglasim da je srz mojeg postovanja ulaganje u bolje sjutra, drustveno odgovorno ophodjenje prema resursima i nezloupotrebljavanje istih

Za drzavu nase velicine, imamo i vise nego dovoljno prirodnih resursa. Nemamo naftu, ali imamo druge resurse od kojih se gotovo nista ne koristi. tako da ta prica ne pije vodu, nemamo nafte pa se ne mozemo toliko brzo razvijati. Ne kazem da se moramo razvijati tom brzinom, ali ne moramo ni unazad da idemo i zaduzujemo se ovoliko. Kao sto vidite, kod nas je bit 'vizionar' djavolski tezak posao.
    O zenama mozemo na drugu temu. Ja bih se samo vratio na ekspoatisanje resursa, i razvijanje turizma u ovom slucaju, posto Emirati, kao i CG teze da najvise razviju turizam. Ja ovo pisem zato sto mi je zao da vidim kako se nasi sheici ophode prema drzavnom vlasnistvu i resursima, i kako ulaganje u bolje sjutra ne postoji, samo puka eksploatacija resursa radi bogacenja uskog kruga ljudi u kratkom roku. Eto tako, uzivajte

Thanks Thanks Given 
    37
    Thanks Thanks Received 
    8,581
    Thanked in
    3,799 Posts

Ada žene su naš najveći resurs. No treba imat para pa eksploatisat u željenoj mjeri.
    - .- - .- - .- - .. .-. .- -- --- ... -. .--- .. -.-. .... .- .-. ..

Thanks Thanks Given 
    3,545
    Thanks Thanks Received 
    5,831
    Thanked in
    2,796 Posts

Imamo resurse, ali moramo dobro da uložimo da bi nam se otplatili. A da bi uložili moramo se zadužit/privatizovat i sl. U tome je razlika.
    Nemamo akumulirane rezerve, a je li to rezultat naših političara, ratnih dešavanja i slično je tema na koju se može diskutovat. I to sa razlogom.

Pošto već pomenu hidropotencijal, treba dosta godina i para da bi se napravila brana. TE isto. Vjetrenjače bi išle značajno brže. Ali opet korišćenje tih resursa iziskuje velika ulaganja, i dok počnu da donose pare ta ulaganja treba dosta vremena.

Sad već daleke 1989 na koju se pozivamo a još malo će pa 30 godina od tada, najveći udio u GDP-u Crne Gore je imalo pomorstvo. Kao što već negdje ranije napisah, mislim da je to grana privred eu koju bi trebali što više da ulažemo pored ova dva brodića koja imamo. Možda griješim, ali mislim da je to dobar biznis.

Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.

Thanks Thanks Given 
    2,309
    Thanks Thanks Received 
    5,858
    Thanked in
    2,041 Posts

Sad skrecemo s teme, samo da naglasim da je srz mojeg postovanja ulaganje u bolje sjutra, drustveno odgovorno ophodjenje prema resursima i nezloupotrebljavanje istih

O zenama mozemo na drugu temu. Ja bih se samo vratio na ekspoatisanje resursa, i razvijanje turizma u ovom slucaju, posto Emirati, kao i CG teze da najvise razviju turizam. Ja ovo pisem zato sto mi je zao da vidim kako se nasi sheici ophode prema drzavnom vlasnistvu i resursima, i kako ulaganje u bolje sjutra ne postoji, samo puka eksploatacija resursa radi bogacenja uskog kruga ljudi u kratkom roku. Eto tako, uzivajte
    Znači ti si onaj što nam je minira posa sa Arapima na veliku plažu od 20 milijardi dolara.
    Kad tad se sve otkrije, nemaš se što vraćat Minjo i Bone će ti koljena polomit što si im bastadura zeznuo a sve je bio dogovorio.

Thanks Thanks Given 
    2,815
    Thanks Thanks Received 
    3,098
    Thanked in
    1,528 Posts

Bila sam za praznike doma na more.
    Ne mogu mnogo elaborirati, nemam kad, ali je ovo gora sezona nego ona kad je bombardovanje bilo.
    Nekad nijesam peskir na parapet mogla staviti, sad ga lagano sirim na plazu. Nekad magistralu nijesam mogla preci od kolona auta sa catare ili sa granice, sad prelazim momentalno. Nekad nijesmo mogli krsteno zaplivati osim u dubinu, a sad u plicak prostora koliko oces.
    To vam je ta uspjesna turisticka sezona iz prve ruke.
    Ljudi koje znam rijetko je ko izdao sobu.
    Ministre, je li ovo ona sezona koja ce biti bolja nego ijedna?
    Meni licno se dopada, uzivam bez guzve ako nikad.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by montenegrina View Post
    Bila sam za praznike doma na more.
    Ne mogu mnogo elaborirati, nemam kad, ali je ovo gora sezona nego ona kad je bombardovanje bilo.
    Nekad nijesam peskir na parapet mogla staviti, sad ga lagano sirim na plazu. Nekad magistralu nijesam mogla preci od kolona auta sa catare ili sa granice, sad prelazim momentalno. Nekad nijesmo mogli krsteno zaplivati osim u dubinu, a sad u plicak prostora koliko oces.
    To vam je ta uspjesna turisticka sezona iz prve ruke.
    Ljudi koje znam rijetko je ko izdao sobu.
    Ministre, je li ovo ona sezona koja ce biti bolja nego ijedna?
    Meni licno se dopada, uzivam bez guzve ako nikad.
    Oće li ministar odvozit smeće,regulisat problem vode,kanalizacije,parkinga i infrastrukturnih radova u lokalnoj samoupravi?
    Naravno da neće.
    To je posao Bonića,Šabanovića,Mandića, Kočetanovića.Milo mi ja za tog maloga iz Zelenike te je stan dobio,i tako se u opštinu ništa ne pita,pa barem da se ovajdi.
    Više se ni Srbi ne mogu zajebati da dođu u HN,i bosanci ladno produže,nema tog paroha koji će ih ustavit na više od dan.
    Međutim,opština ne funkcioniše,pet podpresjednika,svako na svoju stranu,a više se ni skupština opštine ne može sastati.
    Stigla je djaspora da osnuje građanski pokret,pa će mo o tome kad se bude o politici mlatilo,i oburdavanju prosrpske koalicije.
    O sezoni u HN niko i ne govori,već o tome da vodovod nije dobio 5 plata,o milionskom dugu istog,o problemima u čistoći i da njihov direktor pokušava da proda kamion da bi platio sezonske radnike,itd..
    Budva,Tivat su za Hn megapolisi turizma.
    Last edited by minjo; 18-07-13 at 14:11.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

I, zamislite, toliko objekata se pravi za mjesec sezone ili auto-put se, isto tako, pravi samo za mjesec. To se uopšte ne isplati.

Thanks Thanks Given 
    9,600
    Thanks Thanks Received 
    5,976
    Thanked in
    2,280 Posts

Žanješ kako si posijao... Nije više niko lud da dolazi kao ovca na dranje u cg, kad nijeste umjeli da šišate sad uživajte...
    #fakenews

Thanks Thanks Given 
    2,309
    Thanks Thanks Received 
    5,858
    Thanked in
    2,041 Posts

Bila sam za praznike doma na more. Ne mogu mnogo elaborirati, nemam kad, ali je ovo gora sezona nego ona kad je bombardovanje bilo.Nekad nijesam peskir na parapet mogla staviti, sad ga lagano sirim na plazu. Nekad magistralu nijesam mogla preci od kolona auta sa catare ili sa granice, sad prelazim momentalno. Nekad nijesmo mogli krsteno zaplivati osim u dubinu, a sad u plicak prostora koliko oces. To vam je ta uspjesna turisticka sezona iz prve ruke.Ljudi koje znam rijetko je ko izdao sobu.Ministre, je li ovo ona sezona koja ce biti bolja nego ijedna? Meni licno se dopada, uzivam bez guzve ako nikad.
    Odgovoricu ti umjesto ministra, nadljudskim naporima uspjeli smo da rasteretimo špic sezone i produžimo podsezonu. Hvala na pažnji.

Thanks Thanks Given 
    37
    Thanks Thanks Received 
    8,581
    Thanked in
    3,799 Posts

Znači, obilaznica oko sezone? Svi li su u iščekivanju ovog autoputa, kako su se prešaltali na putarski način razmišljanja...
    - .- - .- - .- - .. .-. .- -- --- ... -. .--- .. -.-. .... .- .-. ..

Thanks Thanks Given 
    4,235
    Thanks Thanks Received 
    8,150
    Thanked in
    3,114 Posts

Quote Originally Posted by remark View Post
    Znači ti si onaj što nam je minira posa sa Arapima na veliku plažu od 20 milijardi dolara.
    Kad tad se sve otkrije, nemaš se što vraćat Minjo i Bone će ti koljena polomit što si im bastadura zeznuo a sve je bio dogovorio.
    Evo veli Kalifa da je 20 milijardi pripremio za Buljaricu samo se ceka da bastadur kaze sipaj.

Thanks Thanks Given 
    15
    Thanks Thanks Received 
    24
    Thanked in
    18 Posts

Nezapamćeno loša turistička sezona u Ulcinju

http://www.klix.ba/vijesti/regija/ne...inju/130719062

Thanks Thanks Given 
    2,815
    Thanks Thanks Received 
    3,098
    Thanked in
    1,528 Posts

Minjo evo ga i Ulcinj a tamo nije ista vlast kao u HN.
    Kad sam rekla HN to sam prenijela direktno sto mi je ispred kuce, a bila sam na cijelo nase primorje i svuda je isto.
    Minjo znamo i ja i ti da je sve ovo tebi jasno ali neces da priznas

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Minjo evo ga i Ulcinj a tamo nije ista vlast kao u HN.
    Kad sam rekla HN to sam prenijela direktno sto mi je ispred kuce, a bila sam na cijelo nase primorje i svuda je isto.
    Minjo znamo i ja i ti da je sve ovo tebi jasno ali neces da priznas
    Dobro znaš da posjećenost Ulcinja ima veze sa mjesecom ramazana.,a situacija u HN je suicidna od strane srbistanske koalicije i nedostatka elemetarnih uslova u gradu i to nema veze sa Bogom.
    Ali,ti kao svaka dama moraš nekoga da oferiš,pa si našla ministra i mene.
    Turista ima taman koliko treba u legalnim tokovima,a i Budvanska opština je zadovljna jer je uvećala za 100% lokalne prihode,a dosta se ućeralo sivog i crnog biznisa u legalne tokove.Apsolutne su moje procjene da će ovo biti na kraju +10% u fizičkom obimu,a u ekonomskom i$aaa %.
    Priznaj.
    U fizičkom obimu se to na dan 12.7. svodi od +11% u Tivtu do -15% u Ulciju u odnosu na 2012.
    Budva je na taj dan imala 45.858 turista,ili 1% manje od 2012.
    Ali kao što rekoh,bitniji je finansijski efekat,da se recimo u 40 lokala Porta Montenegro prijavi dnevnog prihoda samo u njihovih 40 lokala koliko u nekim gradovima za 10 dana(izvor iz CBCG) ili recimo evidencija u TopHil prihoda za jedno veče,koliko su nekad prijavljivali za mjesec dana,itd..
    Ali počele su i gužve kojekavne đečine iz okruženja kojima su roditelji tutnili koju paru da se gube na more i da ih kući ne gladaju.A i evo se guzeljaju polako kolone oko trajekta,ono što ne volim.,od tih turista imamo brojeve ali nemamo eure.
    Last edited by minjo; 19-07-13 at 14:11.

Thanks Thanks Given 
    2,309
    Thanks Thanks Received 
    5,858
    Thanked in
    2,041 Posts

Bitan je prihod i da bude što manje gostiju kako bi rasteretili infrastrukturu, pregalaštvom i zalaganjem eksperata iz vlade CG to smo i uspjeli što pokazuju podaci koje je iznio kolega forumaš Minjo koji je kao što znamo dobro potkovan podacima iz prve ruke.
    Ukoliko ne daj bože dođe do nagle navalice turista prelazimo na plan B, tj cjelodnevnim gađanjem procentima i pričom o rekordnoj posjećenosti u uporedjenju sa prošlom godinom, ne pominjući prihode.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Da se ja pitam,na granici bi bio jedan terminal,i jedna baba koja brzo broji pare na ruke,ako nema x novca u kešu ili na kartici po onome koji ulazi u CG ,aj polako nazad .

Page 151 of 715 FirstFirst ... 51101141147148149150151152153154155161201251651 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)