Page 150 of 718 FirstFirst ... 50100140146147148149150151152153154160200250650 ... LastLast
Results 3,726 to 3,750 of 17937

Thread: Turizam - što se to dešava!?

Thanks Thanks Given 
    3,181
    Thanks Thanks Received 
    3,221
    Thanked in
    1,559 Posts

sace to milo sredit...
    She is only here to annoy herself!

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    35
    Thanked in
    25 Posts

Quote Originally Posted by NSX View Post
    sace to milo sredit...
    E ovo je brate Mojsije pljuvanje po Crnoj Gori. Ovakvi tekstovi sto izlaze.

A zna se ko to dozvoljava i ko to ne cisti i ko time upravlja.

Jedan Covjek sve!

Milo.

A mila je tu milion NSX. Da milion u 650.000!

Neki ga imaju po dva tri u sebe.

Thanks Thanks Given 
    46
    Thanks Thanks Received 
    42
    Thanked in
    14 Posts

Ja sam bio da ove godine idemo u CG a bolja, pametnija i lepsa polovina da idemo u Grcku.

Mislim da je pojedinim forumasima poznato koliko sam "odusevljen" Grckom i Grcima.

I na kraju ipak Krit. Bolje da zene biraju jer ako se desi nesto negativno treba istrpeti silno zvocanje i prigovore. Po pitanju letovanja sam najgori konformista, oportunista, kontrarevolucionar itd itd.
    Jesu li oni trazili RUSE ILI GUSLE ?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

pametna odluka.i nama odavde je jeftinije otić na more tamo.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Kao i obično, nije ili-ili, nego i-i.

Thanks Thanks Given 
    2,310
    Thanks Thanks Received 
    5,860
    Thanked in
    2,041 Posts

Oću i ja da budem kao Bone neću sve crno da gledam,oću da vjerujem našim političarima.

Rađenović: U Budvi nemoguće naći slobodnu sobu

Komentari (3) A A A
    Ovogodišnja turistička sezona biće jako dobra i na kraju godine to će potvrditi brojke koje će pokazati rast u broju dolazaka noćenja i ostalih prihoda, tvrdi predsjednik Opštine Budva Lazar Rađenović.
    Lazar Rađenović

Prema njegovim riječima pripreme za ovogodišnju sezonu urodile su plodom, te su tako hotelski i ugostiteljski kapaciteti u toj opštini na nivou.
    "Broj dolazaka i noćenja koji je pretsezonu činio jako uspješnom osam posto rasta je vrlo značajno više su naplaćeni prihodi od boravišne takse. Glavna turistička sezona je počela i smatram da je hotelski dio smještaja izuzetno dobro popunjen i uvjeravam da ćemo se složiti da je danas gotovo nemoguće naći slobodnu sobu. Još jednom mogu biti siguran kvlaitetom punjenja privatnog smještaja i to je jedan segment kome treba posebno iz opštine pomoći, da bi se kvalitetnije punio”, kazao je Rađenović Atlas Televiziji.

http://www.cdm.me/turizam/radenovic-...-slobodnu-sobu

Thanks Thanks Given 
    536
    Thanks Thanks Received 
    636
    Thanked in
    386 Posts

Kad se ne moze naci soba u Budvi, nadam se da cu naci smjestaj u Grckoj.

Thanks Thanks Given 
    4,252
    Thanks Thanks Received 
    8,179
    Thanked in
    3,126 Posts

Prije ce bit da fali kvalitetnih smjestajnih kapaciteta no sto zeli rec da je sve puno

Thanks Thanks Given 
    666
    Thanks Thanks Received 
    693
    Thanked in
    341 Posts

Koja je bistrina došla na ideju da se naplaćuje putarina za magistralni put Trebinje-Herceg Novi? Kakvu poruku šaljemo turistima kad im na samom ulasku u državu uzmemo 3 eura za korišćenje najobičnije ceste koja je puna krivina i koja nije ni približno prometna kao neki drugi putevi po Crnoj Gori? I onda se iščuđavaju što nas 'još uvijek nije zapljusnuo talas turista iz BiH'? Keako ne.

Don't mind anything anyone tells you about anyone else. Judge everyone and everything for yourself.

Thanks Thanks Given 
    1,664
    Thanks Thanks Received 
    581
    Thanked in
    434 Posts

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ovaj će "grandiozni" projekat Dejana Mandića i SNP-a ostati krajugaoni kamenik za nauk kako ne treba raditi,i da država ne treba uvjek udovoljavati idejima lokalnih zajednica i njihovih concesionara iz matice Srbije.
    Last edited by minjo; 16-07-13 at 09:11.

Thanks Thanks Given 
    1,664
    Thanks Thanks Received 
    581
    Thanked in
    434 Posts

Nego treba angazovati lokalne lopine? Ovo jeste promasaj, ali veca bruka je kumovski trajekt od 4.5 eur...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Sale View Post
    Nego treba angazovati lokalne lopine? Ovo jeste promasaj, ali veca bruka je kumovski trajekt od 4.5 eur...
    Trajekt se uvjek plaćao i prije 100 godina i danas,i kad je bio privatno vlasništvo,i kad je bio vlasnišvo društvene zajednice i Komaulanog preduzeća HN,pa AD pomorskog saobraćaja,pa kada je privatizovan,i vazda je cijena u zadnjih 30 godina bila oko 3 litre goriva,kome se ne sviđa može okolo.
    Ja Milov kum nijesam,ali sam upoznat sa privatizacijom Pomorskog saobraćaja,i nijedna firma sem Bana nije se ni javila na privatizaciju tog preduzeća.Da sam imao tada para,ja bi prvi.Kasnije je bio projekat jednog prvaka srpskih stranaka inače ing iz Brodogradilišta da se osnuje još jedna firma i konkurecija postojećih trajekata,ali ga
    je teška bolest spriječila u tome.
    Last edited by minjo; 16-07-13 at 10:07.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

"kasarna"Kumbor
    250 miliona +250 miliona
    "Izuzetno je važno što će se kompleks uklopiti u staru arhitekturu Boke, sa crvenim krovovima i kamenim zdanjima. Imaće samo 3 ili 4 sprata, a hotel će biti sa 3, plus toranj, koji će dominirati naseljem. Unutar elitnog rizorta biće dosta vodenih površina, svaka vila i apartamn imaće svoj privatni bazen.. Na 3000 kvadrata prostiraće se SPA centar. Ovdje će dobar dio prostora biti podređen i kongresnom turizmu i u novom centru moći će da se smjesti 1000 učensika raznih skupova", Kompleks će biti otvorenog tipa, imaće lungo mare, marinu s 250 vezova, restorane, brendirane prodavnice... Ono što je najvažnije radiće 12 mjeseci i živjeće sa lokalnom zajednicom.

Thanks Thanks Given 
    15
    Thanks Thanks Received 
    28
    Thanked in
    24 Posts

Da, samo sto sa druge strane tijesanca i okolo po HN ima plavih, zutih, zelenih, rozih i svih duginih boja gradjevina (i sa svim mogucim vrstama krovova) koji se ne uklapaju u nista drugo sem u Diznilend...pogotovo kad su takva zidanija 3.9 cm udaljena od puta(sa namjerom da je kanalizaciju sto jednostavnije sprovesti direktno na magistralu).....mislim da je za HN a i za veci dio cg najbolje rijesenje da se krene bagerom na njih a one koji su im izdali dozvole da takva sranja grade na dozivotnu i svu imovinu njihovu i famelje im konfiskovati, prodati i uplatiti u fond za rusenje

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

ima ljudi koji i dalje vjeruju u bajke, basne i ostale dječije romane
    Vi se smijete meni jer sam drugačiji, a ja se smijem vama jer ste svi vi isti

Thanks Thanks Given 
    4,252
    Thanks Thanks Received 
    8,179
    Thanked in
    3,126 Posts

Quote Originally Posted by minjo View Post
    "kasarna"Kumbor
    250 miliona +250 miliona
    "Izuzetno je važno što će se kompleks uklopiti u staru arhitekturu Boke, sa crvenim krovovima i kamenim zdanjima. Imaće samo 3 ili 4 sprata, a hotel će biti sa 3, plus toranj, koji će dominirati naseljem. Unutar elitnog rizorta biće dosta vodenih površina, svaka vila i apartamn imaće svoj privatni bazen.. Na 3000 kvadrata prostiraće se SPA centar. Ovdje će dobar dio prostora biti podređen i kongresnom turizmu i u novom centru moći će da se smjesti 1000 učensika raznih skupova", Kompleks će biti otvorenog tipa, imaće lungo mare, marinu s 250 vezova, restorane, brendirane prodavnice... Ono što je najvažnije radiće 12 mjeseci i živjeće sa lokalnom zajednicom.

Ljepota bozja, imamo najljepse makete na svijet.

Thanks Thanks Given 
    3,181
    Thanks Thanks Received 
    3,221
    Thanked in
    1,559 Posts

i 3D animacije...
    She is only here to annoy herself!

Thanks Thanks Given 
    4,252
    Thanks Thanks Received 
    8,179
    Thanked in
    3,126 Posts

Jedan primjer kako se razvija turizam kad su ljudi ozbiljni.

Yas Island. Ostrvo na 35 km od centra Abu Dabija. 2007 se pocelo sa radom na izgradjivanju sadrzaja na ostrvu. Ostrvo ima 25km2 od kojih se planira da 17km2 bude urbanizovano i razni sadrzaji budu izgradjeni. ALDAR korporacija se bavi gradjevinskim radovima.

Od 2007 pa na ovamo, za 6 godina, ulozeno je preko 30 milijardi dolara.Sto je napravljeno za ovih 6 godina?

- Ferari zabavni park
    - Yas Waterworld - akva park najveci na bliskom istoku
    - Yas Marina Circuit - staza Formule 1, velika nagrada Abu Dabi
    - IKEA ogromna radnja
    - Dvije marine za luksuzne jahte
    - 3 golf terena
    - Yas Viceroy - ultra luksuzni hotel od 5* u sklopu staze F1. Hotel ima sopstvenu marinu iz koje bogati gosti gledaju trku formule
    - 6 hotela od 4* na Yas plazi, Rotana, Blu Radison, Crowne Plaza, Staybridge...
    - Du Arena i Du Forum - koncertne hale

Ostrvo se ubrzano razvija. Gradi se Yas Mall, jedan od najvecih soping molova na bliskom istoku. Warner Bros zabavni park, 5-6 novih hotela u izgradnji, marine, luksuzna nauticka naselja, nekoliko plaza... Vec je pola ostvra pokriveno zelenim povrsinama, palmama, setalistima, biciklistickim stazama...

Do 2018 se ocekuje da ce ALDAR kompletno da zavrsi izgradnju sadrzaja na ostrvu. Vec sad Yas Island je jedna od najvecih atrakcija u Abu Dabiju i turisti koji posjete Dubai dolaze na Yas ostrvo da vide i ovo cudo.

http://www.yasisland.ae/

Onda slusam nase kako tandaraju i gadju se nekim projektima i maketama i glupostima, dok normalan svijet siba i razvija se, nema se vremena za gubljenje. Kakav crnogorski turizam i bakraci, nikakvih sadrzaja nema, samo plaze i sunce. To je turizam iz 1900. godine.

Thanks Thanks Given 
    3,553
    Thanks Thanks Received 
    5,841
    Thanked in
    2,799 Posts

Mojsije stvarno imaš momenata mora ti se priznat
    Jes da si trenutno van CG, ali si dovoljno bistar i nijesi zaboravio Crnu Goru, gdje se nalazi, kakvim rudnim bogastvima raspolaže, i slično. Pri tome si vjerovatno još pri zdravoj pameti, istoj onoj pri kojoj si bio kad si otišao iz CG. Zbog toga bih kratko ako se ne ljutiš...
    Lijepo je ovo što ti nabrajaš, ja vjerujem da to izgleda nestvarno dobro. Nije ni nama teško poć na internet i to viđet.
    Isto mislim da ne treba bit veliki ekspert pa pare od nafte investirat u gradnju ovakvih turističkih kompleksa. Mislim da u CG to isto bi neko umio napravit ili platit nekoga da napravi. Samo je problem što (još) ne ležimo na izvorima nafte no se moramo sekat sa ovim što imamo, i sa političko društvenim uređenjem koje imamo.

Ja bih recimo isto pomenuo Singapur, koji se jako fino razvio. Ima i neke lijepe hotele isto. I tamo se vozi trka F1 isto, i to noćna. A on nema naftu kao UAE da ga finansira.

Meni lično nestvarno djeluje 500 miliona eura za 28 mjeseci u Kumbor. To je mjesečno po 20 miliona da Azerbejdžanci donose u CG ekonomiju. Ako se sve ovo realizuje kako najavljuju svaki hejt bi bio presmiješan. Do realizacije možemo svi bačat hejt i pričat kakav je Ferrari world u Dubai.
    Isto mislim da bez neke dobre računice o isplativosti investicije od 500 miliona ne bi došao u tamo neki Montenegro da gradi One & Only kompleks kako li se to već zove. A i ovi Azerbejdžanci, koji takođe leže na naftu i proridni gas i gomilaju zlatne rezerve iz godine u godinu, isto tako vjerovatno dobro znaju gdje ulažu pare.

Kome su iole poznate osnove ekonomije, 500 miliona u Kumbor, Luštica milijardu, Valdanoas??, Porto Montenegro nešto oko 400 miliona, auto put 880 miliona i ostale brojke, ne može ostat ravnodušan i da ne konstatuje da i ako se petina toga realizuje CG će doživjet preporod u ekonomskom smislu.

Naravno istorija nas je naučila da ne vjerujemo raznim obećanjima političara pa će vrijeme pokazati koliko će zbir brojki bit na kraju.

Znam da me dobro razumiješ, pa ću zaključit, umio bih i ja da vozim Ferrari ali nemam para da ga kupim. Ali se ne bih bunio da mi isti neko kupi i pokloni. Do tada se moram kotrljat sa ovim što imam.

(Ovo ti pišem samo iz razloga da te forumaši i dežurni dušebriznici ne okarakterišu kao momka koji je pošao preko granice i zarađuje pare i sad palamudi kako je tamo dobro a sve u CG loše i naopako jer znam da nijesi takav i da ti to nije namjera.)
    Last edited by hercules; 17-07-13 at 15:45.
    Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.

Thanks Thanks Given 
    4,252
    Thanks Thanks Received 
    8,179
    Thanked in
    3,126 Posts

poenta je u tome da su vladari UAE VIZIONARI, i znaju da nafta ima rok trajanja, i diverzifikuju ekonomiju. Pogledaj zadnje izvjestaje i vidjeces sto generise najveci dio bdp-a UAE, a to nije nafta.

Nama i da je data sva nafta svijeta prosuli bi je u privatne dogovore po Grandu i Masi.

Nije da nemamo ljudi koji znaju kako da uspjesno vode cg, ali su oni marginalizovani.

Thanks Thanks Given 
    12,504
    Thanks Thanks Received 
    2,357
    Thanked in
    1,204 Posts

Mojsije, viđe li iđe Jelenu Bin Drai? kako bješe i uživa li ka što priča ođe?

Morah te prvo ovo pitat, pa sad editujem da prokomentarišem ovo što si rek'o...koliko znam, a nije da znam nešto previše, tamo nafta nije društveno vlasništvo, no privatno, tj, razni šeici je posEduju...e pa vidiš, čvrsto vjerujem da ovi naši šeici kad bi lično posEdovali sve što ovo ođe raaskantavaju, ne bi ga bogme raskantali no bi gledali da ga umnože pa samim tim i državu da pomognu kroz plaćenje poreza, zapošljavanje građana i državljanja, socijalne programe., pomoći i svakojake druge bahanalije...ali, ovi naši čople državno da bi svoj status poboljšali.,..priznaćeš da nema ni sličnosti
    Last edited by zvoncica; 17-07-13 at 17:25.
    Sovršenstvo tvorenija, tainstvene sile bože,
    ništa ljepše, nit’ je kada, niti od nje stvorit može!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Iliti lako je tudjijem Mu....ma,koprive mlatit.A to rade naši Šeici.

Thanks Thanks Given 
    12,504
    Thanks Thanks Received 
    2,357
    Thanked in
    1,204 Posts

eto tako!
    Sovršenstvo tvorenija, tainstvene sile bože,
    ništa ljepše, nit’ je kada, niti od nje stvorit može!

Thanks Thanks Given 
    4,252
    Thanks Thanks Received 
    8,179
    Thanked in
    3,126 Posts

Quote Originally Posted by zvoncica View Post
    Mojsije, viđe li iđe Jelenu Bin Drai? kako bješe i uživa li ka što priča ođe?

Morah te prvo ovo pitat, pa sad editujem da prokomentarišem ovo što si rek'o...koliko znam, a nije da znam nešto previše, tamo nafta nije društveno vlasništvo, no privatno, tj, razni šeici je posEduju...e pa vidiš, čvrsto vjerujem da ovi naši šeici kad bi lično posEdovali sve što ovo ođe raaskantavaju, ne bi ga bogme raskantali no bi gledali da ga umnože pa samim tim i državu da pomognu kroz plaćenje poreza, zapošljavanje građana i državljanja, socijalne programe., pomoći i svakojake druge bahanalije...ali, ovi naši čople državno da bi svoj status poboljšali.,..priznaćeš da nema ni sličnosti
    Ne znam bas odakle ti to da nafta nije drzavno vlasnistvo
    Znacenje 'seik' rijeci je lider. A to zvanje se stice i diplomiranjem i islamskim skolama. Seik nije biznismen

Vlast se ovdje prenosi sa koljena na koljeno. Jako se tesko i siromasno prezivljavalo do otkrica nafte i eksploatisanja iste u 50im. Od tada pocinje nagli razvoj ove regije, i starije generacije kazu da je nezamislivo da se ovakav razvoj desava, jer oni pamte kad je ovdje samo pijesak bio. Ono sto je bitno u svoj ovoj prici, i sto se forsira, je da se proslost ne zaboravi i ne 'podivlja' odjednom jer se ima para.
    I zato seik Kalifa i ostali vladari emirata su doveli najstrucnije ekonomiste i strucnjake svijeta da im pomognu da razviju ekonomiju i da se ne bazira samo na nafti, jer znaju da ce nafta presusit. I vec sad su postigli da im ekonomija od nafte ne zavisi, nego im usluzni sektor generise najveci dio bdp-a.

Seik Kalifa zna da nije strucnjak za ekonomiju kao nas Milo, pa je delegirao vodjenje onima koji to znaju.

ja sam vise pristalica demokratije, umjesto prenosenja vlasti sa koljena na koljeno, ali ovi su dokaz da postoje ljudi koji rade za dobrobit drzave i naroda, dok mi zloupotrebljavamo demokratiju na najprimitivniji moguci nacin.

Nadam se da sam ti pojasnio neke stvari

Page 150 of 718 FirstFirst ... 50100140146147148149150151152153154160200250650 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)