Page 456 of 666 FirstFirst ... 356406446452453454455456457458459460466506556 ... LastLast
Results 11,376 to 11,400 of 16635

Thread: Iz raznih novina II

Thanks Thanks Given 
    2,547
    Thanks Thanks Received 
    528
    Thanked in
    251 Posts

U Norveškoj je zabranjena prodaja alkohola od 18 do 09!

Thanks Thanks Given 
    691
    Thanks Thanks Received 
    1,201
    Thanked in
    475 Posts

TUŽILI CRNU GORU

Država da plati dva miliona Grboviću i Mićunoviću

Sudija Osnovnog suda Blažo Jovanić donio presudu u sporu Lutrije i Džek pota protiv Crne Gore

Uvecaj!
    Prostorije Crne Gore (ilustraciija) (Foto: Arhiva Vijesti)

Sudija Osnovnog suda Blažo Jovanić donio je juče nepravosnažnu presudu i naložio da država Crna Gora na račun privrednih društava “Lutrije” i “Džek pota”, čiji su vlasnici Sava Grbović i Branislav Brano Mićunović, uplati više od dva miliona eura.
    Privredna društva “Lutrija” i “Džek pot” u junu prošle godine tužili su državu Crnu Goru, odnosno Upravu za igre na sreću, zbog, navodnog, nezakonitog postupanja prema njima i tražili na ime nadoknade materijalne i nematerijalne štete oko 2,5 miliona eura.

Na ime materijalne štete zbog izgubljene dobiti državi je presudom naloženo da “Lutriji” plati oko 715.000 eura, a “Džek potu” nešto više od milion sa kamatom. Na ime nematerijalne štete zbog povrede ugleda država treba da im isplati 140.000, odnosno 150.000 eura, ali i da plati sudske troškove u visini od nešto više od tri i po hiljade eura.
    Jovanić je u obrazloženju jučerašnje presude između ostalog naveo da je donio takvu odluku jer Uprava za igre na sreću nije poštovala rokove prilikom donošenja odluka o davanju odobrenja na pravila nove igre na sreću “Toto”, koje je podnijela “Lutrija”, kao i izdavanju dozvole kazinske koncesije u kazinu “Rojal” u hotelu “Splendid” firmi “Džek pot”.
    U presudi piše da država mora na ime nematerijalne štete da plati pomenuti iznos jer je Uprava za igre na sreću narušila ugled “Lutriji” podnošenjem velikog broja prekršajnih prijava prilikom inspekcijske kontrole, a koje kasnije nijesu potvrđivali drugostepeni organi zbog nedostatka dokaza.

U presudi Jovanjića piše da su zastupnica države Radomirka Raičević i Uprava za igre na sreću imali “krajnje inertan i neaktivan odnos prema sporu”.
    “Nijesu predlozili nijedan dokaz kojima bi se opravdalo postupanje Uprave za igre na sreću, i na taj način opovrgle tvrdnje tužilaca. To u konkretnom zbog činjenice da sud nije mogao zaključiti na osnovu kojeg zakonskog ili podzakonskog akta je ustanovljeno ovlašćenje Uprave za igre na sreću da ne izda, odnosno da odbije davanje saglasnosti za ovjeru Pravila podnosiocu zahtjeva”, piše u obrazloženu presude Jovanića.
    Sudija u presudi ističe i da tužena nije pružila dokaz ni o tome da je u Uprava donijela godišnji program rada, o aktivnostima koje su planirane u cilju ostvarenja funkcija tog organa.
    “U konkretnom slučaju zastupnik tužene nije našao za shodno da sudu priloži takav program rada, u kome bi bili definisani rokovi u kojima je Uprava za igre na sreću dužna postupati po podnijetim zahtjevima. Čak ni dokaz o tome da su prvotužiocu u dva navrata vraćeni na uredan način podnijeti zahtjevi, a drugotužiocu jednom. Sud zaključak o tome izvodi iz isprava koje su tužioci priložili sudskom vještaku prilikom izrade nalaza”, piše u presudi.
    Sudija Jovanić dodaje da je ovakvo postupanje neprihvatljivo i vodi samo primjeni “pravila o teretu dokazivanja”.

U tužbenom zahjevu “Lutrije” i “Džek pota”, između ostalog, pisalo je da je postupanje Uprave za igre na sreću dovelo do povlačenja poznatih američkih i kanadskih investitora u oblast kazinskih i poslova igara na sreću, koji su zbog opstrukcija navodno odustali od već potpisanih ugovora.
    Sudija Jovanić je u presudi je naveo da je TV “Vijesti” dobila dozvolu od Uprave za igre na sreću za nagradne igre „Mazda vazda“ i „Piramida“ u roku od četiri dana, što je za njega dokaz da je za kraći vremenski period Uprava mogla da da saglasnost i “Lutriji” i “Džek potu”, za “Toto” i kazino, koji su za to čekali šest mjeseci, odnosno dvije godine.
    “Lutrija” je čekala dozvolu na svoju igru od 27. marta do 29. oktobra 2009. godine, dok je “Džek pot” za kazino čekao od 5. decembra 2007. do 25. februara 2010. godine.
    Uprava za igre na sreću ima pravo žalbe na prvostepenu presudu Jovanića Višem sudu u roku od 15 dana.
    Dokaz - agent 007
    Sudija Jovanić je u obrazloženju svoje presude pomenuo i čuvenog agenta 007. Kao jedan od dokaza da je “Džek pot” ugledna firma, Jovanić je u presudi naveo da se Kazino “Rojal” u Splendidu pominje i u holivudskom blokbasteru u istoimenom filmu o agentu Džejmsu Bondu.
    Sekvence filma iz 2006. godine snimane su, navodno, u Crnoj Gori, a lik agenta 007 prvi put u serijalu tumači Danijel Krejg.

Lako li je dobit na sud ovu zalosnu drzavu...No,vjerovatno ce pravno gledano ovo neko valjano obrazlozit i ustvrdit da je CG jos i dobro prosla...

"...Tu je slika Ive Lole Ribara"

Thanks Thanks Given 
    625
    Thanks Thanks Received 
    2,093
    Thanked in
    779 Posts

Vozila Komunalnog se preventivno parkiraju na nedozvoljenim mjestima. Ovo je i zvanicna potvrda da narod smatraju stokom kojoj svasta mogu poturiti.

Thanks Thanks Given 
    2,333
    Thanks Thanks Received 
    5,877
    Thanked in
    2,048 Posts

Quote Originally Posted by Sidewinder View Post

Dokaz - agent 007
    Sudija Jovanić je u obrazloženju svoje presude pomenuo i čuvenog agenta 007. Kao jedan od dokaza da je “Džek pot” ugledna firma, Jovanić je u presudi naveo da se Kazino “Rojal” u Splendidu pominje i u holivudskom blokbasteru u istoimenom filmu o agentu Džejmsu Bondu.
    Sekvence filma iz 2006. godine snimane su, navodno, u Crnoj Gori, a lik agenta 007 prvi put u serijalu tumači Danijel Krejg.

Je li ovo neka zajebancija?

Thanks Thanks Given 
    2,049
    Thanks Thanks Received 
    6,296
    Thanked in
    2,927 Posts

Quote Originally Posted by remark View Post
    Normalan čovjek je u zadnjih dvadesetak godina ovo pitanje postavio bezbroj puta ... Da, jopet nas (za)jebavaju, a mi to i dalje ne vidimo ...

P.S. film je inače sniman u Češkoj.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    204
    Thanked in
    153 Posts

Quote Originally Posted by Stradivari View Post
    U Norveškoj je zabranjena prodaja alkohola od 18 do 09!
    Nemoj licu sa zadatkom da kvaris impresiju.
    Kad bi danas protiv ovog Mila, stao Milo iz 90-ih, ta dva bi Mila vodila rat do satiranja.

Thanks Thanks Given 
    195
    Thanks Thanks Received 
    460
    Thanked in
    242 Posts

Sudija Jovanic je inace poznati borac za pravdu.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Quote Originally Posted by remark View Post
    hahahahahaha
    aaaaaaa

Thanks Thanks Given 
    9,766
    Thanks Thanks Received 
    6,075
    Thanked in
    2,320 Posts

Quote Originally Posted by niksicanin 24 View Post
    Nemoj licu sa zadatkom da kvaris impresiju.
    Šta ima da kvari, valjda bi svak normalan trebao to da podrži...
    #fakenews

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    35
    Thanked in
    25 Posts

Quote Originally Posted by wulfy View Post
    Normalan čovjek je u zadnjih dvadesetak godina ovo pitanje postavio bezbroj puta ... Da, jopet nas (za)jebavaju, a mi to i dalje ne vidimo ...

P.S. film je inače sniman u Češkoj.
    Oni se sprdaju sami sa sobom.

Covjek 14 godina gonjen i ko zna koliko proveo u zatvor dobio 5.000 Eura, a ovi 2 miliona za sto?

Ne bio ja na mjerstu tih sudija. Bolje kruha suvog jest no toga sto oni jedu pa im mozak izlapi.

Thanks Thanks Given 
    3,229
    Thanks Thanks Received 
    3,256
    Thanked in
    1,581 Posts

nije njima mozak izlapio nimalo no su se uvalili fino pa slap slap..aco tuzi drzavu dobija presudu za one zgrade, ovi tuze drzavu dobijaju presudu ljepota, nagrdila ih je ova drzava bas, odrije ih...
    She is only here to annoy herself!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Lutrija je tužila i Vijesti i Mans,da i to naplate,pa da se uradi cesija
    Kao i obično, nije ili-ili, nego i-i.

Thanks Thanks Given 
    3,229
    Thanks Thanks Received 
    3,256
    Thanked in
    1,581 Posts

kadija te tuzi kadija ti sudi
    She is only here to annoy herself!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Mijo Kadija

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    35
    Thanked in
    25 Posts

Pa da njima se dive.

Ipak... ne bio ja u njihovoj kozi. Ni ovih sto im se dive kad smo kod toga.

Time is ticking away....

Thanks Thanks Given 
    691
    Thanks Thanks Received 
    1,201
    Thanked in
    475 Posts

Cak Noris je izgubio spor sa Lutrijom !

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2
    "...Tu je slika Ive Lole Ribara"

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

"ujutro je bilo jutro i josh sam bio zhiv"

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Nakon godina natezanja,opozocija prelomila (SNP i Pozitivna) uz vladajuće ,glasaće za promjenu ustava.
    Milić sada traži da ambasadori pritisnu Lekića ,Medojevića i Mandića,mada nema potrebe,koji će q konsenzus kad nije potreban.
    http://www.antenam.net/sajt/index.ph...-do-konsenzusa

Thanks Thanks Given 
    37
    Thanks Thanks Received 
    9,002
    Thanked in
    4,015 Posts

U Podgorici otvoren Bulevar Srđana Aleksića

http://www.portalanalitika.me/drustv...a-aleksia.html
    - .- - .- - .- - .. .-. .- -- --- ... -. .--- .. -.-. .... .- .-. ..

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by NHM View Post
    U Podgorici otvoren Bulevar Srđana Aleksića

http://www.portalanalitika.me/drustv...a-aleksia.html

"Svoj posa i svi na radne zadatke...i vrijeme je posle par stotina godina da pocnemo sa malo rada"

Thanks Thanks Given 
    536
    Thanks Thanks Received 
    636
    Thanked in
    386 Posts

Sramota, sad ce vlast da se kiti antiratnim velikanima a naoruzavala je i svakako pomagala one koji su ga ubili od batina . . .

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by minjo View Post
    Nakon godina natezanja,opozocija prelomila (SNP i Pozitivna) uz vladajuće ,glasaće za promjenu ustava.
    Milić sada traži da ambasadori pritisnu Lekića ,Medojevića i Mandića,mada nema potrebe,koji će q konsenzus kad nije potreban.
    http://www.antenam.net/sajt/index.ph...-do-konsenzusa
    Baš si me obradovao!

Milić je uvjek bi patriota i uvjek se ponašao kao što bi ja-politička borba je UVJEK, UVJEK ISPOD INTERESA DRŽAVE, JER JE DRŽAVA NAJPREČA!
    Od Pozitivne (za koju sam uvjek imao uvažavanje!) takodje sam očekivao to.

A od DF-kako godj hoće...ako žele da se brukaju, i da rade protivno Evropi-neka rade, i prije su radili. NEGO NEĆE SMJETI SADA...SAD ĆE ONI POKUŠATI DA BUDU NOSIOCI USTAVNIH PROMJENA USAGLAŠENIH SA ZAHTJEVIMA EU...JER IM NIŠTA DRUGO NE PREOSTAJE.

NEGO PUŠTI ANALIZU-VAŽNO JE DA JE PRVI I SKORO NAJVAŽNIJI USLOV ZA DALJI NAPREDAK, PO EVROPSKIM PRIORITETIMA KOJI SU NAM SAOPŠTENI, ISPUNJEN I DA ĆE SE IĆI DALJE SA PROCESOM PRIDRUŽIVANJA NATO...A SAMIM TIM I EU (jer je to ne povezano, nego ZALIJEPLJENO!)...SAMO TAKO, SAMO NAPRIJED!

Pozdrav,
    Last edited by Old Bone; 11-07-13 at 21:44.
    "Svoj posa i svi na radne zadatke...i vrijeme je posle par stotina godina da pocnemo sa malo rada"

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by opmne View Post
    Sramota, sad ce vlast da se kiti antiratnim velikanima a naoruzavala je i svakako pomagala one koji su ga ubili od batina . . .
    Nije no je sramota koliko si ti antiprotivan!
    Kako možeš da nalaziš manu potezu koji je otac pok. Srdjana sa suzama u očima nazvao čojskim, koji ga čini ponosnim na Podgoricu i CG? Dok sam gledao tu izjavu na vijestima ja sam bio na ivici suza i osjetio sam se ponosan što sam Crnogorac.

SVAKA ČAST ONOME KO SE SJETIO I TO JE SVE ŠTO TREBA REĆI.

Pozdrav,

Thanks Thanks Given 
    241
    Thanks Thanks Received 
    129
    Thanked in
    74 Posts

Quote Originally Posted by Old Bone View Post

SVAKA ČAST ONOME KO SE SJETIO I TO JE SVE ŠTO TREBA REĆI.
    Malo je KASNO... Momak je vec odavno MRTAV, zivot mu je oduzet zato sto je bio COVJEK. Ovaj cin je mene samo iznervirao.
    Ponosan sto si Crnogorac? NEMA VEZE TO SA CRNOGORCIMA SRBIMA KINEZIMA EGIPCANIMA MARSOVCIMA. Na ovo treba da obrati paznju SVAKI COVJEK bez obzira na vjersku i nacionalnu pripadnost. Ili kakvu jos pripadnost ce ljudi izmisliti...

Koliko je samo dobrih ljudi umrlo, i nista nismo naucili.
    I respect your wrong opinion.
    Lukaj

Thanks Thanks Given 
    12,594
    Thanks Thanks Received 
    2,366
    Thanked in
    1,208 Posts

me ni je žao što imam i oči i uši, jer dok čitaš OldBone-ove postove zaboraviš đe živiš...bilo bi lijepo Old Bone, ali svakako imaš respect za ogromni optimizam...ne znam kako drugačije da nazovem tvoje sagledavanje naše stvarnosti

EDIT- ovaj moj post je odgovor na Old Bone-ov na prethodno strani, ove nove nijesam ni vidjela...ovaj momak je bio žrtva ludila i u tom ludilu je bio rijetko pošten i neopterećen i zato sam saglasna sam sa Bone-om, neka barem ovako postane besmrtan
    Last edited by zvoncica; 11-07-13 at 22:47.
    Sovršenstvo tvorenija, tainstvene sile bože,
    ništa ljepše, nit’ je kada, niti od nje stvorit može!

Page 456 of 666 FirstFirst ... 356406446452453454455456457458459460466506556 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)