Naravno da priča drži vodu, ja sam govorio o igračima u punoj snazi. I Federer je igrao dok je i Sampras igrao pa to nisam računao bog zna kako. Eto je Rodžer prvi gs osvojio malo prije 22-og rođendana, trebalo mu je vremena da sazri. Tek tada se priča o Federeru u punoj snazi. Nadal je sa 19 godina prvi put osvojio gs, mnogo je mlađi bio od Federera. Istina, specijalista je za šljaku, ali osim onog prvog izgubljenog finala na Vimbldonu, sva kasnija međusobno odigrana finala na gs (mada mislim i mečeva na gs uopšte) Nadal je dobio. Da ne pričam što ga je Nadal i na drugim turnirima redovno drao.
U prevodu, od pojave Nadala u punoj snazi, Federer je osvojio 10 gs, a ne 13, a ako ćemo baš da cjepidlačimo, makar dva je osvojio u periodima Nadalovog odsustva zbog povrede. Naravno, 10 GS je fenomenalan rezultat, ali je u to doba i Nadal osvojio koliko si rekao i Đoković osvojio koliko si rekao. Zato i kažem da je potpuno ravnopravan, ali ne toliko dominantan koliko bi ovlaš pogledana statistika rekla.
Naravno, superiornost u stilu i ljepoti igre niko nije ni dovodio u pitanje.

Reply With Quote
13 h počinje.
..dobro je pocela 2 : 1 prvi set , ima servis kao Serena
sad šanel šipers, veliki izazov, ali QF na prvom turniru nije malo! novi skok na listi bas dobro!

Bookmarks