Page 520 of 1170 FirstFirst ... 204204705105165175185195205215225235245305706201020 ... LastLast
Results 12,976 to 13,000 of 29227

Thread: Tenis

Thanks Thanks Given 
    25
    Thanks Thanks Received 
    1,441
    Thanked in
    398 Posts

Rim 2006. bio blizu, najbolji mec na sljaci ikad, bolji i od Madrida 2009. Nadal - Djokovic ali je razlika ipak igrati na 5 i 3 seta.

Najduzi mec do OI prosle godine Federer - Del Potro, ipak nestvarno djeluje da je taj mec trajao 4 sata i da se moralo na teren sjutra dan. Taj mec je na neki nacin i sjebao Nadalovu sezonu, izgubio od Soderlinga na Roland Garosu, propustio Vimbldon i do kraja se svi sprdali sa njim, Del Potro i Djokovic najvise.

Last edited by Jakuza; 08-07-13 at 15:56.
    MICHAEL, THANK YOU FOR SHARING YOUR LIFE WITH US!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by pumba View Post
    Najduzi ikad u tri seta cini mi se potpuno sam zaboravio da je 2011. Federer castio Nadala Rolan Garos. Ne samo zbog gresaka u finalu, vec sto mu je zaustavio Djokovica u polufinalu. To je za Rafu bilo vaznije.
    Castio ga je u finalu. Prvi set je imao brejk prednosti i onda ga upropastio, koliko se sjecam, duplom greshkom i zakucavanjem zicer forehanda u mrezhu. Rafa je kasnije dobio tiebreak. Drugi set je dobio Fed, a u trecem je igrao odlicno, profulao 4-5 brejk lopti, konstantno pritiskao Rafu da bi na kraju, kod 6:5 za Nadala ponovo Rafi greskama poklonio brejk. Naravno, posle toga se u cetvrtom setu raspao i izgubio ga 6:1. Da je bio malo koncentrisaniji u kljucnim momentima, Fedex bi dobio i to straight sets. Stvarno nikad nije bio blizi, imao je bolju igru od Rafe u tom momentu(pokazao i protiv Novaka) ali se uplasio pobjede i dobio samog sebe

A pobjeda protiv Djokovica u 1/2 finalu mi je jedna od najmilijih Federerovih pobjeda ikad. Nivo tenisa koji su oba tu prikazali prosto je nevjerovatan, i zajedno sa finalem Wimbledona 2008 to je vjerovatno najbolji teniski mech u proteklih 10 godina.
    Deserve's got nothing to do with it.

Thanks Thanks Given 
    854
    Thanks Thanks Received 
    634
    Thanked in
    254 Posts

Quote Originally Posted by Director View Post
    Ja mislim da je besmisleno pričati o tome koliko ATP lista ne predstavlja nikakav pokazatelj. Ove godine po jedan GS su uzeli Novak, Rafa i Marej i po vama je pokazatelj da je Marej najbolji? Pa čemu onda svi ti ATP turniri i ostali GS-ovi? Nije valjda da oni postoje reda radi? Marej je preskočio RG jer bi se na njemu fizički iscrpio i sve je položio za Wimbledon. Isto tako je Novak prošle godine uzeo i masters u Londonu i Šangaju, znači veoma jake turnire đe učestvuju najbolji od najboljih što znači da je neprikosnoven među njima. Učestvovao je i u finalu RG-a i nije ga osvojio zbog svojih grešaka i nedovoljne mentalne snage potrebne za osvajanje. I dalje, najbolji teniser na planeti je Novak Đoković i tu činjenicu ne mogu osporiti neozbiljna forumaška sveznadarska elaboriranja kako ATP bodovi ne znače ništa.

Upoređivati Ivanovićku i Jankovićku sa Đokovićem je smiješno. Đoković ima 7 GS titula i fali mu Sinsinati da kompletira i čitav ATP tur sa osvajanjima. Kada ga dobiju na svim ostalim turnirima i kada ga skinu sa ATP postolja onda ću reć da nije najbolji. Za toliki broj bodova je potrebno imati snagu i učestvovati a ne kalkulisati kao ženetine.
    Nije mi ni bila namjera da poredjujem novaka i ove dvije. Jednostavno ih je nemoguce porediti osim po tome sto igraju za istu zemlju.
    Govorio sam samo o tome koliko to sto se neko nalazi na prvom mjestu moze da vara.
    Problem je sto vi koji navijate za novaka prilicno neobjektivno posmatrate neke stvari i ne zelite da prihvatite bilo kakve argumente.
    A argumenata na temu da novak nikako ne moze biti najbolji ima koliko oces, pocevsi od broja GS-a, od nekompletiranih GS-a, od njegovog skora u pobjedama protiv nekih od najboljih koji jos igraju pa do ostalog...
    Poredit ga sa nadalom koji je WB osvajao kad je roger bio na vrhuncu, i to ne jednom, ili ga sa druge strane porediti sa rogerom koji je uspio osvojiti RG dje nadal suvereno vlada godinama...te stvari kad uradi i postigne onda mozemo pricati o njemu kao o najboljem, do tada: od aktivnih tenisera nadal i federer su nedodirljivi, odmah iza njih al nikako u istoj ravni su djokovic i marej, pa ostali.
    Last edited by nickname; 08-07-13 at 16:01.

Thanks Thanks Given 
    25
    Thanks Thanks Received 
    1,441
    Thanked in
    398 Posts

Lista nikad ne vara. A toliko je bolji od ostalih da je da ne uzme reket u ruke do oktobra prvi i sigurno pretice Nadala na vjecnoj listi po broju nedelja provedenih na prvom mjestu, jedan od nekolicine koji zavrsava dvije godine zaredom na prvom mjestu.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

pa cekajte sad...ko je broj jedan u tenisu ?
    Viktorija Badza! um zu sehen,dich nacktauf dem Nordpol !

Thanks Thanks Given 
    597
    Thanks Thanks Received 
    582
    Thanked in
    328 Posts

@Jakuza nijesam gledao ovaj Rim nocas cu
    @ recordare, tada mi je mila bila pobjeda, sad bih dao dosta para da sam vidio finale Rafa - Novak

Thanks Thanks Given 
    25
    Thanks Thanks Received 
    1,441
    Thanked in
    398 Posts

Taj nivo tenisa je na sljaci vidjen jos samo 2009. u Madridu i nikad vise. Rim je bolji jer se igralo 5 ludih setova, da su Djokovic i Nadal igrali 5 setova rekord finala Australije bi sigurno sad smijesno izgledao.

Tada je Roger na neki nacin i vratio Nadala u zivot, paradoksalno.

Djokovic se prosto izivljavao nad njim i da ga je dobio na Roland Garosu mozda bi ga i mentalno potpuno slomio, fizicki jeste, to smo vidjeli toliko puta. Posle onih poraza od Novaka poceo je kukavac bio da prica o nekom zasicenju, pecanju, ali cim je uzeo taj Roland Garos sve se promijenilo, nemezis ga vratio u zivot.

Thanks Thanks Given 
    597
    Thanks Thanks Received 
    582
    Thanked in
    328 Posts

istog sam ti misljenja sto se tice ovog SF Djokovic Federer na RG 2011.

Thanks Thanks Given 
    71
    Thanks Thanks Received 
    165
    Thanked in
    124 Posts

Quote Originally Posted by Director View Post
    Đoković ima 7 GS titula
    Jos ti tesko da priznas sebi da je izgubio?

Istina je da je Novak los ali su i drugi. Za razliku od Novaka druge su povrede osakatile.
    Federer je vec i mator i po koja povreda.

Ja poslednjih godinu dana posmatram kao igru jedne zasicene generacije. Danas je nadal taj koji pauzira cesto, sjutra moze biti Novak.
    Ali poenta je da su svi zasiceni od tenisa, a nema svjeze krvi. Tenis je uzasan realno. Jer su 2011. Svi odigrali u svom zenitu.
    Sad su svi puni para, povredjuju se, lagano lijece, preskacu turnire, idu cesto na odmore...

Dje je Novak sad? Na zasluzenom odmoru. Dje je bio prije W? na zasluzenom odmoru. Dje ce biti nakon USO? Na zasluzenom odmoru. Dje ce biti nakon AO? Bice 5. na listi i na zasluzenom odmoru...

Thanks Thanks Given 
    71
    Thanks Thanks Received 
    165
    Thanked in
    124 Posts

Quote Originally Posted by Recordare88 View Post
    Dobro sad, maraton sa Djokovicem je bio u 3 seta Jbg, nije to toliki problem niti toliki maraton-na GSovima igraju cesto mnogo duze maratone od toga

Iskreno, najblize je Fedex bio da ga u vaznom mechu na sljaci dobije u finalu RG 2011. Taj mech je prakticno, slicno Djokovicu juce, Federer sam sebe dobio. Igrao je sjajno, prakticno nadigrao Rafu (koji te godine, ruku na srce, i nije bio u nekoj strashnoj formi, to jest, bio je potpuno zasijenjen Novakom) vecinu mecha (prva tri seta) ali je u kljucnim momentima poklanjao neiznudjenim greskama poene Rafi.
    2011. su kao nikad ubrzali podlogu i igralo se sa bas tvrdim lopticama jer se islo na ruku francuskim teniserima. I dalje se to radi, ali te godine se na oko vidjelo kako su cudni uslovi za igru. Zato je i izgubio Novak u polufinalu jer Rodzerova serva je imala efikasnost kao na HC-u.

Thanks Thanks Given 
    165
    Thanks Thanks Received 
    258
    Thanked in
    148 Posts

Sto vise ovakvih akcija i ljudi!

Novak i zvezde skupili 1,2 miliona

Dobrotvornu večeru organizovala je Fondacija Novaka Đokovića, a prisustvovali su joj brojne zvezde, među kojima su bili i Goldi Hon, Kejt Hadson, Naomi Kembel, Boris Beker, Džerald Batler, Ričard Brenson, Tim Henman, Džeremi Piven, Marion Bartoli i Roni Vud.
    Takođe, svojim prisustvom Gala večeru su uveličale i princeze Beatris i Judžin od Jorka, kao i njihova majka Sara Ferguson, vojvotkinja od Jorka.

„Ova organizacija napravljena je kako bi pomogla ugroženoj deci u Srbiji, ali i mališanima širom ostatka sveta. Uz pomoć prijatelja i porodice nadam se da ću uspeti da prikupim dovoljno novca olakšao život mladoj deci kojoj je pomoć potrebna“, rekao je Đoković.

Na dobrotvornoj večeri je ozvaničena i saradnja Fondacije Novaka Đokovića i fondacije američke glumice Goldi Hon.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Danka Kovinic pocela sa ozbiljnim tenisom, dobila Kontu 6:2 3:6 6:2 u prvom kolu WTA turnira u Budimpesti. Samo naprijed Danka. :very_drunk:

Thanks Thanks Given 
    597
    Thanks Thanks Received 
    582
    Thanked in
    328 Posts

sjutra moguce protiv Safarove, pa da da pogledamo i prenos, red je

Thanks Thanks Given 
    170
    Thanks Thanks Received 
    297
    Thanked in
    99 Posts

Safarova je prvi nosilac, inace 29 na WTA...kako bi valjalo da je Danka otrese..

Idemo Daljo..!

Thanks Thanks Given 
    625
    Thanks Thanks Received 
    2,093
    Thanked in
    779 Posts

sjutra moguce protiv Safarove, pa da da pogledamo i prenos, red je
    Dje ima prenos?

Thanks Thanks Given 
    597
    Thanks Thanks Received 
    582
    Thanked in
    328 Posts

http://www.wtatennis.tennistv.com/live
    placa se jbg mislio sam da eurosport prenosi, ali je onaj raspored koji sam jcue gledao na wta sajtu promijenjen pa izgleda da ne prenosi :P strim ce biti valjda nedje,
    Last edited by pumba; 09-07-13 at 16:24.

Thanks Thanks Given 
    3
    Thanks Thanks Received 
    74
    Thanked in
    40 Posts

Fedex ce 'natec' jos jedan GS. Vec je poceo da preskace neke turnire, tako da ce najvjerovatnije da tempira formu za GS-ove. Rank mu vise nije prioritet, jer, realno, vise ne moze da izdrzi tempo Novaka i ostalih, koji su na vrhuncu karijere.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Bravo Danka !
    BISOGNA VINCERE !

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Danka sjutra protiv Valerije Solovjeve koja je dobila Lucu Safarovu 6:0 6:1 !!!

Thanks Thanks Given 
    625
    Thanks Thanks Received 
    2,093
    Thanked in
    779 Posts

Quote Originally Posted by Sandor Kolar View Post
    Fedex ce 'natec' jos jedan GS. Vec je poceo da preskace neke turnire, tako da ce najvjerovatnije da tempira formu za GS-ove. Rank mu vise nije prioritet, jer, realno, vise ne moze da izdrzi tempo Novaka i ostalih, koji su na vrhuncu karijere.
    Ne iskljucujem tu mogucnosti da zakaci nedje jedan GS, ali mislim da su male sanse. Realno, on sada sve manje i manje snage ima, i tesko da moze da se nosi sa ovom mladjom ekipom. Ja sam siguran da je ove godine svu snagu tempirao za Wimbledone, ali vidis kako je ispalo. Na US Openu i AO jos vise do izrazaja dolazi fizicka spremnost i brzina, sto mu tek ne odgovara, tako da u teoriji on tek moze da se nada necemu na sledecem Wimbledonu, a tesko je povjerovati da ce ga uzeti.

Thanks Thanks Given 
    776
    Thanks Thanks Received 
    128
    Thanked in
    67 Posts

Fedex je covjek koji je promjenio istoriju ovog sporta, on i Nadal su prakticno tenis podigli na veoma veliki nivo. Fedex je praticno postao pjescani sat malo po malo se gasi, prvo i osnovno mladi teniseri prema njemu nemaju vise veliki respekt ko prije, i to se najbolje vidi na svim turnirma gdje ga izbacuju mahom slabiji igraci. Ja iako sam veliki fan Fedexa smatram da ce tesko osvojiti jos jedan GS, vidi se da ni on sam ne zapinje toliko puno, to se pogotovo moglo vidjeti u pred sezonu gdje je prvi put igrao toliko sponzorskih jakih turnira i isao od kontinenta do kontinenta gdjje je prirpremu za prosli sezonu praticno na njima i odradio.

Stari Fedex to sebe nikako ne bi dozvolio. Al eto jos malo paruljinada se pokupi. Svaki pravi ljubitelj tenisa se osjetiti veliku prazninu kad gospodin iz Bazela vise ne bude igrao, jer ono kako on igra tenis je velicanstveno prosto nevjerovatno njegov ples njegova elegancija za koju covjek ne moze da kaze jeli veca van terena ili tokom same igre.

Thanks Thanks Given 
    266
    Thanks Thanks Received 
    197
    Thanked in
    89 Posts

Ne prokomentarisah ništa (nema se vremena) pa ukratko:

Prvo, Signore, svaka časta na prognozi jer mi je svaki rezultat bio logičan osim 3:0 za Murraya. Iako se znalo da on ima bolje udarce i kretanje za travu i da mu je to prirodnija podloga u odnosu na Đokovića, cjelokupni utisak na turniru je bio da je Đoković igrao bolje i da je imao jače protivnike do finala. Ali, dogodilo se da je Andy najbolje ostavio za finale što se za Novaka ne bi moglo reći. Dogodilo se nešto slično onom od prije dvije godine kad je Nadal po prikazanoj igri đe je prije finala zabio preko 90 vinera iz forhenda, po meni, bio favorit u finalu budući da se Đoković dosta mučio protiv Tomića, pa i protiv Tsonge (koji mu je prethodno olakšao posao) nije bila šetnja. Iako je Nadal tada u finalu odigrao vrlo korektno, Đoković je bio mnogo bolji.
    A đe je ključ uspjeha i kod Đokovića 2011 i kod Murraya 2013? Ključ je u defanzivi. Đoković je mnogo više pretrčao od Nadala u finalu 2011. dok je isto to uradio Murray u odnosu na Đokovića ove godine što će reći da su obojica igrali više iza osnovne linije od protivnika. Pomirimo se s tim. Na ovako usporenoj travi defanziva je prevaga. Iako je i prije dvije godine i ove pobijedio onaj igrač za koga sam u finalu navijao, nimalo nijesam srećan zbog činjenice da je za igru na travi optimalno igrati dva metra iza osnovne linije. Toga imamo na Roland Garrosu i na Australian Openu (otkad su Rebound ace zamijenili užasno sporom Plexicushion podlogom). Na travi to nikako ne mogu da prihvatim.
    Dick Laurent is dead!

Thanks Thanks Given 
    266
    Thanks Thanks Received 
    197
    Thanked in
    89 Posts

Djokovic je teniser za svako postovanje. Osvojenih 6 Grand Slamova, Masters Cup, ogroman broj Mastersa i turnira, konzistentnost na vrhu vec 3 godine-to su rezultati koji se veoma tesko postizu i kojima pripadaju samo najboljima. Istina je, jos uvijek nije dostigao nivo Rogera, Petea, Borga i Rafe, ali sa shampionima kao sto su Agasi, McEnroe, Wilander, Becker, Edberg, Lendl...vec mozhe da se uporedjuje. Naravno, tu su sve nijanse u pitanju. Recimo, mene impresionira vise podvig,recimo, Lendla ili Wilandera, koji je osvojio 8 slamova (7) u konkurenciji McEnroe-a, Borga, Wilandera (Lendla), Beckera, Edberga, Casha nego Novakov, ali zato mi se cini da je Novakovih 6 slamova za 5 godina vece dostignuce nego Agasijevih 8 za 16(chini mi se), od kojih je dosta osvojeno u interregnumu izmedju Samprasa sa jedne i Fedexa i Rafe sa druge strane.
    Nevezano za Đokovića već za ovo boldovano. Nijesi Pata Casha morao pominjat među ovom družinom. On neka je srećan sa tim Wimbledonom i sve nogama u gu*icu .

Što se Agassijevih 8 titula tiče, tih 8 titula (nije u razmaku od 16 već 11 godina) su zlata vrijedne i njegov Career Slam je neuporediv sa onim Federera i Nadala (moguće śutra Đokovića) s obzirom na toliko ogromnu razliku u podlogama 90-ih godina kao i konkurenciju u specijalistima za određene podloge, jer osvojiti ultrabrzi Wimbledon 1992 i to sa osnovne linije je više od podviga u konkurenciji s&v igrača koji su jedino osvajali Wimbledon otkad ja pratim tenis, a to je sredina 80-ih pa sve do usporavanja podloge 2002. godine. Teško da je neko mogao primirisat finalu od baselinera. Jedino on i jednom Courier. 7 godina kasnije uzima Roland Garros iako je za konkurenciju imao čitavu plejadu španskih specijalista za šljaku koji su, u većini, kasnije preskakali Wimbledon. Koliko je osvojiti oba turnira veliki uspjeh govori i to da se Sampras samo jednom uspio naći u polufinalu i glatko izgubio iako su te 1996 ubrzali šljaku maksimalno a koristili ultrabrze loptice na ivici regularnosti. Agassi je osvajao Australian Open 4 puta i ta mu je podloga najviše odgovarao jer su generalno baselineri imali određenu prednosu u odnosu na s & v igrače. Rebound ace se tada smatrala sporijom podlogom, a takva bi se podloga danas popularno nazivala "led". Osvojio je još 2 US Opena đe su takođe kao na Wimbledonu (mada ne u tolikoj mjeri) s&v igrači imali prednost i on je jedini od baselinera koji je 90-ih osvojio taj turnir, a samo je još par igrača sa osnovne linije uopšte došlo do finala tih godina. Za ovo da su ti GS trofeji osvojeni između era Samprasa i Federera takođe nijesi u pravu. Nakon što se Sampras povukao 2002 osvojivši US Open, samo je naredni GS turnir (AO 2003) osvojio Agassi. Ostali su u njegovoj eri.

Castio ga je u finalu. Prvi set je imao brejk prednosti i onda ga upropastio, koliko se sjecam, duplom greshkom i zakucavanjem zicer forehanda u mrezhu. Rafa je kasnije dobio tiebreak. Drugi set je dobio Fed, a u trecem je igrao odlicno, profulao 4-5 brejk lopti, konstantno pritiskao Rafu da bi na kraju, kod 6:5 za Nadala ponovo Rafi greskama poklonio brejk. Naravno, posle toga se u cetvrtom setu raspao i izgubio ga 6:1. Da je bio malo koncentrisaniji u kljucnim momentima, Fedex bi dobio i to straight sets. Stvarno nikad nije bio blizi, imao je bolju igru od Rafe u tom momentu(pokazao i protiv Novaka) ali se uplasio pobjede i dobio samog sebe

A pobjeda protiv Djokovica u 1/2 finalu mi je jedna od najmilijih Federerovih pobjeda ikad. Nivo tenisa koji su oba tu prikazali prosto je nevjerovatan, i zajedno sa finalem Wimbledona 2008 to je vjerovatno najbolji teniski mech u proteklih 10 godina.
    Objektivno, Federer teško da je imao šansi u tom finalu pa sve da je poveo sa 2:0 što Nadal sigurno ne bi dozvolio. Šansi za pobjedu nad njim je moglo biti samo na početku Rafine dominacije na šljaci 2005 ili 2006. Prejak je na Roland Garrosu, jednostavno. Peti set protiv Đokovića ove godine je to i potvrdio.

@ recordare, tada mi je mila bila pobjeda, sad bih dao dosta para da sam vidio finale Rafa - Novak
    Ja tu pobjedu ne bih dao ni za kakve pare, iako znam da bi Đoković sa bržim lopticama i u onakvom naletu bio favorit protiv Nadala. Novak je bio u seriji pobjeda protiv Rogera i onda je bilo vrijeme za prekid.

Quote Originally Posted by Mr_Gospodin_Signore View Post
    2011. su kao nikad ubrzali podlogu i igralo se sa bas tvrdim lopticama jer se islo na ruku francuskim teniserima. I dalje se to radi, ali te godine se na oko vidjelo kako su cudni uslovi za igru. Zato je i izgubio Novak u polufinalu jer Rodzerova serva je imala efikasnost kao na HC-u.
    Da. Ubacili su, na iznenađenje svih, druge loptice i otud iznenađujuće dobra igra Federera na tom Roland Garrosu. No, već sam pomenuo 1996 kad je Sampras jedini put bio u polufinalu. Tad je Michael Stich preko dvometraša Marca Rosseta ušao u finale što dovoljno govori koliko je brza podloga bila a takođe i loptice. Osvojio je Kafeljnikov koji je, ipak, igrač sa osnovne linije, ali krah Španaca i Ivanišević u 4. kolu dovoljno govori o uslovima. Šteta što nijesu tako brze uslove omogućili u novom milenijumu kad su već travu toliko usporili.
    Last edited by amnesiac; 10-07-13 at 01:18.
    Dick Laurent is dead!

Thanks Thanks Given 
    37
    Thanks Thanks Received 
    9,003
    Thanked in
    4,015 Posts

Prije bi se za Federera moglo reć da je osvajao GS-ove u nekom međuprostoru između Samprasa i Nadala. Od prvih 11 GS, pobijedio je Safina 2004. u Australiji, 35-godišnjeg Agasija, Nadala 2007. koji je prvi put tada nešto na travi uradio i 20-godišnjeg Đokovića iz 2007. koji je predavao svaki drugi meč i aplaudirao na svaki drugi potez protivnika. Ko su bili ostali finalisti koje pobijedio: Mark Filipusis (!?), Hjuit, Bagdatis, Fernando Gonzales i tri puta Rodik.

Nije baš kao Martina Hingis koja se uvukla između Štefi na zalasku i pojave Vilijamskih sestara i kasnije milion Ruskinja, ali ipak, ako već poredimo sa Agasijem, nije ni Federer bio dominantan u nekom zlatnom dobu svjetskog tenisa. Daleko od toga da sporim sve što je postigao, i neka ga i smatraju najboljim svih vremena, ali ipak mislim da je sad konkurencija jača od one kad je on osvajao sve redom. I kad su ova sadašnja trojica stasali, Federer je pokazao da je potpuno ravnopravan protivnik. Ali, daleko od toga da je dominantan. Ipak, čovjek je prvi put izgubio finale GS protiv Nadala, a to mu je bilo osmo finale. Prvih sedam je dobio. Siguran sam da ne bi dobio svako da su i ova trojica tada bili prisutni u punoj snazi.

Mada, šbb, kbb. Nebitno.
    - .- - .- - .- - .. .-. .- -- --- ... -. .--- .. -.-. .... .- .-. ..

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by amnesiac View Post
    Nevezano za Đokovića već za ovo boldovano. Nijesi Pata Casha morao pominjat među ovom družinom. On neka je srećan sa tim Wimbledonom i sve nogama u gu*icu .

Što se Agassijevih 8 titula tiče, tih 8 titula (nije u razmaku od 16 već 11 godina) su zlata vrijedne i njegov Career Slam je neuporediv sa onim Federera i Nadala (moguće śutra Đokovića) s obzirom na toliko ogromnu razliku u podlogama 90-ih godina kao i konkurenciju u specijalistima za određene podloge, jer osvojiti ultrabrzi Wimbledon 1992 i to sa osnovne linije je više od podviga u konkurenciji s&v igrača koji su jedino osvajali Wimbledon otkad ja pratim tenis, a to je sredina 80-ih pa sve do usporavanja podloge 2002. godine. Teško da je neko mogao primirisat finalu od baselinera. Jedino on i jednom Courier. 7 godina kasnije uzima Roland Garros iako je za konkurenciju imao čitavu plejadu španskih specijalista za šljaku koji su, u većini, kasnije preskakali Wimbledon. Koliko je osvojiti oba turnira veliki uspjeh govori i to da se Sampras samo jednom uspio naći u polufinalu i glatko izgubio iako su te 1996 ubrzali šljaku maksimalno a koristili ultrabrze loptice na ivici regularnosti. Agassi je osvajao Australian Open 4 puta i ta mu je podloga najviše odgovarao jer su generalno baselineri imali određenu prednosu u odnosu na s & v igrače. Rebound ace se tada smatrala sporijom podlogom, a takva bi se podloga danas popularno nazivala "led". Osvojio je još 2 US Opena đe su takođe kao na Wimbledonu (mada ne u tolikoj mjeri) s&v igrači imali prednost i on je jedini od baselinera koji je 90-ih osvojio taj turnir, a samo je još par igrača sa osnovne linije uopšte došlo do finala tih godina. Za ovo da su ti GS trofeji osvojeni između era Samprasa i Federera takođe nijesi u pravu. Nakon što se Sampras povukao 2002 osvojivši US Open, samo je naredni GS turnir (AO 2003) osvojio Agassi. Ostali su u njegovoj eri.
    Mislio sam prevashodno na vrijeme koje im je trebalo da to osvoje. A Sampras jeste igrao do 2002, ali vec od 2000 i poslednjeg Wimbledona koji je osvojio nije bash bio u punoj snazi. Shto se tice RG, Agassiju je spora podloga odgovarala...A ti shpanski specijalisti i nisu bili toliko jaki koliko se cini-izmedju 1990 i 2000 samo je Bruguera uzeo RG od shpanskih shljakasha, recimo Jeste da ga je tri puta uzimao Kuerten koji na drugim slamovima nije mogao bez do 1/4 finala da stigne, ali sa druge strane Gustavo i nije bio bash tipicni clay courter, shto je pokazao na Masters kupu 1999 (mislim) kad je u dvorani, na ultrabrzoj podlozi, dobio sve S&V igrace i osvojio.

Plexicushion je uzhas zhivi, tu se slazemo. Rebound Ace je slican bio Decoturfu na kom se igra US Open, koliko ja znam. Ali nishta dok RG ne uvede plavu shljaku, zamisli kakva bi tu pometnja nastala

Quote Originally Posted by Amnesiac
    Da. Ubacili su, na iznenađenje svih, druge loptice i otud iznenađujuće dobra igra Federera na tom Roland Garrosu. No, već sam pomenuo 1996 kad je Sampras jedini put bio u polufinalu. Tad je Michael Stich preko dvometraša Marca Rosseta ušao u finale što dovoljno govori koliko je brza podloga bila a takođe i loptice. Osvojio je Kafeljnikov koji je, ipak, igrač sa osnovne linije, ali krah Španaca i Ivanišević u 4. kolu dovoljno govori o uslovima. Šteta što nijesu tako brze uslove omogućili u novom milenijumu kad su već travu toliko usporili.
    Trava na Wimbledonu jeste i dalje spora, ali je konstantno ubrzavaju pocevsi od 2011. Djokovicu i Nadalu se 2011 otvorio zhrijeb maksimalno i zato su bili u finalu, a 2012 je Fedex naslagao sve defanzivce. Ove godine su i Federer i Nadal bili u ocajnoj formi, kao i Tsonga, ali trava jeste bila mnogo brza. Mechevi Darcis-Nadal, Stahovski-Federer, Delpo-Ferer i pogotovo Delpo-Djokovic to pokazuju. Del Potro je izdominirao Novaka ravnim forehandom (koji je, tj loptica, odskakao brzo i nisko) dok to prije 3-4 godine ni u snu ne bi mogao da uradi.

Shto se tice Serve and Volley igre, mislim da nije toliko problem u podlozi koliko u nedostatku igraca koji tako umiju da igraju. Tesko da ces naci mladog igraca koji ce da igra tako (nadam se u Dolgopolova i Janowicza, a njegov uspjeh ove godine takodje pokazuje da je trava brzha), iz prostog razloga shto treneri i manageri to ne vole, jer je tu vrstu igre najteze nauciti. Sponzori jednostavno trazhe instant uspjeh i probijanje u top 20 sa 18-19 godina, sto prije nije bio slucaj. Prije 15ak godina bi se, recimo, Del Potro jos uvijek smatrao talentom, dok je sad vec veteran

A kao shto su opali S&V igraci, isto tako su "nestali"i tipicni clay courteri, iako je RG podloga spora ka' i vazda. Evo, pogledaj ko je sve igrao protiv Nadala u finalima-Puerta, Federer, Soderling, Djokovic i Ferer-a jedino se ovaj prvi moze nazvati sljakashem od svih njih. Federer je all courter (originalno servis volej igrac), Novak i Soderling su ofanzivni baselineri, a onog smora od Ferrera ne racunam ni u shta
    Last edited by Recordare88; 10-07-13 at 09:08.
    Deserve's got nothing to do with it.

Page 520 of 1170 FirstFirst ... 204204705105165175185195205215225235245305706201020 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)