Page 148 of 748 FirstFirst ... 4898138144145146147148149150151152158198248648 ... LastLast
Results 3,676 to 3,700 of 18690

Thread: Turizam - što se to dešava!?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Quote Originally Posted by montenegrina View Post
    . Jos ako si u Spaniju bio, da ti zavidim
    Ma kakva Spanija, bio u Trebinje

Thanks Thanks Given 
    22
    Thanks Thanks Received 
    54
    Thanked in
    30 Posts

Quote Originally Posted by NSX View Post
    hah..bio sam na ljetovanju jedno 10ak dana u inostranstvu i pada mi na pamet jel iko od ovih domacih turistickih poslenika proveo svoj odmor vani nekad? Jer je razlika u samom ponasanju i ophodjenju prema turistima vise nego drasticna..naravno na povratku u CG cim prodjoh D. Brijeg eto ih radovi na putu i blokada saobracaja 15ak minuta radi se kruzni u HN u sred bijeloga dana prvoga jula..JULA!
    Ja kad sam se vracao iz Njemacke, pitali su me na Debeli Brijeg dje sam krenuo, i to nasi carinici Ja reko kuci brate, dje cu drugo sa nasim pasosem
    I nisam zidar, ali eto
    oko mene ceo zivot cigle, zgrade, blokovi i beton

Thanks Thanks Given 
    2,817
    Thanks Thanks Received 
    3,098
    Thanked in
    1,528 Posts

Quote Originally Posted by Hari Krisna View Post
    Ne bi se muci za toliko na ovu vrucinu a ne bi na Debeli nego na Sitnicu
    Mada, i Italija je u mrtvoj trci sa Spanijom.

Quote Originally Posted by kvarni View Post
    Ja kad sam se vracao iz Njemacke, pitali su me na Debeli Brijeg dje sam krenuo, i to nasi carinici Ja reko kuci brate, dje cu drugo sa nasim pasosem
    A to ti je cista kuriostina bila haha.

Thanks Thanks Given 
    2,547
    Thanks Thanks Received 
    528
    Thanked in
    251 Posts

Pozdrav sa krajnjeg sjevera kontinenta (prešao sam 61. paralelu).
    Ako ikad, iđe, ikako vidim nekog odgovornog za naš planinski turizam svašta ću mu reć!

Thanks Thanks Given 
    22
    Thanks Thanks Received 
    54
    Thanked in
    30 Posts

Quote Originally Posted by Stradivari View Post
    Pozdrav sa krajnjeg sjevera kontinenta (prešao sam 61. paralelu).
    Ako ikad, iđe, ikako vidim nekog odgovornog za naš planinski turizam svašta ću mu reć!
    Daj link ka fb profilu, sa sve slikom i tagom, i da se feeling excited
    I nisam zidar, ali eto

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

hahahha a meni kaze "dje tako nauci naski bog te yebo" pa kad vidje pasos " a sto ne kazes da si nas" reko " nijesi me ni pita djao maka", a on "ajde prolazi "

Thanks Thanks Given 
    2,547
    Thanks Thanks Received 
    528
    Thanked in
    251 Posts

Daj link ka fb profilu, sa sve slikom i tagom, i da se feeling excited
    Ja sam malo starijeg kova pa nemam facebook. No, uglavnom, nakon putovanja napišem koju riječ i potkrijepim ponekom fotografijom. Tako će biti i ovog puta. Naravno, kad se vratim u Crnu Goru i kad objedinim slike sa mobilnih, sa foto-aparata...
    Evo slike koja govori o tome kako se Norvežani u planinskim krajevima "bore" sa odlaganjem otpada. Svaki od kontejnera je oko 3m dubine i ima uložak (neku vrstu jake vreće) koju specijani kamion podiže i nosi. Nisam bio lijenj, ni gadljiv, pa sam provjerio da li se u "kontejnere" odlaže ono za šta je svaki od njih namijenjen. Šta mislite da li norveški seljaci i vlasnici vila i koliba poštuju uputstva?
    .Click image for larger version. 

Name:	DSC01495.jpg 
Views:	219 
Size:	10.0 KB 
ID:	109544
    Last edited by Stradivari; 01-07-13 at 23:31.

Thanks Thanks Given 
    5,224
    Thanks Thanks Received 
    9,460
    Thanked in
    4,588 Posts

a nije im ni cudo. tako i ja reagovah kad te prvi put vidjeh.
    nothing comes from violence and nothing ever could

Thanks Thanks Given 
    1,551
    Thanks Thanks Received 
    3,309
    Thanked in
    1,767 Posts

http://www.vijesti.me/vijesti/budva-...-clanak-136778

E Moja Budvo (nekad Prelijepa Budvo)... Ološ dolazi.

Pazite se đe sijedate, i ko sjedi pored vas u prečniku od 20m. Najbolje, ne izlazite iz kuće.

Thanks Thanks Given 
    3,229
    Thanks Thanks Received 
    3,256
    Thanked in
    1,581 Posts

Quote Originally Posted by Hari Krisna View Post
    jes pa se vracao u PG preko d. brijega no znam da je daleko od Rovaca pa ti onda ti krajevi nisu toliko poznati
    She is only here to annoy herself!

Thanks Thanks Given 
    15
    Thanks Thanks Received 
    24
    Thanked in
    18 Posts

Koji je ovo grad?

Thanks Thanks Given 
    5,224
    Thanks Thanks Received 
    9,460
    Thanked in
    4,588 Posts

kotor
    nothing comes from violence and nothing ever could

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Čuh li ja da je 1-6 bilo 7,6% više turista bilo nego u iswtom periodu prošle REKORDNE godine?

Baš dobar znak, ako loše vrijeme ne upropasti sezonu...

Pozdrav,
    "Svoj posa i svi na radne zadatke...i vrijeme je posle par stotina godina da pocnemo sa malo rada"

Thanks Thanks Given 
    249
    Thanks Thanks Received 
    1,849
    Thanked in
    933 Posts

Cini mi se da ovi iz Ministarstva turizma svake godine iznose iste ili slicne procente .Sve nekih 7,65% vise turista nego prethodne godine i 3,65% vise nocenja nego prosle godine u ovo doba.I tako svake godine.Samo nesto pazar i pored svih brojki sve manji i manji
    I have a plan so cunning you could pin a tail on it and call it a weasel.

Thanks Thanks Given 
    12,594
    Thanks Thanks Received 
    2,366
    Thanked in
    1,208 Posts

vala da je po njihovim procentima mi bismo živjeli cipan cijeli od turizma!
    Sovršenstvo tvorenija, tainstvene sile bože,
    ništa ljepše, nit’ je kada, niti od nje stvorit može!

Thanks Thanks Given 
    1,551
    Thanks Thanks Received 
    3,309
    Thanked in
    1,767 Posts

Prošla godina nije bila REKORDNA i . Kao ni prethodna. Kao ni ona prije nje.
    Već sam negdje pominjala nakon buma Rusa, od 2002 godine pa narednih, to su bile rekordne godine u svemu i svačemu, ali ako ćemo realno TADA nam je dolazila najjača klijentela Rusa (platežno). Gospoda. Takvi nam se više ne vraćaju. Od 2009 to je tuga od turizma, tuga kolika je dužina sezone. Međutim...
    Trenutno stanje u Budvi je sledeće: na moje iznenađenje od pretprošlog petka znatan je broj turista u gradu, iako je privatan smještaj prilično prazan. OK, pune se hoteli zato smo ih i napravili, ali i onolike kućerine po Bd nisu se dizale bez neke, a način na koji Opština obračunava naknadu za rješenja kojima se ljudima odobrava izdavanje privatnog smještaja je sramno. Zamislite vi tu Fantaziju da neko može za 2 mjeseca da obrne kapital od 8.000 e ako ima kapacitete 2 apartmana i 4 sobe?! Smiješno. Nerealno. Ali može im se da fantaziraju. Može im se i da ne rade ništa po dvije, tri godine, da narodu prave probleme, stvaraju fiktivna zaduženja, a ustvari Oni ne rade svoj posao. Bezobrazluk!

Nego, apropo turista, od zadnje dvije nedelje stanje je bolje nego od 2009 kada je sve pošlo dođavola. Kafići i restorani koji su prije zjapili prazni sada, uveče ako prošetam, su krcati. Vidjećemo kakve će cijene uvesti nakon skoka PDV-a.
    Dalje što se Rusa tiče, koliko se naglabalo o elitnom turizmu, Zavali, te istjerivanju paradajz turista iz okruženja zarad istog, mi danas u metropoli turizma imamo ruske paradajz turiste (nikakva namjera da vrijeđam ikoga ali prosto je tako imam oči i dok god budem jela šargarepu ja stvari ne mogu da vidim drugačije nego što jesu). Platežno su u rangu sa Česima. Na kraju konca ne možemo im zapovjedati kako će da troše svoj novac. Ali usluga nam je i dalje nikakva. Radnici koji su pošli trbuhom za kruhom, sezonski i da se okupaju, nikad ne mogu biti predstavnici našeg turizma. Zašto bi ih to zanimalo? Takođe ne možemo graditi turizam oslanjajući se na loše odluke republika iz okruženja.

Ono što će nam definitivno biti problem ova dva mjeseca jeste haos u saobraćaju koji počinje duž primorja. Tako da, neka srede taj auto put da se radi i pušte nas da dišemo!

Loše vrijeme, kiše, vrućine, hladna voda, opasni talasi... ipak su stvari koje nisu pod našom kontrolom tako da manite se traženja izgovora. Meni je mal' pritisak od zore pa nosim čokoladicu ako mi dođe pomračenje pred očima, ne tražim bolovanje, beneficirani staž i slične izgovore. Prenabregnem djelujući.

Thanks Thanks Given 
    2,332
    Thanks Thanks Received 
    2,094
    Thanked in
    946 Posts

Quote Originally Posted by tigrovo_oko View Post
    ...Meni je mal' pritisak od zore pa nosim čokoladicu ako mi dođe pomračenje pred očima...
    Kažu da nama sa niskim krvnim pritiskom nema smrti bez sjekire.

Thanks Thanks Given 
    9,764
    Thanks Thanks Received 
    6,075
    Thanked in
    2,320 Posts

Budvu treba sravniti sa zemljom liše starog grada, i izgraditi nanovo...

@Tigrovo_oko: Ta računica prije 3-4 godine kad sam poslednji put bio u BD nije bila fantazija, budući da apartmani nijesu imali kreveta ispod 20e, a sobe ispod 15... Koje su cijene sad...?
    #fakenews

Thanks Thanks Given 
    22
    Thanks Thanks Received 
    54
    Thanked in
    30 Posts

Prošla godina nije bila REKORDNA i . Kao ni prethodna. Kao ni ona prije nje.
    Već sam negdje pominjala nakon buma Rusa, od 2002 godine pa narednih, to su bile rekordne godine u svemu i svačemu, ali ako ćemo realno TADA nam je dolazila najjača klijentela Rusa (platežno). Gospoda. Takvi nam se više ne vraćaju. Od 2009 to je tuga od turizma, tuga kolika je dužina sezone. Međutim...
    Trenutno stanje u Budvi je sledeće: na moje iznenađenje od pretprošlog petka znatan je broj turista u gradu, iako je privatan smještaj prilično prazan. OK, pune se hoteli zato smo ih i napravili, ali i onolike kućerine po Bd nisu se dizale bez neke, a način na koji Opština obračunava naknadu za rješenja kojima se ljudima odobrava izdavanje privatnog smještaja je sramno. Zamislite vi tu Fantaziju da neko može za 2 mjeseca da obrne kapital od 8.000 e ako ima kapacitete 2 apartmana i 4 sobe?! Smiješno. Nerealno. Ali može im se da fantaziraju. Može im se i da ne rade ništa po dvije, tri godine, da narodu prave probleme, stvaraju fiktivna zaduženja, a ustvari Oni ne rade svoj posao. Bezobrazluk!

Nego, apropo turista, od zadnje dvije nedelje stanje je bolje nego od 2009 kada je sve pošlo dođavola. Kafići i restorani koji su prije zjapili prazni sada, uveče ako prošetam, su krcati. Vidjećemo kakve će cijene uvesti nakon skoka PDV-a.
    Dalje što se Rusa tiče, koliko se naglabalo o elitnom turizmu, Zavali, te istjerivanju paradajz turista iz okruženja zarad istog, mi danas u metropoli turizma imamo ruske paradajz turiste (nikakva namjera da vrijeđam ikoga ali prosto je tako imam oči i dok god budem jela šargarepu ja stvari ne mogu da vidim drugačije nego što jesu). Platežno su u rangu sa Česima. Na kraju konca ne možemo im zapovjedati kako će da troše svoj novac. Ali usluga nam je i dalje nikakva. Radnici koji su pošli trbuhom za kruhom, sezonski i da se okupaju, nikad ne mogu biti predstavnici našeg turizma. Zašto bi ih to zanimalo? Takođe ne možemo graditi turizam oslanjajući se na loše odluke republika iz okruženja.

Ono što će nam definitivno biti problem ova dva mjeseca jeste haos u saobraćaju koji počinje duž primorja. Tako da, neka srede taj auto put da se radi i pušte nas da dišemo!

Loše vrijeme, kiše, vrućine, hladna voda, opasni talasi... ipak su stvari koje nisu pod našom kontrolom tako da manite se traženja izgovora. Meni je mal' pritisak od zore pa nosim čokoladicu ako mi dođe pomračenje pred očima, ne tražim bolovanje, beneficirani staž i slične izgovore. Prenabregnem djelujući.
    Naravno da moze da se naprave tolike pare. 2 mjeseca je 8 nedelja. Ja imam 9 nedelja booking, sa ownersdirect.com, nedeljno 1500 eura, vila za 12 osoba. Tako da pravim mnogo vise od 8000. Nista nije nerealno ako ulozis u vilu, ako ima sve moguce kapacitete koje neko moze da isfantazira.
    I nisam zidar, ali eto

Thanks Thanks Given 
    1,551
    Thanks Thanks Received 
    3,309
    Thanked in
    1,767 Posts

Zavisi ti od pozicije smještaja (blizine/daljine od mora) mada realno sve se da prepješačiti + radi mini bus saobraćaj Jaz, Trsteno, Bečići, Sv. Stefan, Petrovac..
    Imaš ležajeve koji daju za 6e imaš za 12,5e, 15 zavisi ti i od starosti kuće, dal je ulagano, dal je novogradnja, dal su preko agencije...
    Smatram da u konkretnom gorenavedenom primjeru čovjek ne može obrnuti kapital toliki kapital za ovaj period, sam. Preko agencije može napuniti, ali kad se oduzme i njihovo ugrađivanje smatram da je naknada koju utvrđuje država previsoko određena.
    Velika većina i dalje sarađuje sa dilerima koji šacuju turiste po magistrali i dovode ih u privatni smještaj.
    Što se tvoje računice tiče, ako si špic uhvatio kraj jula početak avgusta, pa da koriste priliku možda... za te pare ležala bih neđe u Paštroviće i pješačila radi fiskulture na Drobni pjesak uzbrdno-nizbrdo svaki dan, a ne u budvansko polje ko sardina. To je shvatio i veliki broj pretilih Rusa.

Kad sam bila mala pa sve do buma Rusa, krene maj pa ijade studenata i ekskurzije srednjoškolaca, pa turisti koji su se kroz naselje preginili sa koferima gore dolje, ulazeći u svaku kuću da traže smještaj, popričaju se, vide i odluče se, upoznaju se, druže se (različiti jezici) sa porodicama u toku ljetovanja pa ponovo dođu naredne godine... nekad je to bio duh grada u toku ljeta, danas toga više nema. Danas je sve mamipara, uzmipara i šut s noge na nogu.
    Komšije, sve pomrlo, prodali, otišli, došli „bizMismeni“ sa “arhitektama“ koji ruše, kopaju, a to od čega su im te zgrade... Nama je kuća zemljotres pretekla jer je đed temelje uradio ka bedeme i još su mu se smijali...

Rada sam da kulturnim osobama ponudim smještaj na par dana (ne bi valjalo više od 3 dana - zarad vaše psihe i bezbjednosti od ove današnje Budve (a moje savjesti) a i one đedove: volim kad mi dođete, al' najviše volim kad odete) pa javi ako želiš da se rifrešuješ.
    Naravno kafa, lokum i pelcer neke biljke za baštu se podrazumijeva.

Ja Tajlađanka, ti Nepalac. I tako će biti mir u CG. :wink:

Thanks Thanks Given 
    1,551
    Thanks Thanks Received 
    3,309
    Thanked in
    1,767 Posts

Vila je jedno, kuća je drugo, čak postoji šta sve jedna vila mora da sadrži da bi se kvalifikovala kao vila. Drago mi je da prihoduju.
    Ali ja sam govorila o ljudima starobudvanima koji imaju kuće kapaciteta 2 apartmana i 3,4 sobe.. to je prosto nemoguće, osim onih koji iste imaju u starom gradu i strogom centru oko starog.

Takođe vrlo bitna stavka, uzmimo Perazića do potez, fenomenalne kuće i vile, lokacija hm, realno kakva je to klijentela što se tiče drugih aktivnosti koje se nude po cg?
    Last edited by tigrovo_oko; 03-07-13 at 10:56.

Thanks Thanks Given 
    2,817
    Thanks Thanks Received 
    3,098
    Thanked in
    1,528 Posts

Oko tigrovo, ja za prazan plac na HN rivijeri dobijem 9000e. Doduse prva zona uz setaliste.

U Budvu se nikad okupala nijesam, niti cu, ljeti je zaobilazim u sirokom luku, za Hn idem preko Niksica. Jedino je volim u proljece da prosetam, ali mrzim kad me kao ovcu oderu sa cijenama.

Thanks Thanks Given 
    431
    Thanks Thanks Received 
    175
    Thanked in
    121 Posts

http://www.vijesti.me/vijesti/budva-...-clanak-136778

E Moja Budvo (nekad Prelijepa Budvo)... Ološ dolazi.

Pazite se đe sijedate, i ko sjedi pored vas u prečniku od 20m. Najbolje, ne izlazite iz kuće.

Izadavanje plaznog mobilijara ce od sad bit ovako

Ležaljka 5, suncobran 3, pancir 15e
    Extra cijena, ležaljka,suncobran i pancir za samo 19.99e

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Previše se pažnje posvećuje jednoj tradicionalnoj srpskoj svađi među prijateljima.
    Kao i obično, nije ili-ili, nego i-i.

Thanks Thanks Given 
    1,551
    Thanks Thanks Received 
    3,309
    Thanked in
    1,767 Posts

Što moraju svi biti uključeni u tuđe svađe, imaju svoju Kuću a i mnoge svoje kuće, pa neka sjednu tamo, popričaju i neka se tamo šoraju i gađaju bombama.

Ne dao im Buda da se ja dočepam kakvog oružja, ne bi Budva više bila mjesto za ubijanje i zataškivanje. Znali bi i ko i sa čim i koga sve. Mislim znali bi ovi što preteknu. Fukara.

Page 148 of 748 FirstFirst ... 4898138144145146147148149150151152158198248648 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)